Skip to main content
8 dage - pris pr. person fra
7.495,-
Bestil rejse

Særrejse til Amalfikysten fra Aalborg

Amalfikysten i det sydlige Italien er så smuk, at det ikke kan beskrives. Kysten skal - i al sin storhed - ses, smages og duftes. På denne rejse er Maiori udgangspunktet for dine oplevelser på den smukke kyst, og du vælger selv om du vil bo på et byhotel 100 m. fra strandpromenaden, eller du bor direkte ned til vandet. Du har interessante udflugter inkluderet og mulighed for at gøre dit ophold endnu mere interessant med en tilvalgsudflugt til Capri, og ægte italiensk gastronomi.

Derfor skal du rejse med os på denne særrejse:

 • Vi har solid erfaring og er eksperter på Amalfikysten
 • Direkte fly til Napoli fra Aalborg
 • Indkvartering i Maiori midt på Amalfikysten
 • Tre inkluderede udflugter
 • Dansktalende rejseleder

Du bor tæt på strand og centrum i Maiori

Du bor på hoteller af god standard i gåafstand fra både strandpromenaden og centrum af den hyggelige by, Maiori. Du bor tæt på den italienske hverdag med lokale caféer, restauranter og små købmandsbutikker i lokalområdet, og du kan glæde dig til at opleve byen på egen hånd, når du ikke er på udflugt med vores lokalkendte, dansktalende rejseleder.

Den berømte Citronsti

Vi har på rejsen inkluderet en byvandring i Maiori, og vi vil i ugens løb præsentere dig for så mange af Amalfikystens facetter som muligt. Vandreture er populære som aldrig før, og du kan følge med på en vandretur på Citronstien til nabobyen Minori, hvor udsigten og roen, der hersker i bjergene, er fantastisk. Vel fremme belønnes du med limoncello-smagning og et besøg på kystens bedste konditori.

Udflugter til bl.a. Amalfi, Salerno, og tilkøb til Capri

Som noget nyt tilbyder vi en spændende udflugt til Salerno, områdets største by, hvor vi med rejselederen går på opdagelse. Oplev også selve Amalfi by, som kysten er opkaldt efter, der rummer historier om bystater, kappestider og meget andet. Tag også på en tilvalgsudflugt til øen Capri, der bl.a. er kendt for Den Blå Grotte og den svenske læge Axel Munthes villa; Villa San Michelle. Valget er dit.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være godt gående.

Smag dig frem – Særlige kulinariske oplevelser

En Italiensrejse har altid et centralt fokus på gastronomien, og Amalfikysten ingen undtagelse. Du har mulighed for at komme helt tæt på Amalfikystens mest berømte ingrediens; Citronen. Du kan tilmelde dig en middag m. vin, hvor alle retter er baseret citroner, og naturligvis kun med lokale råvarer.

Kort dagsprogram ved tilkøb af udflugter:

Dag 1: Ankomst Napoli, og kørsel til Maiori og orienterende byvandring
Dag 2: Udflugt til Salerno med båd. (M)
Dag 3: Udflugt til Amalfi by med båd (M)
Dag 4: Fridag + tilvalgs aftensarrangement: Citronmiddag (M,A**)
Dag 5: Fridag (M)
Dag 6: Vandretur på Citronstien med smagninger (M,F*)
Dag 7: Fridag, eller ekstra udflugt til Capri (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad
F* Smagninger i forbindelse med vandring på Citronstien (Limonchello, Kaffe og kage)
A** 3 retters aftensmåltid ved køb af Citronmiddagen som tilvalg

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vores andre grupper.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, kørsel til Amalfikysten og byvandring i Maiori

Efter ankomsten til Napolis lufthavn kører vi mod Amalfikysten og byen Maiori, hvor du indkvarteres på dit valgte hotel. Sammen med rejselederen er der mulighed for at gå en orienterende byvandring i centrum af Maiori, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der informeres om byens historie og om, hvor du kan købe billetter til bybusserne, og transport-bådene. På nogle afgange vil den orienterende byvandring først være dagen efter ankomst. 

Dag 2: Udflugt til Salerno med båd (M)

Ægte syditaliensk charme, og næsten ingen turister, lyder ikke som noget, der kan findes i samme sætning, men når talen falder på ”storbyen” Salerno er det faktisk sandt. Tag med rejselederen på en rolig storbyudflugt, hvor vi starter fra havnen i Maiori og tager kystens bedste transportform, båden, til Salerno. Vi oplever byens pladser, og et besøg i Katedralen, hvor man kan købe sig adgang til krypten under (€1) – der er et helt vidunder i sig selv. Derudover er byen mest berømt for sin medicinske skole, der er den første af sin slags i verden, og hvortil elever fra hele fortidens verden valfartede fra 10. - 13. århundrede.


Billede: Slap af på vandet til og fra Salerno, og nyd den spektakulære udsigt.
 
Salerno er kendt i Italien for sin gode mad – særligt fra havet – og der er et utal af muligheder for at købe sig en god frokost eller en kærkommen lejlighed for at shoppe i en ”rigtig” by, inden turen går tilbage til Maiori.

Dag 3: Udflugt til Amalfi by med båd (M)

I dag går udflugten til Amalfi by, som kystens gamle hovedby, hvor vi, som i går, virkelig kan nyde de flotte udsigter mod kysten fra havet. Vi går fra hotellet til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på den lokale "vandbus". Vi passerer de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet. Vi har en kort byvandring og har herefter god tid til at kigge op byens mange attraktioner, og trods byens ringe størrelse, er der meget at komme efter, da byen har en stolt og rig historie.

