Skip to main content

Rejseforsikring

verdenskort og kompas

Har du tjek på din forsikring?

Det er altid den rejsendes eget ansvar, at have forsikring i orden og at de tegnede forsikringer har den ønskede og fornødne dækning som passer til den forestående rejse og evt. øvrige rejsemønster på årsbasis.

Kulturrejser Europa har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, og tilbyder udelukkende rejseforsikringer fra, og rådgivning om, deres forsikringsprodukter. Gouda Rejseforsikring er et af Danmarks største rejseforsikringsselskaber og har eksisteret i Danmark siden 1994. Via dette link til Goudas produktark, kan du få overblik over dækningerne på Gouda´s forsikringer. Produktarkene er udarbejdet i forbindelse med EUs direktiv om distribution af forsikring (IDD), og følger direktivets krav om standardisering for dokumenter med information om forsikring (IPID). Forsikringsbetingelserne finder du direkte på Goudas hjemmeside www.gouda.dk

Der findes mange forskellige typer rejseforsikringer med forskellige dækninger på forsikringsmarkedet. Kulturrejer Europa har mulighed for at sælge alle typer af Goudas rejseforsikringer, men fokuserer på årsrejseforsikringen inkl. afbestillingsforsikring, der kombinerer en rejseforsikring med god basisdækning og en tilvalgt årsafbestillingsforsikring. Vi har valgt denne kombination da den imødekommer langt de fleste af vores kunders behov, uden dækning af personlige ejendele, skirejser, og udvidet ullykke. Ved køb af en årsrejse- og afbestillingsforsikring kan der vælges imellem 3 forskellige geografiske dækningsområder: EU/EØS, Udvidet Europa eller Verden, og den kan anvendes til andre ferierejser bestilt og afholdt inden for et år fra tegningsdato af forsikringen.

Årsrejse- og årsafbestillingsforsikring skal bestilles senest samtidig med, eller i umiddelbar forlængelse af køb af rejsen, og vil blive opkrævet sammen med depositum. Forsikringen kan ikke annulleres og refunderes.

Vær opmærksom på, at der på årsafbestillingsforsikringen, som er inkluderet i en årsrejseforsikring, er et max på forsikringssummen pr. år. En årsafbestillingsforsikring med dækning i EU/EØS og udvidet Europa har en årlig dækningssum på 10.000 kr., mens en årsafbestillingsforsikring med dækning i Verden har en årlig dækningssum på 30.000 kr.

Overstiger rejsens pris den årlige dækningssum, eller er der kun behov for at købe en afbestillingsforsikring, kan man tegne en årsafbestillingsforsikring med en dækningssum på henholdsvis 10.000, 20.000 eller 30.000 kr. årligt.

Det er også muligt at vælge en afbestillingsforsikring, der kun gælder den pågældende rejse. Denne koster 6% af rejsens pris. Denne forsikring kan også tilkøbes, hvis rejsens pris overstiger årsafbestillingsforsikringens dækningssum og man ønsker at forsikre det resterende beløb. Bemærk at disse afbestillingsforsikringer opkræves sammen med rejsens depositum.

Godt at være opmærksom på:

- At det er et krav, at du er berettiget til ydelser i henhold til Sundhedsloven. 

- At du skal være i besiddelse af det blå EU-sygesikringskort ved rejser til EU/EØS lande. 

- At hvis du har en kronisk/eksisterende sygdom eller lidelse, vil der være tilstande, du evt. ikke er dækket for på din rejse.

Du har mulighed for at søge forhåndsgodkendelse hos Gouda for evt. at få dispensation for forbeholdet, eller blot få uddybet hvad du evt. ikke er dækket for. Alternativt, kan du med fordel tegne Goudas EU-rejseforsikring, som er et tillæg til det blå EU-sygesikringskort. Læs mere hos Gouda her

- At hvis du er fyldt 70 år på afrejsetidspunktet, skal forsikringen købes som Senior (+70) Det er en forudsætning for dækning, at du ved rejser uden for EU/EØS har søgt og fået forhåndstilsagn inden hver enkelt rejse. Du skal derfor udflyde en helbredserklæring, der skal sendes til Gouda. Helbredserklæringen fra Goudas hjemmeside får du frem ved at klikke her.

Almen information om Det Blå og det Gule kort

Den offentlige rejsesygesikring på det gule kort eksisterer ikke længere, og den rejsende bør i stedet medbringe det blå EU-sygesikringskort til sygdomsbehandling på offentlige behandlingssteder i EU. På nogle offentlige hospitaler i EU vil egenbetaling kunne forekomme.  Det Blå EU-sygesikringkort kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Kulturrejser Europa formidler og rådgiver udelukkende om Gouda Rejseforsikringers produkter. En privat rejseforsikring hos Gouda Rejseforsikring dækker blandt andet 24 timers alarmcentral, Syge-hjemtransport hvis uhellet er ude, sygeledsagelse, hjemkaldelse, feriekompensation og privatansvar mm.

Det er et krav at du har ret til det gule kort, for at kunne tegne og være dækket af en Gouda rejseforsikring. Er du bosat på Færøerne, Grønland eller på anden vis uden for Danmark, beder vi dig derfor kontakte os eller Gouda for nærmere vejledning.

Mere information om Gouda Rejseforsikring

Du kan læse meget mere om Goudas forsikringer på Goudas egen hjemmeside, og er du i tvivl om hvilken forsikring du bør vælge, bør du kontakte Kulturrejser Europa eller Gouda Rejseforsikring.

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt