Skip to main content

Madeira langtidsferie

Pris fra:
12.495,-
Dage:22
Bestil rejse

Langtidsferie på Madeira

Vintersol, god tid og skøn natur

Madeira er det ideelle rejsemål til en langtidsferie. Vintermånedernes behagelige klima på Madeira tiltrækker alle med hang til lune temperaturer, vintersol, tid til afslapning og egne oplevelser kombineret med et spændende udflugtsprogram.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie til Madeira:

 • Det behagelige klima med 19-22 grader om vinteren
 • Godt beliggende hotel i første række til havet
 • Ophold i et-værelselejlighed med balkon og havudsigt! 
 • Fem udflugtsdage og god tid på egen hånd
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Madeiras blomster og mangfoldige natur

En af Madeiras helt store trumfer er den betagende natur. Hvem fascineres ikke af den idylliske kontrast mellem dramatiske kystlandskaber blandet med knejsende bjerge og paletten af farverige blomster og eksotiske planter?
Dette og meget mere skal du opleve sammen med vores dansktalende rejseleder, som tager med på opdagelse i Madeiras mangfoldige natur og kultur.

Fem udflugter inkluderet

Den første uge står i udflugternes tegn, hvor alle de inkluderede udflugter afvikles - hvorefter der er tid til fordybelse efter egne interesser. Du introduceres til Funchals charmerende bymidte med markedsbesøg, mens en høj klippetop lidt udenfor Funchal, byder på en af sydkystens mest spektakulære udsigter ved Cabo Girão.

Du besøger en af Madeiras skønne haver, og et lokalt marked i en lille landsby. Du smager Madeira-vin og kommer helt op i højderne til en af de høje tinder, ser de traditionelle Santana-huse, Laurisilva-skov på en lille gåtur og det fascinerende golde landskab på den østligste del.

Ekstra oplevelser med dansktalende rejseleder

Har du lyst til flere aktiviteter byder langtidsferien på et par valgfrie ekstra udflugter. Følg med på en levada-vandring langs en af øens mange levadaer (vandingskanalerne) eller tag med på udflugt og se, hvordan man dyrker bananer, oplever de snoede bjergveje op over Paul da Serra sletten og til den charmerende by Porto Moniz på udflugten til Madeiras nordkyst. Vi runder også den billedskønne og dramatiske nordkystvej med de stejle klippesider og ser et imponerende vandfald. 

Hotel på Madeiras solrige sydkyst

Vores langtidsferie-hotel er beliggende i Funchals Lido-område ved promenaden og havbadene på den solrige sydkyst. Opholdet er i nyere et-værelselejligheder med tekøkken samt balkon og udsigt til havet.

Vejret på Madeira november til marts 
Det milde klima med lune temperaturer og mange solskinstimer, gør Madeira særdeles velegnet som langtidsferiedestination i vintermånederne. Læs mere om vejr og klima på Madeira her.

Forplejning

Du sørger selv for rejsens måltider udover en enkelt inkluderet frokost og to middage på hotellet, som vi spiser sammen. Prisniveauet er blandt Vesteuropas billigste både, når det gælder indkøb af dagligvarer, og når du spiser ude. I umiddelbar nærhed af hotellet, og i selve Funchal, er der et utal af restauranter i alle prisklasser.

Hvis du ikke selv vil stå for måltiderne, kan du tilkøbe måltider direkte på hotellet. Hotellets restaurant O'Classico tilbyder en indbydende morgenmadsbuffet, hvor du kan forsyne dig til en god start på dagen, ligesom restauranten er åben til frokost og aften. Er vejret til det, kan du nyde morgenmaden på terrassen, mens morgensolen titter frem, ligesom du kan sidde ude til aften.

Kort dagsprogram for langtidsferie på Madeira:

Dag 1: Ankomst til Madeira. Velkomstmiddag på hotellet 
Dag 2: Let vandring i lokalområdet og middag (A)
Dag 3: Byvandring i Funchal 
Dag 4: Udflugt til  Madeiras sydkyst med Madeiravin 
Dag 5: Havebesøg og lokalt marked
Dag 6: Fridag 
Dag 7: Udflugt til Det Nordøstlige Madeiras (F)
Dag 8-9: Fridage 
Dag 10: Fridag el. ekstra udflugt Levada-vandring 
Dag 11-17: Fridage - heraf 1 x fælles middag dag 15 (A)   
Dag 18: Fridag el. ekstra udflugt til Madeiras Nordkyst    
Dag 19-21 : Fridag 
Dag 22: Hjemrejse 

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående program er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret, og vi tager derfor forbehold for for ændringer i programmet grundet lokale forhold.

Dagsprogram udleveres ved ankomsten til Madeira.

