Skip to main content

Porto og Douro-dalens herligheder

8 dage - pris pr. person fra
11.495,-
Bestil rejse

Rejse til Douro og Porto

Vingårdsbesøg og betagende landskaber

Porto med portvinssmagning, sejltur på Douro-floden i vintøndernes historiske slipstrøm, vingårdsbesøg, bjergtagende natur og indblik i det lokale køkken med ægte portugisiske retter og vine. Det er bare nogle af de oplevelser, du har i vente på denne rejse.

Derfor skal du rejse med os til Porto og Douro-dalen:

 • Direkte fly til Porto t/r
 • Du får en oplevelsesrig rejse med alle udflugter inkluderet
 • Du bor centralt i Porto og i første række til floden i Douro-dalen
 • Du smager dejlige portugisiske vine og besøger to vingårde og et portvinshus
 • Morgenmad samt flere måltider er inkluderet
 • Store seværdigheder og ukendte perler
 • Vidende dansktalende rejseleder

Douro-dalens flotte landskaber, sejltur på Douro-floden og det ukendte nord

Eventyret begynder i hjertet af Douro-dalen, hvor vi indlogerer os på et hotel ved floden i byen Régua midt inde i dalen. Her har UNESCO været forbi og inkluderet det smukke sceneri på deres Verdenskulturarvsliste. Vi tilbringer to dage i Douro-dalens betagende landskaber, hvor vinmarkerne smyger sig omkring dig, og hvor den ene flotte udsigt afløses af den næste.

I Pinhão ser du togstationen, der er smuk udsmykket med kakler, går en tur i byen og sejler i en traditionel såkaldt rabelo-båd på den majestætiske Douro-flod. Vi kigger også forbi pilgrimstrappen i Lamego og besøger en af egnens vingårde med en rundvisning og efterfølgende vingårdsfrokost.

På en dagstur tager vi rundt i det nordlige - og for de fleste ukendte - Portugal, der er rigt på skønne naturscenerier og en fascinerende historie. Helt tæt oppe ad den spanske grænse besøger vi Chaves med den romerske bro og varme kilde. Vi besøger ligeledes Casa de Mateus, som du sikkert kender fra etiketten på Mateus Rosé-vinen.

Minho, Vinho Verde og hyggelige Amarente

Minho-regionen er kendt for sine ”grønne vine”, som de senere år er blevet forfinet og populære. Vi besøger en af de lokale vingårde til rundvisning og en dejlig frokost – og måske får vi også lov til at smage på de dejlige dråber ... I byen Amarente går vi en tur og nyder stemningen med de smukke huse og middelalderbroen.

Porto og portvin

Vi afslutter rejsen med nogle dage i Porto, hvor det historiske centrum, der er fredet af UNESCO, danner rammen om dine oplevelser. Vi indkvarteres centralt i charmerende Porto, der er Portugals næststørste by.

Især det maleriske kvarter Cais de Ribeira ved floden, de prægtige palæer og flotte udsigter over byens tage imponerer. Vi går en tur på Dom Luis-broen og oplever naturligvis også en rundvisning og portvinssmagning i et af de mange vinhuse i Vila Nova de Gaia.

Kort dagsprogram for Porto og Douro-dalens herligheder:

Dag 1: Ankomst Porto. Amarente til Dourodalen. Middag (A)
Dag 2: Douro-dalens betagende natur og vingårdsbesøg (M,F)
Dag 3: Det ukendte Nordportugal (M,F)
Dag 4: Sejlads på Douro-floden og eftermiddagen fri (M)
Dag 5: Have-og vingårdsbesøg i Minho med frokost. Portvinshus i Porto (M,F)
Dag 6: Byrundtur i Porto. Frokost i det historiske kvarter (M,F)
Dag 7: Fridag i Porto (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
Alle rejsens elementer vil fremgå, hvis der byttes rundt på programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Porto. Amarente og til Douro-dalen. Middag (A)

Ankomst til Porto. Vi sætter kurs væk fra kysten og kører mod den hyggelige by, Amarante med de brostensbelagte gader, middelalderbroen og den smukke kirke. Vi går en tur i byen og får tid på egen hånd til frokost. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hjertet af Douro-dalen og byen, Peso do Régua eller i daglig tale blot Régua. Selve byen har omkring 10.000 indbyggere, men til trods for sin beskedne størrelse er den et naturligt knudepunkt i dalen med egen jernbanestation, et par broer over floden, hoteller og byliv. Her indkvarteres vi de næste dage på hotel i første række til floden. Fælles middag på restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Douro-dalens vinranker i det nordlige Portugal
Billede: Douro-dalens vinranker.

Dag 2: Udflugt i Douro-dalens betagende natursceneri og vingårdsbesøg (M,F)

I dag står programmet på betagende naturlandskaber og Douro-dalens herligheder - og dem er der mange af. I selve Douro-dalen nyder vi synet af de betagende smukke vinmarker, der ligger i terrasser og danner de fineste mosaikker på bjergskråningerne, og floden, som snor sig i dalen.

