Skip to main content

Porto og Douro-dalens herligheder

Pris fra:
10.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Rejse til Douro og Porto

Vingårdsbesøg og betagende landskaber

Porto med portvinssmagning, sejltur på Douro-floden i vintøndernes historiske slipstrøm, vingårdsbesøg, bjergtagende natur og indblik i det lokale køkken med ægte portugisiske retter og vine. Det er bare nogle af de oplevelser, du har i vente på denne rejse.

Derfor skal du rejse med os til Porto og Douro-dalen:

 • Du får en oplevelsesrig rejse med mange inkluderede udflugter
 • Du bor på to hoteller på rejsen - centralt i Porto og i første række til floden i Douro-dalen
 • Morgenmad samt flere måltider er inkluderet
 • Store seværdigheder bl.a. togtur og sejlads på Douro-floden og portvinssmagning
 • Vidende dansktalende rejseleder

Porto og portvinssmagning

Eventyret begynder i Porto, hvor det historiske centrum, der er fredet af UNESCO, danner rammen om dine oplevelser. Du indkvarteres centralt i Porto, der er Portugals næststørste by og et charmerende bekendtskab.
Især det maleriske kvarter ved floden, de prægtige palæer og flotte udsigter over byens tage imponerer. Vi går en tur på Dom Luis-broen og oplever naturligvis også en rundvisning og portvinssmagning i et af de mange vinhuse i Vila Nova de Gaia. 

Kork og vingårdsfrokost med Vinho Verde

Følg med på ekstraudflugten fra Porto, hvor du om lærer om ”Portugals guld”, når vi aflægger besøg på en korkfabrik og finder ud af mere om dette naturprodukt, som bruges til meget mere end vinpropper.
Turen inkluderer ligeledes en skøn frokost på en af de lokale vingårde, som bl.a. producerer Vinho Verde - Portugals grønne vin.  

Sejltur på Douro-floden, togrejse til Douro-dalen og det ukendte nord

Vi rejser med tog fra Porto til Douro-dalen og sejler i en traditionel såkaldt rabelo-båd på den majestætiske Douro-flod i hjertet af Douro-dalen. Undervejs er der god tid til at nyde de betagende landskaber og landsbylivet, der passerer forbi.
Vi indlogerer os på et hotel ved floden i byen Régua midt inde i Douro-dalen, hvor UNESCO igen har været forbi og inkluderet scenariet på deres Verdenskulturarvsliste.  

På en dagstur tager vi rundt i det nordlige - og for de fleste ukendte - Portugal, der er rig på skønne naturscenerier og en fascinerende historie. Helt tæt oppe ad den spanske grænse besøger vi Chaves med den romerske bro og varme kilde. Vi besøger ligeledes Casa de Mateus, som du sikkert kender fra etiketten på Mateus Rosé-vinen. 

Vi tilbringer en hel dag i Douro-dalens betagende landskaber, hvor vinmarkerne smyger sig omkring dig, og hvor den ene flotte udsigt afløses af den næste. I Pinhão ser du den smukke kakkeludsmykning på togstationen, går en tur i byen og besøger en af egnens vingårde med en rundvisning og efterfølgende frokost .

Kort dagsprogram for Porto og Douro-dalens herligheder:

Dag 1: Ankomst
Dag 2: Byrundtur i Porto (M,F)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til korkfabrik og vingård  (M)
Dag 4: Besøg i Portvinshus og middag i det historiske kvarter (M,A)
Dag 5: Togrejse til Dourodalen og sejlads på Douro-floden (M,F)
Dag 6: Det ukendte Nordportugal (M,F)
Dag 7: Douro-dalens betagende natur og vingårdsbesøg (M,F)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
Alle rejsens elementer vil fremgå, såfremt der byttes rundt på programmet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Porto

Vi flyver fra København/Billund/Aalborg med flyskift til Porto. Transfer til hotellet ved ankomst.

Dag 2: Byrundtur i Porto og tid på egen hånd (M,F)

Vi lægger ud med en panoramatur i Porto, som giver et fint overblik over byens seværdigheder og geografi. Herefter begynder byvandringen i det historiske centrum, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Du kommer bl.a. forbi banegården São Bento med den fantastiske kakkeludsmykning samt den elegante Aliados Boulevard. Her ligger en af Portos fine gamle caféer, Café Guarany.
Hvis tiden tillader det, er der mulighed for en pause og en god kop kaffe her. Ved domkirken ses en hyldest til de danske fyrster, som hjalp Kong Afonso Henriques med erobringen af Lissabon i 1147.

