Skip to main content

Madeira langtidsferie

Langtidsferie på Madeira med ophold på Duas Torres
Langtidsferie på Madeira med ophold i Funchal
São Vicentre på Madeiras nordkyst
São Lourenco på Madeiras nordøstkyst samt Funchal centrum
Strelitzia-blomsten og Porto Moniz på Madeiras nordvestkyst
Câmara de Lobos på Madeiras sydkyst
Blandy´s vin og botaniske haver på Madeira
Frugtmarked i Funchal og udsigt over byen ved solnedgang
Madeiras sydkyst
Pris fra:
13.995,-
Dage:22
Bestil rejse

Langtidsferie på Madeira

Vintersol, god tid og skøn natur

Madeira er det ideelle rejsemål til en langtidsferie. Vintermånedernes behagelige klima på Madeira tiltrækker alle med hang til lune temperaturer, vintersol, tid til afslapning og egne oplevelser kombineret med et spændende udflugtsprogram.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie til Madeira:

 • Det behagelige klima
 • Godt beliggende hotel i første række til havet
 • Ophold i et-værelselejlighed med balkon og delvis havudsigt
 • Morgenmad inkluderet
 • Fem udflugtsdage og god tid på egen hånd
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Madeiras blomster og mangfoldige natur

En af Madeiras helt store trumfer er den betagende natur. Hvem fascineres ikke af den idylliske kontrast mellem dramatiske kystlandskaber blandet med knejsende bjerge og paletten af farverige blomster og eksotiske planter?
Dette og meget mere skal du opleve sammen med vores dansktalende rejseleder, som tager med på opdagelse i Madeiras mangfoldige natur og kultur.

Fem udflugter inkluderet

Den første uge står i udflugternes tegn, hvor alle de inkluderede udflugter afvikles - hvorefter der er tid til fordybelse efter egne interesser. Du introduceres til Funchals charmerende bymidte med markedsbesøg, mens en høj klippetop lidt udenfor Funchal, byder på en af sydkystens mest spektakulære udsigter ved Cabo Girão.

Du besøger et par af Madeiras skønne haver, smager Madeira-vin og kommer helt op i højderne til en af de høje tinder, ser de traditionelle Santana-huse, Laurisilva-skov og det fascinerende landskab på den østligste del.

Ekstra oplevelser med dansktalende rejseleder

Har du lyst til flere aktiviteter byder langtidsferien på et par valgfrie ekstra udflugter. Følg med på en levada-vandring langs en af øens mange levadaer (vandingskanalerne) eller tag med på udflugt og se, hvordan man dyrker bananer, oplever de snoede bjergveje op over Paul da Serra sletten og til den charmerende by Porto Moniz på udflugten til Madeiras nordkyst. Vi runder også den billedskønne og dramatiske nordkystvej med de stejle klippesider og et imponerende vandfald. 

Hotel på Madeiras solrige sydkyst

Vores langtidsferie-hotel er beliggende i Funchals Lido-område ved promenaden og havbadene på den solrige sydkyst. Opholdet er i nyere et-værelselejligheder med tekøkken samt balkon og udsigt til havet. Læs mere om vejr og klima på Madeira her.

Forplejning

Hotellets indbydende morgenmadsbuffet venter hver morgen, hvor du frit kan forsyne dig til en god start på dagen. Er vejret til det, kan du nyde morgenmaden på terrassen, mens morgensolen titter frem.

Du sørger selv for dagens øvrige forplejning udover en enkelt inkluderet frokost og to middage. Prisniveauet er blandt Vesteuropas billigste. Det gælder både indkøb af dagligvarer, og når du spiser ude.

Der er restaurant og snackbar på hotellet. I umiddelbar nærhed af hotellet og i selve Funchal, er der et utal af restauranter i alle prisklasser. Hvis du vil sørge for måltider selv, ligger et af områdets mest velassorterede supermarkeder lige overfor hotellet.

Kort dagsprogram for langtidsferie på Madeira:

Dag 1: Ankomst til Madeira. Velkomstmiddag på hotellet (A)
Dag 2: Byvandring i Funchal (M)
Dag 3: Udflugt til  Madeiras sydkyst med Madeiravin (M)
Dag 4: Let vandring i lokalområdet (M)
Dag 5: Havebesøg med kaffe og kage (M)
Dag 6: Fridag (M)
Dag 7: Udflugt til Det Nordøstlige Madeiras (M,F)
Dag 8-9: Fridage (M)
Dag 10: Ekstra udflugt Levada-vandring (M)
Dag 11-17: Fridage  (M)
Dag 18: Fridag el. ekstra udflugt til Madeiras Nordkyst (M) 
Dag 19-20 : Fridage (M)
Dag 21: Fridag og afskedsmiddag (A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående program er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret.
Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Dagsprogram udleveres ved ankomsten til Madeira.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til hotellet (A)

