Dag 1: Ankomst til Porto
Vi flyver fra København/Billund/Aalborg med flyskift til Porto. Transfer til hotellet ved ankomst.
Dag 2: Byrundtur i Porto og tid på egen hånd (M,F)
Vi lægger ud med en panoramatur i Porto, som giver et fint overblik over byens seværdigheder og geografi. Herefter begynder byvandringen i det historiske centrum, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Du kommer bl.a. forbi banegården São Bento med den fantastiske kakkeludsmykning samt den elegante Aliados Boulevard. Her ligger en af Portos fine gamle caféer, Café Guarany.
Hvis tiden tillader det, er der mulighed for en pause og en god kop kaffe her. Ved domkirken ses en hyldest til de danske fyrster, som hjalp Kong Afonso Henriques med erobringen af Lissabon i 1147.

Billede: Kakler på banegården São Bento.
Porto ligger ved Douro-flodens udløb, og netop denne placering har altid haft stor betydning for byens berømte handelsliv. Vinhandel - og i særdeleshed handel med portvin - har på mange måder sat sine tydelige spor. Man fornemmer fortidens rigdom i de fint udsmykkede og til tider guldbelagte kirker.
De fornemme palæer og historiske huse - sammen med nutidens forfald af nogle af de engang så smukke bygninger - danner spændende kontraster i samspil med de brede boulevarder, sporvogne og små snævre labyrintlignende gader.
Midt på dagen spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter.
Efter frokost går vi en lille tur på Dom Luis-broen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Porto på den nordlige flodbred - og de utallige portvinslagre på den sydlige bred. Virker Dom Luis-broens konstruktion bekendt, så har det sin helt naturlige forklaring. Det er en kollega til ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel, manden bag Eiffeltårnet i Paris, der har konstrueret broen.
Efter byturen er der mulighed for at vende tilbage til hotellet - eller selv at gå videre på opdagelse i byen.

Billede: Dom Luis-broen i Porto.
Dag 3: Fridag i Porto eller ekstraudflugt til korkfabrik og vingårdsbesøg i Minho med vinsmagning og frokost (M)
Fridag i Porto på egen hånd eller følg med på dagens oplevelsesrige ekstraudflugt.
På dagens ekstraudflugt forlader vi metropolen Porto for at tage en tur på landet. Vi kører til Santa Maria de Lamsas, hvor en af Europas største korkproducenter har sin fabrik. Det er Amorin-gruppen, Portugals svar på Mærsk, der producerer kork - og for øvrigt en hel masse andet.
Du ser, hvordan kork forarbejdes på moderne vis og besøger også museet. De fleste bliver overrasket over, at kork bruges til andet en vinpropper og gulvbelægning. Vidste du f.eks., at en korkeg i løbet af sin levetid producerer omkring 250 kg korkbark? Og at man først kan høste, når træet er omkring 25 år gammelt - og herefter kun hvert 8. år?
Dagens næste etape bringer dig til Minho-provinsen, hvor vi i byen Penafiel besøger en af Portugals kendte vingårde, Quinta da Aveleda. Minho-provinsen er lig med Vinho Verde-distriktet, som producerer: ”Den grønne vin”. Vinho Verde er Portugals helt egen vin - en frisk og ung hvidvin - som er let mousserende.
Vi får en rundvisning på vingården og smager naturligvis også på de himmelske dråber efterfulgt af en velsmagende lokal frokost. Der vil også være tid til en spadseretur rundt i vingårdens smukt anlagte have. Quinta da Aveleda har tilhørt Guedes-familiens i flere generationer, og man fornemmer hurtigt familiens store kærlighed for detaljer på stedet. Efter Quinta da Aveleda kører vi tilbage til Porto, hvor aftenen er fri til egne oplevelser.
OBS! Ekstraudflugten skal bestilles samtidig med rejsen eller senest ved restbetalingen. For afgangene i maj og oktober er det ikke muligt at besøge korkfabrikken, og derfor erstattes besøget på korkfabrikken med et besøg på korkmuseum i Porto. 
Billede: Vingården Quinta da Aveleda.
Dag 4: Fridag i Porto og portvinshus med portvinssmagning og middag i det historiske kvarter (M,A)
Det meste af dagen er fri til egne aktiviteter. Måske vil du en tur op i Clérigos- tårnet, hvorfra der er en formidabel 360° udsigt ud over byen? Eller måske lokker de små gader, de mange specialbutikker eller et besøg i Portos tidligere børs Palacio de Bolsa? Et fint neoklassisk palads fra det 19. århundrede, hvis indretning både er overdådig og spektakulær. Prøv en rundvisning i det arabiske værelse med den prangende guld-udsmykning.
I børsbygningen holder også Viniportugal til. ViniPortugal er vinproducenternes sammenslutning, og her kan man for et ganske lille beløb smage forskellige portugisiske vine fra hele landet.
I løbet af eftermiddagen mødes vi på hotellet og kører til Vila Nova de Gaia, som er byen på den modsatte bred af Douro-floden, hvor vi besøger et af de verdenskendte portvinshuse. Her får du historien om portvinsproduktionen og forklaringen på, hvorfor mange portvinshuse har engelske navne.
Du ser også de store lagre med enorme tønder fyldt med tusindvis af liter portvin. Vi afslutter naturligvis besøget med en smagning.
Udover de mange kendte portvinshuse, rabelo-bådene og den forholdsvis nye kabelbane, er Vila Nova de Gaia også kendt for en ting mere; udsigten! Herfra er der den skønneste udsigt til Portos mange tårne, det historiske centrum med smedejernsbalkonerne, restauranterne og det mest fotograferede vasketøj i Porto.
Efter smagningen vender vi tilbage til Porto-siden og til Cais de Ribeira, hvor vi spiser middag på en af Portos mest maleriske restauranter. Inden vi vender tilbage til hotellet, er der tid til et sidste lille, men meget betagende fotostop. Hvor? Det er en overraskelse.

