Skip to main content

Magiske Marrakech - Marokkos lyserøde juvel

Botanisk have i Marokko
Marrakech, Marokko
Marked i Marrakech, Marokko
Marokko - Atlasbjergene. Ait Benhadou Kabash
Koutoubia Moské i Marrakech, Marokko
Essaouira kyst, Marokko
Oplev magiske Marrakech med Kulturrejser
Te og hverdagsliv i Marokko
8 dage - pris pr. person fra
12.495,-
Bestil rejse

Kulturelt visit i berbernes gamle hovedstad

Oplev livet og magien i Marokkos farverige Marrakech kombineret med Atlasbjergenes skønhed på denne 8-dages rejse til Magiske Marrakech.

Derfor skal du rejse med os til Magiske Marrakech:

 • Bo på lækkert hotel i Marrakech

 • Fantastiske naturscenerier med Atlasbjergene i baggrunden

 • Besøg flere steder på UNESCOs verdensarvsliste

 • Halvpension inkluderet

 • Få sansebombardement i Marokkos største basar

 • Dansktalende rejseleder

Marrakech, de majestætiske Atlasbjerge og Atlanterhavets kyst

Et besøg i Magiske Marrakech er en kulturel berigelse for sanserne. Om du søger arkitektonisk, historisk eller gastronomisk inspiration, så har Marrakech det hele - og meget mere til.

I selskab med vores dansktalende rejseleder kan du opleve Marrakech, der emmer af middelalderens storhedstid og er en smeltedigel af historiske bygninger og monumenter. Samtidig er det en moderne storby med et myldrende handelsliv på torve, pladser og - ikke mindst - i basaren eller soukken, som den også kaldes.

På de inkluderede udflugter kan du glæde dig til at nyde den smukke natur og besøge flere steder på UNESCOs verdensarvsliste. Gennem høje pas og frugtbare dale i de majestætiske Atlasbjerge, hvor berberne har boet i århundreder, til den spændende havneby Essaouira ved Atlanterhavets kyst.

Kort dagsprogram for Magiske Marrakech:

Dag 1: Ankomst til Marrakech (A)
Dag 2: Byrundtur i Marrakech (M,F,A)
Dag 3: Jardin Marjorelle og Berbermuseet (M,A)
Dag 4: Fridag på egen hånd (M,A)
Dag 5: Ourika-dalen, møde med lokale berbiske traditioner (M,A)
Dag 6: Kystbyen Essaouira (M,A)
Dag 7: Ouzoud-vandfaldene (M,F,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmet er ikke voldsomt strabadserende, men du skal være i normal fysisk form og være i stand til at deltage i gående byvandring, gå på trapper, stier i lettere kuperet terræn o.l. for at få fuldt udbytte af turen. Programmets rækkefølge er vejledende, og ændringer kan derfor forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Marrakech (A)

Efter ankomsten til Marokko, kører vi i bus til hotellet. Afhængig af ankomsttidspunktet er der tid til at slappe af eller nyde hotellets faciliteter, inden aftensmaden serveres i hotellets restaurant. Eller også er det tid til en god nats søvn, inden vi skal lære magiske Marrakech at kende.

Dag 2: Heldagsudflugt med historisk byrundtur i Marrakech (M,F,A)

I dag skal vi opleve det historiske Marrakech. Byen er berbernes tidligere hovedstad og kaldes også for Den Lyserøde By, da det lokale ler, som man har bygget byen af, er pigmenteret lyserødt. Faktisk skifter farven i løbet af dagen, alt efter solens position. Marrakech er også kendt som blandt andet Rosenbyen og Marokkos Juvel på grund af dette distinkte farvespil. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant.

Basaren i Marrakech
Billede: Soukken i Marrakech - den lokale basar.

