Skip to main content

Vandreferie på Caminoen

Status:
Udsolgt

Vandretur på Caminoen – en bid af pilgrimsruten

Rejs med og oplev den storslåede El Camino de Santiago i Nordspanien. Vandreturene på Caminoen er udvalgt specielt, så alle kan følge med. Naturligvis med dansktalende rejseleder og mange måltider inkluderet.

Derfor skal du rejse med på vandreferie på Caminoen:

  • Guidede vandreture på Caminoen
  • Besøg historiske ruter og byer
  • Tre overnatninger i Bilbao
  • Mulighed for at opleve Guggenheim Museum
  • Mange måltider inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Langs Caminoen til Santiago de Compostela

Tro og tilbedelse har siden middelalderen ført håbefulde pilgrimme ad den spanske pilgrimsrute ”El Camino de Santiago” – også kendt som Caminoen. Til fods har utallige troende vandret langs Caminoens farverige blomster, passeret små charmerende landsbyer, lyttet til havets brusen og nydt skovens lysegrønne skær. Dengang – som nu – sluttede pilgrimsvandringen ved apostlen Jakobs kiste i Santiago de Compostelas berømte katedral. Men modsat tidligere tiders religiøse hensigter, så er drivkraften nu om stunder ofte af kulturel karakter. Derfor er mange af vandreruterne tilpasset nutidens behov og gjort mindre strabadserende.

Vandreture ad historiske pilgrimsveje

På denne vandreferie på Caminoen i Nordspanien har vi udvalgt syv perfekte vandreture (i gennemsnit 10 kilometer pr. dag), hvor du får historisk muld under fødderne, kommer helt tæt på hellige højdepunkter og overnatter på behagelige hoteller. Undervejs går vi ture på tre berømte ruter: Camino Francés, (den klassiske rute inde i landet), Camino del Norte, (kystruten) og endelig El Camino Primitivo (den ældste rute).

Uanset hvilken af vandreruterne man betræder, så dukker historiske herberger, flotte kirker, hyggelige klostre og små hospitaler op undervejs. Steder der har serviceret pilgrimme gennem 1000 år. Vi besøger også borgerkrigens udpinte by, Guernica, samt Finisterre – som romerne var sikre på var ’verdens ende’.

Bilbao og Guggenheim Museum

Glæd dig også til det inkluderede ophold i vidunderlige Bilbao. Engang Baskerlandets grimme havneby, men i dag en kulturperle i særklasse. Naturligvis med det verdensberømte Guggenheim Museum som hovedattraktion.

Kort dagsprogram for Vandreferie på Caminoen:

Dag 1: Ankomst til Bilbao. Velkomstmiddag (A)
Dag 2: Fridag el. ekstra udflugt til Guggenheim Museum og pintxos-frokost (M,F)
Dag 3: Guernica-området med vandretur (M)    
Dag 4: Fra Bilbao til Santander, vandring på Camino del Norte (M,A)
Dag 5: Fra Santander til Oviedo, vandretur på Camino del Norte (M,A)
Dag 6: Picos de Europa bjergene med vandring (M,A)
Dag 7: Fra Oviedo til Santiago de Compostela, med vandretur på Camino Primitivo (M,A)
Dag 8: Vandretur på Camino Francés. Byvandring i Santiago de Compostela (M,A)
Dag 9: Finisterre med vandretur, med stop i kystbyerne Muros og Carnota (M,A)
Dag 10: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad,  F = Frokost,  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bilbao (A)

Efter ankomsten til Bilbao modtages du af vores dansktalende rejseleder, der viser vej til hotellet i hjertet af charmerende Bilbao. Eftermiddagen byder på en bytur i Bilbao, inden vi spiser velkomstmiddag sammen om aftenen.

