Skip to main content

Oman - det fortryllende ørkenland

Pris fra:
22.995,-
Dage:11
Bestil rejse

Oman – Et fortryllende ørkenland

Kulturel rundrejse i storslået natur

Spændende historie og enestående natur- og kulturoplevelser. Det er ikke ofte, det er Oman, man tænker på, når rejselysten til varmere himmelstrøg og eksotiske kulturer opstår. Men det vidtstrakte ørkenland er netop alt dét. 1001 nats eventyr og den arabiske verden, når den er bedst!

Dette gæstfrie land, på spidsen af den arabiske halvø, er en udsøgt perle både naturmæssigt og kulturelt. Landet, der er et af verdens sikreste og reneste, har en meget imødekommende og veluddannet befolkning, en storslået natur med smukke kyststrækninger, mageløse bjerglandskaber og en fantastisk orangerød ørken, som ved nattetide byder på den mest betagende stjernehimmel. Herudover et væld af smukke landsbyer med raffinerede vandingssystemer, palmeoaser, kildevæld og unik arkitektur.

På eventyr i duften af krydderier og rosenvand

På denne rundrejse med dansk rejseleder, skal vi opleve Omans absolutte højdepunkter med ophold i hovedstaden Muscat, byen Nizwa med sine arkitektoniske vidundere og den prægtige Wahiba Sands ørken. Og så skal vi på hav og strand med delfin- og skildpaddeobservation. Helt unikt for Kulturrejser Europa besøger vi Omans prægtige bjerge, hvor der vil være spændende udflugter til bl.a. Omans Grand Canyon og samt til fine og unikke landsbyer. Vi besøger naturligvis også den smukke rosendal i "Green Mountains", hvor der produceres rosenvand, og den dragende duft af roser hænger forførende i luften.

På rundrejserne i foråret er roserne i flor, og vi lægger både vejen forbi lokale bønder og et rosendestilleri. (Så du DRs programserie Anne & Anders i Mellemøsten, hvor Anne bl.a. besøger rosendalen?)  

Glæd dig! Vi lover at det bliver en uforglemmelig rejse.

Er det sikkert at rejse til Oman? Ja! I høj grad

Ifølge Global Index of Terrorism er Oman en af de få arabiske nationer uden nogen form for terrorisme. Dette skyldes ikke alene landets politi- og hærstyrkes ihærdighed, men i høj grad også omanierne selv. Befolkningen elsker deres land, der er veludviklet med en stabil økonomi og en strålende fremtid. Dette takket være “Landets Fader”, Sultan Qaboos Bin Said Al Said, som har været landets leder siden 1970. Selvom Qaboos for få år siden gik bort, fortsætter landet med samme refompolitik og gode og fredelige udvikling. 

Qaboos’ vision var at modernisere og udvikle det ellers fattige land. Og han lykkedes med det. Landet har i dag en god infrastruktur samt et velfærdssystem med hospitaler, skoler og universiteter. Han iværksatte også projekter, der skulle afhjælpe analfabetisme og arbejdsløshed. omanierne går meget op i deres anseelse, hvorfor de som borgere gør alt for at opretholde fred, ro og fordragelighed. Og renlighed. Oman er et af verdens reneste lande af samme årsag. Her ser man ikke affald i vejkanten. 

Derfor skal du rejse med os til Oman:

 • Rejs bort fra den danske kulde
 • Overnatning i ørken camp og mageløse naturoplevelser 
 • Farverig, spændende kultur og gæstfri befolkning.
 • Frodige oaser, Arabiens Grand Canyon og roser i Green Mountains.
 •  Havskildpadder, delfiner og enestående arkitektur
 • Aktiv ferie med smukke vandringer

Kort dagsprogram for rejsen til Oman:

Dag 1: Afrejse og ankomst Muscat
Dag 2: Sightseeing i bus og til fods i Muscat og Mutrah (M)
Dag 3: Oplevelser langs kysten til Ras al Hadd (M,F,A)
Dag 4: Sur, Wadi Bani Kahled, Wahiba Sands (M,A)
Dag 5: Wahiba Sands, Ibra, Nizwa (M,A)
Dag 6: Nizwa, Omans Grand Canyon, Misfath Al Abryeen (M,A)
Dag 7: Jabal Akhdar bjergene, Birkat al Mawz og rosenstien (M,A)
Dag 8: Nizwa Sightseeng, Nakhal, Muscat (M,A)
Dag 9: Delfin- og snorkeltur, fritid til egne oplevelser (M,A)
Dag 10: Fritid til egne oplevelser, afrejse sen aften (M,A)
Dag 11: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret i rækkefølgen på de enkelte elementer i dagsprogrammet grundet lokale forhold.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København og ankomst til Muscat 

