Skip to main content

Prægtige Portugal

8 dage - pris pr. person fra
10.995,-
Bestil rejse

Rundrejse i Portugal

Maleriske landskaber, prægtige borge og imponerende kirker i kombination med portvin, fadosang og en rig historie og kulturarv. Dét, og en lang række byer og monumenter af stor historisk betydning, oplever du på denne rundrejse i Portugal. Faktisk er flere af turens seværdigheder optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, nemlig det historiske flodkvarter i Porto, Tomar, Fátima, Batalha og Belém- og Baixa-bydelene i Lissabon samt den traditionsrige musikform fado.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Prægtige Portugal:

 • Oplevelsesrig rundrejse med mange udflugter og og historiske seværdigheder
 • Hoteller med central beliggenhed
 • Portvinssmagning i Porto og skøn sejltur i Aveiro
 • Vidende og erfaren dansktalende rejseleder under hele rejsen

Midtportugal – Fátima, Óbisdos, Batalha og Nazaré

Portugals landegrænse har som et af de eneste lande i Vesteuropa de samme landegrænser som i middelalderen, og hele Midtportugal er spækket med rig kulturarv, historie og prægtige bygningsværker, som er brugt til forsvar, magt og kontrol af landet.

Vi oplever pilgrimsbyen Fátima og de kæmpe bølger ved Atlanterhavskysten i fisker-idyllen Nazaré. Obidos, den gamle fæstningsby, ligger smukt øverst på en bjergtop med en charmerende gammel bydel med hvide huse og brostensbelagte gader. I Batalha hører vi om slaget over Spanien og det store kirke- og klosterkompleks.

Portvinsbyen Porto og Aveiro, Portugals Venedig

I nord bor vi i den hyggelige by Aveiro, der med sine idylliske kanaler og farvestrålende huse er et særdeles charmerende bekendtskab. Vi tager på dagstur til portvinens hovedstad Porto, hvor vi skal rundt i det historiske centrum og naturligvis også forbi et af portvinshusene – med gode chancer for en smagsprøve eller to.

Lissabon

Rundrejsen afsluttes i Portugals pulserende hovedstad Lissabon, som er et fornemt miks af nyt og gammelt. I Belém-bydelen beundrer vi det historiske opdagelsesmonument samt den overdådige Jeronimus-kirke. I Lissabon-bydelene Baixa, Bairro Alto og Alfama rejser vi tilbage i tiden og indtager de smalle gader og store pompøse pladser.

Fado i Lissabon

Vil du opleve en af Portugals stolte traditioner, så følg med til fado-aften på vores ekstraudflugt. Her spiser vi en dejlig og stemningsfyldt middag i et af de berømte fado-huse, hvor maden ledsages af ”fadistaens” melankolske stemme akkompagneret af guitarspil.

Hoteller og beliggenhed

Hotellerne på denne rundrejse er nøje udvalgt og vi har lagt vægt på en god og central beliggenhed i alle byerne - også i Lissabon, hvor du bor i gåafstand - eller en kort tur med metro - til de store seværdigheder, restauranter og shoppinggader.

Portugal er Europas førende rejsemål

Portugal er et populært rejsemål, og det er ikke bare noget, vi påstår. Siden 2017 har Portugal vundet prisen som Europas førende rejsemål hele seks gange. Det er ikke tilfældigt, at Portugal har modtaget så mange flotte priser – landet er nemlig en skatkiste af oplevelser, historie, kultur og lækker mad. Kom selv med, og se!

Rundrejsen er ideel for dig, der gerne vil introduceres til det bedste af Portugal. Som altid på vores rejser følger der en kyndig dansktalende rejseleder med på hele turen.

Kort dagsprogram for rundrejsen Prægtige Portugal 8 dage:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og kørsel til Fátima (A)
Dag 2: Batalha, Nazaré og Óbidos (M,A)
Dag 3: Til Aveiro. Sejltur i Portugals Venedig (M)
Dag 4: Porto med byrundtur og besøg i portvinhus (M,F)
Dag 5: Tomar. Til Lissabon (M)
Dag 6: Lissabon og Belém. Ekstra udflugt: Fado-aften (M,A* ved tilkøb)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser, afskedsmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt. byttes rundt på programmet.

OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture på ujævnt underlag og på trapper, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen og selv kan håndtere sin bagage ved hotelskifte.

