Porto og Douro floden, Portugal
Ældre huse i Porto og sporvogn, Portugal
Luis I broen i Porto, Portugal
Båd foran Porto by, Portugal
Vinmark i Porto, Portugal
Frugt og vintønder, Portugal
Porto by og Douro floden, Potugal
Vinplantage i dourodalen, Portugal
Pris fra:
9.495,-
Dage:8
Bestil rejse

PORTVIN, DOURO-FLODEN, VINGÅRDSBESØG OG BETAGENDE LANDSKABER

Porto med portvinssmagning, sejltur på Douro-floden i vintøndernes historiske slipstrøm, vingårdsbesøg, bjergtagende natur og indblik i det lokale køkken med ægte portugisiske retter og vine. Det er bare nogle af de oplevelser, du har i vente på denne rejse.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Porto og Dourodalen:

  • Du får en oplevelsesrig rejse med mange inkluderede udflugter
  • Vi bor på to hoteller på rejsen. Det ene ligger centralt i Porto og det andet på den nordlige bred af Dourodalen
  • Morgenmad samt flere måltider er inkluderet.
  • Store seværdigheder bl.a. sejlads på Dourofloden og portvinssmagning
  • Vidende dansktalende rejseleder

PORTO OG  PORTVINSSMAGNING

Eventyret begynder i Porto, hvor det historiske centrum, der er fredet af Unesco, danner rammen om vores oplevelser. Vi indkvarteres centralt i byen. Porto er Portugals næststørste by og er et charmerende bekendtskabt. Især det maleriske kvarter ved floden, de prægtige palæer og flotte udsigter over byens tage imponerer. Vi går en tur på Dom Luis-broen og besøger stedet, hvor Portos biskop i 1147 bad de danske fyrster om hjælp til at erobre Lissabon fra maurerne. Naturligvis indgår også en rundvisning og portvinssmagning i et af de mange vinhuse i Vila Nova de Gaia. 

KORK OG VINGÅRDSFROKOST MED VINHO VERDE

Følg med på vores ekstra udflugt fra Porto, hvor vi om lærer om ”Portugals guld”, når vi aflægger besøg på en korkfabrik og finder ud af mere om dette naturprodukt, som bruges til meget mere end vinpropper.
Turen inkluderer ligeledes en skøn frokost på en af de lokale vingårde, som bl. a. producerer Vinho Verde - Portugals grønne vin.  

FLODSEJLLADS, DOURO-DALEN OG DET UKENDTE NORD

På en dagssejllads sejler vi fra Porto ad den majestætiske Douro-flod til hjertet af Douro-dalen. Undervejs er der god tid til at nyde de betagnede landskaber og landsbylivet, der passerer forbi samt en frokost ombord. Vi indlogeres på hotel ved floden i byen Régua, midt inde i Dourodalen, hvor Unesco igen har været forbi med verdensarvlisten.  

På en dagstur tager vi rundt i det nordlige (og for de fleste ukendte) Portugal, der er rig på skønne naturscenerier og en fascinerende historie. Helt tæt på den spanske grænse, besøger vi Chaves med den romerske bro og varme kilde. Vi besøger ligeledes Casa de Mateus, som vi kender fra etiketten på Mateus Rosé vinen. 

Vi tilbringer en hel dag i Douro-dalens betagende landskaber, hvor vinmarkerne smyr sig omkring os og hvor den ene flotte udsigt afløses af den næste. I Pinhão ser vi den smukke kakkeludsmyning på togstationen og går en tur i byen. Dagen afsluttes med besøg på en af egnens vingårde til rundvisning og frokost.

Kort dagsprogram for Porto og Douro-dalens herligheder:

Dag 1: Ankomst Lissabon og kørsel til Porto
Dag 2: Byrundtur i Porto med frokost (M,F)
Dag 3: Fridag. Ekstra udflugt til kork-fabrik og vingård m. frokost (M)
Dag 4: Besøg i Portvinshus. Middag i det historiske kvarter (M,A)
Dag 5: Dagsejlads fra Porto til Douro-dalen m. frokost (M,F)
Dag 6: Det ukendte nordportugal (M,F)
Dag 7: Douro-dalens betagende natursceneri, vingårdsbesøg m. frokost  (M,F)
Dag 8: Kørsel til Lissabon og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil fremgå, såfremt der byttes rundt på programmet.