Se alle vores spændende rejser til Madeira

Vi har flere forskellige rejser til Madeira. Du kan se alle vores rejser via dette link på vores hjemmeside: Alle rejser til Madeira

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til hotellet 

Vores dansktalende rejseleder byder dig velkommen til Madeira i Funchals lufthavn. Herefter kører vi til hotellet, en tur på under en halv time, så ferien begynder stort set med det samme. Undervejs vil rejselederen indvie dig i de praktiske detaljer og rejsens program.


Billede: Poolen på Hotel Duas Torres.

Dag 2: Let vandring i lokal området (A)

I dag er det muligt at følge med på en let vandring fra hotellet sammen med rejselederen, så du bliver introduceret til nærområdet. Alt efter vejr og vind går vi ca. 5-8 km og tager evt. bus/taxa eller går tilbage. Turen er inkluderet i rejsens pris, men evt. lokal transport, entré eller mad/drikke er egenbetaling.


Billede: Praia Formosa.

For at deltage i vandringen skal du være almindeligt godt gående med god balance. Rejselederen vil orientere nærmere om rute og de praktiske detaljer. Om aftenen mødes vi til fælles middag på hotellet.

Dag 3: Byvandring i Funchal med besøg på markedet

I dag skal du introduceres til Madeiras hovedstad Funchal. Vi følges i bus ind til byen, der har omkring 100.000 indbyggere, og turen giver et godt overblik over de forskellige seværdigheder i det absolutte centrum af Funchal.

Domkirken "Sé" ligger midt i byen og er et af byens vartegn. Kirkens historie kan datereres tilbage til de første 100 år efter Madeiras opdagelse. Vandringen fortsætter, og vi kommer omkring de små gader og store pladser. Rådhuspladsen er omringet af de karakteristiske bygninger som rådhuset, kirken og kunstmuseet og har en smuk stenbelægning.

Tag på byvandring med Kulturrejser
Billeder: Rådhuspladsen i Funchal med den flotte stenbelægning / Frugtboder på det store marked: Mercado Dos Lavradores.

I Funchals gamle bydel er et hyggeligt nærmiljø og historiske bygninger smeltet sammen i skøn forening. Markedsbygningen ligger mellem den nye og den gamle bydel lige ved byens store marked, og vi kigger indenfor i markedshallerne. Det er altid en stor og farverig oplevelse, hvor alle sanser kommer i brug.

Her er smukke blomster, eksotiske frugter og grøntsager samt spændende fisk. På markedet kan du prøve de mange varianter af passionsfrugt, de små bananer eller de stærke chili. Måske finder du også inspiration i de flotte boder til selv at kokkerere? Selve boderne er fordelt på flere etager, og fiskemarkedet ligger for sig selv.

Vores dansktalende rejseleder er godt inde i de lokale forhold og vil på turen gennem byen fortælle om dagliglivet, de traditionelle håndværk og øse ud af sine tips til gode steder at besøge. Vi afslutter byvandringen i Funchal og turen tilbage til hotellet er på egen hånd.

Dag 4: Udflugt til Madeiras sydkyst med Madeiravin 

Vi begynder ved Cabo Girão – en af Europas høje kystklipper med en fantastisk udsigt. Træd ud på platformen, den såkaldte sky-walk, som er en slags bro med transparent glas, hvorfra der er en overdådig udsigt over kysten, havet og ikke mindst 500 meter lodret ned til landtangen under. Det er imponerende! Entré inkluderet.  

Tag på den enestående gåtur på Cabo Girao
Billede: Cabo Girão og sydkysten mod Funchal 

Madeiras solrige sydkyst byder på et behageligt klima året rundt, hvilket øens landbrug har stor fordel af. De såkaldte levadaer, lange vandingskanaler, leder vandet fra de regnfulde bjerge til sydkystens solrige skråninger og giver ideelle betingelser for dyrkning af blandt andet bananer og druer til vin. Vi lægger vejen forbi en af de kendte vinproducenter og lærer om (og smager) Madeira-vin. Vinmarkerne ligger spredt over hele øen (mange på sydkysten) og druerne dyrkes fortrinsvis på små marker/landbrug og køres til vinhusene efter høsten.

Smag på lokale specialiteter på Madeira
Billeder: Madeiravin.

Vi går en tur i den lille charmerende kystby, Câmara de Lobos, hvor Sir Winston Churchill opholdt sig under sine besøg på Madeira, og som i dag er kendt for sin lille idylliske havn med farvestrålende fiskebåde, sit hyggelige miljø og moderne streetart. Vi er retur på hotellet omkring kl. 13.

Oplev det fantastiske Mercado Dos Lavradores
Billede: Câmara de Lobos

Dag 5: Havebesøg og lokalt marked 

Madeira er Europas blomsterø over dem alle, og vi skal naturligvis forbi en af øens skønne haver. Quinta do Palheiro (entré inkluderet) eller i daglig tale Blandy’s Gardens er beliggende på en høj grund øst for Funchal og hører til en af øens gamle parker og haver.