Vores dansktalende rejseleder byder dig velkommen til Madeira i Funchals lufthavn. Herefter kører vi til hotellet, en tur på under en halv time, så ferien begynder stort set med det samme. Undervejs vil rejselederen indvie dig i de praktiske detaljer og rejsens program. Om aftenen mødes vi til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Byvandring i Funchal med besøg på markedet (M)

I dag skal du introduceres til Madeiras hovedstad Funchal. Vi følges i bus ind til byen, der har omkring 100.000 indbyggere, og turen giver et godt overblik over de forskellige seværdigheder i det absolutte centrum af byen.

Domkirken "Sé" ligger midt i byen og er et af byens vartegn. Kirkens historie kan datereres tilbage til de første 100 år efter Madeiras opdagelse. Vandringen fortsætter, og vi kommer omkring de små gader og store pladser. Rådhuspladsen er omringet af de karakteristiske bygninger som rådhuset, kirken og kunstmuseet og har en smuk stenbelægning.

Tag på byvandring med Kulturrejser
Billede: Rådhuspladsen i Funchal med den flotte stenbelægning.

I Funchals gamle bydel er et hyggeligt nærmiljø og historiske bygninger smeltet sammen i skøn forening. Markedsbygningen ligger mellem den nye og den gamle bydel lige ved byens store marked, og vi kigger indenfor i markedshallerne. Det er altid en stor og farverig oplevelse, hvor alle sanser kommer i brug.

Her er smukke blomster, eksotiske frugter og grøntsager og spændende fisk. På markedet kan du prøve de mange varianter af passionsfrugt, de små bananer eller de stærke chili. Måske finder du også inspiration i de flotte boder til selv at kokkerere? Selve boderne er fordelt på flere etager, og fiskemarkedet ligger for sig selv.

Oplev det fantastiske Mercado Dos Lavradores
Billede: Det store marked: Mercado Dos Lavradores.

Vores dansktalende rejseleder er godt inde i de lokale forhold og vil på turen gennem byen fortælle om dagliglivet, de traditionelle håndværk og øse ud af sine tips til gode steder at besøge. Vi slutter byvandringen i Funchal og turen tilbage til hotellet er på egen hånd.

Dag 3: Udflugt til Madeiras sydkyst  med Madeiravin (M)

Vi begynder ved Cabo Girão – en af Europas høje kystklipper med en fantastisk udsigt. Træd ud på platformen, den såkaldte sky-walk, som er en slags bro med transparent glas, hvorfra der er en overdådig udsigt over kysten, havet og ikke mindst 500 meter lodret ned. Det er imponerende!
Der indføres i løbet af 2022 entré til Cabo Girão, som ikke er inkluderet. 

Tag på den enestående gåtur på Cabo Girao
Billede: Cabo Girão og sydkysten mod Funchal 

Madeiras solrige sydkyst byder på et behageligt klima året rundt, hvilket øens landbrug har stor fordel af. De såkaldte levadaer, lange vandingskanaler, leder vandet fra de regnfulde bjerge til sydkystens solrige skråninger og giver ideelle betingelser for dyrkning af blandt andet bananer og druer til vin.  Vi lægger vejen forbi en af de kendte vinproducenter og lærer om (og smager) Madeira-vin. Vinmarkerne ligger spredt over hele øen (mange på sydkysten) og druerne dyrkes fortrinsvis på små marker/landbrug og køres til vinhusene efter høsten.

Vi går en tur i den lille charmerende kystby, Câmara de Lobos, hvor Sir Winston Churchill opholdt sig under sine besøg på Madeira, og som  i dag er kendt for sin lille idylliske havn med farvestrålende fiskebåde, sit hyggelige miljø og moderne streetart. 
 

Smag på lokale specialiteter på Madeira
Billede: Banan- og vinproduktion på Madeiras sydside.
 
Vi er retur på hotellet omkring kl. 13. 

Dag 4: Fridag eller let vandring fra hotellet (M)

I dag er det muligt at følge med på en let vandring fra hotellet sammen med rejselederen. Alt efter vejr og vind går vi ca. 5-8 km og tager evt. bus/taxa eller går tilbage. Turen er inkluderet i rejsens pris, men evt. lokal transport, entré eller mad/drikke  er egenbetaling.

For at deltage i vandringen, skal du være almindeligt godt gående med god balance. Rejselederen vil orientere nærmere om rute og de praktiske detaljer. 

