Skip to main content

Restauranter i Lissabon

Der er utroligt mange gode restauranter i Lissabon, som giver dig mulighed for at smage mad, der er lavet med respekt for traditioner og gode råvarer. Herunder får du nogle tips til, hvor du finder restauranter i Lissabon, som er et besøg værd.

Restaurant Espaco Lisboa: Hvis du er ude efter rigtig traditionel portugisisk mad, skal du tage til Espaco Lisboa. Her har der tidligere ligget en gammel fabrik, og store jern-ovne og redskaber fra den tid er bevaret i restaurantlokalet. Maden er vellavet og rustik. Her kan du få både helstegt gris og bacalhau. Stedet bliver hyppigt besøgt af de lidt ”finere”, og da vi var her, sad Portugals tidligere premierminister ved bordet ved siden af. Restauranten ligger på Rua Cozinha Economica, 16 i bydelen Alcântara, nær Ponte 25 de Abril.

Restaurant Pap’acorda: Et af de bedre steder i Bairro Alto er Pap’acorda. Det er et sted, hvor du kan spise veltillavet, traditionel portugisisk mad. Det er en af de mest populære restauranter i Lissabon, så ring og bestil på forhånd, hvis du vil have et bord. Her spiste vi bl.a. de største rejer, vi nogensinde har set! Prøv også deres Acorda, som har givet stedet sit navn (en blanding af brød og hvidløg), til rejerne.

Restaurant A Galeria: Dette er en lille restaurant, hvor du må banke på døren for at blive lukket ind. Ejeren, Augusto Gemelli, er italiener og laver al maden selv. Han har høje ambitioner, hvilket ses på menuen. Ambitionerne ses også på vinkortet, der har en overvægt af portugisiske og italienske vine. A Galeria har åbent om aftenen fra kl. 20.00 og ligger på Rua de S. Bento 334 i det centrale Lissabon.

Restaurant Eleven: Lissabons nye gourmet-restaurant ligger højt op i Parque Eduardo VII med udsigt over Lissabon og floden Tagus. Ambitionsniveauet her er højt, og køkkenet serverer moderne mad i middelhavsstil med portugisisk islæt. Restauranten med dens arkitektur reflekterer et moderne miljø med meget lys.

Restaurant Terreiro Do Paco: Her finder man to restauranter i én på Praca de Comércio i Lissabon, også kaldt Terreiro do Paco, der bl.a. rummer Portugals regeringsbygning, og hvor en minister ind imellem indtager sin frokost på restauranten ved samme navn. I de varme måneder dækkes der op udenfor, og der serveres en enklere menu, mens man på 1. sal serverer lidt mere raffineret mad. I køkkenet regerer køkkenchefen Vitor Sobral med sine portugisiske retter i nye og moderne udgaver. Produkterne er kvalitetsstemplede og kommer bl.a. fra regionale producenter fra Azorerne og regionen Alentejo.

Restaurant Alfaia: I denne lille restaurant i Bairro Alto i Lissabon tilbydes petiscos, Portugals svar på tapas, frisk fisk og grillkød. Fisken er fanget uden for Portugals kyst, og kødet er kvalitetsstemplet med betegnelsen DOP, Denominacao de Origem Protegida. Desserterne er typiske for Portugal såsom brulé, créme caramel og chokolademousse.

Restaurant Bica Do Sapato: Det mere moderne portugisiske køkken finder du på Bica do Sapato på Santa Apollóniakajen. Her sidder du i en kæmpestor spisesal med en vidunderlig udsigt over Tejofloden. Måske ikke det rigtige sted, hvis du vil have fred og ro og opleve klassisk gastronomi, men snarere hvis du vil sidde blandt Lissabons inderkreds og nyde god mad, gode vine og en herlig udsigt. En af restaurantens ejere er for resten den amerikanske skuespiller John Malkovich.

Få inspiration til din rejse til Lissabon ved at læse om forskellige attraktioner i Lissabon her.

Restaurant Valle Flor: På det storslåede 1800-talsslot Pestana Carlton Palace Hotel Alto da Santo Amaro-distriktet finder man Valle Flôr, en eksklusiv restaurant med et køkken, der holder en meget høj klasse målt med europæisk målestok. Her kan du i et elegant miljø og med en oplyst park lige udenfor nyde en lækker menu med basis i Portugals unikke madtraditioner, og ikke mindst nyde rigtig gode vine, skudsikkert håndplukkede af stedets sommelier Ana Paula Lopes. Om aftenen er det jakke og slips, der gælder. Dette hotel i Lissabon er femstjernet og klassificeret som nationalmonument, ligesom dets private park.

Restaurant Chafariz Do Vinho: Søger du et sted, hvor du kan smage de portugisiske vine glasvis i Lissabon, skal du finde frem til Chafariz do Vinho på Rua da Mae d’Água. Indretningen er spartansk og stolene hårde, men servicen er god, og maden kommer hurtigt ind. Vinkortet er imponerende. Her er kvalitetsvine fra alle regioner. Er du sulten, kan du vælge mellem en række forskellige typiske småretter, de såkaldte petiscos. Vi prøver ravioli fyldt med smelteost, krydrede pølser, lufttørret skinke, cremede oste, oliven og brød til en udsøgt flaske Quinta Vale D. Maria fra 2001, som dekanteres ved bordet. Du kan også bestille smagsmenuer med vine til.

Restaurant Four Seasons hotel Ritz Lissabon: Dette hotel er i lang tid blevet anset som det bedste I Lissabon og har en strålende fin restaurant med udsigt over Eduardo VII Park og St. George’s mauriske slot. Bestil bord her til en uforglemmelig søndagsfrokost. Vælg buffeten, og du får en gastronomisk rundrejse i hele Portugal, som er uden sammenligning. Der er alt lige fra overdådige skaldyrsfade til herlige oste. Ja, her er alt inklusive et spændende vinkort.

Har du fået lyst til at besøge den charmerende portugisiske hovedstad, kan du læse meget mere om vores rejser til Lissabon her. Du kan se alle aktuelle rejser til Portugal her.