Skip to main content

Opera i Verona

Solnedgang i Verona, Italien
Opera i Verona, Italien
Julies balkon i Verona, Italien
Opera i Verona
Verona i Italien
Aida plakat og arenaen
Restaurant Toretta i Verona, Italien
Piazza Delle Erbe i Verona, Italien
Status:
Datoer på vej

Operarejse til Verona i 2023

Opera under åben himmel

Opera under en åben stjernebesat himmel er en oplevelse for livet - og vi ved, at kun det bedste er godt nok. Udover fabuløs opera, bor vi kun fem minutters gang fra byens berømte arena, og forkæler os selv med en fem retters gourmetmiddag på en af byens anerkendte restauranter.

Derfor skal du rejse med os på operarejse til Verona:

  • Billetter til to fantastiske operaer på Arena di Verona
  • Centralt placeret 3* hotel
  • Udsøgt fem-retters gourmetmiddag med vinmenu
  • Guidet byvandring i Verona
  • Dansktalende rejseleder

Særforestilling med Placido Domingo 

På vores særrejse 4/8-2023 kan du se frem til en ekstraordinær operaoplevelse, når den verdenskendte og meget talentfulde Placido Domingo optræder i anledning af Arena Opera Festivals 100-års jubilæum. Vi har sikret os guldbilletter til forestillingen, så du sidder behageligt og tæt på scenen og får den fulde oplevelse. Alle er i aftenens anledning klædt formelt eller i galla, hvilket bidrager til en flot og stemningsfuld aften på den gamle arena i Verona, som du aldrig glemmer.

Udover Placido Domingos unikke jubilæumsforestilling 6/8 skal vi på denne særrejse også nyde operaen Tosca, hvor vi sidder på gode pladser i den mørkeblå kategori.

Hotel i byens hjerte

En rigtig operarejse til Verona opleves bedst i selve hjertet af byen. Derfor bor vi på Hotel Mastino eller Hotel Marco Polo, hvorfra der er nem adgang til Veronas smukke gader med de mange eksklusive butikker, museer og restauranter. Du kan også nyde et godt glas vin på Piazza Bra efter aftenens forestilling, uden at bekymre dig om hjemtransport.

Dagen efter den uforglemmelige fem-retters velkomstmiddag skal vi opleve Veronas kendte og ukendte seværdigheder på en byvandring med vores dygtige rejseleder.

Vi tilbyder også en ekstra udflugt til Norditaliens Toscana - det billedskønne landskab i Colline Moreniche. Her besøger vi en af de lokale vingårde, inden turen går til ”eventyr-byen” Il Borghetto, hvor der er tid til at spise en god frokost.

Vores lokalboende rejseleder kender byen ualmindeligt godt og bidrager gerne med viden og information om Verona, hvilket gør rammerne omkring de to inkluderede operaforestillinger til de bedst tænkelige.

Kort dagsprogram for opera i Verona:

Dag 1: Ankomst til Milano. Kørsel til Verona. 5-retters velkomstmiddag med tilhørende vine på gourmetrestaurant (A)
Dag 2: Guidet byvandring i Verona. Første opera (M)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser. Anden opera (M)
Dag 4: Fridag eller ekstraudflugt til vandmøllebyen Borghetto m. vinsmagning (M)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad    A = Aftensmad

Vi gør opmærksomme på, at programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme, ligesom arenaen kan flytte rundt på forestillingsdage, fx pga. vejret. Endeligt program udleveres ved ankomst.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Milano og kørsel til Verona. Velkomstmiddag på én af Veronas gourmetrestauranter (A)

Vi modtages af rejselederen efter ankomsten til Milano, og straks efter bagageudleveringen sætter vi kursen mod Verona. Vi regner med at ankomme midt på eftermiddagen til et af vores centrale hoteller, Hotel Marco Polo eller Hotel Mastino, hvor vi skal tilbringe de næste fire nætter. Begge hoteller ligger midt i det historiske bycentrum, så vi kan gå til alt, inklusive arenaen, der ligger blot fem-ti minutters gang fra hotellet. Der er tid til en middagslur, eller til at indsnuse lidt af byens atmosfære, inden vi skal nyde en dejlig velkomstmiddag på en af byens bedste restauranter.

På restauranten sidder vi indenfor i de hyggelige omgivelser, mens vi nyder en udsøgt fem-retters menu akkompagneret af udvalgte vine. Både betjening og stemning er i top på denne uforglemmelige første aften i Verona, som er en helt perfekte introduktion til vores ophold. Restauranten ligger blot fem minutters gang fra hotellet, så vi kan gå derhen sammen.

Dag 2: Guidet Byvandring i Verona. Første opera (M)

I dag skal vi lære Verona rigtigt at kende, og vi starter dagen med en guidet byvandring med en inspirerende autoriseret lokalguide. Vi går gennem de ældste dele af Verona, hvor vi bl.a. ser nogle af de mange romerske udgravninger, Julies berømte balkon, Piazza Erbe og Piazza Signori. Rejselederen er naturligvis også med, og kan bidrage med mange interessante oplysninger og gode råd.

Verona med Julies berømte balkon
Billede: Verona med Julies berømte balkon

Vi mødes til den første opera om aftenen. Du kan leje en pude i arenaen, hvis du ikke medbringer din egen. Tilbage står blot at ønske rigtig god fornøjelse.

