Skip to main content

Vandreferie i Portugal

8 dage - pris pr. person fra
13.495,-
Bestil rejse

Vandreferie i Portugal med rejseleder

Oplev Gerês National Park, Douro og Porto

Et ægte vandreeventyr venter i det nordlige Portugal, hvor pittoreske landsbyer, imponerende bjerglandskaber og smukke vinmarker suppleres af forfriskende floder, uspoleret natur og vilde heste samt vingårdsbesøg og en kæmpe hængebro. Afslutningsvis slutter vi i Porto, der er Portugals næststørste by. Her besøger vi naturligvis blandt andet et af de historiske portvinshuse, hvor vi får en rundvisning.

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Nordportugal:

 • Rejsen er for dig der ønsker aktiv vandreferie i en gruppe
 • Betagende naturoplevelser
 • Nøje udvalgte hoteller og mange inkluderede måltider
 • Fuldt program med seks dages vandreture
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Oplev Nordportugal og Peneda-Gerês National Park (UNESCO)

Glæd dig til Peneda-Gerês National Park, som er intet mindre end ægte, autentisk og uspoleret portugisisk natur. Her i denne storslåede naturskat oplever du rislende bække, granitklipper, dybe dale, brusende vandfald, pittoreske landsbyer, mindesmærker og vilde heste.

Vi tilbringer to dage helt oppe i det nordligste hjørne af Portugal, hvor vi også tager på rejsens første vandring til den bedårende bjerglandsby Sistelo, der ligger omkranset af idylliske terrassemarker.

Anden etape vandrer vi inde i selve nationalparken Peneda-Gerês, hvor vi oplever livet i en af de små landsbyer helt tæt på og i pragtfulde naturomgivelser.

Vandreture i Douro-dalen med vingårdsbesøg

På rejsen har vi hele to dage i den berømte Douro-dal, hvor du kan glæde dig til at komme helt tæt på de eftertragtede vinstokke, der står i terrasser på de knejsende skråninger og danner en mosaik ned over bjergsiderne – et umanerligt smukt og charmerende syn. Nede i dalene tegner Douro-floden en smuk bølget linje, når den strømmer igennem det frodige landskab.

De to vandreture bringer os til hyggelige bjerglandsbyer, gennem vinmarker og forbi adskillige panorama-udsigter mod Douro-floden, der snor sig i de åbne landskaber – udsigter der er lige til at smække på et postkort. Så sørg for at du ikke har gemt kameraet alt for langt væk nede i rygsækken.

Undervejs besøger vi naturligvis også et par vingårde til hhv. vinsmagning og frokost. Vi bor på et godt hotel i dalen i den eftertragtede første række til floden.

Gå langs Passadicos do Paiva og verdens længste hængebro Arouca 516

Vær med når vi oplever en af Portugals nye vandreruter, Passadicos do Paiva, som har vundet adskillige priser. Vandreturen er i geoparken Arouca, som er et særligt naturområde, hvor parkens gæster oplever områdets geologiske historie. Aroucas formål er at fremme bæredygtig udvikling ved at beskytte, formidle og understøtte den geologiske arv og mangfoldighed i parken.

På vores vandretur i Arouca går vi blandt andet på et gangstisystem lavet af træ og trapper samt prøver verdens længste hængebro for fodgængere, Arouca 516. Her er frodigt, grønt og ufatteligt kønt i den klippefyldte kløft.

Afslutning i Porto – Portvinens hovedstad

I Porto besøger vi et af de lokale vinhuse og smager mere portvin. Det er her, at vinen fra Douro-dalen lagres. Vi går en tur i byens historiske centrum med de smalle og stejle brostensbelagte gader og nyder de prægtige bygninger og den stemningsfyldte atmosfære.

Se også vores vandreferie til Madeira

Hvad kræver turen?

Tag med på vandreferie i Portugal, hvis du elsker at vandre i hyggeligt selskab med andre, der elsker vandreture lige så meget som dig selv. Du kan lide fællesskabet og sætter pris på ferie, hvor du er fysisk aktiv i trygge rammer.

For at du får mest muligt ud af vandringerne, anbefaler vi, at du medbringer gode vandresko/støvler, som er ”gået til”, og at du er i almindelig god fysisk form. Vi vandrer det meste af dagen, og det bliver samlet set til omkring 6-17 km om dagen i et varieret terræn.

Vi glæder os til at se dig på denne populære vandreferie i Nordportugal.