Hovedstaden Muscat er vores første møde med Oman. Byen ligger ud til vandet midt mellem ørkenen og bjergene.  Modsat andre af de kendte Golfstater har Muscat bibeholdt den gamle og autentiske aura af beduinkultur. Med sine mange historiske seværdigheder og en særlig elegance kan Muscat ikke undgå at fortrylle sine besøgende.
 
Byen har det hele: Imponerende fæstninger og paladser, flotte handelssteder, museer og havnen med det renoverede Qasr Al Alam Royal Palace. Byen er desuden et mekka for den arkitekturinteresserede. Muscat kan yderligere bryste sig af en fin havnepromenade og skønne strande, som indbyder til ren afslapning ved det klare vand.  

Vores hotel ligger centralt i Muscat, i gåafstand til marked, butikker, restauranter og til havet. Vi ankommer meget sent, hvorfor vi først i morgen stifter nærmere bekendtskab med vores omgivelser. 


Billede: Kyst og Moské i Muscat.

Dag 2: Muscat Sightseeing (M)

Grundet den sene ankomst først på natten har vi brug for at få hvilet ud og omstille os oven på rejsen. Derfor finder dagens sightseeing først sted efter frokost. I bus får vi en rundtur i Muscats moderne bydel, hvorefter vi til fods udforsker den oprindelige bydel Mutrah. Denne eftermiddag besøger vi bl.a. byens Souk (marked) Det Kongelige Palads, Operahuset, den smukke havnepromenade Corniche og Nationalmuseet. Aftenen er til fri disposition, afslapning og klargøring til rundrejsens begyndelse i morgen.


Billede: Operahus og Souk i Muscat.

Dag 3: Smukke oplevelser langs kysten til skildpaddereservatet Ras al Hadd (M,F,A)

Vores egentlige rundrejse i Oman tager sin begyndelse med turen langs kysten til Ras al Hadd. Undervejs til havskildpaddereservatet, hvor vi overnatter, vil der være flere stop med spændende oplevelser. Første stop er ved Bimmah, en smuk turkisblå sø skabt af jorderosion. Der er mulighed for at bade. Næst på turen er Wadi Shaab, En naturpark, som er udsøgt til trekking og vandreture. Med båd krydser vi den gennemløbende flod, hvorefter vi vandrer en lille time frem til en smuk oase. Her vil du igen have mulighed for en forfriskende badetur i de naturlige bassiner, mens vi nyder en inkluderet frokost-picnic i dette fantastiske landskab.

Vi kører videre det sidste stykke til stranden Ras Al Hadd, hvor vi tjekker ind på vores resort for natten. Middagen her er inkluderet, hvorefter vi transporteres til Raz al Jinz-stranden, som er et af de bedste steder i verden at observere havskildpadders æglægning og disses udklækning. Husk, at det er naturen der bestemmer her, så der er aldrig garanti for, hvad vi får lov at opleve. Oplevelsen er fantastisk uanset. 


Billede: Wadi Shaab og havskildpadde.

Dag 4: Havnebyen Sur og Den rødgyldne ørken (M,A)

I dag anbefales det at tage tidligt ned og se solen stå op over Raz al Hadd, for det er magisk. Solnedgangen, der er lige så magisk, ser vi over Wahiba Sands ørkendyner, som vi kører videre til i dag. Før vi når ørkenen, besøger vi havnebyen Sur, som har strategisk betydning i forhold til landets søfartshistorie. Her besøger vi et Dhow-bådbyggeri. På vej videre til ørkenen holder vi pause i det skønne naturområde Wadi Bani Khaled, hvor der atter er mulighed for at bade i smukke kølige natursøer. Stedet er også meget søgt af lokale omani-familier, som nyder fritid og weekender her.  


Billede: Havnebyen Sur.

