Skip to main content

På opdagelse i Portugal

Rossio plads i Lissabon
Vinmarkerne i Douro-dalen
25 April bro i Lissabon, Portugal
Cascais, Portugal
Sporvogn i Lissabon
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Rossio plads i Lissabon, Portugal
Castelo de Vide i Alentejo
Dessert på opdagelse i Portugal
Status:
Kommer i 2025

Den store Portugal rundrejse

Portugal er populær som aldrig før, og på denne 10-dages rundrejse kommer du fra nord til syd på det portugisiske fastland i kyndigt selskab med vores dansktalende rejseleder, som trygt leder dig igennem landets fantastiske facetter.

Undervejs går store seværdigheder, vingårde og små hyggelige byer hånd i hånd med tempelriddere, romerske templer og ukendte perler.

På turen har vi sørget for, du bor på pæne hoteller, bl.a. centralt i Lissabon og Porto.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Portugal:

  • En oplevelsesrig rundrejse, hvor du får Portugal ind under huden
  • Mange inkluderede udflugter
  • Gode hoteller - i både Lissabon og Porto bor du i byens eftertragtede centrum
  • Morgenmad og flere måltider inkluderet
  • Vidende dansktalende rejseleder

Guimarães, Braga og portvin i Porto

I Nordportugal besøger du byer med stor individuel betydning. Blandt andet Guimarães der betragtes som nationens fødested, og hvor det moderne Portugal opstod. Turen fortsætter til det religiøse center Braga, som også kaldes for ”Det Portugisiske Rom”.

I Porto venter det historiske centrum med den karakteristiske bro, det billedskønne flodkvarter og portvinssmagning i et af de kendte vinhuse.

Togtur og billedskønne landskaber i Douro og midt-Portugal

Jernbanen bringer dig fra Porto ud på landet, og fra togvinduet oplever du det afvekslende landskab langs Douro-floden. Midt i dette landskab af vinmarker nyder du en lokal vingårdsfrokost. Turen fortsætter sydover, hvor universitetsbyen Coimbra og Tomar med den historiske tempelridderborg er på programmet.

Alentejos små landsbyer, Évora og Arrabida

Alentejo-regionen byder på autentiske og charmerende landsbyer; den lille pittoreske Castelo de Vide, som regnes for en af Portugals smukkeste landsbyer og Marvão med den fine udsigt højt hævet på en bjergtop.

I Évora ligger det romerske Diana-tempel og nogle spændende kirker. Syd for Lissabon går turen til Arrábida-halvøen med naturparken og endnu et spændende vingårdsbesøg, naturligvis inkl. smagsprøver.

Lissabon, Bélem, Sintra og Cascais

Sidst - men ikke mindst - skal du opleve Lissabon og omegn på tæt hold. Du kommer rundt i nogle af byens spændende bydele, fra Belém med sine dybe rødder til de opdagelsesrejsende og til historiske Baixa, det moderne Expo, de eksklusive forstæder ved Atlanterhavskystens strandvej samt kongebyen Sintra i bjergene.

Kort dagsprogram for På Opdagelse i Portugal:

Dag 1: Ankomst Lissabon til Porto (A)
Dag 2: Guimarães, Braga, Porto med besøg i portvinshus (M)
Dag 3: Togrejse, Douro-dalen med vingårdsfrokost, Coimbra og til Leiria (M,F,A)
Dag 4: Tomar og Castelo de Vide (M,A)
Dag 5: Alentejos herligheder; Marvão, Estremoz og Évora (M,A)
Dag 6: Arrabida med kakler og vinsmagning, Bélem (M)
Dag 7: Byrundtur i Lissabon, ekstra udflugt Fado-aften (M)
Dag 8: Sintra og Cascais (M,A)
Dag 9: Fridag (M)
Dag 10: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen, selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Til Porto (A)

Vores portugisiske opdagelsesrejse begynder med fly til Lissabon og bringer dig de næste ti dage rundt til store seværdigheder og små perler. Vores dansktalende rejseleder modtager dig i Lissabon lufthavn og introducerer dig til rejsens program, som giver et indblik i portugisiske forhold, historie og kultur.

Herefter kører vi op gennem det midt-portugisiske landskab til Porto.  Efter en dag på farten, ankommer vi til Porto, hvor du indkvarteres, inden der er fælles middag (u/drikkevarer) på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Dag 2: De historiske højborge Guimarães og Braga samt Porto med portvinshus (M)

Braga har en lang og spændende historie med stærke bånd til kirkens storhedstid og er Portugals religiøse højborg, hvor ærkebiskoppen residerer. På en skråning lidt uden for byen besøger vi valfartskirken og helligdommen Bom Jesus de Braga med sin gigantiske barok-trappe, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over byen og det naturskønne landskab.