Læs her vores guide til, hvordan du bedst forbereder din vandreferie.

Kort dagsprogram for vandreferien i Nordportugal:

Dag 1: Til Porto. Transport til hotellet i Dourodalen og middag (A)
Dag 2: Vandring i Douro-dalen (6 km). Frokost på vingård (M,F)
Dag 3: Vandring i Douro-dalen (17 km) (M,F)
Dag 4: Vandring Sistelo – Portugals Tibet (10 km). Til Ponte de Lima (M,F,A)
Dag 5: Vandring i Gerês National Park (7 km). Kørsel til Porto (M,F)
Dag 6: Byvandring og frokost i Porto. Besøg i Portvinshus (M,F)
Dag 7: Fridag i Porto eller ekstra udflugt: Vandring Passadicos do Paiva (9 km) og hængebro (516 m) (M) (F*ved tilkøb)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående program er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Flyrejse til Portugal – kørsel til Douro-dalen og middag (A)

Flyrejse til Porto. Fra Porto kører vi til hotellet i Douro-dalen. Vi skal bo i hovedbyen, Peso do Regua, der ligesom vores hotel, er smukt beliggende i første række til floden med et kig til vinmarkerne. Middag inkl. drikkevarer på lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Vores værelser er klar midt på eftermidagen. 


Dag 2 : Vandretur i Douro-dalen og vingårdsfrokost (M,F) 

I dag skal vi nyde en skøn vandring i Douro-dalen og vander en rute fra landsbyen Valença do Douro, som er beliggende syd for Douro-floden. Vi vandrer i et betagende bjerglandskab og går gennem vinmarkerne. 

Efter vandringen kører vi til byen Lamego og ser pilgrimstrappen inden vi spiser en sen frokost på en af de lokale vingårde, hvor vi inden får en rundvisning og lærer om og smager Douro-dalens gode vine. Sidst på eftermiddagen er vi retur på hotellet og aftenen er fri på egen hånd.  

Vandretur: 6 km. 200 højdemeter op / 366 højdemeter ned.  

Vandring i vinmarker
Billede: Vandring gennem vinmarker i Douro-dalen. 

Dag 3: Vandring i Douro-dalen med picnic (M,F)

Douro-dalen er en smuk mosaik af geometriske mønstre med vinmarker, bjergtoppe og dalstrøg så langt øjet rækker, og det er nemt at blive imponeret over de betagende landskaber og det hårde arbejde, der ligger bag. Her er umanerligt smukt og charmerende.

Bussen bringer os til Favios, hvor vi vores vandretur begynder. Ruten er ikke som sådan anstrengende andet end på længden. Vi vandrer til og gennem små bjerglandsbyer i Pinhão-dalen med skønne udsigter til vinterrasser og floden. Undervejs hører vi om historien, det lokale liv, vinproduktionen og dens betydning for regionen. I en af de små landsbyer spiser vi vores picnic-frokost.

Den sidste del af ruten bringer os ned gennem vinmarkerne. Fra Casal de Loivos går vi ned gennem selve vinmarkerne, som tilhører to af de store producenter; Quinta do Bomfin og Taylors. Sidst på eftermiddagen slutter vi dagens vandring i Pinhão og kører retur til hotellet.

Vandretur: 17 km. 172 højdemeter op / 723 højdemeter ned  

Douro-dalen byder på smukke vandringer
Billede: Douro-dalens smukke landskaber. 

Dag 4: Vandring Sistelo – Portugals Tibet (M,F,A)

Vi forlader Douro-dalen og kører nordpå. Vores vandrerute begynder lidt nord for byen Arcos de Valdevez. Bussen kører til middelalderbroen i Vilela, hvor vi starter vores vandreture på stisystemet Ecovia. Ruten bringer os langs floden og gennem skoven. En del er i uberørt natur med udsigt til bjerge, klipper (granit) og små langbrug med blandt andet vin-og majsmarker. Vi vandrer på gangtræbroer og  grusstier samt et lille stykke på asfalteret vej. Det sidste stykke til Sistelo går opad – primært på små stier, hvor underlaget er brosten. I Sistelo stifter vi bekendtskab med landsbylivet, og nyder det skønne syn over dalen og terassemarkerne. Vandringen slutter i landsbyen og bussen kører os til hotellet I Ponte de Lima. Frokosten er en let madpakke, som vi selv medbringer på turen.