Vi skifter bussen ud med firhjulstrækkere, hvorefter vi kører ca. 20 km ind i den rødgyldne sandørken. Det er en fortryllende oplevelse at køre igennem og opholde sig imellem evigt foranderlige okkerrøde sandbjerge. Herudover er turen gennem ørkenen også vældig morsom. Vi tjekker ind i vores hyggelig ørken-camp. hvor middagen naturligvis er inkluderet. Sæt dig på toppen af en sanddyne, og nyd solnedgangen og senere den fantastiske stjernehimmel. 


Billede: Sandbjerge og ørken-camp.

Dag 5: Fra ørkenen til de omanske bjerge mod Nizwa (M,A)

Formiddagen er din, og det er ørkenen også. Du kan vandre en tur og nyde landskabet og stilheden, eller du kan tilkøbe en tur på hesteryg eller blive malet smukt med henna. Som noget helt unikt har vi arrangeret frokost med en beduinfamilie. Glæd dig til en hjertelig stund og masser af latter. Beduiner er nogle af de mest gæstfrie og imødekommende mennesker med masser af humor.
  
Scenen skifter helt nu, hvor kursen sættes mod Omans bjergmassiver. Vi gør holdt i storbyen Ibra, Omans tidligere hovedstad og en af Omans ældste byer. Den er i dag bl.a. kendt for sin hesteavl og Kvindernes Marked. Engang var den, som de fleste hovedstæder, centrum for både religion, handel, uddannelse og kunst, og det bærer den fortsat præg af. På en gåtur i den ældre del hører vi om byens historie og får set den karakteristiske arkitektur.
 
Den gamle by Nizwa, vores hjem og det perfekte udgangspunkt de næste 3 dage, er i sigte sidst på dagen. Byen stammer helt tilbage fra antikken og er vokset op omkring en kæmpe oase. Her kan du, når vi ikke er på udflugt, få dig en forfriskende dukkert i hotellets pool eller shoppe og iagttage livets gang og den lokale kolorit. Nizwas vartegn er borgen fra det 17. århundrede og dens høje ringmur, som historisk har gjort byen næsten uindtagelig.


Billede: Ibra og Nizwa.

Dag 6: Omans Grand Canyon og Misfath (M,A)

Om fredagen er der ægte gedemarked i Nizwa, som tiltrækker kvægbønder fra nær og fjern. På de af vores afgange, hvor vi er i Nizwa om fredagen, besøger vi markedet inden dagens udflugt, da det er sjovt og spændende at overvære. Dagens udflugt foregår i firhjulstrækkere og skal føre os til dét, der kaldes Omans Grand Canyon. Vi skal til Oman højeste bjerg Jabal Shams (3009m), hvorfra vi på en vandring har de mest fantastiske udsigter over Wadi Ghul-kløften. Vi går ad Balkonvejen, et absolut must – og et højdepunkt på rejser til Oman. Det er også her, vi nyder vores medbragte picnic-frokost.


Billede: Jabal Shams.

På returvejen til Nizwa besøger vi den helt unikke og gamle bjergby Misfath Al Abryeen, af mange udråbt til Omans smukkeste. Byen er selvforsynende; indbyggerne lever af landbrug og nyder godt af et mere end 2000 år gammelt vandingssystem. Oman er berømt for dette system kaldet Aflaj, som vi naturligvis skal høre mere om. 


Billede: Misfath Al Abryeen.

Dag 7: Jabal Akhdar (Green Mountains) og rosenstien (M,A)

Landbyen Birkat Al Maws på Det grønne bjerg er på programmet i dag. Byens navn kan groft oversættes til banan-pølen grundet dens mange bananplantager. Herforuden dyrkes abrikoser, granatæbler og ikke mindst roser. En herlig rosenduft fra rosenvandsdestillerierne, som området er kendt for, fylder luften her. Vi besøger en af producenterne og ser, hvorledes de smukke roser forvandles til velduftende rosenvand. Vi vandrer en lille tur fra landsbyen Al aqur til landsbyen Sayq ad den gamle idylliske rosensti, som forbinder de små byer på bjerget. Herfra har vi et bjergtagende vue ud over de mange opdyrkede ”terrasser”. Også her nyder landbruget godt af Omans gamle og særlige vandingssystem. Herefter er det tid til frokost, inden turen går tilbage til Nizwa.