Et besøg i Guimarães er obligatorisk, når du er i Nordportugal. Byen var landets første hovedstad og er den by, der har haft størst indflydelse på Portugals selvstændighed. Derudover er bymidten præget af smukke historiske bygninger med en helt særlig arkitektur.

Bom Jesus de Braga, Portugal
Billede: Bom Jesus de Braga med den gigantiske baroktrappe og Portugals første hovedstad Guimarães.

Tilbage i Porto skal du på bytur. Porto er Portugals næststørste by og særdeles betagende. Især det pittoreske flodkvarter Cais de Ribeira med de gamle huse, snævre gader og udsigten til Portos flotteste bro er imponerende.

Du kommer rundt i det historiske centrum, der huser prægtige bygningsværker som Clerigos-tårnet, fine palæer, byens domkirke og børsen. Byrundturen slutter i et af de kendte portvinshuse i Vila Nova de Gaia. Her har vi bestilt tid til rundvisning og smagning – et besøg i Porto er ikke fuldendt før! Aften er fri til middag på egen hånd. 

Dag 3: Togrejse, Douro-dalen med vingårdsfrokost, Coimbra og til Leiria (M,F,A)

På Portos historiske banegård, São Bento, starter dagen med historieundervisning. Her beundrer vi de smukke kakler, der dækker væggene fra gulv til loft i hallen, inden vi stiger ombord på toget, der skal bringe dig til Douro-dalen.

Jernbanesporene snor sig langs floden det meste af vejen, og vi følger det smukke afvekslende landskab. Vel ankommet til Peso do Régua midt inde i dalen venter bussen, som bringer os på en smuk panoramatur i det bjergrige landskab med vinterrasser på alle bjergskråninger. Her er bedårende smukt.

Vi gør holdt ved en af de lokale vingårde, hvor du nyder en traditionel frokost. Her bliver du klogere på den portugisiske vin-og portvinsproduktion, og dine smagsløg vil med garanti sætte pris på både mad og vine.

Portos historiske banegård og Dourodalen
Billede: Douro-dalen.

Coimbra ligger ved bredden af Mondego-floden, og den gamle bydel knejser højt over byen på en bakketop. Her er et af Europas ældste universiteter, der har til huse i det gamle kongepalads. Vi går en tur rundt på universitetsområdet, mærker stemningen og ser de prægtige bygninger. 

Universitetet i Coimbra
Billede: Universitetet i Coimbra.

Efter besøget i Coimbra, kører vi til Leiria, hvor vi efter en lang dag med mange oplevelser, indkvarteres og spiser middag (u/drikkevarer) på hotellet.

Dag 4: Tempelriddernes Tomar og pittoreske Castelo de Vide (M,A)

Tomar er bedst kendt for sin spændende fortid som tempelriddernes by. Her er mange fine bygningsværker fra middelalderen - deriblandt klosteret Convento de Cristo (entré ca. 7 EUR betales direkte). 

I Castelo de Vide - en lille, idyllisk perle beliggende i São Mamede-bjergene udforsker vi det jødiske kvarter og de små hyggelige gader. Middag på hotellet (u/drikkevarer). 

Se Klosteret Convento de Cristo i Tomar og udforsk Castelo de Vide.
Billede: Klosteret Convento de Cristo i Tomar og hyggelig gade i Castelo de Vide.

Dag 5: Alentejos herligheder; Marvão, Estremoz og Évora (M)

Alentejo er kendt for sine skønne landskaber og store landbrugsområder med enorme hvede- og vinmarker, bølgende sletter, knejsende korkege og oliventræer på rad og række. Det er med rette, at netop denne region kaldes for Portugals spisekammer. Her er alt, hvad hjertet - og smagsløgene - begærer.

Vi besøger den charmerende middelalderlandsby Marvão, som er begunstiget med den mest fantastiske beliggenhed og en storslået panoramaudsigt samt et hyggeligt landsbymiljø. Det siges, at Marvão er på vej til at blive optaget på UNESCOs Verdenskulturarvsliste, hvilket er forståeligt efter en tur rundt i landsbyen.

Marvão og Diana-templet i Évora, Portugal
Billede: Marvão og Diana-templet med de korintiske søjler i Évora.