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal. Til Fátima (A)

Vi flyver til Lissabon. Efter ankomst sætter vi kurs mod nord og kører ud af Lissabon mod byen Fátima, hvor vi skal bo de næste par dage. Fátima er blevet Portugals største pilgrimssted, efter Jomfru Maria i 1917 viste sig for tre hyrdebørn. Kirkepladsen med Den Hellige Treenighedskirke kan huse 150.000 mennesker og er intet mere end imponerende. Vi indlogeres i byens centrum og går en tur i byen. Om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Batalha, Nazaré og Óbidos (M,A)

I dag skal vi rundt i Midtportugal og opleve de høje bølger ved Nazaré, det hellige kloster i Batalha og hyggelige Òbidos. Dagens første besøg er i Batalha, der er hjemsted for en stor kirke og et tilhørende dominikanerkloster; et prægtigt monument i gotisk og manuelinsk byggestil, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Batalha-klostret (batalha betyder ’slag’) blev i sin tid bygget for at fejre sejren over Spanien ved Aljubarrota i 1385 (entré ca. €7,50, ikke inkluderet).


Billede: Kæmpe bølger ved kysten i Nazaré og klostret i Batalha.

Den skønne fiskerby ved Altanterhavskysten, Nazaré, er kendt for sine sortklædte fiskerkoner og de skønne sandstrande og store bølger!  De senere år er det desuden blevet et surfer-mekka, der tiltrækker verdenseliten og flere verdensrekorder i at surfe de højeste bølger er sat her. Den store dybhavskløft ud for Nazaré er medvirkende til, at de store bølger skabes. Vi besøger den skønne by ved havet omkring frokosttid, hvor du får tid at opleve det autentiske miljø omkring havnen og i byen til frokost på egen hånd. 

Vi runder dagen af med at besøge den smukke fæstningsby Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop. Óbidos er omkranset af en velholdt borgmur og har rødder tilbage til middelalderen. Byen prydes af snævre brostensgader, fine hvidkalkede huse og farvestrålende blomster, hvor især bougainvillea dominerer. Vi kan anbefale at prøve byens specialitet, den lokale kirsebærvin ”Ginjinha”, der drikkes af små chokoladekopper. 


Billede: Den smukke fæstningsby Óbidos.

Sidst på eftermiddagen tager vi retur til Fátima, hvor vi spiser sammen på hotellet. For dem, der har lyst, går vi sammen en aftentur enten på ankomstdagen eller i dag til Treenighedskirken og oplever aftenstemningen.

Dag 3: Til Aveiro. Sejltur i Portugals Venedig (M)

Vi forlader Fátima og kører nordpå til byen Aveiro, hvor vi skal bo de næste par dage. Aveiro er kendt som Portugals Venedig. Aveiro ligger ud til en lagune, og kanalerne flyder gennem den gamle bydel med de farvestrålende huse, heraf nogle i art nouveau-stil. Her er meget charmerende.

Vi går en tur i byen og skal naturligvis også på sejltur og prøve en af de gondol-lignende Moleiro-både, der tidligere blev brugt til at indsamle tang. Indkvartering på hotellet og aftenen på egen hånd.

Dag 4: Dagstur til Porto. Besøg i portvinhus og frokost i det historiske kvarter ved floden (M,F)

Porto er Portugals næststørste by. Den ligger ved Douro-flodens udløb og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. De senere år har man ivrigt byfornyet, og i dag er Porto en god kombination af nyt og gammelt.

Vi oplever Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er med på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Vi skal bl.a. opleve São Bento-banegården med dens fantastiske kakkeludsmykning, den elegante Aliados Boulevard og Portos Domkirke. Hvis vejret er til det, går vi en lille tur på toppen af Portos mest ikoniske bro, Dom Luis, der er tegnet af den tyske ingeniør Théophile Seyrig, som i mange år arbejdede samme med selveste Gustave Eiffel. Hvor inspirationen er kommet fra, ses tydeligt, og fra toppen er udsigten fantastisk.


Billede: São Bento banegården og den ikoniske bro Dom Luis i Porto.