Billede: Rosenblade og rosenvand.

Dag 8: Nizwa Sightseeing - Muscat (M,A)

I dag vender vi tilbage til hovedstaden Muscat, men inden da skal vi besøge Nizwas imponerende fæstning samt nyde en tur igennem byen Souk (marked). Fæstningen er bygget i gammel omani-stil og er et fint vidnesbyrd på, hvordan omanierne levede i gammel tid. På vejen besøger vi også Nakbal-fortet fra det 17. århundrede, som også er en af landets store historiske seværdigheder.  
Om eftermiddagen er vi atter tilbage i Muscat og Mutrah-kvarteret. 


Billede: Fortet i Nizwa.

Dag 9: En formiddag på vandet: Delfin- og snorkel-tur (M,A)

Efter vores mange spændende dage i ørkenen og Omans fortryllende bjerge trænger vi til at nyde en stund på havet. Vi sejler ud på det åbne hav i ca. 3 timer, hvor der er mulighed for at bade og snorkle. Ikke alene er det fantastisk at se Muscat fra havet – sandsynligheden for at spotte delfiner er også stor. Selvom disse vidunderlige skabninger gerne ”hilser på”, er der naturligvis ingen garantier. Men vores kaptajn ved mere end nogen, hvor chancerne er størst. Vi er tilbage på hotellet ca. kl. 13.30. 

Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en solnedgangssejlads i en Dhow, de traditionelle omanske træbåde. Her kan du nyde byen fra havet, mens den i takt med solens nedgang bades i smukke varme farver. Turen tager 2 timer. 


Billede: Definer og en Dhow.

Dag 10: Farvel Oman. Hjemrejse om aftenen (hjemkomst dag 11) (M,A)

Idag er dagen, hvor vi skal tage afsked med Oman og mange fantastiske oplevelser. Vores fly afgår først efter midnat, så vi har hele dagen til at nyde byen, slappe af eller shoppe. Du har dit hotelværelse frem aftensmaden hvorefter vi forlader hotellet for at køre i lufthavnen. 

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Muscat og i Sur på dmi.dk.

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Oman:

Indbyggertal: Omtrent 3,3 mio.

Hovedstad: Muscat.
Areal: 309.500 km2
Sprog: Arabisk. Der tales også engelsk.
Religion: Ibadit-Islam
Tidsforskel: +2 timer (vintertid +3 timer)

Elektricitet og telefoni: 220/240 volt de fleste steder, med UK 3-bens-stik. Vi anbefaler at medbringe adaptersæt.
Telefoni og internet: Den internationale landekode for Oman er + 968. Der er et fint dækkende mobilnet men det er dyrt at ringe fra Oman og modtage opkald. Spørg evt. dit teleselskab. De fleste hoteller tilbyder internetservice mod gebyr.

Sanitære forhold: Hoteller og større restauranter har vestlige moderne toiletforhold. Du kan dog komme ud for pedaltoiletter og i landområder mere primitive forhold. Medbring evt.servietter og håndsprit.  

Takt og tone: Befolkningen i Oman er venlig, tolerant og meget gæstfrit og inviteres man på en kop kaffe siger man ja tak (det er et tegn på venskab og ikke fordi du skal give noget til gengæld). Udlændinge hilses typisk med en løftet åben håndflade, og det er høfligt at besvare med samme hilsen. Fotografer ikke personer uden at spørge om tilladelse.    
Påklædning: Almindelig respekt: Dæk skuldre, overarme og knæ (både mænd og kvinder). Badetøj for mænd på offentlig strand er bermudashorts, for kvinder badedragt (ikke bikini). Ved besøg i moskéer o.lign. skal man tage fodtøj af. Kvinder skal have tildækkede arme og hår. Undgå meget stramt, udringet eller gennemsigtigt tøj, samt åbne sko. Badetøj, soltoppe, korte shorts og korte kjoler er forbeholdt strand og hotellernes poolområder. Kvinder anbefales at bade i shorts og t-shirt uigennemsigtigt(på offentlige steder).
Praktisk omkring påklædning: Tøj i lyse farver og i bomuld anbefales(pga af solen og varmen).
Alkohol og rygning: Spørg altid først om du må ryge det pågældende sted. Alkohol kan nydes på hotellerne og hotelbarer. Det er forbudt at drikke alkohol offentligt og det er forbudt for almindelige handlende at sælge alkohol. Ved ankomsten i lufthavnen er der en dutyfree shop, hvor der kan købes alkohol hvis man ønsker. Denne kan alene indtages på hotelværelset.
Iøvrigt: Under Ramadanen er det venligt at udvise respekt for de fastende ved ikke at drikke, spise og ryge åbenlyst.

