Skip to main content

Rejser til Færøerne

Kulturrejser til Færøerne med store naturoplevelser

Imponerende landskaber, fabelagtige udsigter og en uspoleret natur i hele palettens nuancer af grøn. Intet mindre. Det er, hvad der møder dig, når du rejser til Færøerne.

Denne skjulte juvel i det nordlige Atlanterhav er et univers for sig selv. Her, hvor verden folder sig ud i et farvespil af grønne, bølgende bakker, stejle fjeldvægge og endeløse fjorde, oplever du naturen i sin mest sublime og vilde form med sine forrevne klipper og høje fjelde.

Ud over at være et geografisk vidunder er Færøerne et kulturelt skatkammer. Traditioner så gamle som øgruppens klippeformationer væves ind i hverdagen, og livet på øerne er præget af en unik blanding af nordisk arv og lokale skikke. Rejs med, og træd ind i det levende eventyr, der er Færøerne.

Streymoy, Vágar, Eysturoy, Tórshavn, Saksun

Færøerne består af i alt 18 øer adskilt af smalle sunde og fjorde og er af vulkansk oprindelse. De største af øerne er forbundet med tunneller, færger og broer, hvilket gør det nemmere at komme frem og tilbage.

Streymoy er den største ø på Færøerne. Her ligger hovedstaden Tórshavn med sin stemningsfulde og smukke gamle bydel Tinganes. Den billedskønne bugt ved Saksun og Vestmannas imponerende fuglefjeld er også nogle af højdepunkterne på øen Streymoy. På vores rejse til Færøerne besøger vi mange af de charmerende steder. Eysturoy, der er Færøernes næststørste ø, er forbundet med Streymoy med en bro over sundet.

Læs en rejseberetning fra Færøerne her og bliv inspireret.

Indkvartering på Færøerne

Der findes mange forskellige typer indkvartering på Færøerne, lige fra hyggelige pensionater og bed & breakfasts til moderne hoteller. Det bredeste udvalg af indkvartering findes i charmerende Tórshavn, mens mindre bygder og landsbyer også har overnatningssteder med autentisk færøsk atmosfære.

Indkvartering på Hotel Hafnia i Tórshavn

Når du rejser til Færøerne med Kulturrejser Europa, bor du på det legendariske hotel Hafnia i charmerende Tórshavn, der måske nok ikke er verdens mindste hovedstad, men det er tæt på. Hotellet er centralt placeret og desuden kendt for sit gode køkken.

Kulturrejser til Færøerne i grupper

En rejse til smukke Færøerne med Kulturrejser Europa er en pakkerejse med et danskejet rejsebureau i en gruppe, hvor du møder ligesindede, der lige som dig er interesseret i kulturen, landskabet og maden på Færøerne. Du har en dansk rejseleder, der forkæler gruppen med spændende historier og et lokalkendskab ud over det sædvanlige – en perfekt måde at opleve Færøerne på. Som altid er naturligvis både hotel og fly inkluderet samt flere udflugter og måltider.

Færøerne – kontrasternes land

Færøernes klipper stiger majestætisk op fra havet, og fjordene snor sig elegant gennem landskabet. Her er vildt og ærefrygtindgydende, roligt og majestætisk. Hver vig, hvert plateau og hver bugt er som en portal til et fortryllet rige.

Midt i denne vilde, uberørte natur findes små bygder, hvor traditioner er dybt forankret i lokalsamfundet. Hovedstaden Tórshavn åbner døren til et pulserende kulturliv. Gå en tur gennem de smalle stræder og mærk historiens vingesus, der hvisker om vikinger, sagn og nutidens dynamik.

Færøernes baggrund og historie

I mere end et årtusinde har Færøerne været formet af historien, og hver klippe og bølgende bakke og de grønne fjelde bærer på fortidens fortællinger. En nærmest magisk enhed, der ikke kan undgå at imponere og inspirere.

Færøerne blev bosat første gang af irske munke i 600-tallet. I begyndelsen af 800-tallet blev de imidlertid fordrevet fra øerne af vikingerne fra Norge, og Færøerne kom dermed under den norske – og senere den danske – krone. Først i 1948 blev Færøerne en del af Danmark og fik selvstyre.

Færøerne som selvstyrende nation

I dag er Færøerne en selvstyrende nation med sit eget parlament i det danske rige. Øernes udvikling har gennem årene været præget af nært forhold til Danmark, samtidig med at de lokale har formået at holde fast i en unik færøsk kultur, samtidig med at kulturarven fra Danmark stadig er synlig.

