Skip to main content

Den Baltiske Odyssé

8 dage - pris pr. person fra
10.495,-
Bestil rejse

Rundrejse i Baltikum

Rejs med på denne fantastiske rundrejse gennem Estland, Letland og Litauen, og kom tættere på vores Østersø-naboer. For når dagene er lange og lune – og lyset næsten aldrig forsvinder – indtager vi det enestående Baltikum.

Vi byder velkommen til en rejse med spændende kultur, gribende historie og betagende natur i tre fascinerende lande, der er vidt forskellige men alligevel har Østersøen, et nært forhold til Danmark og grænsen til Rusland til fælles.

Derfor skal du rejse til Baltikum med os:

 • Besøg i tre lande og tre hovedstæder
 • Gode firestjernede hoteller
 • Spændende lokale middage i alle lande
 • Ophold på gammel dansk herregård
 • Dansktalende rejseleder

Baltikums hovedstæder og lokale madoplevelser

I de tre storslåede hovedstæder: Tallinn, Riga og Vilnius venter mere end 1000 års spændende historie blot på at blive fortalt, når kendte seværdigheder fra UNESCOs Verdensarvsliste og brostensbelagte gamle bydele åbenbarer sig. Vi har opdateret rejsen, så vi også bor en nat på en tidligere dansk herregård i Estland - i meget smukke naturlige omgivelser.

Rejsen til Estland, Letland og Litauen inkluderer gode firestjernede hoteller og et solidt kig i de lokale kødgryder, hvor hvert land byder på sin egen lokale madoplevelse på gode restauranter.

Kort dagsprogram for Den Baltiske Odyssé:

Dag 1: Ankomst til Vilnius og panorama-sightseeing (A)
Dag 2: Byrundtur i Vilnius og udflugt til Trakai Slot (M)
Dag 3: Afrejse Vilnius, Korshøjen og Riga (M,A)
Dag 4: Byrundtur i Rigas UNESCO-bydel samt art nouveau-kvarteret (M)
Dag 5: Afrejse Riga, byrundtur i Tartu og herregården i Vihula (M,A)
Dag 6: Herregårdstur og byrundtur i Tallinn (M)
Dag 7: Tid på egen hånd i Tallinn (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Vilnius og panorama-sightseeing (A)

Ved ankomsten til Vilnius venter vores bus på os, og vi kører mod centrum. Undervejs tager vi på en orienterende panorama-sightseeing inden ankomsten til hotellet i den litauiske hovedstad. Her indlogerer vi os i ro og mag, og der er tid til at slappe af efter rejsen eller udforske lokalområdet på egen hånd.

Om aftenen tager vi samlet mod den gamle bydel, hvor vi får et indblik i det litauiske køkken, når vi spiser velkomstmiddag på restaurant Medinikai.

Dag 2: Byrundtur i Vilnius og udflugt til Trakai Slot (M)

Vilnius ligger i dag for vores fødder, og efter morgenmaden tager vi på en spændende guidet rundtur i den meget seværdige gamle bydel, som er optaget på UNESCOs liste for Verdenskulturarv. Vilnius er den næststørste af de baltiske hovedstæder, og byen har ca. 600.000 indbyggere.

Befolkningen er primært katolsk, hvilket de mange smukke katolske kirker og katedraler vidner om. Vi ser blandt andet den hvide domkirke, som - ganske unikt for en katedral - har sit tårn separat fra skibet. En anden kirkelig arkitektonisk perle er den gotiske murstenskirke St. Anna, der er et af byens helt store vartegn. Morgengryets Port er en del af byens gamle fæstningsværk og har stor religiøs, politisk og historisk betydning for Vilnius. Porten har et ikon af Jomfru Maria, som er vigtigt for både tilhængere af den katolske og ortodokse kirke og et sted, hvor pilgrimme rejser til for at bede. 

Den guidede rundtur tager os også med til de lærdes haller, nemlig til det gamle universitet og Gediminas Tårnet, der står som sidste tilbageværende bygning af det gamle slot, der var grundstenen i Vilnius' tilblivelse.