Douro-dalens betagende skønhed i Portugal
Billede: Douro-dalens betagende skønhed.

Dette landskab betragtes som noget af det smukkeste i verden. Det vil du opleve ved selvsyn, når vi kører ad de små bjergveje, hvor hvert sving åbenbarer et nyt og endnu flottere billedmotiv. Vi beundrer også det unikke landskab fra udsigtspunktet São Leonardo, hvor den portugisiske forfatter Miguel Torga kom for at lade sig inspirere og ”lytte til stilheden”.
Pinhão er en af de mest maleriske landsbyer ved floden, og her lægger vi naturligvis også vejen forbi.
 
Efter en uforglemmelige rundtur i Douro-dalen er der tid til en rigtig god frokost på en af Douros historiske vingårde, Quinta da Pacheca, som altid høster topkarakter blandt vores gæster. Her lærer du også lidt mere om produktionen af de velrenommerede Douro-vine og gårdens egen portvin. 

På afgangene med afrejse den 6. september og 20. september besøger vi istedet en anden vingård, Quinta das Sequeirinhasi Douro til frokost og rundvisning. 

Vingården, Quinta da Pacheca i Portugal
Billede: Vingården, Quinta da Pacheca.

 

Dag 3: Udflugt til Mateus-slotshaven og det mere ukendte Nordportugal i Chaves (M,F)

De fleste husker etiketten fra Mateus Rosé-vinen, og dagens første besøg er netop i de smukke haver ved Casa de Mateus (entré inkluderet), som er et prægtigt barokpalæ fra 1700-tallet. Det er ikke muligt at besøge selve slottet.

Vi fortsætter turen næsten helt op til den spansk-portugisiske grænse til byen Chaves i Trás-os-Montes- distriktet. Chaves har siden romertiden været berømt for sine varme kilder og været en strategisk vigtig fæstning og knudepunkt for området. Dette understreges af de store forsvarsmure og fæstninger som São Francisco og São Neutel.

I Chaves ser vi den smukke romerske bro over Tamega-floden, byens berømte naturlige varme kilder, kirkerne Misericórdia og Matriz samt spadserer en tur i det historiske bycentrum. Røgerivarer som skinker og pølser, kage og brød er blandt byens kendetegn.

Mateus-slotshaven og Chaves i det nordlige Portugal
Billede: Mateus-slotshaven og Chaves.

Vi spiser en lokal frokost i Chaves, inden vi går på opdagelse i byen og bl.a. hilser på den lokale bager. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Régua. Middag på egen hånd. 

Dag 4: Sejltur på Douro-floden (M) 

I den charmerende by Pinhão hilser kaptajnen og hans mandskab os velkommen på en eventyrlige flodsejlads på Douro-floden i en traditionel rabelo-båd i det smukke vinlandskab og verdens eneste portvinsdistrikt. Vinmarkerne snor sig i sirlige mønstre op og ned ad skråningerne langs floden i et smukt mosaikmønster af vinterrasser, og senere ser vi en lidt mere vild del af floden. Ved flodmundingen til Tua-floden vender vi om og sejler tilbage til Pinhão. Eftermiddagen og aftenen er fri til eget program.  

Dag 5: Have-og vingårdsbesøg i Minho med frokost. Portvinshus i Porto (M,F)  

Dagens etape bringer dig til Minho-provinsen, hvor vi i byen Penafiel besøger en af Portugals kendte vingårde, Quinta da Aveleda. Minho-provinsen er lig med Vinho Verde-distriktet, som producerer: ”Den grønne vin”. Vinho Verde er Portugals helt egen vin - en frisk og ung hvidvin -, som er let mousserende.


Vingården, Quinta da Aveleda i Portugal
Billede: Vingården Quinta da Aveleda.

Vi får en rundvisning på vingården og smager naturligvis også på de himmelske dråber efterfulgt af en velsmagende lokal frokost. Der vil også være tid til en spadseretur rundt i vingårdens smukt anlagte have (entré inkluderet). Quinta da Aveleda har tilhørt Guedes-familiens i flere generationer, og man fornemmer hurtigt familiens store kærlighed for detaljer på stedet. 

Efter besøget på Quinta da Aveleda kører vi til Porto. 
I Vila Nova de Gaia, som er byen på den modsatte bred af Douro-floden, besøger vi et af de verdenskendte portvinshuse. Her får du historien om portvinsproduktionen og forklaringen på, hvorfor mange portvinshuse har engelske navne. Du ser også de store lagre med enorme tønder fyldt med tusindvis af liter portvin. Vi afslutter naturligvis besøget med en smagning. Ud over de mange kendte portvinshuse, rabelo-bådene og den forholdsvis nye kabelbane, er Vila Nova de Gaia også kendt for en ting mere: udsigten! Herfra kan man se Portos mange tårne, det historiske centrum med smedejernsbalkonerne, restauranterne og det mest fotograferede vasketøj i Porto. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i centrum. Aftenen er på egen hånd. 