Færøsk kultur og faste traditioner

Bygderne på Færøerne med de karakteristiske, små huse med græstag og små, hyggelige fiskerhavne er et unikt billede på fortiden. Hovedstaden Tórshavn står også, med sin brostensbelagte gamle bydel og historiske bygninger, som et levende monument over øernes kulturarv, der holdes i hævd og fejres hvert år til begivenheder som f.eks. Ólavsøka-festivalen, hvor lokalbefolkningen ifører sig deres farverige nationaldragter.

Færøernes kulturarv lever videre og udvikles fortsat i dag. Moderne færøske musikere, kunstnere og forfattere trækker på fortidens inspiration og skaber dermed et dynamisk kulturlandskab, der både ærer arven og udforsker nye territorier.

En rejse til Færøerne er altså både en rejse gennem det fysiske landskab og gennem tid og kultur. En mulighed for at forstå fortidens indflydelse på nutiden og lade sig fordybe i den enestående historie, der har formet de utrolige, smukke grønne øer i Atlanterhavet.

Færøernes fjorde, klipper og naturlige mystik

Allerede første gang, man sætter fødderne på færøsk jord, åbner landskabet sig som et magisk teater, hvor dramatiske landskaber udfolder sig foran dig. Dybblå fjorde, bløde, grønne bakker og forrevne klipper udgør et visuelt mesterværk.

De færøske fjorde

Færøernes fjorde er som dybe snit i landskabet, et naturligt mesterværk indhyllet i storslået skønhed. De skærer sig ind i øernes indre og skaber en konstant kontrast mellem de dramatisk stigende klippevægge og det blå hav. På en rejse til Færøerne vil du opleve fjordene som livsnerver, der forbinder bygderne langs kysten og giver et glimt af øernes daglige liv, samtidig med at de agerer spisekammer for øernes indbyggere.

Færøernes bjerge

Bjergene på Færøerne rejser sig som majestætiske vogtere over øerne. Høje og vilde strækker de sig mod himlen, og deres skråninger er om sommeren dækket af saftigt græs og farverige blomster. At vandre gennem disse bjerge er som at komme tættere på himmelhvælvet, og udsigten fra toppene er ubetalelig.

De vilde klipper og fjelde på Færøerne

Færøernes klipper og fjelde er som skulpturer hugget med naturens egen mejsel. Ujævne, savtakkede og imponerende stiger de op fra havets dyb, og deres skarpe konturer skaber en dramatisk kontrast mod den blå horisont.

Den unikke smag af Færøerne

Naturen og kulturen på Færøerne er én ting – gastronomien en helt anden. Det færøske køkken er fyldt med lokale delikatesser fra Atlanterhavet. Summen af århundreders traditioner baseret på det barske klima og det gavmilde hav. Harer, får, hvaler, fisk og andre dyr – er blevet fanget, nyttet til fulde og gemt til hårde tider. De ældgamle opbevaringsmetoder som saltning og fermentering bruges fortsat i dag og er med til at give de lokale delikatesser sin unikke smag.

Ræst og skærpekød

Fisk og lam er hovedbestanddel i mange lokale retter på Færøerne – prøv f.eks. skærpekød, tørret lammekød, der får sin karakteristiske smag gennem en lang modning. Spis det som pålæg på rugbrød eller sammen med kogte kartofler. Meget kød og fisk opbevares gennem ’ræst’ – fermentering. Kødet lufttørres og får dermed en helt særlig smag og tekstur.

Søpapegøjer

Traditionelt har søpapegøjer været en vigtig del af kosten på Færøerne og spises stadig i dag. De må dog kun fanges visse måneder om året (oktober til januar). Smagen skulle minde om fasan med et strejf af havsmag.

En varm velkomst i det kølige Nordatlanten

Gæstfrihed er en hjørnesten i Færøernes historie, og som besøgende kan du forvente at blive mødt med åbne arme. For selv om det kan lyde som en kliché, er færingerne meget åbne og imødekommende. Uanset om du vandrer gennem en lille bygd eller besøger hovedstaden Thorshavn, vil du føle dig velkommen.

Gæstfriheden trækker formentlig tråde til dengang, hvor det var livsnødvendigt at hjælpe og støtte hinanden på Færøerne. Det er derfor ikke usædvanligt at blive inviteret indenfor i et lokalt hjem til en kop kaffe eller et måltid mad – og en fortælling om øernes kultur, gamle traditioner og livet i harmoni med den smukke natur.

Praktiske råd og rejsetips til Færøerne

Før du sætter kurs mod Færøerne, er det vigtigt at have styr på praktiske detaljer og rejseforberedelser. For indrejse er det normalt ikke nødvendigt med visum for besøgende fra Danmark og øvrige EU-lande, men det er altid godt at dobbelttjekke de seneste krav og regler, da de kan ændre sig. Det kan Kulturrejser Europa naturligvis hjælpe med. Husk, at dit pas skal være gyldigt, også selv om du har et danskt pas. Valutaen på Færøerne er færøske kroner, der dog kun findes som sedler. Mønterne er danske, så du kan altså bruge danske kroner, både mønter og sedler. Flere steder kan du dog blot bruge kreditkort. Vi anbefaler, at du har en rejseforsikring, der dækker eventuelle uforudsete hændelser.