Dag 2: Fridag eller ekstra udflugt med besøg på Guggenheim Museum (M)

I dag har du mulighed for at deltage i en rundvisning på det spektakulære og verdensberømte Guggenheim Museum, som Bilbao er så kendt for. Bygningens flader er lavet af titanium, glas og sandsten, og museet er tegnet af den amerikanske arkitekt Frank O. Gehry. Da han designede museet, tænkte han eftersigende på halen af en fisk med skinnende skæl, som henvisning til byens traditionsrige indtægtskilder; fiskeri og skibsbyggeri, der sammen med den tunge stålindustri gjorde byen til en af de rigeste i Spanien. Bygningen er blevet verdensberømt for sin arkitektoniske og byggetekniske kvalitet, og folk kommer i lige så høj grad for at se bygningen som selve værkerne inde på museet.

Læs mere om Guggenheim Museum på vores blog her

Dernæst spiser vi frokost sammen og smager de berømte pintxos, som er baskiske tapas bestående af små brødhapsere med forskelligt velsmagende fyld.


Billede: Guggenheim Museum og pintxos tapas.

Resten af dagen er der tid på egen hånd. Du har mulighed for at lade op til en spændende uge fyldt med oplevelser, eller du kan udforske Bilbaos øvrige herligheder - for eksempel Museum of Fine Arts of Bilbao. Byen er desuden et gastronomisk mekka - elsket af alle ”foodies” - og der findes adskillige besøgsværdige madmarkeder, hvor lokal køkkenkunst for alvor får munden til at løbe i vand.  

Dag 3: Urdaibai flodmunding – Guernica (M)

I dag kører vi mod nordøst til Urdaibai, hvor vi vandrer cirka otte kilometer, mens vi bliver forkælet med skønne udsigter og duftende skovbryn, inden den fantastiske flodmunding ’Urdaibai’ åbenbarer sig.

Herefter venter den historiske by Guernica, som blev sønderbombet under den spanske borgerkrig. Senere udødeliggjorde Picasso byen, da han malede værket ’Guernica’ til minde om befolkningens hårde skæbne. I dag er maleriet udstillet på Museo Reina Sofia i Madrid. Byen byder også på gode beværtninger, hvor der er mulighed for at spise frokost. Først på eftermiddagen tager vi tilbage til Bilbao, og resten af dagen er fri til egne oplevelser.


Billede: Urdaibai og Guernica by.

Cirka 8,5 kilometers vandretur.

Dag 4: Bilbao til Santander (M,A)

I dag siger vi farvel til Bilbao og Baskerlandet og drager vestpå til Santander. På vejen mellem Bilbao og Santander, kører vi ind i regionen Cantabria, og vandrer cirka 15 kilometer langs El Camino del Norte (den nordlige pilgrimsrute langs kysten). Vi begynder i den flotte kystby Laredo, går langs den elegante strandpromenade og går ombord på en fin båd, der sejler os over bugten til den tidligere fiskerlandsby Santoña. I dag berømt for sine velsmagende ansjoser af høj kvalitet. Vi fortsætter langs Caminoen til Noja og passerer strande, flodmundinger og smukke udsigter undervejs.
Der er tid til frokost i Noja, inden vi kører videre i bus til Santander.


Billede: Laredo og Santoña strand.

Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet i Santander.

Cirka 15 kilometers vandretur.

Dag 5: Santander til Oviedo (M,A)

Fra Santander tager vi til Oviedo og efter en kort køretur, ankommer vi til den historiske by Santillana del Mar, der er en af Spaniens smukkeste byer. Her vidner de mange bygninger fra middelalderen og brostensbelagte gader om fortidens prægtige storhed. Atter fortsætter vi cirka 14 kilometer ad Caminoen, og turen byder på frodige kornmarker, duftende citron- og appelsinplantager samt charmerende kirker og hyggelige landsbyer.
Dagens tur slutter i den smukke kystby Comillas, hvor vi ser ’El Capricho’, som er ét af de få bygningsværker skabt af Gaudí, uden for Catalonien.


Billede: Oviedo og ’El Capricho’ i Comillas.

Herefter tager vi videre til Oviedo og spiser middag sammen på hotellet.