Pas og visum: Der kræves turistvisum for danske statsborgere og passet skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdet. Det er gæsters eget ansvar at tjekke sit pas. Passet må ikke indeholde israelske stempler. Passet må ikke være forlænget eller være et  nødpas. Du skal søge visum on-line på https://evisa.rop.gov.om/ Bekræftelsen på, at du har fået visum, kommer som e-mail. Denne skal printes ud og forevises ved indrejsen. Som dansk statsborger skal du enten søge om visum 26a eller 26b. 26a er visum for rejser på maks. 10 dage og koster 5 OMR, ca. 90 kroner. På de fleste af vores rejser kan du tegne 10 dages visum. Er rejsen af mere end 10 dages varighed, skal du søge et 30 dages visum (26b) som koster 20 OMR, ca. 350 kroner.

Vaccine: Ingen vaccine er påkrævet ved indrejse. Spørgsmål vedr. vaccination til Oman bedes rettet til egen læge eller vaccination.dk

Valuta: Omanske Rialer (OMR). 1 rial er ca. 18 kr. Kan hæves i automater mod gebyr. De fleste hoteller har omvekslingsservice og veksler kun nye US dollarsedler (efter 2006).

Prisniveau: Et godt måltid ligger på 80-150 kr. Taxi er billigt og pålideligt (kun kontantbetaling). Dagligt budget på denne rejse til mad og drikke og fornødenheder forventes typisk at ligge på 3-400 kr. pr. dag.

Drikkepenge: På rejser møder du andre kulturer, skikke og livsmønstre. 
En "varm kartoffel" for mange danskere, er emnet drikkepenge. Vi er i vores del af verden, navnlig i Danmark, vant til blot at give drikkepenge på restauranten, når vi føler vi er blevet behandlet særdeles godt og maden har været ud over det sædvanlige. Alle andre serviceorganer i vort land er aflønnet ud fra stadfæstede regler, og vi er derfor ikke vant til, at forholde os til et drikkepengesystem.
I mange lande er drikkepengesystemet dog organiseret og en integreret del af samfundsøkonomien og bør respekteres, hvad enten vi synes om det eller ej. Det er kutyme i mange lande verden over at der efterlades drikkepenge til dragere, lokalguider, chauffører m.v. samt på cafeer og restauranter. Lønnen i servicebranchen i disse lande er oftest afstemt efter forventningen om drikkepenge. 
Drikkepenge kan, selvom det ville være mest praktisk, ikke inkluderes i rejsens pris, da det regnes for et individuelt anliggende - i Oman er det som i det øvrige Mellemøsten en velkommen gestus. Navnlig i turistsektoren. 
 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
17/11 - 27/11Se rejsetider KøbenhavnOman - det fortryllende ørkenland
Max 16 personer
22.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Muscat t/r
 • 2 nt. + 2 nt. på hotel i Muscat
 • 1 nat på hotel ved havskildpaddereservat
 • 1 nat i ørkencamp i Wahiba Sands
 • 3 nt. på Hotel i Nizwa
 • 9 x Morgenmad, 1 x picnicfrokost og 8 x aftensmad
 • Transport og udflugter if. program
 • Dansktalende og meget erfaren rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, fra kr. 4.995,-
 • Øvrige måltider
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 • Visum
 • Drikkepenge

Hotel

Overnatning Dag 1 - 3

Al Falaj Hotel

Al Falaj Hotel

Overnatning Dag 3 - 4

Turtle Beach Resort

Turtle Beach Resort

Overnatning Dag 5 - 8

Al Diyar Hotel

Al Diyar Hotel

Overnatning Dag 5 - 6

Nizwa Heritage Inn

Nizwa Heritage Inn

Overnatning Dag 8 - 10

Al Falaj Hotel

Al Falaj Hotel

Se andre populære rejser her