Skip to main content

Vandreferie i Grækenland - Athen, Peloponnes & Hydra

Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Vandreferie i Grækenland

Oplev Athen, Peloponnes og øen Hydra

Vandreferie i Grækenland på naturskønne Peloponnes samt øen Hydra og naturligvis, med besøg i Athen.  

Derfor skal du rejse med os på vandreferie i Grækenland:

 • Kulturrejser Europa er ekspert på det græske fastland
 • Besøg ved store antikke seværdigheder samt unikke naturperler væk fra alfarvej
 • Oplev det ægte Grækenland, langt fra det mainstream og de turistede øer
 • Dansktalende rejseleder hele vejen i samarbejde med dygtige lokalguider undervejs
 • Den mageløse græske natur og indblik i historie og folklore

Peloponnes – uspoleret og fantastisk natur

Peloponnes er dækket af frodige foldebjerge og er for mange, fortsat, et uopdaget vidunder og (heldigvis)en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Landsdelen er spækket med fantastisk natur, vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian.

Vores udgangspunkt for vandringerne er strandhotellet i landsbyen Isthmia tæt på Korinthkanelen. Her er stille og roligt og her kan vi rigtigt slappe af og nyde roen efter endt vandring. Turen slutter med 2 overnatninger i spændende Athen hvor du har tid på egen hånd til at udforske det gamle centrum.
 
I Spartaregionen vandrer vi i og omkring den byzantiske middelalderby Mystras –  hvor klostret Pantanassa fortsat er beboet af en gruppe nonner. Den imponerende Vouraikos kløft med små floder, vandfald og lokale landsbyer vil bærer vores forspor. Her venter os også en herlig togtur i det berømte tandhjulstog, som går fra bjergerne ned til kysten. I den meget charmerende havneby Nafplio besøger vi den imponerende Palamidi Borg, hvorefter vi aflægger det store antikke amfiteater Epidavros et besøg.

Det gamle Korinth og den charmerende ø Hydra, som ingen biler har, binder en sløjfe på vores eventyr. Athen venter os som en perfekt finale på vandreferien i det autentiske Grækenland. Som en lille ekstraoplevelse har vi inkluderet en vinsmagning i Nemea.

Kort dagsprogram for vandreferien:

Dag 1: Ankomst til Athen, kørsel til Isthmia ved Korinthkanalen (A) 
Dag 2: Vandring i Mystras og Sparta (M,A)
Dag 3: Vandring i Vouraikos Nationalpark (M,A) 
Dag 4: Vandring til Nafplio, Besøg på Palamidiborgen og Epidavros (M,A)
Dag 5: Sejlads til og vandring på øen Hydra (M,A)
Dag 6: Vandring i antikke Korinth (M,A)
Dag 7: Kørsel til Athen og fridag til egne oplevelser (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Athen, kørsel til Isthmia ved Korinthkanalen

Efter ankomsten til Athen, sætter vi kurs mod Peloponnes - Grækenlands største halvø. Vores hotel ligger ved vandet ikke langt fra udmundingen af den imponerende og menneskeskabte kanal, som skiller Peloponnes fra det øvre fastland. Allerede tilbage i oldtiden var der tanke på at skabe en gennemgang over den seks km brede landtange. Kejser Nero satte i år 67 e.Kr. 6.000 jødiske krigsfanger til at påbegynde udgravningen, men hans værk blev ikke færdigt. Herefter gjorde venetianerne forgæves forsøget. Omsider i 1893 åbnede Grækenland den endelige forbindelse, som afkortede sejladsen mellem det Ioniske Hav og Piræus (havnen ved Athen) med 200 sømil.
 

Billede:
Panorama over Peloponnes.

Hotellet i Isthmia, hvor vi skal være i fem nætter, ligger i rolige omgivelse ned til vandet. Det er et skønt udgangspunkt for dagene iført vandreskoene og indbyder til afslapning og ro når vi vender tilbage om eftermiddagen. 

Dag 2: Mystras og Sparta (M,A)

Efter morgenmaden drager vi med bus sydover ind i hjertet af Peloponnes. Sparta som i antikken var en af de førende og stærkeste græske bystater, på lige fod med Athen og kendt for en velorganiseret og kampklar hær.

Turens første vandring foregår i den imponerende byzantinske ruinby Mystras som er på Unescos Verdensarvsliste. Den blev opført i 1200-årene op ad bjergskråningen, således at byen var let at forsvare mod eventuelle angreb. Her var både beboelse, kirker og klostre og øverst blev der i 1249 opført en korsridderborg - Kastro - hvorfra den byzantinske statsholder regerede. 