Øens kendte vin-familie Blandy’s overtog haven i slutningen af 1800-tallet og bor stadig på landstedet. Haven er en blanding af engelsk og fransk havekunst og er blandt andet kendt for sine kamelia, der blomstrer om vinteren. Entré til Palheiro Gardens er inkluderet inkl. te/kaffe og kage.

Oplev det fantastiske Mercado Dos Lavradores
Billeder: Palheiro Gardens.

Vi kigger også forbi et lokalt marked i samme område som vores havebesøg, hvor vi virkelig kommet helt tæt på de lokale bønder og handlende. Vi er tilbage til hotellet omkring kl. 15.

Dag 6: Fridag 

Dag 7: Udflugt til det nordøstlige Madeira med frokost (F)

I dag starter vi med en tur op i højderne til Madeiras smukke bjerglandskab og gør dagens første stop ved øens tredje højeste punkt Pico do Arieiro (1818 m). På en klar dag belønnes vi med en helt betagende udsigt over bjerglandskabet med skyerne under os. Ved Ribeiro Frio, "den kolde bæk", går vi en lille strækning på den skønne levadasti (ca. 3 km) til udsigtspunktet ved Balcões. Her ses Madeiras oprindelige skovbevoksning Laurissilva, der er optaget på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Såfremt du ikke vil med på den lille vandring, har du mulighed for at vente ved bussen i Ribeiro Frio, hvor der er flere cafeér (ca. en time).

Oplev det fantastiske Mercado Dos Lavradores
Billeder: Udsigt fra Quinta Furao over kysten / Udsigt oppe fra Pico do Arieiro

Turen går videre med bus tværs op over øen ad de snoede bjergveje til nordkysten. I området omkring Santana med de trekantede traditionelle huse med stråtag venter dagens inkluderede frokost (med drikkevarer) på en hyggelig restaurant, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over nordkysten. Vi sætter kursen videre og runder østkysten ved udsigtspunktet til det betagende landskab ved halvøen São Lourenco. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Oplev det nordøstlige Madeira med Kulturrejser
Billede: Udsigten ved Balcões og Santana-husene.

Dag 8-9: Fridage 

Dag 10: Fridag eller ekstra udflugt levada-vandring 

Glæd dig til betagende oplevelser helt tæt på naturen. Stierne langs de omkring 2000 kilometer vandingskanaler, levadaerne, indbyder til vandreture og fascinerende naturoplevelser. Vi kører til en af øens lette levadaer og går en strækning på omkring seks-syv kilometer i et smukt landskab, hvor du får en pragtfuld udsigt over landbrugsterrasser, små landsbyer, gårde og havet i det fjerne. Selve vandringen tager omkring et par timer, og vi har indlagt pauser undervejs.
Udover praktiske sko anbefaler vi også praktisk tøj og evt. en lille rygsæk med vand og en snack. For at deltage kræves almindelig god fysisk form ligesom vi anbefaler at du har en god balance og ikke lider af højdeskræk.

Levadavandring - i pagt med naturen på Madeira
Billede: Levadavandring - i pagt med naturen.

Vi er tilbage på hotellet omkring middagstid.

Dag 11-14: Fridage 

Dag 15: Fridag og fælles middag (A)  

Dagen er fri til eget program og om aftenen samles vi til fælles middag.

Dag 16-17: Fridage 

Dag 18: Fridag eller ekstra udflugt til Madeiras Nordkyst med frokost (F* ved tilkøb)

Madeira er geografisk set ikke så stor, men alligevel er landskaberne mangfoldige og skifter karakter alt efter hvor på øen, du bevæger dig hen. Dette gør også, at der er rigeligt at opleve. Madeiras bagland kalder, og her vil du opleve den spektakulære natur, flotte udsigt og landlige små byer.

Madeiras milde klima, masser af sol og vandet fra bjergene, som fordeles rundt på øen via vandingskanalerne, gør, at jorden er enormt frugtbar, og at man kan dyrke alverdens blomster, frugter og grønsager. I dag besøger vi en banan-plantage i en af de små kystbyer og lærer meget mere om Madeira-bananerne, som vi ser overalt på kysten.

Vi fortsætter opad og krydser bjergplateauet Paul da Serra med de flotte øde landskaber. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz og holder en længere pause. Her kan du nyde solen, havet og den barske nordkyst. Hvis tiden tillader det, kan de friske tage en hurtig dukkert i de naturlige havvandspools (husk badetøj og håndklæde), som er formet af de gamle vulkaner. Frokost med drikkevarer er inkluderet.

Dagens næstsidste etape går langs nordkysten med de lodrette klippevægge. Nordkysten er barsk, dramatisk og billedskøn. Ved byen São Vicente drejer vi fra og stikker sydpå. Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.

