Skip to main content

Krakow

St mary basilika i krakow polen
Polen Krakow udsigt over floden og polske dukke
Polske hestevogne i krakow
marked i krakow polske pølser
Polen Krakow Sukiennice
Polen udsigt over Krakow St. Mary Basilica
Krakow udsigt over byen og floden
Polen Krakow hest polske hestevogne
Polen Krakow udsigt over byen
5 dage - pris pr. person fra
6.795,-
Bestil rejse

Rejse til Krakow

5 dage med kulturel kvalitetstid

Krakow er absolut en af de smukkeste byer i Polen – og så har den en lang og interessant historie med en århundredelang fascinerende kultur – men også store tragedier. På vores storbyferie i Krakow oplever du det hele i denne fortryllende og historiske by på en rejse med direkte adgang til Krakow’s kulturelle perler, de mange restauranter og det afslappede hverdagsliv.

Oplev både ældre og moderne historie

Med over 1000 års historie er Krakow en sand smeltedigel af både gammel og nyere tids historie, så interesserer du dig for både ældre og moderne historie, så er denne her kulturrejse som skabt til dig. Byen er desuden et arkitektonisk paradis med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter, som vi selvfølgelig runder på de tre spændende udflugter, som er inkluderet i rejsen.

Gode muligheder for shopping og wellness

Trænger du til et hvil fra byens historiske seværdigheder og bygninger, så er der også rige muligheder for shopping – og det endda med indbyggede gode muligheder for at gøre et godt kup, når valutakursen er til din fordel. I Krakow finder du de fleste større internationale tøjkæder på hovedstrøgene lige så vel som den lille lokale butik med pudsige loppefund, der ligger og gemmer sig i en lille sidegade.

Bliver det for meget med al den shopping, historie og kultur, og du bare trænger til at lægge benene op og hvile hovedet lidt, så er det måske noget for dig at besøge en spa og få en wellnessbehandling. Her er nemlig rigtigt mange penge at spare, da det kun koster cirka det halve i forhold til Danmark.

Mad og drikke på din storbyferie i Krakow

Er du ikke så meget til spabehandlinger, kan du også bare nyde Krakows store gamle torv. Det hedder Rynek Glowny og ligger midt i den gamle del af byen. Her er alt, hvad du kan begære af restauranter, barer og caféer, så find et sted, du kan lide, sæt dig ved et bord og tag en slapper samtidig med, du snupper en kold drink eller en frokost, mens byens liv glider forbi dit bord. Krakow er kendt for sit charmerende og afslappede hverdagsleben for byens knap 800.000 indbyggere.

Ved middagstid kan du også med fordel søge ud i en af byens sidegader, hvor du finder skønne lokale restauranter med alt lige fra international cuisine til traditionel polsk aftensmad, der som oftest er stærkt undervurderet.

Derfor skal du rejse med os på storbyferie i Krakow:

 • Et arkitektonisk paradis
 • Byrundtur i Krakows bydele
 • Guidet rundvisning i Auschwitz og saltminerne i Wieliczka
 • To inkluderende middage på lokale restauranter
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow og kort orienterende gåtur (A)
Dag 2: Byrundture i den gamle bydel, den jødiske bydel og Wawel-slottet (M)
Dag 3: Udflugt til Auschwitz-Birkenau (M)
Dag 4: Udflugt til saltminen med den underjordiske kirke i Wieliczka (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Åbningstider i Krakow:

Forretninger har typisk åben mandag-fredag 10-19 (Lørdag 10-14), Mange større supermarkeder har dog åbent 9-22 alle ugens dage.
Museerne har meget forskellige åbningstider men som hovedregel tirsdag-søndag 10-18 (lukket mandag).

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, kort vandring og polsk køkken (A)

Efter vores ankomst til Krakow kører vi de knap 15 km til centrum af Krakow. Her indlogerer vi os på det firestjernede centralt beliggende Hotel Golden Tulip Kazimierz i Krakow jødiske bydel. Vi går derefter til fods til den gamle bydel, hvor vi skal nyde vores første møde med polsk mad på en god lokal restaurant . Her venter en tre-retters menu med traditionelle polske retter. Efter restaurantbesøget er der god mulighed for at tage en aftenvandring omkring den centrale plads, Rynek Glowny, besøge caféer eller at tage tilbage til hotellet.

Dag 2: Den gamle by, slottet og den jødiske bydel Kazimierz (M)

Efter morgenmaden er det tid til for alvor at tage på opdagelse i den smukke by. Vi besøger den jødiske bydel Kazimierz, hvor vores guidede byvandring begynder. Kazimierz var i tidernes morgen en separat by fra Krakow med egne bymure, indtil den blev en del af Krakow i 1800-tallet. Bydelen har været jødisk præget siden omkring år 1500 og blev hurtigt et jødisk kulturelt centrum. De mange synagoger i bydelen vidner om denne indflydelse. Arkitekturen er også anderledes end i "det andet" Krakow. Smukkest, og mest charmerende, er pladsen på Szeroka-gaden - som du måske kan genkende fra filmen Schindlers liste?