Cirka 14 kilometers vandretur.

Dag 6: Covadonga (M,A)

Dagens udflugt, på cirka 10 kilometer, går langs den vestlige side af Picos de Europa-bjergene, der er en af Spaniens mest spektakulære attraktioner. På vejen stopper vi ved udsigtsstedet ’Mirador del Fitu’, der giver et indtryk af, hvor store disse bjerge rent faktisk er. Efter en smuk tur gennem en frodig skov ender vi i ’Vega de Orandi’ i Covadonga, der er et smukt grønt område. Vi begynder og slutter samme sted i dag, så dem der ønsker at springe over vandreturen, kan i stedet nyde byen Covadonga, der er kendt for sit neogotiske kloster og en særlig hellig grotte.


Billede: Covadonga.

På vejen tilbage til Oviedo, besøger vi ’Cangas de Onís’, en herlig by i den østlige del af regionen, hvor der er mulighed for at smage den lokale cider.

Cirka 10 kilometers vandretur.

Dag 7: Sidste vandretur inden Santiago de Compostela (M,A)

Vi siger farvel til Oviedo og starter dagen med en 12 kilometers vandretur langs Camino Primitivo, den ældste pilgrimsrute til Santiago, der første gang blev taget i brug af den kristne konge Alphons II i starten af det 9. århundrede. På denne rute passerer vi bløde bakker og nyder udsigten over de smukke landskaber, mens turen går forbi små charmerende landsbyer og livlige kirkepladser. Derefter tager vi videre mod Santiago de Compostela i regionen Galicien og holder kaffestop undervejs. 


Billede: Santiago de Compostela.

Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet i Santiago de Compostela.

Cirka 12 kilometers vandretur.

Dag 8: Den franske vej (M,A)

I dag begiver vi os ud på den famøse El Camino Francés, som oprindeligt starter i Pyrenæerne i Frankrig. Vi begynder dog i Palas de Rei og vandrer 14 kilometer til Melide. På dagens vandretur ser vi smukke romerske kirker samt tætte, grønne skove. Eftersom vi er tæt ved pilgrimsrutens endemål, byen Santiago, møder og mærker vi det stærke sammenhold, der er mellem alle entusiastiske pilgrimsvandrere.

Melide, som er målet for dagens vandretur, er særlig kendt for den galiciske nationalret; pulpo a la gallega, som er blæksprutte penslet med olie og drysset med salt og paprika.


Billede: Vandretur på Caminoen er en stor oplevelse - ligeså er den lokale ret 'pulpo a la gallega'.

Efter ankomsten til Santiago de Compostela, tager vi en byrundtur i denne fantastiske pilgrimsby.

Cirka 14 kilometers vandretur.

Dag 9: Finisterre – verdens ende (M,A)

På vores sidste hele dag i Galicien, tager vi til ’Finisterre’, der emmer af gådefuld og barsk natur, en by som romerne anså for at være ved verdens ende. Undervejs er der kaffepause i den skønne havneby Muros, og efterfølgende besøger vi Carnota, hvor vi beundrer de traditionelle kornbeholdere fra 1800-tallet, kaldet ’hórreo’. Den smukke tur fortsætter mod nord, og undervejs nyder vi fantastiske udsigter over bugter, strande og kyster.

Ved ankomsten til Finisterre besøger vi det symbolske fyrtårn, og herfra går vi cirka 2,5 kilometer til havneområdet, hvor der er flere mulige frokostrestauranter. Inden vi forlader Finisterre, er der et stop ved Langosteira-stranden.


Billede: Finisterre og en af de traditionelle kornbeholdere ’hórreo’.

I aften spiser vi fælles afskedsmiddag på en lokal restaurant i Santiago de Compostela og nyder traditionel galicisk mad.

Cirka 2,5 kilometers vandretur.

Dag 10: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er der transport til lufthavnen og hjemrejse fra Santiago de Compostela mod København.

LÆS MEGET MERE OM CAMINOEN HER

Kort