Dag 5: Havebesøg med kaffe og kage (M)

Madeira er Europas blomsterø over dem alle, og vi skal naturligvis forbi et par af øens skønne haver. Quinta do Palheiro (entré inkluderet) eller i daglig tale Blandy’s Gardens er beliggende på en høj grund øst for Funchal og hører til en af øens gamle parker og haver.

Øens kendte vin-familie Blandy’s overtog haven i slutningen af 1800-tallet og bor stadig på landstedet.  Haven er en blanding af engelsk og fransk havekunst og er blandt andet kendt for sine kamelia. Vi afslutter vores havebesøg med kaffe og kage (inkluderet). 
Vi er tilbage til hotellet omkring kl. 13.

Dag 6: Fridag (M)

Dag 7: Udflugt til det nordøstlige Madeira med frokost (M,F)

I dag starter vi i bjergene oppe over Funchal. Vi gør et kort stop i byen Monte, hvor vi besøger den smukke kirke og nyder udsigten over Funchal. Monte er også kendt for sine skønner haver og slædekørsel og vi anbefaler, at du på en af rejsens fridage, tager bussen eller svævebanen til Monte, så du kan udforske haverne eller prøve de traditionelle slæder.
 
Vi fortsætter en tur op i højderne til Madeiras smukke bjerglandskab og gør dagens andet stop ved øens tredje højeste punkt Pico do Arieiro (1818 m). På en klar dag belønnes vi med en helt betagende udsigt over bjerglandskabet med skyerne under os.  Ved Ribeiro Frio, "den kolde bæk", går vi på den skønne levadasti en lille strækning (ca. 3 km) til udsigtspunktet ved Balcões. Her ses Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, der er optaget på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Såfremt du ikke vil med på den lille vandring, kan du vente i Ribeiro Frio, hvor der der flere cafeér.  

Turen går videre med bus tværs op over øen ad de snoede bjergveje til nordkysten. I området omkring Santana med de trekantede traditionelle huse med stråtag venter dagens inkluderede frokost (med drikkevarer) på en hyggelig restaurant.
Vi sætter kursen videre og runder østkysten ved udsigtspunktet til det betagende landskab ved halvøen São Lourenco.
Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Oplev det nordøstlige Madeira med Kulturrejser
Billede: Udsigten ved Balcões og Santana-husene  

Dag 8-9: Fridage (M)

Dag 10: Fridag eller ekstra udflugt levada-vandring (M)

Glæd  dig til betagende oplevelser helt tæt på naturen. Stierne langs de omkring 2000 kilometer vandingskanaler, levadaerne, indbyder til vandreture og fascinerende naturoplevelser. Vi kører til en af øens lette levadaer og går en strækning på omkring seks-syv kilometer i et smukt landskab, hvor du får en pragtfuld udsigt over landbrugsterrasser, små landsbyer, gårde og havet i det fjerne. Selve vandringen tager omkring et par timer, og vi har indlagt pauser undervejs.
Udover praktiske sko anbefaler vi også praktisk tøj og evt. en lille rygsæk med vand og en snack. For at deltage kræves almindelig god fysisk form ligesom vi anbefaler at du har en god balance og ikke lider af højdeskræk. 

Levadavandring - i pagt med naturen på Madeira
Billede: Levadavandring - i pagt med naturen.

Vi er tilbage omkring middagstid på hotellet.

Dag 11-17: Fridage (M)

Dag 18: Fridag eller ekstra udflugt til Madeiras Nordkyst og rundt på øen med frokost (M)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter, hvor på øen du bevæger dig hen. Dette gør også, at der er rigeligt at opleve. Madeiras bagland kalder, og her vil du opleve den spektakulære natur, flotte udsigt og landlige små byer.

Madeiras milde klima, masser af sol og vandet fra bjergene, som fordeles rundt på øen via vandingskanalerne, gør at jorden er enorm frugtbar og at man kan dyrke alverdens blomster, frugter og grønsager. I dag besøger vi en banan-plantage i en af de små kystbyer og lærer meget mere om Madeira-bananerne, som vi ser overalt på kysten.   

Vi fortsætter opad og krydser bjergplateauet Paul da Serra med de flotte øde landskaber. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz og holder en længere pause. Her kan du nyde solen, havet og den barske nordkyst. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige havvandspools (husk badetøj og håndklæde), som er formet af de gamle vulkaner. Frokost med drikkevarer er inkluderet.

Porto Moniz, Madeira, Portugal
Billede: Porto Moniz.