Vi besøger herefter det imponerende kompleks af historiske bygninger på fæstningsværket på Wawel-bjerget, som både inkluderer det gamle kongeslot og Wawel-katedralen (entré til katedralen er inkluderet). Fæstningsværket er en meget central del af Polens tidligere og nuværende historie. Først som kongeslot, hvor landet blev regeret fra i århundreder. Senere - i det 20. århundrede - fungerede slottet som residens for Polens præsident og underAnden Verdenskrig for den - af nazi-Tyskland - indsatte generalguvernør.

Byvandringen tager os videre gennem den gamle bydel, hvor vi ser de tidligste bygninger af universitetet, som stammer tilbage fra det 14. århundrede og er Centraleuropas næstældste efter Prags universitet. Et andet af dagens højdepunkter er den store markedsplads midt i den gamle bydel. En kæmpeplads, der omkranser den gamle markedshal og med St. Mary Basilikaen i det ene hjørne. Besøget i Basilaka slutter vores guidede rundtur i det centrale Krakow, og resten af dagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd.

St. Mary Basilikaen fra 1347 tårner 80m over Krakow, Polen
Billede: St. Mary Basilikaen.

Dag 3: Udflugt til Auschwitz-Birkenau (M)

Efter at have oplevet nogle af de flotteste og mest charmerende sider af Krakow og Polen, skal vi i dag stifte et indgående kendskab med det absolut mørkeste kapitel i den nyere polske og europæiske historie. Vi besøger Auschwitz–Birkenau - for de fleste det tydeligste symbol på nazi-Tysklands jødeudryddelser. Historikerne er uenige om præcis, hvor mange mennesker der omkom i lejrene. Der gættes på alt imellem en og fire millioner jøder, polakker og iøvrigt mange andre nationaliteter som konsekvens af nazisternes beslutning om at implementere Endlösung i januar 1942.

Under Anden Verdenskrig var Auschwitz et kæmpekompleks med over 40 lejre spredt rundt i regionen. I dag udgør den tilbageværende del af komplekset Auschwitz-Birkenau statsmuseum. Museet blev oprettet i 1947 til minde om ofrene og er senere blevet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Museet består af de to lejre Auschwitz I og Auschwitz II–Birkenau. Auschwitz I var oprindeligt et fængsel, som foruden at være en fangelejr også havde gaskamre. Der er ved indgangen til Auschwitz I man bliver mødt af det karakteriske skilt med ordene: "Arbeit Macht Frei". Senere blev bygningen administration for hele komplekset, da det blev udbygget. Auschwitz II–Birkenau var kompleksets store udryddelseslejr. Det kendte billede med jernbanesporet, der ender ved lejrens port, stammer herfra. Vi besøger begge lejre og får et usædvanligt tæt og spændende indblik i lejrene og deres historie.

Besøget er på mange måder en voldsom oplevelse, men det er ligeledes en vigtig erindring om en ikke så fjern fortid.

Efter besøget tager vi tilbage til Krakow, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. 

Om aftenen har vi et spændende tilkøbs arrangement for de som ønsker. Her skal vi opleve en autentisk oplevelse i den jødiske kultur - både hvad mad og musik angår. Vi spiser en tre-retters menu på en traditionel jødisk restaurant, mens vi bliver underholdt af både livlige og og melankolske toner af et ægte Klezmer ensemble.

Auschwitz II–Birkenau
Billede: Auschwitz I og Auschwitz II–Birkenau.

Dag 4: Saltminerne i Wieliczka (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse.

Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden. Her begynder vores guidede rundtur - en ca. 2,5 km lang vandretur, som tager os ned til det tredje niveau - 135 meter under jorden. Undervejs hører vi myter og fortællinger om minernes historie og oplever, hvordan de fantastiske skulpturer og kapeller er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lettere vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader, så vi anbefaler, at du tager en jakke med. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men egner sig ikke til personer, der lider af klaustrofobi.

Tilbage i Krakow er resten af dagen til fri disposition. Om aftenen tager vi samlet til afskedsmiddag på god lokal restaurant.

Saltminerne i Wieliczka, Polen
Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Vores rejse går mod afslutningen. Vi spiser morgenmad, checker ud fra hotellet og rejser hjem mod Danmark igen.

Kort

Kort over rejsen Krakow

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow her på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/9 - 16/9Se rejsetider KøbenhavnKrakow - Kulturel kvalitetstid 6.795,-FORESPØRG
26/9 - 30/9Se rejsetider KøbenhavnKrakow - Kulturel kvalitetstid 6.795,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Krakow t/r
 • Fire nætter på 4* hotel i Krakow
 • Morgenmad og to middage på gode lokale restauranter
 • Byrundtur i Krakow med den jødiske bydel, den gamle bydel og Wawel-slottet
 • Guidet rundvisning i saltminerne i Wielczka
 • Guidet rundvisning i  Auschwitz-Birkenau statsmuseum
 • Transport og entreer ifølge program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.495
 • Jødisk middag m. klezmerkoncert kr. 450
 • Øvrige entreer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her