Porto, huse og sporvogn i Portugal
Billede: Kakler på banegården São Bento.

Porto ligger ved Douro-flodens udløb, og netop denne placering har altid haft stor betydning for byens berømte handelsliv. Vinhandel - og i særdeleshed handel med portvin - har på mange måder sat sine tydelige spor. Man fornemmer fortidens rigdom i de fint udsmykkede og til tider guldbelagte kirker.
De fornemme palæer og historiske huse - sammen med nutidens forfald af nogle af de engang så smukke bygninger - danner spændende kontraster i samspil med de brede boulevarder, sporvogne og små snævre labyrintlignende gader.
Midt på dagen spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter.

Efter frokost går vi en lille tur på Dom Luis-broen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Porto på den nordlige flodbred - og de utallige portvinslagre på den sydlige bred. Virker Dom Luis-broens konstruktion bekendt, så har det sin helt naturlige forklaring. Det er en kollega til ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel, manden bag Eiffeltårnet i Paris, der har konstrueret broen.
Efter byturen er der mulighed for at vende tilbage til hotellet - eller selv at gå videre på opdagelse i byen.

Porto i det nordlige Portugal
Billede: Dom Luis-broen i Porto.

Dag 3: Fridag i Porto eller ekstraudflugt til korkfabrik og vingårdsbesøg i Minho med vinsmagning og frokost (M)

Fridag i Porto på egen hånd eller følg med på dagens oplevelsesrige ekstraudflugt.

På dagens ekstraudflugt forlader vi metropolen Porto for at tage en tur på landet. Vi kører til Santa Maria de Lamsas, hvor en af Europas største korkproducenter har sin fabrik. Det er Amorin-gruppen, Portugals svar på Mærsk, der producerer kork - og for øvrigt en hel masse andet.

Du ser, hvordan kork forarbejdes på moderne vis og besøger også museet. De fleste bliver overrasket over, at kork bruges til andet en vinpropper og gulvbelægning. Vidste du f.eks., at en korkeg i løbet af sin levetid producerer omkring 250 kg korkbark? Og at man først kan høste, når træet er omkring 25 år gammelt - og herefter kun hvert 8. år? 

Dagens næste etape bringer dig til Minho-provinsen, hvor vi i byen Penafiel besøger en af Portugals kendte vingårde, Quinta da Aveleda. Minho-provinsen er lig med Vinho Verde-distriktet, som producerer: ”Den grønne vin”. Vinho Verde er Portugals helt egen vin - en frisk og ung hvidvin - som er let mousserende.

Vi får en rundvisning på vingården og smager naturligvis også på de himmelske dråber efterfulgt af en velsmagende lokal frokost. Der vil også være tid til en spadseretur rundt i vingårdens smukt anlagte have. Quinta da Aveleda har tilhørt Guedes-familiens i flere generationer, og man fornemmer hurtigt familiens store kærlighed for detaljer på stedet. Efter Quinta da Aveleda kører vi tilbage til Porto, hvor aftenen er fri til egne oplevelser.

OBS! Ekstraudflugten skal bestilles samtidig med rejsen eller senest ved restbetalingen. For afgangene i maj og oktober er det ikke muligt at besøge korkfabrikken, og derfor erstattes besøget på korkfabrikken med et besøg på korkmuseum i Porto. Vingården, Quinta da Aveleda i Portugal
Billede: Vingården Quinta da Aveleda.

Dag 4: Fridag i Porto og portvinshus med portvinssmagning og middag i det historiske kvarter (M,A)

Det meste af dagen er fri til egne aktiviteter. Måske vil du en tur op i Clérigos- tårnet, hvorfra der er en formidabel 360° udsigt ud over byen? Eller måske lokker de små gader, de mange specialbutikker eller et besøg i Portos tidligere børs Palacio de Bolsa? Et fint neoklassisk palads fra det 19. århundrede, hvis indretning både er overdådig og spektakulær. Prøv en rundvisning i det arabiske værelse med den prangende guld-udsmykning.
I børsbygningen holder også Viniportugal til. ViniPortugal er vinproducenternes sammenslutning, og her kan man for et ganske lille beløb smage forskellige portugisiske vine fra hele landet.