I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de i alt fire sørepublikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabiskpræget med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.


Billede: Domkirkepladsen i Amalfi.

Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by med ca. 5.000 indbyggere og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen. Her kan man også finde det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir, ligesom der er mulighed for at besøge det nyåbnede museum, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen.

Dag 4: Fridag + tilvalgs aftensarrangement: Citronmiddag (M,A**)

Du har dagen på egen hånd i Maiori og kan nyde byen i ro og mag, eller få forslag fra rejselederen til udflugter du kan tage på egen hånd. Vi kan foreslå en tur med lokalbussen til den legendariske bjergby by Ravello, smukt placeret på toppen af klipperne 350 m over kysten, eller måske en rigtig afslapningsdag ved havet, hvis vejrguderne er os mildt stemt.  Er aktiv og har godt bentøj kan vi i forbindelse med besøget i Ravello anbefale at gå hele vejen tilbage via Minori, hvor du vil opleve terrænet med det mange trapper som kysten er fyldt af. En anderledes oplevelse i den smukke natur, der også minder en om hvordan livet på Amalfikysten har været for de lokal tilbage i tiden. 
Om aftenen har vi en særlig middag du kan tilmelde dig, som foregår på Hotel Sole midt i byen. Her giver chefkokken sig i kast med regionens guld, citronerne. Efter nogle dage på Amalfikysten, hvor du har mødt citronerne på markeder, i plantagerne og sikkert smagt dem i limoncelloen, så indbydes der til en ægte citronmiddag, hvor citron på lækreste vis er ingrediens i samtlige af menuens retter. 

** Aftensmad betinger tilkøb af Citronmiddagen på hotel Sole.

Dag 5: Fridag (M)

Du har dagen til egne oplevelser i enten Maiori og kan f.eks. nyde byens caféliv, tage på en kortere vandretur til Castello di San Nicola¨. Du kan også tage en bådtur til en anden af Amalfikystens store trækplastre, Positano. Her er usigelig smukt, og bådturen er helt fantastisk. Positano er et rigtigt jetset rejsemål med et ganske anderledes leben end f.eks. i Maiori, hvor vi bor. En ret interessant kontrast at få med i de mange oplevelser kysten byder på.  


Billede: Positano.

Dag 6: Vandretur på Citronstien (M,F*)

Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½ - 2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet. Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. 

Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs og holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til nabobyen Minori er spektakulær, og vel fremme bliver der god tid til at nyde den lille by. Der er normalt ret gode muligheder for at få sig en smagsprøve på den lokal Limoncello undervejs på citronstien, da næsten samtlige citronavlere har en større eller mindre produktion af kystens kendteste drik. 

I Minori kan man på egen hånd bl.a. opleve den smukke basilika Santa Trofimena og villaen Marittima Romana, som er byens arkitektoniske og arkæologiske stoltheder. 

Vi skal dog også forkæles med en af de mange fantastiske kager hos en af Italiens mest berømte konditorer, der også er officiel leverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Her er der kaffe og kage til den helt store guldmedalje.

Gå på opdagelse i byen på egen hånd i de små maleriske gader, inden vi skal tilbage til Maiori. På vejen tilbage kan man vælge at vandre ad Citronstien igen eller den lettere kystvej, hvor vi er tilbage i Maiori på blot 15-20 minutter. Retur foregår normalt på egen hånd i eget tempo.

​​​​
Billeder: Følg med en tur på Citronstien - glæd dig til ro, fred og skønne panoramaudsigter.

Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt til Capri (M)

Fra havnen i Maiori sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Her hentes vi i bus og kører på til Anacapri, hvor man bl..a finder San Michele kirken og Axel Munthes villa. Man er naturligvis også velkommen til på egen hånd at blive i Capri by eller besøge Den Blå Grotte, istedet for at tage med til Anacapri. Alle får udleveret en enkeltbillet til øens offentlige transport som kan bruges fx fra Anacapri til Capri by eller havnen i Marina Grande, hvor vi mødes igen ud på eftermiddagen når vi skal retur med båden til Maiori. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

​​​​
Billede: Capri.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står Den Blå Grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius' Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

På turen til Capri er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. Øen er et yndet turistmål, og derfor vil man flere steder opleve kødannelse, fyldte busser og til tider lidt kaotiske tilstande. Det er en del af præmissen for at besøge Capri, og de fleste vælger at betragte dette som en del af den syditalienske lokalkolorit. Udflugten bestiles hjemmefra og koster 600 kr. pr. person.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være køligt at sejle både morgen og aften. Faciliteterne ombord er begrænsede, så medbring lidt snacks og vand. På båden findes der et eller to toiletter.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi spiser morgenmad og sætter kursen mod Napoli lufthavn og indleder hjemrejsen mod Danmark.
 

Kort

Kort over rejsen Amalfi a la carte

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Maiori på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen Amalfi a la carte

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/4 - 7/5Se rejsetider AalborgSærrejse til Amalfi fra Aalborg7.495,-FORESPØRG

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly Aalborg – Napoli t/r
 • 7 nætter på hotel i Maiori
 • Morgenmad
 • Transporter og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg på Hotel Sole Splendid fra 1.695 kr. (værelse m. vindue, uden balkon)
 • Rejse- og afbestilllingsforsikring
 • Adm. gebyr 95 kr. pr. pers.
 • Tilvalgsudflugt til Capri 600 kr. pr. pers.
 • Tilvalgsmiddag: 3 retters citronmiddag m. vin på Hotel Sole 350 kr. pr. pers.

Hotel

Se andre populære rejser her