Sammen med rejselederen og kyndige lokalguide, kan vi glæde os til en færd i den fortryllende gamle bydel; Medinaen, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Vi går ad snævre stræder til de forskelligartede kvarterer, hvor dufte, lyde og udsigter gemmer på lokale krydderier, traditionelle bagerier, gamle moskéer og smuk arkitektur. Turen går længere ind i soukken, hvor vi møder butikker og boder med alskens farverigt kunsthåndværk.
Udefra beundrer vi den berømte Koutoubia moské, som er den største i Marrakech. Her knejser den 77 meter høje minaret med sit karakteristiske spir, der har fire kobberbelagte jordkloder helt på toppen. Moskéen er bygget i slutningen af 1100-tallet og betragtes af mange som en af de smukkeste i den vestlige del af den muslimske verden.

Den berømte Koutoubia moské, Marokko
Billede: Den berømte Koutoubia moské.

Vores færd bringer os forbi andre centrale steder i Marrakech, bl.a. paladset El Bahia, Saadia-mausoleet fra slutningen af 1500-tallet og Menara Botaniske Have med vandingskanaler, der kan dateres tilbage til 1200-tallet. Vi ser ligeledes den centrale plads; Djema El-fna, der er essensen af Marrakech kogt ned til ét sted. Her er der fra morgenstunden fyldt med krydderi- og frugtsælgere, og op ad dagen kommer der slangetæmmere, folk der faldbyder messingarbejder og vandsælgere med de karakteristiske læderposer. Senere underholder de dansende Chleuh-drenge, og ved aftenstide bliver pladsen fyldt op med madboder og et mylder af mennesker.

Vi returnerer til hotellet efter en stemningsmættet dag, hvor aftensmaden serveres i hotellets restaurant.

Dag 3: Halvdagsudflugt til Jardin Marjorelle og Berbermuseet (M,A)

I dag vil vi efter morgenmaden besøge den berømte have og art deco-villa: Jardin Majorelle, skabt af den franske maler Jacques Majorelle (1886-1962). Senere blev Villaen overtaget og vedligeholdt af den verdenskendte modeskaber Yves Saint Laurent, hvis hus og have det var frem til hans død i 2008. Villaen og haven er også kendt som YSL haven. Her finder vi en dejlig ro og smuk havekunst, samt ikke mindst et museum for berber-kultur i form af kunsthåndværk, smykker, tekstiler og meget mere. Vi besøger både haven og museet og kører derefter tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er på egen hånd. 

Jardin Majorelle, Marokko
Billede: Jardin Majorelle.

Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

Dag 4: Fridag på egen hånd (M,A)

Mættet af de to foregående dages program, har du nu mulighed for at gå på opdagelse i Marrakech på egen hånd. Der er mulighed for at finde den bod i basaren (soukken) eller den lille café, som du så på byrundturen. Eller måske har du lyst til at besøge Badi-paladset, fra slutningen af 1500-tallet, som ved sin færdiggørelse indeholdt mere end 350 værelser.

Badi-paladset
Billede: Badi-paladset.

Du kan selvfølgelig også nyde dagen på hotellet og gøre brug af deres forskellige services indenfor wellness som spa, hamam og massage. Eller måske tage en dukkert i hotellets pool.

Om aftenen er der middag på hotellet. 

Dag 5: Halvdagsudflugt til Ourika-dalen, møde med lokale berbiske traditioner (M,A)

Berbernes smukke dale i de høje Atlasbjerge er målet for halvdagsudflugten i dag. Et god råd: Husk kameraet. Vi kører til Ourika-dalen, hvor nødde- og frugt træer pryder vejen gennem det frodige landskab, der er pakket ind i kløfter og floder. Vi besøger et lokalt berber-hus, hvor ejeren introducerer os til, hvordan man laver den lokale mynte-te og byder på en traditionel morgensnack.

Vi fortsætter mod vores sidste stop – en landsby i 1.500-meters højde, hvor man kan indsnuse stemningen, gøre lidt indkøb eller måske nyde en kop kaffe eller the. 

Ourika-dalen
Billede: Ourika-dalen.

Tilbage på hotellet er resten af dagen til fri afbenyttelse. Middagen indtages på hotellet.

