Skip to main content

Restauranter i Lissabon

Der er utroligt mange gode restauranter i Lissabon, som giver dig mulighed for at smage mad tilberedt med respekt for traditioner og gode råvarer. Herunder får du nogle tips til, hvor du finder restauranter i Lissabon, som er et besøg værd.

Restaurant Zé da Mouraria, Martim Moniz: Hvis du er ude efter god, traditionel portugisisk mad, skal du besøge Zé da Mouraria, en skjult perle i Lissabons tidligere mauriske bydel Mouraria. På Rua João do Outeiro 24 finder du restauranten, der er kendt for sine store, delevenlige portioner, rimelige priser og store udvalg af alt fra bacalhau til hvidløgsbøffer. Restauranten er populær, så vi anbefaler at komme tidligt eller booke bord. Her er hyggeligt og uformelt med venligt personale, og væggene er prydet med portrætter af berømte fado-sangere fra området.

Restaurant Inhaca Marisqueira: Restaurant Inhaca Marisqueria i hjertet af Lissabon er det perfekte sted at tilbringe en hyggelig aften med familien og nyde autentisk, portugisisk husmandskost. Restauranten har en alsidig menu, hvor den traditionelle portugisiske kogekunst er i højsædet – ikke mindst deres friskfangede fisk og skaldyr. Restauranten summer af en indbydende og uformel atmosfære, hvor man straks føler sig velkommen. Priserne er yderst rimelige, og der er åbent alle ugens dage, bortset fra søndag. Find den på Rua das Portas Santo Antão 8, nær Rossio metro.

Restaurant Marcado Ribeira - Time Out Market: Det bedste fra Lissabons kulinariske scene, samlet under ét tag. Mercado da Ribeira på Avenida 24 de Julho åbnede i 1890’erne som en traditionel markedsplads og er i dag en moderne gourmetdestination drevet af Time Out Lisboa Magazine. Her er 26 restauranter, 8 barer m.m., og alt er nøje udvalgt af Time Outs egne journalister og madkritikere. Et besøg her er en smagsrejse gennem Portugal; nyd retter fra nogle af landets mest anerkendte kokke samt lækre, søde sager. Markedet er åbent hver dag fra kl. 10 til midnat og er populært blandt både lokale og turister.

Få inspiration til din rejse til Lissabon ved at læse om forskellige attraktioner i Lissabon her.

Restaurant Bairro Avillez, Bairro Alto: I Chiado ligger en gastronomisk oase, skabt af den berømte Michelin-kok José Avillez. Restauranten kombinerer flere madoplevelser på samme lokation – et imponerende sted, som tidligere har huset det historiske Trindade-kloster. Nyd maden på den smukke terrasse og på et af de fire spisesteder; Taberna, Páteo, Mini Bar eller Pizzaria Lisboa. Til frokost, middag eller som en hurtig snack. Stilen er afslappet og klassisk med et kreativt twist, og maden er – naturligvis – tilberedt til perfektion. Bairro do Avillez har fanget essensen af portugisisk gastronomi og kultur med sin smukke indretning og kunstinstallationer – et must for madelskere. Rua Nova da Trindade 18.

Restaurant Pinoquio, Restauradores: Siden 1982 har Restaurant Pinóquio serveret de friskeste fisk og skaldyr i hjertet af Lissabon, på Praça dos Restauradores. Restauranten har fået sit navn fra en gammel legetøjsbutik, der tidligere lå på stedet. Nogle af restaurantens specialiteter er Amêijoas à Bulhão Pato (muslinger i en dejlig sauce), den berømte grillede hummer og den møre pica pau-bøf i hvidløg, smør og vin sauce, som altid er en fryd for ganen. Den bagte garoupa (havaborre) er også fantastisk. Nyd lækkerierne på den hyggelige terrasse med en kold øl. Stemningen er afslappet og servicen engageret, hvilket gør restauranten til en sand favorit – også blandt de lokale.

Restaurant Solar dos Presuntos: Siden 1974 har Restaurant Solar dos Presuntos budt på en autentisk og kulinarisk smagsoplevelse – og en varm følelse af hjemlighed og gæstfrihed. Nyd de friske fisk og skaldyr, marineret, langtidstilberedt ged, bacalhau à Gomes de Sá og meget andet. I restauranten pynter billeder og karikaturtegninger af berømte gæster, herunder politikere, journalister, fodboldspillere og kunstnere. Rua das Portas de Stº Antão 150.

Restaurant Oitto (fine dining): Oitto er ikke bare en restaurant, men en kulinarisk oplevelse, der byder på portugisisk komfortmad med et twist, serveret i en elegant og indbydende atmosfære. Maden er baseret på traditionel portugisisk madkultur og er et samarbejde mellem Denize Gouveia og den anerkendte kok Carlos Afonso. På Oitto kan du bl.a. nyde blæksprutter med puré af sød kartoffel, ovnbagt ris med portugisiske pølser og meget mere. Du vælger selv, om du vil spise bistro-style uden dug på bordet og plads i baren (nedre etage), ’Chef’s table’ med en særlig gastronomisk oplevelse (øvre etage) eller terrassen, der er perfekt til et afslappet måltid. Largo do Picadeiro 8A, Chiado, Lissabon, åbent hver dag fra 12-24.


Har du fået lyst til at besøge den charmerende portugisiske hovedstad, kan du læse meget mere om vores rejser til Lissabon her. Du kan se alle aktuelle rejser til Portugal her.