I løbet af eftermiddagen mødes vi på hotellet og kører til Vila Nova de Gaia, som er byen på den modsatte bred af Douro-floden, hvor vi besøger et af de verdenskendte portvinshuse. Her får du historien om portvinsproduktionen og forklaringen på, hvorfor mange portvinshuse har engelske navne.
Du ser også de store lagre med enorme tønder fyldt med tusindvis af liter portvin. Vi afslutter naturligvis besøget med en smagning.

Udover de mange kendte portvinshuse, rabelo-bådene og den forholdsvis nye kabelbane, er Vila Nova de Gaia også kendt for en ting mere; udsigten! Herfra er der den skønneste udsigt til Portos mange tårne, det historiske centrum med smedejernsbalkonerne, restauranterne og det mest fotograferede vasketøj i Porto.

Efter smagningen vender vi tilbage til Porto-siden og til Cais de Ribeira, hvor vi spiser middag på en af Portos mest maleriske restauranter. Inden vi vender tilbage til hotellet, er der tid til et sidste lille, men meget betagende fotostop. Hvor? Det er en overraskelse.

Portvin nydes i den portugisiske sol og varme
Billede: Portvin.

Dag 5: Med tog til hjertet af Douro-dalen og sejltur på Douro-floden (M,F)

I dag siger vi farvel til metropolen Porto og tager toget til hjertet af Douro-dalen. Vi stiger på toget på den charmerende São Bento-banegård. Bagagen skal vi ikke tænke på, for den sender vi med bussen. Vi nyder togturen, som først byder på et urbant miljø, men senere, når vi kommer et stykke ind i selve Douro-dalen, snor jernbanen sig langs floden og vi møder de skønneste gamle stationsbygninger og de første ”quintas” (vingårde) og vinmarker dukker op langs skråningerne. Togrejse til Dourodalen tager ca. et par timer. 

I den charmerende by Pinhão hilser kaptajnen og hans mandskab os velkommen på en eventyrlige flodsejlads på Douro-floden i en traditionel rabelo-båd i det smukke vinlandskab og verdens eneste portvinsdistrikt. Vinmarkerne snor sig i sirlige mønstre op og ned af skråningerne langs floden i et smukt mosaikmønster af vinterrasser, og senere ser vi en lidt mere vild del af floden.
Ved flodmundingen til Tua-floden vender vi om og sejler tilbage til Pinhão.  Der er inkluderet frokost på dagens udflugt. 

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Peso do Régua eller i daglig tale blot Régua. Selve byen har omkring 10.000 indbyggere, og til trods for sin beskedne størrelse er den et naturligt knudepunkt i dalen med egen jernbanestation, et par broer over floden, hoteller og byliv.
Her indkvarteres vi de næste dage på hotel i første række til floden. 

Douro-dalens betagende skønhed i Portugal
Billede: Douro-dalens betagende skønhed.

Dag 6: Udflugt til Mateus-slotshaven og det mere ukendte Nordportugal i Chaves (M,F)

De fleste husker etiketten fra Mateus Rosé-vinen, og dagens første besøg er netop i de smukke haver ved Casa de Mateus, som er et prægtigt barokpalæ fra 1700-tallet. Det er ikke muligt at besøge selve slottet.

Vi fortsætter turen næsten helt op til den spansk-portugisiske grænse til byen Chaves i Trás-os-Montes-distriktet. Chaves har siden romertiden været berømt for sine varme kilder og været en strategisk vigtig fæstning og knudepunkt for området. Dette understreges af de store forsvarsmure og fæstninger som São Francisco og São Neutel.

I Chaves ser vi den smukke romerske bro over Tamega-floden, byens berømte naturlige varme kilder, kirkerne Misericórdia og Matriz samt spadserer en tur i det historiske bycentrum. Røgerivarer som skinker og pølser, kage og brød er blandt byens kendetegn.
Det er også i Chaves, at vi spiser en lokal frokost, inden vi går på opdagelse i byen og bl.a hilser på den lokale bager. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet.

Mateus-slotshaven og Chaves i det nordlige Portugal
Billede: Mateus-slotshaven og Chaves.

Dag 7: Udflugt i Douro-dalens betagende natursceneri og vingårdsbesøg (M,F)

I dag står programmet på betagende naturlandskaber og Douro-dalens herligheder - og dem er der mange af. I selve Douro-dalen nyder vi synet af de betagende smukke vinmarker, der ligger i terrasser og danner de fineste mosaikker på bjergskråningerne, og floden som snor sig rundt i dalen.