Dag 6: Heldagsudflugt til kystbyen Essaouira (M,A)

I dag står i havets tegn. Efter morgenmaden går dagens udflugt til den historiske havneby Essaouira, som ligger ved Atlanterhavets kyst. Undervejs har vi mulighed for at nyde det smukke landskab, lære mere om Marokko og områdets historie - blandt andet under portugisisk styre. Vel fremme går turen til bymuren omkring Essaouiras gamle medina, og vi får mulighed for at suge til os af stemningen fra byens basar. Resten af dagen og frokost er på egen hånd. Hvorfor ikke gå en tur rundt i medinaen, som ikke er så hektisk som i Marrakech, eller besøg havneområdet, for enden af byens store plads og nerve, hvor fiskerbådende lægger til med dagens fangst med udsigt til den imponerende fæstning ”La Scala” med kanoner og skydeskår.

Fæstningen La Scala i havnebyen Essaouira
Billede:
Fæstningen La Scala i havnebyen Essaouira.

Essaouira er også hjemsted for den særlige Gnaua-musik, der stammer fra tiden, hvor byen var et center for handel med afrikanske slaver. Ved et besøg på Moulay El Hassan Pladsen vil Gnaua-musikken formentlig strømme fra en af de mange caféer på pladsen.
Gnaua-musikken gjorde byen populær for mange musikere i slutningen af 1960’erne og starten af 1970’erne, hvor musikere som Jimi Hendrix og Leornard Cohen m.fl. havde deres gang i Essaouira. Musikken inspirerer den dag i dag, og byen er stadig kendt for sin koloni af musikere og kunstnere. Der er således rig mulighed for at slå et smut fordi en af byens gallerier, som f.eks. Othello Gallery.

Havnebyen Essaouira ved Atlanterhavets kyst
Billede: Havnebyen Essaouira ved Atlanterhavets kyst.

Efter en oplevelsesrig dag i Essaouira kører bussen tilbage til hotellet i Marrakech, hvor aftensmaden serveres.

Dag 7: Heldagsudflugt til Ouzoud-vandfaldene (M,F,A)

I dag kan vi glæde os til at opleve mere af Marokkos fantastiske natur, når vi drager mod de imponerende Ouzoud vandfald. Vi starter om morgenen og kører tre timer nord for Marrakech gennem olivenplantager, og på vejen ser vi mandel-, eucalyptus- og johannesbrødtræer. Vi besøger en af olivenplantagerne på vejen og ser, hvordan den ædle olie og andre olivenprodukter produceres. Der bliver også tid til en kaffepause og et fotostop undervejs. 


Billeder: Oliven har gode vækstbetingelser under den gavmilde marokkanske sol.

Målet for dagens udflugt er de smukke Ouzoud vandfald, der fascinerer med sine kaskader af vand, der konstant falder hele 110 meter ned i floden nedenfor. Vi parkerer oppe og følger stierne ned til floden ved foden af vandfaldene. Undervejs møder vi sandsynligvis flere af de nysgerrige berberaber, der holder til i området. Når vi kommer ned til floden, kan vi vælge at tage en dukkert i floden og komme helt tæt på vandfaldene fra vandsiden. Når vi har nydt synet af vandfaldene, er det tid til at sætte os til bords på en lokal restaurant, hvor vi får serveret en traditionel tagine-gryderet til frokost, mens vandfaldene bruser i baggrunden. 


Billeder: Ouzoud-vandfaldene.

Efter frokosten følger vi stierne opad til fods og møder bussen, som kører os tilbage til Marrakech med en kaffepause undervejs. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen og spiser aftensmad i hotellets restaurant.  

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi spiser morgenmad og afhængig af afrejsetidspunktet har vi enten lidt tid at fordrive i Marrakech eller også drager vi mod lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod Danmark.

Kort

Kort over rejsen til Marokko med Kulturrejser Europa

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Marrakech på dmi.dk her
 

Vejret i Marrakech

Praktiske oplysninger

Rejseforsikring:
På rejser til Marokko er du ikke dækket af hverken det nationale gule sundhedskort eller det blå EU sundhedskort. Kulturrejser Europa opfordrer derfor alle rejsende til at være dækket af en gyldig rejseforsikring ved deltagelse i turen til Marokko.