Dag 6: Byrundtur i Porto. Frokost i det historiske kvarter (M,F)

Vi lægger ud med en panoramatur i Porto, som giver et fint overblik over byens seværdigheder og geografi. Herefter begynder byvandringen i det historiske centrum, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Du kommer bl.a. forbi banegården São Bento med den fantastiske kakkeludsmykning samt den elegante Aliados Boulevard. Her ligger en af Portos fine gamle caféer, Café Guarany.
Hvis tiden tillader det, er der mulighed for en pause og en god kop kaffe her. Ved domkirken ses en hyldest til de danske fyrster, som hjalp Kong Afonso Henriques med erobringen af Lissabon i 1147.
 

Porto, huse og sporvogn i Portugal
Billede: Kakler på banegården São Bento.

Porto ligger ved Douro-flodens udløb, og netop denne placering har altid haft stor betydning for byens berømte handelsliv. Vinhandel - og i særdeleshed handel med portvin - har på mange måder sat sine tydelige spor. Man fornemmer fortidens rigdom i de fint udsmykkede og til tider guldbelagte kirker. De fornemme palæer og historiske huse - sammen med nutidens forfald af nogle af de engang så smukke bygninger - danner spændende kontraster i samspil med de brede boulevarder, sporvogne og små snævre labyrintlignende gader.

Midt på dagen spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter i det historiske kvarter ved floden. 
Efter frokost går vi en lille tur på Dom Luis-broen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Porto på den nordlige flodbred - og de utallige portvinslagre på den sydlige bred. Virker Dom Luis-broens konstruktion bekendt, så har det sin helt naturlige forklaring. Det er nemlig en kollega til ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel, manden bag Eiffeltårnet i Paris, der har konstrueret broen. Efter byturen er der mulighed for at vende tilbage til hotellet - eller selv at gå videre på opdagelse i byen. Aftenen er fri på egen hånd. 

Portvin nydes i den portugisiske sol og varme
Billede: Portvin.

Dag 7: Fridag i Porto (M,A) 

Dagen er fri til egne aktiviteter. Måske vil du en tur op i Clérigos- tårnet, hvorfra der er en formidabel 360° udsigt ud over byen? Eller måske lokker de små gader, de mange specialbutikker eller et besøg i Portos tidligere børs Palacio de Bolsa? Et fint neoklassisk palads fra det 19. århundrede, hvis indretning både er overdådig og spektakulær. Prøv en rundvisning i det arabiske værelse med den prangende guld-udsmykning. I børsbygningen holder også Viniportugal til. ViniPortugal er vinproducenternes sammenslutning, og her kan man for et ganske lille beløb smage forskellige portugisiske vine fra hele landet.

Du kan også spadsere en dejlig tur langs floden eller besøge WOW i Vila Nova de Gaia, som har nogle spændende museer, deriblandt et kork-museum. 

Porto i det nordlige Portugal
Billede: Dom Luis-broen i Porto.

Dag 8: Hjemrejse (M) 

En rejse til Portugal fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Transfer til lufthavnen og hjemrejse 

Vinhøst i Douro-dalen:

Efteråret er høsttid i Douro. Hvornår de enkelte gårde begynder at høste varierer. Alt er afhængigt af vejret, og hvordan det har artet sig i løbet af sæsonen, samt hvilke druer der skal høstes. Normalt siger man, at der høstes fra slut august og helt frem til midten af oktober. 
Det er en travl og oplevelsesrig tid, hvor man kan forvente at se flere folk i markerne og store landsbrugsmaskiner på veje og gårde - alle har de travlt med at få vindruerne i hus. 

Kort

Kort over rejsen Porto og douro-dalens herligheder

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Porto og Dourodalens herligheder

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx  byvandringer, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage. 

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/5 - 7/6Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Udsolgt
30/8 - 6/9Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
6/9 - 13/9Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
20/9 - 27/9Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
27/9 - 4/10Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
4/10 - 11/10Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.795,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Porto t/r 
 • Fire nætter i Régua i Douro-dalen
 • Tre nætter i Porto
 • Morgenmad
 • En middag med drikkevarer på restaurant 
 • Fire frokoster med drikkevarer på restaurant/vingård
 • Portvinssmagning i Porto 
 • Sejltur på Douro-floden 
 • Entré til haverne Casa de Mateus og Quinta Aveleda
 • Transport og udflugter ifølge detaljeret dagsprogram
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse med med flodudsigt og balkon 4 nætter i Régua (Dourodalen) fra kr. 500 pr. person  
 • Dobbeltværelse suite med med flodudsigt og balkon 4 nætter i Régua (Dourodalen) fra kr. 895 pr. person  
 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.495 og med flodudsigt og balkon 4 nætter i Régua (Dourodalen) fra kr. 3.495  
 • Byskat i Porto €2 pr. person pr. nat
 • Entréer ud over de nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person 

Hotel

Se andre populære rejser her