Vi besøger også et af de berømte portvinshuse - naturligvis med smagning af de ædle dråber. Porto er synonymt med portvin for de fleste, og Porto kaldes da også i folkemunde for portvinens hovedstad. Hvad de fleste ikke ved, er, at portvinshusene ikke holder til i byen Porto, men i Gaia, som er byen umiddelbart syd for Douro-floden. Porto begynder først nord for floden. Før i tiden benyttede man slanke sejlbåde, de såkaldte barco rabelos, til at fragte vintønderne ad vandvejen fra Douro-dalen til Porto, hvor lagring og udskibning fandt sted. I dag bruges bådene mest som et vartegn foran netop portvinshusene.


Billede: Eksempel på portvinshus og smagning i Porto.

Dagens inkluderede frokost spiser vi i det historiske og idylliske Ribeira-kvarter (UNESCO). Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Aveiro, hvor aftenen er på egen hånd. 

Dag 5: Tomar og til Lissabon (M)

Vi tjekker ud fra hotellet og sætter kursen sydpå med et stop undervejs i Tomar, som er kendt for sin spændende fortid som tempelriddernes by. Her er mange fine bygningsværker fra middelalderen, heriblandt klosteret Convento de Cristo, der ligger på en høj lidt oppe over den gamle bydel. (Entré ca. €10 er ikke inkluderet og betales direkte).Vi ankommer til Lissabon sidst på eftermiddagen og tjekker ind på vores hotel. Aftenen er fri til eget program.

Dag 6: Lissabon, Portugals farverige hovedstad og Belém.  Mulighed for fado-aften (M,A*ved tilkøb)

I dag skal vi på en halvdagstur rundt i Portugals skønne hovedstad. Vi går til fods i det historiske centrum Baixa og oplever også Belém-kvarteret. Begge områder er med på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Belém blev heldigvis ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder med store monumenter og bygningsværker. Vi går forbi Belém-tårnet, der står i første række til Tejo-floden og er er Lissabons vartegn, og senere runder vi Opdagelsesmonumentet, en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen af monumentet ligeledes skuer ud over floden. Den fantastiske Jerónimos-kirke, der er opført i en helt særlig portugisisk byggestil, ligger også her, og den ser vi udefra.


Billede: Kompasset ved Belémtårnet.

Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter, og rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af vidunderlige Lissabon samt hvordan byens moderne og effektive offentlige transportsystemer fungerer, så du nemt kommer rundt. 

For de interesserede er det muligt at opleve den nationale sang- og musikform fado på vores ekstra udflugt med en treretters middag i et af de kendte fado-huse i Alfama, Baixa eller Barrio Alto. Der er forskellige teorier om fadoens oprindelse, men et fælles træk er det portugisiske ord ”saudade”, som betyder længsel eller savn, og sangeren ledsages af både klassisk og portugisisk guitar. Lissabon er et af de steder, hvor fado er meget populært, og denne stil har i de senere år fået en opblomstring efter at have været dømt ude i årene efter revolutionen. Også den yngre generation er nu til dags blevet interesseret i deres nationale musikrødder. 


Billede: Fado-guitarer. 

Fado-middagen skal bestilles sammen med din rejse og gennemføres ved min. 10 deltagere. 

Transporten til fado-aften er ikke inkluderet, da turistbusserne ikke må køre i de små gader. Derfor arrangerer rejselederen fælles taxa til fado-restauranten t/r. Regn med ca. €3 pr. person pr. vej.  Fado-aften kan evt flyttes til en af de andre dage i Lissabon. 

Dag 7: Lissabon på egen hånd og fælles middag (M,A)

Den sidste dag er afsat til at gå på opdagelse i Lissabon på egen hånd, og der er masser af udflugtsmål at kaste sig over.

Har man sagt Lissabon, tænker de fleste også på sporvogne, som er en hyggelig måde at komme rundt i byen på. Det rasler og knirker, og der er masser af stemning og god tid til at opleve det lokale liv, som man helt naturligt kommer tæt på i de små gader. Nogle af byens sporvogne bruges også som ”gade-elevatorer”, og når Lissabon nu er bygget på syv høje, og man skal fra et gadeniveau til et andet, forstår man hurtigt, hvorfor sådanne forordninger både er praktiske og populære. 

Rossio torvet, Lissabon
Billede: Sporvogn i Lissabon.