Der bliver tid til at holde siesta og spise middag, inden vi skal gå de få meter til den gamle arena og aftenens forestilling.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser. Anden opera (M)

I dag er der en fridag, og mulighederne er mange. Verona er et sandt slaraffenland af eksklusive butikker, så shopping vil være oplagt. Der er naturligvis også mulighed for at besøge nogle af de mange interessante seværdigheder, museer og kunstgallerier – men andre vil måske vælge at tage på en lidt længere udflugt. Stationen i Verona ligger cirka et kvarters gang fra hotellet, og der kører tog i stort set alle retninger. Det vil være oplagt at køre til enten Peschiera eller Desenzano - to skønne byer, som ligger direkte ved Gardasøen.

Alternativt kan du køre mod øst og nå så langt som til Venedig – en tur som, kan gøres på godt en time med lyntog eller to timer med det almindelige intercity tog.

Venedig er altid et besøg værd, og toget ankommer til stationen S. Lucia, som ligger lige ud til Canale Grande - nemmere bliver det ikke. Hvis du tager afsted i fornuftig tid, kan du med lidt god planlægning nå en hyggelig formiddag i denne spændende by, en god frokost og måske oven i købet en sejltur over lagunen til den dejlige ø Lido di Venezia, inden turen går tilbage.

Det er tid til rejsens anden operaforestilling og vi mødes i god tid før aftenens forestilling.

Opera i den udendørs arena. Verona, Italien.
Billede: En aften i areanaen

Dag 4: Fridag eller ekstraudflugt til vandmøllebyen Borghetto med vinsmagning (M)

Efter en sen morgenmad skal vi ud at opleve det skønne Italien. Noget af Italiens smukkeste natur ligger lige syd for Gardasøen, blot få kilometer fra Verona. Området hedder Colline Moreniche og minder utroligt om det berømte Toscana. Vi besøger det kendte vinområde Lugana, hvor vi skal smage på nogle af de gode vine, inden vi sætter kursen mod den lille fortryllende vandmølleby Borghetto. Her får vi tid til at spise en god frokost og nyde den skønne natur inden turen går tilbage til Verona efter en uforglemmelig dag fuld af god vin og skønne oplevelser.

Vinområdet Lugana og vandmøllebyen Borghetto
Billede: Vinområdet Lugana og vandmøllebyen Borghetto

Eftermiddagen samt aften er til egen disposition.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at forlade Verona, og turen går atter mod Milano, hvor flyet hjem til Danmark venter efter en ferie med uforglemmelige musikalske og kulturelle oplevelser. 

NB! Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program afhængig af lokale forhold.

Vigtig information om opera

Operaforestillingerne i Verona foregår i den gamle romerske arena under åben himmel. Forestillingerne finder sted i den bedste sommerperiode, hvor klimaet som udgangspunkt er stabilt med lune aftener under den sorte stjernehimmel.

Har man plads på de gamle stentrin, er det en god idé at komme i god tid, da det er "først til mølle-princippet" som gælder, men rejselederen giver naturligvis anvisninger omkring dette. Har man tilkøbt faste pladser, kan man nøjes med at ankomme 15-20 minutter inden forestillingens start.

Som udgangspunkt er påklædningen afslappet på de gamle stentrin, mens der er dresscode for de, der tilkøber billetter i de dyrere kategorier. Læs mere under "Tilkøb af nummererede pladser". På de gamle stentrin anbefales det at medbringe en pude, som også kan lejes i arenaen.
Det er ikke længere tilladt at medbringe picnic på hverken de nummererede og unummerede pladser. Det er kun tilladt at medbringe en lille vandflaske - dog ikke glasflaske.

Skulle det ske, at vejret ikke arter sig helt efter planen, vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Arena di Verona har mulighed for at udskyde starten i op til 2½ time, før en evt. aflysning af forestillingen meddeles. I disse tilfælde refunderes billetprisen. I tilfælde af at en allerede påbegyndt forestilling må afbrydes pga. vejret, refunderes billetten IKKE.

Det gælder derfor, at Kulturrejser Europa kun kompenserer for billetten efter disse regler, samt hvis sygdom, strejker og andet forhindrer afvikling af en forestilling.

Vi ønsker rigtig god fornøjelse!

Særforestilling med Placido Domingo

Arena Opera Festivals 100-års jubilæum

På afrejsen 4/8-2023 kan du se frem til en ekstraordinær operaoplevelse, når den verdenskendte og meget talentfulde Placido Domingo optræder i anledning af Arena Opera Festivals 100-års jubilæum. Placido Domingos imponerende repertoire omfatter mere end 150 roller, og til denne spektakulære aften fremfører han nogle af de roller, der i høj grad har været med til at forme hans karriere. 

Vi har sikret os guldbilletter til forestillingen, så du sidder behageligt og tæt på scenen og får den fulde oplevelse. Alle er i aftenens anledning klædt formelt eller i galla, hvilket bidrager til en flot og stemningsfuld aften på den gamle arena i Verona, som du aldrig glemmer. 

Opera i Verona och Placido Domingos jubileumskväll.

Udover Placido Domingos unikke jubilæumsshow 6/8 skal vi aftenen inden nyde operaen Tosca, hvor vi sidder på gode pladser i mørkeblå kategori.

Kort

Rejsen Opera i Verona

Kort over rejsen Opera Verona 5 dage

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Verona på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen Opera i Verona

 

Se andre populære rejser her