Dette landskab betragtes som noget af det smukkeste i verden. Det vil du opleve ved selvsyn, når vi kører ad de små bjergveje, hvor hvert sving åbenbarer et nyt og endnu flottere billedmotiv. Vi beundrer også dette unikke landskab fra udsigtspunktet São Leonardo, hvor den portugisiske forfatter Miguel Torga kom for at lade sig inspirere og ”lytte til stilheden”.
Pinhão er en af de mest maleriske landsbyer ved floden, og her lægger vi naturligvis også vejen forbi.

Douro-dalens vinranker i det nordlige Portugal
Billede: Douro-dalens vinranker.

Efter denne uforglemmelige rundtur i Douro-dalen er der tid til en rigtig god frokost på en af Douros historiske vingårde, Quinta da Pacheca, som altid høster topkarakter blandt vores gæster. Her skal du også lære lidt mere om produktionen af de velrenommerede Douro-vine og gårdens egen portvin.

Herefter kører vi til Lamego, hvor vi besøger den imponerende helligdom Nossa Senhora dos Remédios med den monumentale baroktrappe. Har du mod på det, kan du ligesom pilgrimmene gå de ca. 600 trin op til kirken. Fra kirkepladsen belønnes du med en vidunderlig udsigt over byen.

Inden vi returnerer til hotellet, får du endnu engang mulighed for at nyde en betagende udsigt – denne gang fra udsigtspunktet Miradouro da Boa Vista, der regnes for en af Douros bedste. Efter en uforglemmelig og fantastisk dag rundt i Douro er du tilbage på hotellet i Régua sidst på eftermiddagen.

Vingården, Quinta da Pacheca i Portugal
Billede: Vingården, Quinta da Pacheca.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Kørsel til Porto (ca. 1 1/2 time) og hjemrejse med flyskift til Danmark. 

Vinhøst i Douro-dalen: 

Efteråret er høsttid i Douro. Hvornår de enkelte gårde begynder at høste varierer. Alt er afhængig af vejret, og hvordan det har artet sig i løbet af sæsonen, samt hvilke druer der skal høstes. Normalt siger man, at der høstes fra slut august og helt frem til midt i oktober.

Det er en travl og oplevelsesrig tid, hvor man kan forvente at se flere folk i markerne og store landsbrugsmaskiner på veje og gårde - alle har de travlt med at få vindruerne i hus.  

Kort

Kort over rejsen Porto og douro-dalens herligheder

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Porto og Dourodalens herligheder

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx  byvandringer, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage. 

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/6 - 14/6Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 10.995,-FORESPØRG
12/7 - 19/7Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
29/8 - 5/9Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Få pladser tilbage
29/8 - 5/9Se rejsetider AalborgPorto og Douro-dalens herligheder
Fra Aalborg
11.495,-Udsolgt
13/9 - 20/9Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.995,-FORESPØRG
27/9 - 4/10Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
4/10 - 11/10Se rejsetider KøbenhavnPorto og Douro-dalens herligheder 11.495,-Bestil
4/10 - 11/10Se rejsetider BillundPorto og Douro-dalens herligheder
Fra Billund
11.995,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly Billund/Aalborg/København - Porto med flyskifte  t/r (se mulighed ved hver afgang)
 • Fire nætter i Porto
 • Tre nætter i Régua i Douro-dalen
 • Morgenmad
 • En middag med drikkevarer på restaurant i Porto
 • Fire frokoster med drikkevarer på restaurant/vingård
 • Portvinssmagning i Porto 
 • Togrejse til Douro-dalen og sejltur på Douro-floden 
 • Entré til haven Casa de Mateus
 • Transport og udflugter ifølge detaljeret dagsprogram
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.795 (se pris ved ved hver afgang) 
 • Værelse med flodudsigt og balkon i Régua (Dourodalen) fra kr. 600 pr. værelse 
 • Ekstraudflugt til Minho med vingårdsbesøg og smagning, frokost samt besøg på korkfabrik eller korkmuseum fra kr. 550 pr. person. Udflugten skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved. min. 15 deltagere
 • Byskat i Porto €2 pr. person pr. nat
 • Entréer ud over de nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person 

I Porto benyttes følgende hoteller :
Ankomst 24. maj og 13. september: Hotel Eurostars Heroismo
Ankomst 7. juni,  27. september og 4. oktober:  Hotel Oca Porto Orientel 
Ankomst 12. juli og 29. august: Hotel Vila Galé  

 

 

Hotel

Se andre populære rejser her