Nu, hvor du er i Lissabon, så læg mærke til ordet ”miradouro”, som betyder udsigtspunkt. I Alfama finder du fx Miradouro de Santa Luzia, som har en smuk lille have med blomstrende bougainvillea og blå/hvide kalkler. I Bairro Alto ligger byparken ved Miradouro de São Pedro de Alcantara, og herfra er der både en fantastisk udsigt over byen og et samlingssted for de lokale. Et par gange om ugen, er her også lokale markedsboder med kunsthåndværk. 

Alfama er et af de kvarterer i byen, du skal opleve, og det gøres kun til fods. Her er charmerende og tæt i det gamle fiskekvarter med små gader og masser af lokalkolorit. Her dufter af grillede sardiner, og fado-musikken drøner ud af højtalerne på de lokale restauranter. Er du til kirkekunst og historie, så kig ind i Lissabons katedral Sé eller den imponerende Pantheon-kirke, når du alligevel er på de kanter. Borgruinen São Jorge troner fra en af højene oppe over Alfama, og herfra er der en fantastisk udsigt over byen. 

Lissabon, Portugals hovedstad
Billede: Lissabon.

Lissabon byder også på utallige museer. Der findes alt fra moderne kunstmuseer til det lille kakkelmuseum, som er en spændende oplevelse. Læg vejen forbi byens nyeste museum MAAT, hvis du både er interesseret i teknologi og arkitektur.

Shopping findes i mange varianter. Prøv gågaderne omkring Rua Augusta, sidegaderne med små specialbutikker eller den store Avenida de Liberdade med mærkevarebutikkerne. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer. Prisniveauet i Portugal hører til i den absolut rimelige kategori.


Billede: Snyd ikke dig selv for en friskbagt Pasteis de Nata.

Sidst, men ikke mindst, så kan du lægge vejen forbi LX Factory, der ligger i kvarteret omkring den ikoniske knaldrøde 25. april-bro, som minder om Golden Gate-broen i San Fransisco. Det er et hipt og spændende kunstnerkvarter beliggende i et gammelt fabriksområde (linnedfabrik). 

Om aftenen samles vi til en fælles afskedsmiddag på en af de lokale restauranter.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være slut.  Fra hotellet i Lissabon kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark. Tak for denne gang, Portugal – vi ses forhåbentlig snart igen. 

Kort


 


 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Porto

Gennemsnitstemperatur Lissabon

Særlige begivenheder

Lissabons festdag den 12. juni

Den 12. juni om aftenen og ud på natten fejrer indbyggerne i Lissabon Sant Vincent - Lissabons skytsengel. Dagen fejres med grillede sardiner, musik, optog og masser af folkeliv især i Alfama, hvor Santo Antonio-kirken også er beliggende. Følger du med på rejsen til Lissabon med afrejse 7. juni 2024, får du mulighed for at opleve Lissabons folkefest. Det kan bestemt anbefales.

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: En udmærket fysisk formåen anbefales for at få det fulde udbytte af rejsen. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage.     
Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/6 - 14/6Se rejsetider KøbenhavnPrægtige Portugal
Oplev Lissabons festdag - fejring af byens skytsengel den 12. juni
10.995,-FORESPØRG
26/9 - 3/10Se rejsetider KøbenhavnPrægtige Portugal10.995,-Bestil
9/10 - 16/10Se rejsetider KøbenhavnPrægtige Portugal10.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Lissabon  t/r
 • To nætter i Fatima på Hotel Santa Maria
 • To nætter i Aveiro på Hotel As Americas
 • Tre nætter i Lissabon på Hotel Turim Av. Liberdade eller Hotel Smy**
 • Pension i form af:
  Morgenmad, to middage på hotel, en frokost med drikkevarer og en middag på restaurant med drikkevarer
 • Besøg i portvinshus med smagning
 • Sejltur i Aveiro
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.395 - 2.795
 • Ekstra udflugt: Tre-retters fado-middag kr. 695 pr. person*
 • Entréer på udflugter
 • Byskat i Lissabon ca.  2 Euro pr. person pr. nat
 • Rejse- og afbestillingsforskring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
   

*Fado-middag skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 tilmeldte. Transport til/fra restauranten er ikke inkluderet, og der arrangeres samlet transport (taxa). Regn med ca. €3 pr. person pr. vej.

**Hoteller i Lissabon, der benyttes på rejsen i 2024: 
Hotel Turim Av. Liberdade benyttes på afgangene 17/4 & 9/10
Hotel Smy benyttes på afgangene 7/6 & 26/9

Hotel

Se andre populære rejser her