Via Estremoz når vi frem til den smukke muromkransede by Évora, hvis historie går tilbage til romertiden. Diana-templet med de fine korintiske søjler finder du på en af byens pladser. Vi kigger ind i domkirken, og i St. Francis-kirken kan du opleve noget så bizart som et knoglekapel (entré ca. 2-3 EUR betales direkte). Vi indlogerer os på hotel lige uden for bymuren, hvor vi også spiser middag (u/drikkevarer).

Dag 6: Naturparken Arrabida, kakler og vinsmagning samt Belém (M)

I dag kører vi mod vest til naturparken Arrabida med bjergkæden af samme navn. Områdets milde kystklima er medvirkende til, at det netop er her, du kan opleve en unik og afvekslende vegetation, og naturparken er naturligvis fredet.
I Azeitão besøger vi først et lille værksted, der fremstiller de karakteristiske kakler "azulejos", derefter tager vi til en af de lokale vingårde til vinsmagning. 

Vi fortsætter mod Lissabon og gør vores entré over 25. april Broen - den røde hængebro, der forbinder Lissabon med oplandet syd for Tejo-flodens bredder. Herfra er en flot udsigt til Lissabon og byens skyline.

25. april broen i Lissabon, Portugal
Billede: 25. april Broen i Lissabon.

Turen går til bydelen Belém med de storslåede bygningsværker, deriblandt Jeronimus-kirken der er bygget i den karakteristiske manuelinske byggestil, og monumentet der hylder landets store opdagelsesrejsende (Henrik Søfareren med flere). Vi ankommer til hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 7: Lissabon og ekstraudflugt: Fado-aften (M)

Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder og er den eneste europæiske hovedstad, hvor du kan se solen gå ned i havet. Vores tur rundt i byen foregår dog i dagslys i den gamle bykerne, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder.

Vi kommer forbi de store pladser, Praca do Rossio og Praca do Comércio med Triumfbuen og kvartererne Chiado, Baixa og Alfama. Tillader tiden det, besøger vi kvarteret Parque das Nacoes, der blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen Expo i 1998, og som fremstår mere som det moderne Lissabon.

Eftermiddagen er fri til eget program. 

Om aftenen er det muligt at følge med på fado-aften, hvor du kan stifte bekendtskab med den helt særlige portugisiske musik og sangstil fado. Middag, transport og show er inkluderet.  For at sikre plads på restauranten, skal fado-aften bestilles sammen med rejsen.

Oplev Fado kulturen med Kulturrejser
Billede: Gadeudsmykning i Alfama og Fado-guitarer.

Dag 8: Kongebyen Sintra, Europas vestligste punkt og Lissabons riviera (M,A)

I bjergene nord for Lissabon ligger Sintra, hvor H.C. Andersen engang var på besøg. I området findes hele tre kongelige slotte. Du besøger den gamle bydel, som er charmerende med brostensbelagte gader, fine huse med farvestrålende blomster, butikker og hyggelige caféer.

I den historiske bydel kan du på egen hånd besøge kongeslottet med de to karakteristiske skorstene, Palacio Nacional de Sintra (entré betales direkte - ca 12. EUR).

Cabo da Roca og Sintra
Billede: Eventyrlige Sintra og Cabo da Roca.

Efter besøget i den royale by kører vi til Europas vestligste punkt, Cabo da Rocha, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Vi kører ad kystvejen til Lissabon via Cascais, som er et yndet fristed for Lissabons indbyggere med fantastiske strande, gode spisesteder og muligheder for rekreative aktiviteter. Om eftermiddagen er vi tilbage i Lissabon, hvor der er tid på egen hånd.
Om aftenen spiser vi sammen på en af byens lokale restauranter.

Dag 9: Lissabon på egen hånd (M)

Du har nu en hel dag til at opleve Lissabon på egen hånd. Forhåbentlig har de sidste dages udflugter inspireret til yderligere at udforske Portugals hovedstad.

Rejselederen deler gerne ud af sin viden og kommer med gode råd tilaktiviteter og oplevelser, såsom en sporvognstur, museumsbesøg, shopping, et nærmere kig på borgen São Jorge, der ligger højt hævet på en af byens syv høje, eller en gåtur rundt i de små gader i Alfama.

Alfama, Portugal
Billede: Lissabon.

Dag 10: Hjemrejse (M)

Med direkte fly til København runder vi denne store opdagelsesrejse af. Vi har været vidt omkring samt set, smagt og oplevet noget af det bedste, som Portugal kan byde på.

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Kort over rejsen På opdaelse i Portugal

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen På opdagelse i Portugal

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: En udmærket fysisk formåen anbefales for at få det fulde udbytte af rejsen. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage.     
Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Hotel

Se andre populære rejser her