Vandretur: 11 km. 565 højdemeter i alt. Vandringen er estimeret til at tage ca. 2½-3 timer plus pause. Sværhedsgraden er let til middel. Den første del af ruten er forholdsvis flad. Den sidste del går det let opad og det sidste stykke er der lidt større stigninger.

Vandring i Sistelo
Billede:
 Sistelo - også kaldet Portugals Tibet - med de særprægede terrasser.

Vi skal overnatte i byen Ponte de Lima, som regnes for en af Portugals ældste byer og er en mindre provinsby i Minho-regionen i det nordlige Portugal. Byen er smukt beliggende ved floden Lima, som har sit udspring i Spanien og er med på den den portugisiske pilgrimsrute. Indkvartering og middag på hotellet. 


Billede: Ponte de Lima.

Dag 5: Vandring i Peneda-Gerês National Park. Kørsel til Porto (M, F)

Nationalparken Peneda-Gerês  grænser op til den spanske grænse. Parken blev grundlagt i 1971 og har et rigt dyre-og planteliv, enestående smukke landskaber og de mest henrivende velbevarede landsbyer med skønne stenbygninger, hvor traditionelt landbrug og livsstil holdes i hævd. 

Vores vandring i dag bringer os netop til en af skønneste landsbyer i regionen. Er vi heldige, møder vi både vilde heste og langhornskøer på vores vej – enten når vi kører i de smukke landskaber eller på selve vandringen.

Vilde heste og langhornskvæg.
Billede: 
Vilde heste og langhornkvæg.

Vandreturen begynder i bjergene, og vi vandrer af mindre stier og veje, heraf nogle anlagt i middelalderen, til landsbyen Soajo. En del af ruten følger vi pilgrimsruten ”brød og bed”. Underlaget er primært grus, jord og sten og undervejs ser lokalt liv og har fine udsigter til landsbyerne i de omkringliggende bjerge.  Vi går gennem Soajo med de traditionelle stenhuse, kigger indenfor i kirken og oplever landsbylivet på nært hold.  I udkanten af byen finder vi en stor samling af kornkamre, som stadig er i brug. De er smukt dekoreret og bygget af granit på sten-piler. Disse kamre bliver brugt til opbevaring af blandt andet korn og majs og stammer fra 1700-tallet.

Vandretur: 7 km. 87 højdemeter op / 589 højdemeter ned. Vandringen er estimeret til ca. 2-2½ time plus pauser. Ruten i dag går nedad. Efter vandringen spiser vi frokost med drikkevarer inkl. på en restaurant i Soajo.

Gamle kornkamre ved Soajo.
Billede: De gamle kornkamre.

Efter frokost kører vi til Porto, hvor vi indkvarteres på hotel centralt i byen.  

Dag 6: Byvandring i Porto med portvinshus (M,F)

 I dag skal vi rundt til fods i charmerende Porto, som er beliggende ved udmundingen af Douro-floden og er Portugals andenstørste by.

Vi kommer mere rundt i det maleriske kvarter Ribeira, kigger indenfor i forhallen til banegården São Bento, som har nogle skønne kakler, der fortæller Portugals historie og ser den elegante Aliados boulevard. Vi kigger ud over byens tage, går en tur på Dom Luis broen og ser nogle af de prægtige palæer og nyder den flotte udsigt over byens tage. Vi afslutter byturen til rundvisning og smagning i et af portvinshusene i Vila Nova de Gaia ligesom vi spiser en dejlig frokost sammen på en af de lokale restauranter. 

Eftermiddagen og aftenen fri til eget program.  

Porto - en spændende storby
Billede: Den pulserende portvinsby Porto. 

Dag 6: Fridag eller vandretur Passadicos do Paiva og hængebro (M,F*ved tilkøb) 

I dag har du fri og kan gå på opdagelse i de små og store gader i Porte, prøve en sejltur på floden eller tag sporvognen eller bussen til Atlanterhavsstranden ved Foz. Det er et skønt rekreativt område med strande og caféer.

Alternativ kan du tilmelde dig ekstra udflugten til gangsti-systemet ved Passadicos do Paiva og hængebroen Arouca 516. Vi sætter kursen lidt ind i landet til en af Portugals nyere attraktioner; gangstisystemet Paiva i den UNESCO-fredede Arouca Geopark. Paiva har siden 2016 vundet adskillige priser fra det der er rejsebranchens svar på filmbranchens Oscar, World Travel Award. Gangstisystemet er i naturskønne omgivelser i et enestående geologisk klippelandskab, som følger Paiva-flodens vestlige bred. Det er en hel unik naturoplevelse. Vi starter ruten i Areinho og slutter i Espinuca og får over verdens længste hængebro" for fodgængere, Arouca-broen. Hængebroen er 516 meter lang og indviet i 2021. Den er lavet i aluminuim og med et tæt gitter.  


