Skip to main content
5 dage - pris pr. person fra
9.995,-
Bestil rejse

Mægtige Istanbul

Spændende kultur og historie er klar til at forføre dig, når vi tager på opdagelse i Istanbuls fortryllende verden. Byen rummer nogle af fortidens store kulturelle og arkitektoniske mesterværker, som Den Blå Moske, Hagia Sophia og Topkapi-paladset, der ligger side om side med det moderne cafeliv og shopping i verdensklasse.

Vores rejseoplevelse i den mægtige storby favner bredt. Sammen skal vi sejle på det historiske Bosporusstræde, besøge nogle af byens største seværdigheder, samt opleve den stemningsfyldte store basar og det billedskønne krydderimarked. Vi skal også nyde godt af det kulinariske tyrkiske køkken, når vi skal smage på nogle af landets specialiteter.

Herudover har vi også inkluderet en udflugt til det storslående Topkapi-palads og de betagende underjordiske cisterner, og skal oplevelsen være en velværeoplevelse, kan du tilmelde dig Hamam-Experience (tyrkiske bade).

Derfor skal du rejse med os til Istanbul:

 • Dragende mødested mellem østen og vesten, fortid og fremtid
 • Bo centralt tæt på det berømte Galata-tårn og Bosporosstrædet
 • Du besøger ikoniske seværdigheder som Den Blå Moske, Topkapi-paladset og Hagia Sophia
 • Sejltur på Bosporosstrædet mellem Asien og Europa
 • Mulighed for at opleve et autentisk tyrkisk bad

Rejsen giver dig fem skønne dage i den mægtige metropol, hvor du har tid til at fordybe dig og samtidig nyde den stemningsfyldte og farverige hverdag sammen med vores rejseleder. Formiddage med spændende udflugter og eftermiddage i eget tempo.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Istanbul og velkomstmiddag (A)
Dag 2: Sejlads på Bosporusstrædet, besøg i Hagia Sophia og Den Blå Moske (M)
Dag 3: Udflugt til Topkapi-paladset og de underjordiske cisterner (M)
Dag 4: Besøg på den store basar og krydderimarked. Afskedsmiddag (M,A)
Dag 5: Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Istanbul (A)

Efter ankomsten til Istanbul kører vi direkte til vores hotel, og efter indtjekning går vi en lille tur i kvarteret sammen med rejselederen, hvorefter det er tid til en fælles velkomstmiddag.


Billede: Istanbul og Bosporusstrædet.

Dag 2: Sejlads på Bosporusstrædet, Den Blå Moske og Hagia Sophia (M)

I dag skal vi opleve byens største seværdigheder, der i høj grad viser byens forskelligheder og samtidig danner rammen om byens kulturelle samhørighed. Dagen begynder ved det historiske Bosporusstræde, hvor Middelhavet forbindes med Sortehavet. Strædet, der udover at forbinde Europa og Asien, har fungeret som mødeplads for handelsfolk i flere tusinde år. Desuden kendetegnes strædet ved Bosporus-broen, som stod færdigbygget i 1973. Før broen kunne man kun komme fra den ene side til den anden ved at sejle. Vi skal derfor på en sejltur, som fører os igennem fortiden og nutiden med udsigt til Dolmabahce-paladset, de tidligere osmanniske residenser og storslåede nye millionvillaer.


Billede: Den Blå Moske.

Efter sejlturen bevæger vi os mod en af byens mest kendte seværdigheder: Den Blå Moske. Moskeen, der i dag er på UNESCOs Verdensarvsliste, stod færdigbygget i år 1616 og blev i sin tid bygget til Ahmed 1., som var sultan af Det Osmanniske Rige. Det enorme bygningsværk, og de dertilhørende seks minareter, som står smukt og troner på pladsen, er et eventyrligt syn. Indenfor er ingen undtagelse, hvor de udsmykkede søjler med de billedskønne kakler, sammen med det smukke lysindfald, omkranser hovedkuplen, der måler over 40 meter til toppen.

Ved siden af Moskeen står Hagia Sophia. Det smukke og velbevarede monument, der kan dateres tilbage til 500-tallet og som i sin tid har fungeret som kirke og senere som moske. Det er et mindst lige så imponerende og eventyrligt syn, der møder os her, når vi skal besøge det historiske museum.


.
Billede: Hagia Sophia

Vi slutter dagens udflugter, og resten af dagen giver mulighed for at udforske byen på egen hånd.

Dag 3: Besøg på Topkapi-paladset og de underjordiske cisterner (M)


Dagen står på halvdagsudflugt til det gigantiske Topkapi-palads og de underjordiske cisterner. Topkapi-paladset blev i over 400 år brugt som residens for Det Osmanniske Riges sultaner og strækker sig over et enormt område omgivet af smukke parker. Indenfor møder vi datidens rigdom, hvor soldater, tjenestefolk og et stort harem fyldte paladset med liv.


Billede: Topkapi-paladset.

Efter paladset bevæger vi os under jorden for at opleve endnu et af byens velbevarede historiske bygningsværker: Basilika-cisternen. Den blev bygget for at sikre byens vandforsyning, og mens vi går på gangbroerne ved de oplyste underjordiske bassiner, nyder vi de smukt dekorerede søjler.

Ved frokosttid er vi tilbage på hotellet, og resten af dagen er der tid på egen hånd. Måske har du lyst til at prøve det traditionelle tyrkiske bad, hamam, eller tage en tur til Dolmabahce-paladset? Det kan også være at de omkringliggende shoppinggader frister, eller at dagen skal bruges langs Bosporusstrædet på en af de mange restauranter? Mulighederne er uendelige, og Istanbul har alt, hvad hjertet begærer.


Billede: Basilika-cisternen.

Dag 4: Besøg på den store basar og krydderimarked, samt afskedsmiddag (M,A)

Dagens udflugt begynder i den farvestrålende Grand Bazaar. Basaren kan med sine mere end 3.000 butikker virke hektisk og kaotisk - men også meget interessant. Den farverige verden fortryller med alverdens smykker, lamper, tasker og tæpper. Bliver du fristet til at købe souvenirs med hjem, så husk at forhandle om prisen. Senere kommer lugtesansen på overarbejde blandt bjerge af lækre krydderier på det lokale krydderimarked. Efter udflugten er resten af dagen fri, indtil om aftenen, hvor vi mødes for at tage på en lokal restaurant og smage ægte kebab.


Billede: Lamper til salg i bazaren.

Senere kommer lugtesansen på overarbejde, blandt bjerge af lækre krydderier, på det lokale krydderimarked. Efter udflugten er resten af dagen fri, indtil om aftenen, hvor vi mødes for at tage på en lokal restaurant og smage rigtig tyrkiske kebab.


Billede: Der er også masser af lækkerier for smagssansen at vælge imellem.

Dag 5: Tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Vores fortryllende dage i Istanbul afsluttes med tid på egen hånd, inden vi over middag kører mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Kort

Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/11 - 23/11Se rejsetider KøbenhavnIstanbul9.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Istanbul t/r
 • Fire nætter på 4* hotel med god beliggenhed
 • Morgenmad på hotellet
 • Velkomst- og afskedsmiddag
 • Sejltur på Bosporusstrædet, udflugt til Den Blå Moske og Hagia Sophia, Basilika-cisternen, Grand Bazaar og krydderimarked samt Topkapi-paladset. 
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg 1.895 95 kr. pr. person
 • Tilvalg: Hamam Experience 495 kr. pr. person
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her