Billeder:
Mystras.

I dag er det en spøgelsesby undtagen Pantanassa klostret fra 1430 som endnu er beboet af en håndfuld aldrende nonner.  Mystras husede i sin storhedstid op mod 30.000 mennesker og er i dag et friluftsmuseum der vidner om Det Byzantinske Riges glorværdige og magtfulde æra. Mystras var mødested for øst-vestlig kultur - et handelsmæssigt og politisk center - og storhedstiden kulminerede i 1300-1400-årene. Det Osmanniske Rige overtog magten og kirker blev lukket og ødelagt og kristne vægmalerier overmalet. Byen blev gradvist forladt og de sidste forlod byen i 1832. 

Efter vores vandring i Mystras aflægger vi byen Sparta et besøg. Her har vi tid til at orienterer os og spise frokost inden vi på tilbagevejen skal smage på vin i Nemearegionen. 

Højdemeter ca. 240m op / 240m ned: Distance ca. 5 km 

Dag 3: Vouraikos Nationalpark og togtur (M,A)

Turen denne morgen går med bus mod vest, langs Korintgolfen og Achaia-regionens grønne bjergmassiver.  Fra havne -og stationsbyen Diakoftó begynder vores vandring gennem den naturskønne Vouraikos kløft. Ruten går langs med den lille tandhjulstogbane som er den mest spektakulære togrute på hele Balkanhalvøen.


Billede: Vouraikos kløften.

Togbanen går op til bjergbyen Kalávrita som er et yndet skisportssted om vinteren og mange nyder den svale bjergluft her om sommeren. Kalavrita bærer på en grum og tragisk historie fra Anden hvor tyske soldater dræbte alle drenge og mænd i byen. Zachlorou hedder den lille pittoreske stationsby som ligger 5 km fra Kalávrita og i hjertet af køften. Landsbyen gik heller ikke ramt forbi da tyskerne kom til området. I December 1942 blev den gamle by brændt ned. I dag er der en samling huse samt taverner og cafeer rundt om den lille stationsbygning. Vi nyder en stund her inden vi får mulighed for at stige på toget. Langsomt bevæger vi os gennem den imponerende natur, ned gennem den pittoreske kløft, langs brusende floder og vandfald og tæt skov. Tilbage ved kysten venter vores bus som kører os tilbage til Isthmia.  

Højdemeter ca. 620 m op/ 300 m ned. Distance ca. 12,5 km 


Billede: Vouraikos nationalpark.

Dag 4: Nafplio, Palamidi, Epidavros (M,A)

Vi følger en fantastisk smuk rute i bjergene langs havet frem til den turkisfarvede bugt Karathona.


Billeder: Vandring i smukke omgivelser.

Vi skal opleve den skønne og utroligt hyggelige havneby Nafplio der i 1828 blev Grækenlands første hovedstad, efter 400 års osmannisk herredømme. Med sin overvældende charme og skønhed fortryller Nafplio altid sine gæster. Et væld af restauranter, cafeer og barer samt butikker findes i de livlige små gader, på havnepromenaden og på byens stemningsfulde torve.


Billede:
Nafplio, Grækenlands smukkeste havneby.

Byens vartegn fra middelalderen, Palamidiborgen, troner i sin venetianske pragt, majestætisk over byen. Udsigten fra fæstningen, som vi besøger, over hele Nafplio og havet omkring, er i sandhed spektakulær. Der skulle være 999 trin op til borgruinen, den bedst bevarede af sin slags. På tilbagevejen med bus, stopper vi og besøger det verdensberømte antikke amfiteater Epidavros. Det er en af de smukkeste arkæologiske seværdigheder i Grækenland og nok det bedst bevarede amfiteater af alle. Det imponerer med sin perfekte akustik og er stadig fungerende som scene for diverse koncerter og teateropsætninger. 

Højdemeter 100 m op/ 100 m ned, Distance 5 km

Dag 5: Øen Hydra (M,A)

Når man siger Grækenland siger man også øer og naturligvis skal det element med på denne rejse. Hydra er en del af De Saroniske Øer og er ganske speciel. Det er ikke lovligt at kører i bil herovre hvorfor den lille ø har ca. 500 æsler. Nogle kender måske øen fordi den hedengangne amerikanske sanger og digter, Leonard Cohen, havde sommerhus her.