Billede: Portvin.
Dag 5: Med tog til hjertet af Douro-dalen og sejltur på Douro-floden (M,F)
I dag siger vi farvel til metropolen Porto og tager toget til hjertet af Douro-dalen. Vi stiger på toget på den charmerende São Bento-banegård. Bagagen skal vi ikke tænke på, for den sender vi med bussen. Vi nyder togturen, som først byder på et urbant miljø, men senere, når vi kommer et stykke ind i selve Douro-dalen, snor jernbanen sig langs floden og vi møder de skønneste gamle stationsbygninger og de første ”quintas” (vingårde) og vinmarker dukker op langs skråningerne. Togrejse til Dourodalen tager ca. et par timer.
I den charmerende by Pinhão hilser kaptajnen og hans mandskab os velkommen på en eventyrlige flodsejlads på Douro-floden i en traditionel rabelo-båd i det smukke vinlandskab og verdens eneste portvinsdistrikt. Vinmarkerne snor sig i sirlige mønstre op og ned af skråningerne langs floden i et smukt mosaikmønster af vinterrasser, og senere ser vi en lidt mere vild del af floden.
Ved flodmundingen til Tua-floden vender vi om og sejler tilbage til Pinhão. Der er inkluderet frokost på dagens udflugt.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Peso do Régua eller i daglig tale blot Régua. Selve byen har omkring 10.000 indbyggere, og til trods for sin beskedne størrelse er den et naturligt knudepunkt i dalen med egen jernbanestation, et par broer over floden, hoteller og byliv.
Her indkvarteres vi de næste dage på hotel i første række til floden.

Billede: Douro-dalens betagende skønhed.
Dag 6: Udflugt til Mateus-slotshaven og det mere ukendte Nordportugal i Chaves (M,F)
De fleste husker etiketten fra Mateus Rosé-vinen, og dagens første besøg er netop i de smukke haver ved Casa de Mateus, som er et prægtigt barokpalæ fra 1700-tallet. Det er ikke muligt at besøge selve slottet.
Vi fortsætter turen næsten helt op til den spansk-portugisiske grænse til byen Chaves i Trás-os-Montes-distriktet. Chaves har siden romertiden været berømt for sine varme kilder og været en strategisk vigtig fæstning og knudepunkt for området. Dette understreges af de store forsvarsmure og fæstninger som São Francisco og São Neutel.
I Chaves ser vi den smukke romerske bro over Tamega-floden, byens berømte naturlige varme kilder, kirkerne Misericórdia og Matriz samt spadserer en tur i det historiske bycentrum. Røgerivarer som skinker og pølser, kage og brød er blandt byens kendetegn.
Det er også i Chaves, at vi spiser en lokal frokost, inden vi går på opdagelse i byen og bl.a hilser på den lokale bager. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet.

Billede: Mateus-slotshaven og Chaves.
Dag 7: Udflugt i Douro-dalens betagende natursceneri og vingårdsbesøg (M,F)
I dag står programmet på betagende naturlandskaber og Douro-dalens herligheder - og dem er der mange af. I selve Douro-dalen nyder vi synet af de betagende smukke vinmarker, der ligger i terrasser og danner de fineste mosaikker på bjergskråningerne, og floden som snor sig rundt i dalen.
Dette landskab betragtes som noget af det smukkeste i verden. Det vil du opleve ved selvsyn, når vi kører ad de små bjergveje, hvor hvert sving åbenbarer et nyt og endnu flottere billedmotiv. Vi beundrer også dette unikke landskab fra udsigtspunktet São Leonardo, hvor den portugisiske forfatter Miguel Torga kom for at lade sig inspirere og ”lytte til stilheden”.
Pinhão er en af de mest maleriske landsbyer ved floden, og her lægger vi naturligvis også vejen forbi.

Billede: Douro-dalens vinranker.
Efter denne uforglemmelige rundtur i Douro-dalen er der tid til en rigtig god frokost på en af Douros historiske vingårde, Quinta da Pacheca, som altid høster topkarakter blandt vores gæster. Her skal du også lære lidt mere om produktionen af de velrenommerede Douro-vine og gårdens egen portvin.
Herefter kører vi til Lamego, hvor vi besøger den imponerende helligdom Nossa Senhora dos Remédios med den monumentale baroktrappe. Har du mod på det, kan du ligesom pilgrimmene gå de ca. 600 trin op til kirken. Fra kirkepladsen belønnes du med en vidunderlig udsigt over byen.
Inden vi returnerer til hotellet, får du endnu engang mulighed for at nyde en betagende udsigt – denne gang fra udsigtspunktet Miradouro da Boa Vista, der regnes for en af Douros bedste. Efter en uforglemmelig og fantastisk dag rundt i Douro er du tilbage på hotellet i Régua sidst på eftermiddagen.

Billede: Vingården, Quinta da Pacheca.
Dag 8: Hjemrejse (M)
En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Kørsel til Porto (ca. 1 1/2 time) og hjemrejse med flyskift til Danmark.
Vinhøst i Douro-dalen:
Efteråret er høsttid i Douro. Hvornår de enkelte gårde begynder at høste varierer. Alt er afhængig af vejret, og hvordan det har artet sig i løbet af sæsonen, samt hvilke druer der skal høstes. Normalt siger man, at der høstes fra slut august og helt frem til midt i oktober.
Det er en travl og oplevelsesrig tid, hvor man kan forvente at se flere folk i markerne og store landsbrugsmaskiner på veje og gårde - alle har de travlt med at få vindruerne i hus.