Vilnius
Billede: Vilnius i Litauen.

Efter formiddagens udflugt i det centrale Vilnius skal vi en tur uden for byen til Trakai-slottet, der er en af Litauens absolutte mest kendte attraktioner. Den lille by Trakai ligger omkring 30 km vest for Vilnius i et naturskønt område omgivet af skove og søer. Slottets placering i den ene sø, forbundet til land med en træbro, er i sig selv meget spektakulært og smukt. 

Trods sin beskedne størrelse har byen Trakai gennem tiden været en smeltedigel af kulturer, hvor russere, litauere, jøder, tatarer og polakker alle har levet side om side og opbygget byen. Der er stadig masser af spor fra de forskellige kulturer i arkitekturen, og diversiteten er stadig stor i dag, selv om den ikke helt når fortidens højder.

Trakai Slot
Billede: Trakai Slot i Litauen.

Efter udflugten har du resten af dagen og aftenen til egne dispositioner.

Dag 3: Afrejse Vilnius, Korshøjen og ankomst til Riga (M,A)

Dagene i Litauen går på hæld, og vi rejser videre nordpå efter morgenmaden. Undervejs stopper vi i Siauliai, der er Litauens fjerdestørste by, og hovedbyen i den nordlige det. Her har vi tid på egen hånd til at spise lidt frokost (ikke inkl.), inden turen går mod Korshøjen.

Korshøjen er et kendt pilgrimssted for katolikker og fyldt med kors i alle størrelser og udformninger. Historikerne er usikre på, hvordan tradititionen med at opsætte kors begyndte, men der er i dag langt over 100.000 kors placeret på bakken.

Korsbakken
Billede: Korshøjen.

Efter stoppet ved Korshøjen fortsætter vi vores rejse mod Letland. Vi kører det sidste stykke af turen til vores hotel i det centrale Riga, hvor vi allerede fra starten kan se, at nu er vi kommet til en rigtig metropol.

Efter vi har fået vores værelser, spiser vi fælles middag på Restaurant Salve.

Dag 4: Byrundtur i Riga og Art Nouveau-kvarteret (M)

Efter morgenmaden kører vi ind til Riga, der er den største by i de baltiske lande med sine 900.000 indbyggere. Vi starter dagen med en byrundtur i den gamle UNESCO-fredede middelalder-bydel med de hyggelige brostensbelagte gader.

Vi besøger bl.a. det gamle slot samt Rigas Domkirke - der er den største middelalderkirke i Baltikum. På rundturen i den gamle bydel stifter vi også bekendtskab med "De Tre Brødre", der er blevet et særligt vartegn for byen. Her er tre huse, bygget i hver sin gamle arkitektoniske stil, placeret klos op ad hinanden. Vi fortsætter mod art nouveau-kvarteret, som er noget ganske særligt i Riga. Her findes nemlig en af de største og bedst bevarede samling af art-nouveau bygninger i Europa.

Riga og
Billede: Riga og "De Tre Brødre".

Efter byrundturen har du resten af dagen på egen hånd i ”Baltikums hovedstad”. Og der er masser at tage fat på. Der er tid til at nyde mere af den gamle bydel omkring hotellet, men man bør næsten tage en tur på det store marked med de gamle Zeppeliner-hangarer. Markedet er det største i Europa, og man kan få rigtigt mange timer til at gå med at gøre en god handel eller blot se på det pulserende liv. 

Dag 5: Afrejse Riga, byrundtur i Tartu og herregården i Vihula (M,A)

Vi nærmer os afslutningen på opholdet i Letland, og efter morgenmaden kører vi nordøst mod Estland. Næsten hele vejen til grænsen kører vi gennem det meget skovfyldte landskab, som Letland er så kendt for.
Efter vi har krydset grænsen rammer vi hurtigt Estlands næststørste by, Tartu. Byen er kendt for at være Estlands kulturelle hovedstad bl.a. på grund af byens gamle universitet. Vi tager en mindre guidet rundtur i Tartu og oplever nye kontraster til de øvrige to lande, som vi allerede har besøgt.