Byerne São Vicente og Câmara de Lobos, Madeira
Billeder: Bananer i bananplantage / São Vicente.

Dag 19-21: Fridage 

Dag 22: Hjemrejse (M)

Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

Om fridagene til egne oplevelser

På en langtidsferie er der god tid til afslapning og egne oplevelser i kombination med rejsens inkluderede udflugter, som alle finder sted i rejsens første uge, så du er godt klædt på til dagene på egen hånd.

Her er nogle forslag til, hvad dagene kan bruges til:

Vi bor i et område med masser af feriestemning blandet med dagligdagsliv. Her finder du de velkendte havvandsbassiner og promenaden, der indbyder til spadsereture. Stop op og nyd udsigten fra en af de mange bænke eller slå dig ned på en café og nyd en kop kaffe. Læg vejen forbi stranden Praia Formosa, som er flittigt benyttet af de lokale.

I Funchal er der byliv med masser af spændende restauranter og butikker. Havnen er altid livlig, og herfra kan du prøve en dagsejlads for at se delfiner eller hvaler med en af de lokale udbydere. Alternativ kan du også besøge naboøen Porto Santo på en dagstur eller måske med en enkelt overnatning.

Madeira er beriget med et utal af spændende haver og parker. Besøg fx Botanisk Have i Funchal eller Jardim Tropical do Monte Palace eller gå på opdagelse i Funchals skønne byparker.

Nyd den hyggelige by Funchal
Billeder: Botaniske Have i Funchal.

Tag en tur med svævebanen op til Monte og få oplevelsen og udsigten over Funchal med. Det er ligeledes herfra, du kan prøve en tur i de berømte kurveslæder. Et lille tip er at undgå Monte, hvis der er krydstogtsgæster i byen.

Nyd den hyggelige by Funchal
Billede: Nyd rolige dage i Funchal.

Nyd den hyggelige by Funchal
Billeder: Kurveslædekørsel i Monte / Monte.

Er du til museer, byder Funchal på en række spændende museer, blandt andet Det Historiske Museum, Sukkermuseet, Det Maritime Museum, Broderi Museum, Naturhistorisk Museum og som noget nyere Ronaldos fodbold-museum CR-7.

Er du til aktiv ferie, er der en række lokale udbydere, der tilbyder cykel- og vandreture i alle sværhedsgrader på øen.

Ovenstående program for rejsen er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer. Alle de inkluderede udflugter vil blive gennemført, men der kan eventuelt byttes rundt på rækkefølgen. Udflugterne kan blive sammenkørt med andre rejsende fra Kulturrejser Europa.

Videoer


Video fra Blomsterøen Madeira

Kig med her og se smukke udsigter og stemningsfulde parker fra blomsterøen Madeira:
 

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan vejret ser ud på Madeira lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Madeira Langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/1 - 27/1Se rejsetider KøbenhavnMadeira langtidsferie - 22 dage12.495,-FORESPØRG
2/3 - 23/3Se rejsetider KøbenhavnMadeira langtidsferie - 22 dage13.995,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Funchal t/r 
 • 21 nætter på Hotel Duas Torres 3* i et-væreleslejlighed med balkon og delvis havudsigt (kategori 1)
 • To middage på hotellet
 • En frokost med drikkevarer
 • En x te/kaffe og kage 
 • Udflugt: Det nordøstlige Madeira 
 • Udflugt: Madeiras sydkyst med Madeira-vin
 • Udflugt: Byvandring i Funchal
 • Udflugt: Havebesøg og lokalt marked 
 • Udflugt: Let vandring i lokalområdet
 • Entré Cabo Girão og Palheiro Gardens 
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Ophold i et-værelseslejlighed pr. person v/ 2 personer:
  med balkon og havudsigt kategori 2: kr. 1.695
  med balkon og direkte havudsigt - kategori 3: kr. 2.195
 • Tillæg for ophold i et-værelseslejlighed til en person:
  med balkon og delvis havudsigt - kategori 1: kr. 4.195
  med balkon og havudsigt - kategori 2: kr. 7.585
  med balkon og direkte havudsigt - kategori 3: kr. 8.585
 • Entré på udflugter
 • Ekstra udflugter:
  - Levadavandring 155 kr. pr. person
  - Madeiras Nordkyst og rundt på øen med frokost kr. 475 kr. pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person


Ekstra udflugterne gennemføres ved min. 10 tilmeldte. Udflugter kan blive sammenkørt med andre grupper fra Kulturrejser Europa. Ændringer i programrækkefølgen kan forekomme og vil blive oplyst ved ankomst.

Vejledende priser pr. dag ved køb direkte på hotellet: Morgenmadsbuffet €12.
Middag €27 eller a la carte. Forbehold for ændring.

Hotel

Se andre populære rejser her