Billeder: Charmerende Hydra.

Hovedbyen på Hydra ligger som et amfiteater af traditionelle stenhuse i øens bugt og vi oplever den via de labyrintiske gader og gyder. Du har fri til at opleve den selv eller i følgeskab med dine medrejsende. Sidst på dagen sejler vi tilbage til fastlandet og kører til hotellet.

Højdemeter: 200 m op / 200 m ned, Distance ca. 7 km


Billeder: Gå på opdagelse på farverige Hydra.

Dag 6: Det gamle Korinth (M,A)

Vi besøger i dag den gamle by Korinth en kort køretur fra hotellet. Samtidigt har vi pakket kufferten og siger farvel til Isthmia. I Korinth skal vi vandre op til det antikke fort og stedets acropolis i en højde af 575 meter over havet. På grund den strategiske gode placering ved Korinthtangen blev Korinth tidligt en af middelhavsområdets vigtigste handelsbyer. Da man ville undgå den farefulde sejlads syd om Peloponnes (før Korinthkanalens tilbliven) omlastede man sine skibe her. I oldtiden var byen travlt  beskæftiget med skibsbygning og keramikproduktion. Herudover var den berygtet for et blomstrende prostitutionsliv. Yderligere kender stedet fordi Apostlen Paulus skrev to af sine breve til den tidlige kristne menighed i Korinth. Sidst på eftermiddagen har vi kurs i bus mod millionbyen Athen og vores centralt beliggende hotel. 

Højdemeter: ca 330 op / 150 ned, Distance 8 km 


Billeder: Det gamle Korinth.

Dag 7: Athen (M)

Tiden i Athen er din egen og det gamle centrum er til at overskue med de største seværdigheder i gåafstand fra hotellet. Måske er det dit første besøg i den græske hovedstad og så skal man naturligvis besøge legendariske Akropolis. Herfra har man en betagende udsigt over millionbyen. Du kan også bruge dagen og aftenen i de stemningsfulde gader i Plaka eller Monastiraki. Plaka, Gudernes Kvarter, med sine labyrintiske gader, der fører op til Akropolis, og små charmerende huse, haver og butikker, er det ældste kvarter i Athen. Det har kontinuerligt været beboet siden antikken.


Billede: Akropolis og gade i Athen.

Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske togstation fra 1895, finder du små hyggelige butikker, cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistaraki-moskeen. Måske når du en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen, hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Du kan også shoppe på hovedstrøget Ermou eller drikke en frappé på en af de moderne caféer i den "dyre" shoppinggade Kolonaki eller nyde en ouzo på en gammel kafe-neio. Det kan også anbefales at besøge byens hjerte, Syntagma-pladsen, hvor du kan iagttage de festklædte vagter Evzones foran den græske parlamentsbygning. Det kan anbefales, både dag eller aften, at se deres specielle march, som udføres hver halve time. Det nye Akropolis Museum, lige overfor selve Akropolis, er meget anbefalelsesværdigt. Det er en fantastisk bygning! Det koster kun fem euro at komme ind, og er du over 65 er det en anelse billigere.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi har igennem den forgangne uge stiftet bekendtskab med et dejligt område af Grækenland, uovertruffen i skønhed. Det har med sikkerhed sat sig som en mindeværdig oplevelse, som vi bærer med os, når vi drager mod lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Kort

Vandreferie i Grækenland

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Athen, Sparta og Korinth på dmi.dk.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
20/4 - 27/4Se rejsetider KøbenhavnVandreferie i Grækenland
Nyhed
11.995,-Udsolgt
19/10 - 26/10Se rejsetider KøbenhavnVandreferie i Grækenland 11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Athen t/r
 • Fem nætter på hotel i Isthmia
 • To nætter på hotel i Athen 
 • 7 x morgenmad og 5 middage på hotellerne
 • En vinsmagning 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Entréer if. program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.995 (begrænset antal)
 • Øvrige entréer ikke nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguider* (frivilligt) 

  *Drikkepenge er ikke et ord vi danskere finder behag i. Vi er vandt til, at al service er indkluderet i prisen. Kulturrejser Europa sørger så vidt muligt for, at inkludere alle udgifter i udsalgsprisen. Dog er drikkepenge meget svært at få samarbejdspartnere til at forholde sig til. Alligevel er det, i det meste af verden, kutume at give lokalguider og buschauffører en lille skilling for god service. Dette er naturligvis frivilligt.   

Hotel

Se andre populære rejser her