Billede: Estlands næststørste by; Tartu.

Herefter går turen mod nord og et ganske særligt sted. Vi skal overnatte på den gamle danske herregård Vihula, som i dag er hotel og resort, som er nænsomt restaureret med respekt for traditionerne. Her spiser vi aftensmad sammen og kan se frem til morgendagens rundvisning.


Billede: Den gamle danske herregård Vihula Manor i Estland.

Dag 6: Byrundtur i Tallinn og tid på egen hånd (M)

Dagen starter med morgenmad og rundvisning på det gamle gods i Vihula. Herefter pakker vi sammen og kører til Estlands hovedstad, Tallinn. Vores første indtryk af Tallinn får vi i det moderne og hippe Telliskivi-kvarter, der er opstået i nedlagte værksteder og fabriksbygninger nær banegården.
Her får vi tid til at se, hvordan man har indrettet sig med værksteder, virksomheder og masser af caféer og restauranter. Der bliver tid til at købe frokost, inden vi kører til den centrale del af Tallinn til vores hotel.

Efter vi har indlogeret os, tager vi på byrundtur med lokalguide. Tallinn er den mindste af de tre hovedstæder med ca. 400.000 indbyggere, og vi starter byrundturen i den gamle bydel. Tallinn betyder "danskerbyen", og en del af byens historiske bygninger har tilknytning til den danske periode for omkring 800 år siden.

Svenskere, tyskere og russere har dog også sat sine præg på byen og arkitekturen gennem tiden, og disse fremstår i dag mere tydeligt, da de er af nyere dato. Således venter et væld af interessant historie i den UNESCO-bevarede middelalderby, som vi tager fat på.

Vi besøger byens smukke vartegn, det gamle rådhus og Toompea Slottet, hvor danernes flag, Dannebrog, efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant, Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.


Billede: Tallinn og Alxander Nevsky-katedralen.

Herefter er resten af dagen på egen hånd i Tallinn, hvor der er masser af muligheder for at dyrke lige præcis det, du ønsker. Her kan du f.eks. nyde den smukke by på en af de hyggelige caféer i den gamle bydel og betragte byens leben. Rejselederen giver gerne god råd. 

Dag 7: Tallinn på egen hånd (M,A)

Tallinn ligger for vores fødder, og vi bor så centralt, som man overhovedet kan. Du kan bruge dagen, som du ønsker og for alvor udforske byen. Tag f.eks. et kig på byens mange museer. Her kan både KUMU – museet for moderne kunst – og Seaplane Harbour – søfartsmuseet stærkt anbefales. Sidstnævnte ligger i de gamle vandflyver-hangarer, der er tegnet af danske arkitekter i 1930’erne.


Billede: Havnen i Tallinn.

Der er også mulighed for at besøge Kadriorg-paladset, der er Estlands præsidenpalads i den mondæne bydel af samme navn. 
Når man har været i Tallinn et par dage, ved man, at middelalderen er noget, man for alvor går op i på disse kanter. Vi holder derfor en afsluttende middelaldermiddag på en restaurant centralt i byen.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Mange minder rigere skal vi efter morgenmaden så småt til at rejse retur til Danmark oven på en meget spændende uge i Baltikum. Vi lander i København først på eftermiddagen.

Video

Kort

Kort over rejsen til Estland

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/5 - 6/6Se rejsetider KøbenhavnDen Baltiske Odyssé10.495,-Få pladser tilbage
12/9 - 19/9Se rejsetider KøbenhavnDen Baltiske Odyssé10.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Vilnius // Tallinn - København inkl. skatter og bagage
 • To nætter på 4* hotel i Vilnius, Litauen
 • To nætter på 4* hotel i Riga, Letland
 • En nat på 4* herregårdshotel i Vihula, Estland
 • To nætter på 4* hotel i Tallinn, Estland
 • Morgenmad og fire middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsetillæg, fra kr. 2.495
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel