Skip to main content
Status:
Kommer i 2025

Det Gode Liv - Langtidsferie på Algarvekysten

Ferier fyldt med fællesskab, varme, liv og glæde, hvor dagene bruges til oplevelser, og hvor krop og sind bliver forkælet med god mad, rolige aktiviteter og dejlig afslapning – Det er Det Gode Liv. En ferie skabt til dig – en ferie at vende tilbage til.

En dejlig pause fra hverdagen

Når klimaet i Danmark er dystrest, rejser vi til den portugisiske Algarvekyst, som fuldkommen stråler med sine milde temperaturer og fine sandstrande. Algarvekysten i det sydlige Portugal med sin 150 kilometer lange kyststrækning og en gennemsnitstemperatur, som ikke holder sig under 20 grader.
Her slår vi os ned i den hyggelige by Lagos, der er kendt for sine lækre strande og sine historiske seværdigheder. Byen har været en vigtig havneby siden antikken, og her finder vi et stort udvalg af fine restauranter, som serverer traditionel portugisisk mad og purfriske skatte fra havet – nyfanget fisk og skaldyr. Lige udenfor centrum ligger det hyggelige hotel Vila Branca, som bliver vores andet hjem i solen i fire uger. Her bliver det næsten umuligt ikke at trives fortræffeligt

Unikt fællesskab

Med Det Gode Liv sætter du hverdagen på pause og lader dig forføre af nye indtryk. Her præsenterer dine danske værter et fuldt program. Tilsammen skaber vi en ferie med et helt unikt fællesskab, hvor vi møder nye mennesker, oplever nye steder og nye perspektiver på livet, og muligheden for at skabe minder sammen med andre, som holder livet ud. Du bor i et trygt hjemligt miljø og kan vælge aktiviteter, oplevelser og fællesskab præcis, som du vil. Vores værter er klar til at byde dig velkommen!

Derfor skal du rejse med Det Gode Liv til Algarvekysten:

  • Mildt Atlanterhavsklima
  • Hyggelige lejligheder med balkon/terrasse og eget køkken
  • Fantastisk fællesskab med ligesindede
  • Så mange sociale aktiviteter som du har lyst til
  • Berigende udflugter til lokale seværdigheder

Aktiviteterne

Vores aktivitetsprogram varierer fra uge til uge, og præsenteres af dine værter. Nogle aktiviteter arrangeres af vores værter og andre er en del af hotellets ordinære aktivitetsprogram. På ugeprogrammet kan du se, hvornår du kan tage med på udflugter, høre foredrag eller være med til petanque på stranden. Størstedelen af aktiviteterne er gratis at deltage i, men pris og det endelige program for udflugterne præsenteres på destinationen.

Her kan du se et eksempel på, hvordan et aktivitetsprogram for ugen kan se ud og hvilke aktiviteter, det kan indeholde.

Morgengåtur

Vi samles udenfor receptionen på hotellet og går en tur sammen i ca. 45 minutter og afslutter med fælles udstrækning. Det er en dejlig måde at starte dagen på, du får rørt kroppen og kan samtidig nyde morgensolen, der stiger på himlen. 


Billede: Algarvekysten byder på kilometervis af indbydende bugter og gyldne sandstrande.

Udstrækning/yoga

Udstrækning og yoga er med til at styrke din krop og bevægelighed, mindske stress og generelt holde krop og sjæl i bedre balance. Træk vejret dybt og deltag i behagelig udstrækning eller yoga. 


Billeder: Nyd at være aktiv under åben himmel.

Aqua Gym

Find dit badetøj frem og mød os i swimmingpoolen til vandgymnastik. Det er en god og sjov måde at styrke kroppen på, og der er en god chance for, at du kommer hjem i bedre form, end da du rejste. 


Billede: Poolområdet på Vila Branca.

Petanqueturnering

Er du konkurrencemenneske? Her har du i hvert fald mulighed for at dyste mod dine medrejsende i vores populære petanqueturnering på stranden. Det er hyggeligt og sjovt, og alle kan være med. 


Billeder: Hyggelige stunder på petanquebanen.

Fællesspisning

Vi arrangerer singlemiddage for alle, som rejser alene, og vi arrangerer ofte fællesmiddage, hvor alle, der har lyst til at lære hinanden bedre at kende, kan deltage. Vi mødes i receptionen, og alle, der har lyst til at deltage, er meget velkomne. 


Billeder: Det er muligt at deltage fællesmiddage på udvalgte aftener.

Der vil også være forskellige udflugter på turen, som du kan tilkøbe. Det endelige program og priser vil blive præsenteret på destinationen. Du kan læse mere om dette under fanen "udflugter".

Kontortid

Du kan altid komme i kontakt med dine værter, og mandag-fredag har de daglig kontortid, hvor du kan træffe dem på hotellet. Her kan du få råd, tips eller bare en hyggelig snak.

Fakta om Lagos

Fakta om Lagos

Den skønne by Lagos ligger i det sydvestlige Portugal i Faro distriktet, en underregion af Algarveregionen. Her kan du opleve nogle af Portugals smukkeste strande. Byen udgør en perle for alle livsnydere: det krystalklare vand og bløde sand lokker med en dag ved stranden, hvorfra du har udsigt til kystens smukke klippeformationer og stejle kløfter. Og det livlige natteliv, de udsøgte restauranter og vingårde kan mætte selv de mest sultne og forlystelsessyge. Udover det, så emmer Lagos også af en lang og spændende historie med sine brolagte gader og stræder, fæstningsværker og flotte pladser.

Byen ligger langs Bensafrim-floden lige der, hvor de to geologiske formationer, forbjerget Ponta de Piedade og sandbankerne ved Rio Alvor naturreservat, mødes. Det er disse to meget forskellige kystlandskaber, som gør, at Lagos er en så fantastisk feriedestination. Med de enorme atlantiske surfer bølger ved Porto Mos stranden, de mange små, idylliske strande ved Ponta de Piedade og de brede sandstrande ved Meia Praia er der her noget for enhver smag. Den beskyttede Bensafrim flod har ydermere spillet en vigtig rolle i Lagos’ historie. I det 14. århundrede grundlagde skibsofficeren Prins Henry sin søfartsskole, hvorfra mange af Portugals store søfartsekspeditioner udgik fra. Senere blev Lagos et søhandelscentrum og i dag byder byen på et af Algarvekystens smukkeste og mest atmosfærefyldte historiske bycentrum. 

Der bor omkring 31.000 mennesker i Lagos. Selvom Lagos er en populær feriedestination, så har byen også en stor permanent befolkning. Derfor har de fleste restauranter, barer og caféer åbent året rundt. 

Hvordan kommer jeg rundt?

Lagos er en af Algarveregionens bedste byer at foretage en en-dags tur til, og byen har et meget velfungerende offentligt transportsystem. Både tog og busser forbinder byen med den omgivende region og herfra kan du rejse nemt og hurtigt til de øvrige større byer i Algarve. Besøg for eksempel surferbyen Sagres, den historiske by Silves, feriebyen Praia da Luz eller indkøbsmekkaet Portimao. 

Hvad er der af aktiviteter?

Nogle af mest populære aktiviteter i Lagos er bådture, både kortere udflugtsture og dagsture. Man kan sejle i jetbåd, tage på delfinsafari, tage på sejlture langs kysten og på dybhavsfiskeri. Den bedste måde at betragte for eksempel forbjerget Ponta de Piedade på er fra vandsiden, hvor de imponerende og gyldne klippegrotter- og hvælvinger kan ses på nært hold.

Kort

Mød værterne

Så snart du lander i Portugal, bliver du budt velkommen af dine værter. De er danske og bor på samme hotel under hele ferien, og vil være tilgængelige døgnet rundt. De kan hjælpe dig med alt fra busbilletter, tips til restauranter eller anskaffelse af lejebil til dine egne udflugter. Værterne er med til alle aktiviteter inklusive på udflugterne rundt om i regionen. De bidrager med smil og mangeårig livserfaring til en masse herlige stunder.

De arrangerer også et fuldt aktivitetsprogram, som du selv vælger i hvor stor en udstrækning, du vil deltage i. Har du selv en ekstra stor interesse, som du tror kan bidrage til gruppens aktiviteter – er du tidligere yogalærer, ekspert i bridge eller spiller du et instrument? Så er du mere end velkommen til at dele det med vores værter, så de kan lægge din aktivitet ind i ugeprogrammet.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Lagos her på dmi.dk

Udflugter

Under din langtidsferie på Algarvekysten får du tid til både rolig afslapning og hyggelige sociale aktiviteter, og desuden har du mulighed for at tage med på nogen af vores spændende udflugter, som vi kommer til at arrangere under rejsen. På udflugterne får du muligheden for at opdage og lære nærområdet bedre at kende, og vi sørger for et miks af nyt og gammelt, let og udfordrende og garanterede mindeværdige oplevelser.

Nedenfor kan du læse om nogle af rejsens udflugter og udover dem, som nævnes her, kan der blive arrangeret flere udflugter, som præsenteres i Portugal. Der vil priserne for udflugterne også blive præsenteret.

Du booker dig ind på udflugterne direkte ved dine værter på hotellet. På nogle afgange kan du gives mulighed for at vise interesse for bestemte udflugter. Udflugterne gennemføres ved et minimumsantal deltagere, så hvis du vil være sikker på at komme afsted, foreslår vi, at du tilmelder dig og betaler, så snart de endelige udflugter offentliggøres på destinationen. Den endelige besked om dato, pris og gennemførelse af udflugten, meddeles på destinationen. Her nedenfor kan du læse mere om eksempler på nogle af de udflugter, som du kan blive præsenteret for på destinationen, og som du kan vælge at tilmelde dig. Lad dig inspirere!

Algarves højeste punkt og historiske Silves

Sammen tager vi til hyggelige Monchique – en perfekt by for dem, som vil opleve smuk natur. Skovene og bjergene rundt om Monchique er mægtige og smukke, og inde i byen er gaderne små og pittoreske med lokale markeder, unik arkitektur og et stort antal kunstgallerier, som der er fri mulighed for at udforske. Vi tager videre til Algarves højeste bjergtop, som troner 902 meter over havet, inden vi vender mod Silves – en af Algarvekystens vigtigste handelsbyer. Vi går rundt i byen, som er fra 100 år f.Kr. og kigger op på den gamle borg, som hviler højst oppe, og som er en af Portugals mest velbevarede.


Billeder: Udflugten til Monchique og Silves byder på flotte bygninger uanset om vi befinder os i byen eller oppe ved Silves fæstning.

Vil du med? Denne udflugt passer alle, som længtes efter smuk natur og pittoreske landsbyer med spektakulær udsigt.

Strandgåtur i Alvor med vinsmagning

Følg med på en nydelig og unik vandretur langs strandpromenaden mellem Alvorstrand og Ria de Alvor. Turen er 4,8 kilometer lang, og vi kommer frem på cirka 2 timer. På vejen stopper vi ved Praia Rocha, en af regionens smukkeste strande, inden vi fortsætter mod Portmão, hvor vi besøger byens lille museum, som er beliggende i en gammel konservesfabrik. Her lærer vi om byens historie og lokale traditioner, som i høj grad er præget af konservesindustrien. Vores gåtur tager os derefter på en afstikker til fiskerbyen Ferragudo, hvor vi holder frokostpause efter en gåtur blandt de hvidkalkede huse. Vandringen afsluttes med et besøg på en lokal vingård, hvor vi deltager i vinsmagning.


Billeder: Efter en gåtur langs de pittoreske gader er det dejligt med nogle velsmagende vine.

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil strække benene på tur ved både strand og by, og som vil fugte struben med nogle velsmagende dråber.  

Charmerende Loule og Algarves hovedstad Faro

Vi byder dig velkommen til at tage med os på en opdagelsesrejse gennem gaderne i hyggelige Loule, hvor flamboyante haver og kunsthåndværksbutikker eksisterer side om side med små kapeller og byens markedsplads. Her ser vi nærmere på byens gamle middelalderlige bymur, og her i byen mærker vi tydeligt den arabiske indflydelse, fra dengang maurerne herskede i området. Derefter går vi videre til Faro, hvor vi besøger byens ældste kvarter, Cidade Velha, og den travle havn, hvor fiskerbådene trækker ind mod molen med dagens fangst.


Billeder: Den portugisiske håndværkstradition og Faro.

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil nyde en dag udenfor - se hyggelige Loule og Faro.

Terrænet er fladt og passer til alle med normal kondition og velfungerende ben. Gode kondisko anbefales.

Sagres og Cabo de São Vicente – ved verdens ende

Cabo de São Vicente er Portugals og det europæiske fastlands sydligste punkt, og herfra nyder vi udsigten over det vidstrakte Atlanterhav. Vi kigger nærmere på det store fyrtårn, som er omgivet af en mur. Pladsen har historisk set haft en vigtig forsvarsmæssig vagtpost på grund af sin udsatte beliggenhed, især i stridigheder mellem europæere og maurere. Vi tager videre til Sagres, hvor vi mødes af storslåen natur med smukke klipper, dramatiske bølger og flotte strande. Vi besøger fæstningen Fortaleza de Sagres, som blev bygget i 1400-tallet efter ordre fra Portugals nationalikon Henrik Søfareren.


Billeder: Fyrtårnet ved São Vicente og skilt til Sagres.

Vil du med? Denne udflugt passer til alle, som vil kende historiens vingeslag, se både vidunderlig natur og arkitektoniske mesterværker, og som vil lære mere om Portugals søfartshistorie.

Pittoreske Tavira med besøg på mikrobryggeri

En af vores Algarvefavoritter er Tavira – den charmerende lille kulturperle med hele 3000 år på bagen. I dette kystidyl finder vi blandt andet Ponte Romano, broen, som strækker sig over floden Gilão, og som blev bygget af romerne for over to årtusinder siden. Vi kan iagttage byens mange flisebelagt huse, det høje tårn Santa Maria Castelo eller nogle af byens 37 kirker – måske den smukke Misericordia, barmhjertighedskirken. Vi drager derefter mod Fuzeta, hvor vi afslutter dagens udflugt med et besøg og en privat rundvisning på et mikrobryggeri. Her kommer turisterne langvejs fra for at smage øllen, og det gør vi også, samtidig med at vi nyder velsmagende tapas og lærer om bryggeriets historie og drift.


Billeder: Den lokaltbryggede øl i Tavira og Tavira by night.

Vil du med? Denne udflugt passer til alle som er interesserede i lokal mad og drikke, og som gerne dykker ned i det portugisiske hverdagsliv.

Bådtur til grotterne ved Ponta de Piedade

Oplev en af Algarvekystens største trækplastre Ponta de Piedade på en herlig heldagsudflugt med båd. Vi tager mod de gyldne klipper, som strækker sig op fra det turkise hav, og når vi kommer nærmere, bliver vi forundret af kontrasterne mellem farverne, som måske ikke bliver større noget andet sted i verden, end her. Vi følger med på en smuk tur langs kystlinjen, hvor vi lytter til kaptajnens berettelser og skrøner om de mange grotter og strande, og måske får vi lært noget nyt om den portugisiske fortælletradition.


Billeder: Ponta de Piedade er noget, der skal opleves under et besøg på Algarvekysten, og det opleves bedst fra havet.

Vil du med? Denne udflugt passer alle som trives på de blå bølger og som vil imponeres af naturens vidunder.

Se andre populære rejser her