Skip to main content

Rejser til Mellemøsten

Eventyrlige kulturrejser til Mellemøsten

Oplev Mellemøstens magi og 1001 nats eventyr i Maghreb – en verden, hvor historie, myter og kultur mødes i smuk harmoni. Hos Kulturrejser Europa har vi mange års erfaring i at arrangere kulturelle rejser til Mellemøsten og Maghreb. En del af verden, der er synonym med århundreders kultur og eventyrsagtig mystik.

Er du interesseret i at opleve den mellemøstlige magi på egen krop, kan du kigge nærmere på vores udvalg af rejser til de ældgamle kulturer i Mellemøsten og Marokko og glæde dig til en perfekt kombination af store kulturelle oplevelser, vidunderlig natur og dejlig afslapning. Mellemøsten og Marokko giver minder for livet, uanset om dit yndlings-rejsemål er Jordan, Libanon, Oman eller Marokko. Som altid, når du rejser med Kulturrejser Europa, er du af sted med en gruppe af ligesindede – med en af vores dygtige, dansktalende rejseledere.

Jordan

Jordan er et fascinerende kongedømme, der byder på kultur, bibelske landemærker og rødgyldne, endeløse ørkenlandskaber. På den spændende rundrejse Jordan – et magisk kongerige kan du følge i fodsporene på oldtidens civilisationer og udforske de storslåede ruiner af oldtidsbyen Petra, der dukker op som et sandt vidunder blandt de nærmest magiske røde klipper. Udforsk beduinkulturen i Wadi Rum-ørkenen, flyd i Det Døde Hav og slap af i havnebyen Aqaba ved Det Røde Hav, inden turen igen går hjemad.

Libanon

I Libanon kan du kombinere en unik blanding af historie og kultur. Landet er en smeltedigel af øst og vest, og kvaliteten af det libanesiske køkken er i særklasse høj. På rejsen Libanon – Mellemøstens grønne perle kan du opleve civilisationens vugge med et væld af antikke skatte og storslået natur, samtidig med at du bliver klogere på landets gribende historie og uvurderlige kultur. Du nyder det libanesiske bords mange glæder, den store gæstfrihed og det høje vidensniveau hos din dansktalende rejseleder.

Marokko

Arkitektur, historie og gastronomi, byliv, natur og beduiner i bjergene – Marokko har det hele. På rundrejsen Marokko – blandt berbere og beduiner kommer du helt tæt på det farverige, autentiske Marokko og oplever både duftende basarer, lækker mad, Atlasbjergene, palmeoaser og Sahara. I Marrakesh, berbernes gamle hovedstad, kan du opleve livet og magien i den både klassiske og moderne storby og dens smukke opland. Sno dig gennem medinaens smalle gader, og find både skatte og hemmeligheder. En kulturel berigelse for alle sanser.

Oman

I Oman – et fortryllende ørkenland kan du glæde dig til at opleve enestående natur og kultur i kombination med en spændende historie. Arabisk kultur i al sin pragt og en form for sammenfatning af 1001 Nats Eventyr her i landet på Den Arabiske Halvø – grænsende op til De Forenede Arabiske Emirater. Både naturen og kulturen imponerer og fascinerer i landet, der er meget sikkert og imødekommende for turister at rejse til. Glæd dig til at opleve Omans højdepunkter, herunder Sultan Qaboos Grand Mosque i hovedstaden Muscat, arkitekturen i byen Nizwa og den prægtige ørken med sine gyldne klitter, Waziba Sands. Og meget mere.

Vidste du, at …

Tusind og én nat - Alf Layla wa-Layla på arabisk – er så at sige et hovedværk i den arabiske folkelige fortællekunst. I værket indgår en samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og perioder i tid – alt sammen indsat i en rammefortælling med Sheherazade som overordnet fortæller. Hvis primære formål er at fortælle historier for at overleve nætterne sammen med kongen Shahryar.

Moral, etik og skønhed er nogle af nøglepunkterne i værket, der trækker massivt på den rige kulturelle arv fra ’Orienten’, og mange af historierne er endog særdeles godt kendt den dag i dag. F.eks. Aladdin og den vidunderlige lampe samt Ali Baba og de fyrretyve røvere. 1001 Nats Eventyr er ikke blot en skatkiste af mytiske og fantastiske fortællinger. Det er også en stemning – og et vindue til den dybe kulturelle arv, Mellemøsten har beriget verden med – og som stadig formår at trylle og inspirere den dag i dag.