Dagens næstsidste etape går langs nordkysten med de lodrette klippevægge.  Nordkysten er barsk, dramatisk og billedskøn. Ved byen São Vicente drejer vi fra og stikker sydpå. 

Byerne São Vicente og Câmara de Lobos, Madeira
Billede: Byerne São Vicente og Câmara de Lobos.

Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 19-20: Fridage (M)

Dag 21: Fridag og afskedsmiddag (M,A) 

Om aftenen mødes vi og spiser fælles middag.

Dag 22: Hjemrejse (M)

Transfer til lufthavne  og hjemrejse 

Om fridagene til egne oplevelser


På en langtidsferie er der god tid til afslapning og egne oplevelser i kombination med rejsens inkluderede udflugter, som alle finder sted i rejsens første uge, så du er godt klædt på til dagene på egen hånd.

Her er nogle forslag til, hvad dagene kan bruges til:

Vi bor i et område med masser af feriestemning blandet med dagligdagsliv. Her finder du de velkendte havvandsbassiner og promenaden, som indbyder til spadsereture. Stop op og nyd udsigten fra en af de mange bænke eller slå dig ned på en café og nyd en kop kaffe. Læg vejen forbi stranden Praia Formosa, som er flittigt benyttet af de lokale.

Nyd den hyggelige by Funchal
Billede: Nyd rolige dage i Funchal.

Der er et utal af spændende haver og parker. Besøg fx Botanisk Have eller Jardim Tropical do Monte Palace eller gå på opdagelse i Funchals skønne byparker. Eller prøv en tur med svævebanen til Monte og få oplevelsen med. Det er ligeledes herfra, du kan prøve en tur i de berømte kurveslæder.

Prøv slædekørsel i Monte
Billede: Byen Monte med slædekørsel.
 
I Funchal er der byliv med masser af spændende restauranter og butikker. Havnen er altid livlig, og herfra kan du prøve en dagsejlads for at se delfiner eller hvaler med en af de lokale udbydere. Alternativ kan du også besøge naboøen Porto Santo på en dagstur eller måske med en enkelt overnatning.

Er du til museer, byder Funchal på en række spændende museer, blandt andet Det Historiske Museum, Sukkermuseet, Det Maritime museum, Broderi Museum, Naturhistorisk Museum og som noget nyere Ronaldos fodbold-museum CR-7.

Er du til aktiv ferie, er der en række lokale udbydere, der tilbyder cykel og vandreture på øen i alle sværhedsgrader.

Ovenstående program for rejsen er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer. Alle de inkluderede udflugter vil blive gennemført, men der kan eventuelt byttes rundt på rækkefølgen. Udflugterne kan blive sammenkørt med andre rejsende fra Kulturrejser Europa.

Videoer


Video fra Blomsterøen Madeira

Kig med her og se smukke udsigter og stemningsfulde parker fra blomsterøen Madeira:
 

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan vejret ser ud på Madeira lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Madeira Langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/2 - 18/3Se rejsetider KøbenhavnMadeira langtidsferie - 22 dage
Bestil senest 24. januar 2023
13.995,-FORESPØRG

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Funchal t/r (se rute og flytider ved de enkelte afgange)
 • 21 nætter på Hotel Duas Torres 3* i et-væreleslejlighed med balkon og delvis havudsigt (kategori 1)
 • Morgenmad på hotellet
 • To middage på hotellet
 • En frokost med drikkevarer
 • Udflugt: Det nordøstlige Madeira 
 • Udflugt: Madeiras sydkyst 
 • Udflugt: Byvandring i Funchal
 • Udflugt: Havebesøg med kaffe og kage
 • Udflugt: Let vandring i lokalområdet
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Ophold i et-værelseslejlighed pr. person v/ 2 personer:
  med balkon og havudsigt kategori 2: kr. 1.695
  med balkon og direkte havudsigt - kategori 3: kr. 2.095
 • Tillæg for ophold i et-værelseslejlighed til en person:
  med balkon og delvis havudsigt - kategori 1: kr. 3.695
  med balkon og havudsigt - kategori 2: kr. 6.595
  med balkon og direkte havudsigt - kategori 3: kr. 7.195
 • Entré på udflugter
 • Ekstra udflugter:
  - Levadavandring 155 kr. pr. person
  - Madeiras Nordkyst og rundt på øen med frokost kr. 465 kr. pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person


Ekstra udflugterne gennemføres ved min. 10 tilmeldte. Udflugter kan blive sammenkørt med andre grupper fra Kulturrejser Europa. Ændringer i programrækkefølgen kan forekomme og vil blive oplyst ved ankomst.

Hotel

Se andre populære rejser her