Billede: Hængebroen 516 og Arouca og gangstisystemet, Passadicos do Paiva.

Næsten hele ruten (ca. 95%) er på gangbroen af træ undtaget nogle få passager, som er på stier og klipper. Det meste af ruten er let kuperet i starten og herefter flader ruten ud. Vi får de skønneste grønne udsigter med klipper, floden og til skoven. Ca. midt på ruten er det muligt at komme helt ned til floden og køle tæerne i det kolde vand ved en af de små flodstrande. Det er også muligt at komme ud på en mindre hængebro henover floden.  Entré til stisystemet og hængebroen er inkluderet samt madpakke. 
Vandretur: 9 km og er estimeret til at tage ca. 2½-3 timer plus pauser undervejs.

Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til Porto, hvor aftenen er på egen hånd. 

Dag 8: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og flyrejse til København. 

 

Kort

Vandringer i det nordlige Portugal

Praktisk information

Hvad kræver turen / Sværhedsgrad

Vandreruterne er lette til middel i sværhedsgrad.

Der kræves ingen særlig vandreerfaring, men vi anbefaler, at du er i almindelig god fysisk form for at få mest ud af turen samt at du medbringer vandresko/støvler.

Som udgangspunkt følges vi ad som gruppe hele dagen. Bussen transporterer os til turens udgangspunkt og henter os ved slutpunktet, medmindre vi starter eller slutter ved vores hotel. Bussen kan som ofte ikke møde os ude på selve ruten. For gæster, der undervejs, ønsker at afkorte ruten, kan det på enkelte ruter lade sig gøre. Spørg rejselederen, der vil orientere nærmere om de praktiske forhold og på hvilke(n) dag(e), det er muligt.

Distance og ruter

ca. 6-17 km pr. dag i varierende terræn med tid til pauser.

Praktiske forhold betyder, at det kan blive nødvendigt at ændre i programmet, ændre rute, bytte rundt på rækkefølgen eller lignende. Antallet af km der vandres pr. dag er oplyst med et lille forbehold. 

Der er tre forskellige rejseperioder; forår, højsommer og efterår.

For turen i april og september gælder, at morgen/aften kan være kølige. Temperaturen er ofte behagelig at vandre i – september kan være til den varme side i Douro-dalen.   

For sommerturen i juli gælder, at det kan være ekstra varmt – især i Geres og Douro-dalen (30 grader+) og turen er derfor til dig, der er god til varme.

Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr fra høj sol til regnvejr og evt. med vejrskift i løbet af dagen. Vejret kan være blandet på turen

Pakkeliste

Vi anbefaler at du medbringer følgende:

• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj – lag på lag, solhat, regntøj  
• Dagtursrygsæk
• Evt. vandrestav
• Snacks og drikkevarer (evt. drikkedunk) til selve vandringerne

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
13/9 - 20/9Se rejsetider KøbenhavnVandreferie i Portugal - Geres National Park, Douro og Porto13.495,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Porto t/r 
 • En nat på hotel i Ponte de Lima 
 • Tre nætter på hotel i Dourodalen
 • Tre nætter på hotel i Porto
 • Syv morgenmåltider
 • Fem frokoster (to på restaurant, en på vingård, en madpakke, en picnic inkl. drikkevarer)
 • To middage med drikkevarer (en på restaurant og en på hotel)  
 • To vinsmagninger (portvinshus i Porto, vingård i Douro)
 • Vandredage iflg program
 • Transport og udflugter if. program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.495
 • Ekstra udflugt: Passadicos do Paiva (9 km) og verdens længste hængebro (516 m) med frokost kr. 595
  Ekstra udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere og skal bestilles sammen med rejsen.
 • Byskat i Porto 2 EUR pr. person pr. nat
 • Entréer, måltider og transport som ikke er nævnt
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 • Gruppen gennemføres ved min. 15 deltagere. Afhængig af deltagerantal, kan det forekomme, at buskørsel er i mindre busser/minibusser.

Hotel

Se andre populære rejser her