Porto og Douro floden, Portugal
Ældre huse i Porto og sporvogn, Portugal
Luis I broen i Porto, Portugal
Båd foran Porto by, Portugal
Vinmark i Porto, Portugal
Frugt og vintønder, Portugal
Porto by og Douro floden, Potugal
Vinplantage i dourodalen, Portugal
Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

PORTVIN, DOURO-FLODEN, VINGÅRDSBESØG OG BETAGENDE LANDSKABER

Porto med portvinssmagning, sejltur på Douro-floden i vintøndernes historiske slipstrøm, vingårdsbesøg, bjergtagende natur og indblik i det lokale køkken med ægte portugisiske retter og vine. Det er bare nogle af de oplevelser, du har i vente på denne rejse.

Eventyret begynder i Porto, hvor portvin, kork og det historiske centrum danner rammen om vores oplevelser. Vi kigger nærmere på byen, går en tur på Dom Luis-broen og besøger stedet, hvor Portos biskop i 1147 bad de danske fyrster om hjælp til at erobre Lissabon fra maurerne. Vi skal naturligvis besøge et af de mange Portvinshuse, hvor vi får en rundvisning og smager de gyldne dråber. Betydningen af ”Portugals guld” får vi også svar på, når vi aflægger besøg på en korkfabrik.

Efter tre dage i Porto, der er på UNESCOs verdensarvsliste, sejler vi ad den majestætiske Douro-flod til Régua i hjertet af Douro-dalen. Undervejs danner vinmarkerne en fin mosaik, og med Régua som udgangspunkt, tager vi videre rundt i det nordlige Portugal, der er rig på betagende naturscenerier og en fascinerende historie. Vi kører bl.a. via det prægtige barokpalæ Casa de Mateus, som vi kender fra etiketten på Mateus Rosé vinen, samt til en af Portugals nordligste byer, Chaves, ved den smukke Tamega-flod for at se de varme kilder, den romerske bro og kigge indenfor hos den lokale bager.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Lissabon og kørsel til Porto med et kort stop undervejs
Dag 2: Byrundtur i Porto med frokost (M,F)
Dag 3: Fridag. Ekstra udflugt til kork-fabrik og vingård m. frokost (M)
Dag 4: Besøg i Portvinshus. Middag i det historiske kvarter (M,A)
Dag 5: Sejltur fra Porto til Douro-dalen m. frokost (M,F)
Dag 6: Det ukendte nordportugal (M,F)
Dag 7: Douro-dalens betagende natursceneri, vingårdsbesøg m. frokost  (M,F)
Dag 8: Kørsel til Lissabon og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil fremgå, såfremt der byttes rundt på programmet.