Pas og visum:
Danske statsborgere kan rejse visumfrit i Marokko i op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt mindst tre måneder ud over opholdets varighed. For andre landes statsborgere henvises til Marokkos ambassade. Det er en god idé at have en kopi af indholdssiden i passet med.

Valuta og prisniveau:
Valutaen i Marokko hedder Dirham (MAD), 1 DKK = 1,5 MAD (marts 2023). Der er ind- og udførselsforbud med Marokkanske Dirham MAD. Der kan derfor hæves/veksles ved ankomsten til lufthavnen eller i Marrakesh, hvor der er hæveautomater. Internationale kreditkort kan bruges som betalingsmiddel på de fleste hoteller og i større forretninger. Små boder, markeder, små caféer o.l. modtager som udgangspunkt kun MAD. Ønsker du at medtage kontanter anbefales euro, da ikke alle banker veksler danske kroner.

Prisniveauet i Marokko er ikke højt, det koster ca. kr. 100-150 at spise på restaurant, mens billigere madboder og caféer kan findes til under kr. 50. Alkohol sælges kun på særlige steder med bevilling, såsom restauranter og hoteller. Regn med kr. 100-200 for en flaske vin.

Drikkepenge:
Drikkepenge er normal kutyme i Marokko. På restauranter og caféer lægges typisk 10 procent, og til dragere ca. kr. 5-10 pr. bagage. Til lokalguider og buschauffører regn med ca. 30-40 kr. pr person pr. udflugtsdag. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne.
Drikkepenge kan, selvom det ville være mest praktisk, ikke inkluderes i rejsens pris, da det regnes for et individuelt anliggende.

Vejr og påklædning:
Vejret i Marrakech på vores afrejsetidspunkt er ganske behageligt. Der er varme dage, hvor der er mellem 20 og 30 grader, om natten kan det blive ned til ca. 10 grader. Regn med, at det er køligere i bjergene.
Lag-på-lag påklædning er derfor praktisk. En varm jakke/trøje til aftenen, kasket, solhat og solfaktor til om dagen. Medbring sandaler og gode gå-sko. En trøje og/eller tørklæde til bussen er en god ide på grund af bussens aircondition.
Kvinder bør bruge nederdel eller lange bukser. Mænd kan bære shorts på visse turiststeder, men i byerne er shorts ikke velset. En tommelfingerregel, for såvel mænd som kvinder, er, at knæ og skuldre er dækkede.

Elektricitet, telefon og wi-fi:
Der er 220 volt og flere forskellige standarder for stik i Marokko. Medbring evt. adapter, bl.a. til tre-benede ”engelske” stik. De danske to-benede stik er ofte for tykke til de to-benede stikkontakter i Marokko.
Mobilnettet i Marokko er af en ganske fin standard, men det kan være dyrt at anvende, så tjek eventuelt med dit telefonselskab, inden du rejser til Marokko. På hotellet er der gratis wi-fi overalt. Der findes internetcaféer i de større byer, husk dog at fremvise pas for at kunne benytte dem.

Hygiejneforhold:
Hotellerne vi benytter har vestlige toiletforhold, men offentlige toiletter er ofte mere primitive og uden toiletpapir. Det er derfor en god ide at medbringe papirlommetørklæder og håndsprit.

Drikkevand:
Køb vand på flaske. Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanerne.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/10 - 22/10Se rejsetider KøbenhavnMagiske Marrakech
efterårferien
12.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Marrakech t/r
 • Syv nætter på 4* Wazo Hotel
 • Fem udflugter
 • Halvpension på hotellet  (drikkevarer ikke inkluderet)
 • 2 frokoster i forbindelse med udflugter
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.795-1.995
 • Drikkevarer i forbindelse med frokost og middage
 • Entréer, som ikke er nævnt i programmet
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge lokalt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her