Bedste rejsetidspunkt til Færøerne

Klimaet på Færøerne kan være uforudsigeligt og omskifteligt, men sommermånederne (fra juni til august) er i udgangspunktet det bedste tidspunkt at besøge Færøerne. Her er temperaturerne mildere, og landskabet byder på grønne landskaber og farverige blomster. Det er dog vigtigt at vide, at vejret kan ændre sig hurtigt, så medbring lag-på-lag tøj og en vandtæt jakke for at være forberedt på alle eventualiteter.

Aktiviteter og udendørs eventyr på Færøerne

Færøernes dramatiske landskaber og enestående natur er et paradis for udendørsentusiaster, og øerne byder på en overflod af aktiviteter for alle, der ønsker at fordybe sig i den imponerende natur. Uanset om du er eventyrlysten eller blot har lyst til at opholde dig udendørs, er der en række ting, du ikke må gå glip af, når du besøger Færøerne:

Vandreture
Den nordatlantiske ø-gruppe er kendt for sine fantastiske vandreruter, der tager sine besøgende gennem bjerge, langs klipper og over grønne dale. En af de mest populære ruter er en tur til "Slættaratindur", Færøernes højeste punkt, der belønner vandrere med en spektakulær udsigt over øgruppen.

Fuglekiggeri
Færøerne er et mekka for fuglekiggere, da fuglelivet her er særdeles rigt med tusindvis af ynglepar langs klippekysterne. Der er registreret mere end 300 forskellige fuglearter på Færøerne, og heraf er ca. 200 sjældne. Og der kommer flere til hvert år.

Hvert år trækker tusinder og atter tusinder af fugle fra øst og vest over Atlanterhavet og slår sig ned på Færøerne. Har du en lille ornitolog i maven, er her derfor ideelt til at spotte sjældne fugle. De sjældne fugle kan ses overalt på øerne, men den største chance har du ved den nordlige del og den sydlige, den østlige og den vestlige del af kysten – kort sagt de steder, fuglene først støder på land, når de kommer flyvende langvejsfra. Øerne Svínoy, Fugloy, Mykines og Suðuroy er derfor oplagte destinationer, hvis du er ivrig fuglekigger.

De søde søpapegøjer
Intet besøg på Færøerne uden også at spotte de søde søpapegøjer – eller lunder, som de rettelig hedder. Efter at have været i nedgang gennem flere år er antallet af lunder nu igen støt stigende, så du får chancen for at se de charmerende væsener boltre sig på Færøerne. Søpapegøjerne kan ses fra april til september, hvor maj-august er det bedste tidspunkt. Resten af året er lunderne til havs.

Det bedste sted at opleve søpapegøjerne, der lever i store kolonier på Færøerne, er på øen Mykines. Der findes også andre – mindre – kolonier langs Færøernes kyst. Anslået antal af lunder i sæsonen er på omkring en million!

Fiskeri
Færøerne er omgivet af det rige nordatlantiske hav, og havnen og fiskeri har derfor spillet en stor rolle i øernes kultur i århundreder. Som besøgende kan man deltage i fisketure fra havnen med erfarne lokale fiskere, hvor du kan prøve lykken med at fange lokale arter som torsk, laks og makrel. Mange færøske bygder og landsbyer har også traditionelle fiskefestivaler, der fejrer det nære forhold mellem øboere og havet.

Færøerne er en længsel efter eventyr

Færøerne er ikke bare et indbydende rejsemål; det er en længsel efter eventyr, en trang til at fordybe sig i naturens poesi og absorbere kulturens mange rige nuancer. Så tag med på en rejse, hvor naturens mirakler og kulturelle skatte smelter sammen og skaber uforglemmelige minder.

Fabelagtige Færøerne

6 dage Fra 14.995,-

Rejse til Færøerne - med dansk rejseleder Færøerne - en oplevelse af de sjældne - Imponerende landskaber, fabelagtige udsigter, uspoleret natur og en rig kulturarv, hvor gamle traditioner og moderne ø-liv går hånd i hånd. Når græsset er grønnere end grønt, og dagene er lyse og lange og årstiden allerbedst, byder vi dig velkommen i Nordatlanten. Nuancerne i den grønne farvepalet er uendelig, og den enestående, uberørte natur betager alle, der besøger de vidunderlige øer...Læs mere om rejsen til Færøerne