Skip to main content

Klassiske Portugal

Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Rundrejse i Portugal

Maleriske landskaber, prægtige borge og imponerende kirker i kombination med storby, portvin, fadosang og gode lokale måltider. Dét, og en lang række byer og monumenter af stor historisk betydning, oplever du på denne rundrejse i Portugal.

Faktisk er hele otte af turens seværdigheder optaget på UNESCO's liste over Verdenskulturarv, nemlig Porto, Guimarãres og Douro i nord, Tomar eller Fatima samt Batalha i midten af Portugal, Belem og Baixa-bydelen i Lissabon samt den traditionsrige musikform Fado.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Portugal:

 • Oplevelsesrig rundrejse med mange udflugter og og historiske seværdigheder 
 • Udvalgte hoteller. Central beliggenhed i Porto og Lissabon 
 • Portvinssmagning og sejlads på Douro-floden
 • Vidende og erfaren dansktalende rejseleder under hele rejsen

Porto, Braga, Guimarães og frokost på vingård

I nord går rejsen til portvinens hovedstad Porto, naturligvis med besøg i et af portvinshusene og med flodsejlads på Douro-floden. Turen går også til den hellige by Braga og hyggelige Guimarães med rødder tilbage til middelalderen.
I Douro-regionen ser vi især flotte landskaber og nyder synet af vinmarkerne i terrasser på skråningerne, og naturligvis besøger vi en vingård, hvor vi spiser en dejlig frokost.

Óbidos og Batalha

Et andet af rejsens højdepunkter er den gamle fæstningsby Óbidos, som ligger smukt øverst på en bjergtop med en charmerende gammel bydel med hvide huse og  brostensbelagte gader. I Batalha hører vi om den slaget over Spanien og der store kirke-og klosterkompleks.

Lissabon

Rundrejsen afsluttes i Portugals pulserende hovedstad Lissabon, som er et fornemt miks af nyt og gammelt. I Belém-bydelen beundrer vi det historiske opdagelsesmonument samt den overdådige Jeronimus-kirke. I Lissabon-bydelene Baixa, Bairro Alto og Alfama-kvarteret rejser vi tilbage i tiden og indtager de smalle gader og store pompøse pladser.

Fado-aften

Vil du opleve en af Portugals stolte traditioner, så følg med til Fado-aften på vores ekstraudflugt. Her spiser vi en dejlig og stemningsfyldt middag i et af de berømte fadohuse, hvor maden ledsages af ”fadistaens” melankolske stemme akkompagneret af guitarspil.

Hoteller og beliggenhed

Hotellerne på denne rundrejse er nøje udvalgt. Vi har lagt vægt på en god og central beliggenhed i Porto og Lissabon, hvor du bor i gåafstand eller en tur med metro til de store seværdigheder, restauranter og shoppinggader. 

Rundrejsen er for dig, der gerne vil introduceres til det bedste af Portugal. Som altid på vores rejser følger der en kyndig dansktalende rejseleder med på hele turen.

Kort dagsprogram for Klassiske Portugal 8 dage:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og kørsel til Porto (A)
Dag 2: Porto, byrundtur, portvinssmagning og sejltur på Douro-floden (M,A)
Dag 3: Braga og Guimarães (M,F)
Dag 4: Douro-dalen med frokost på vingård og til Midt-Portugal* (M,F,A)
Dag 5: Batalha og Óbidos. Til Lissabon, ekstra udflugt: Fado-aften (M,F)
Dag 6: Lissabon og Belém, tid på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser, afskedsmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt byttes rundt på programmet.

* For rejserne i foråret 2023, er opholdet i Midt-Portugal i Fatima. For rejserne i efteråret 2023, er opholdet i Midt-Portugal i Tomar. 

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Særlige begivenheder

Lissabons festdag den 12. juni

I juni fejrer lissabonnerne Santo Antonio - Lissabons skytsengel  - den 12. juni om aftenen og ud på natten. Dagen fejres med grillede sardiner, musik, optog og masser af folkeliv især i Alfama, hvor Santo Antonio kirken også er beliggende.
Følger du med på rejsen til Lissabon med afrejse 7. juni 2023, får du mulighed for at opleve Lissabons folkefest.

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal (A)

Efter ankomsten til Lissabon kører vi i bus til Porto. Vel fremme i Porto indlogeres vi i byens centrum, og om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Porto med portvinssmagning, bytur og sejltur på floden (M,A)

Byen Porto ligger ved Douro-flodens udløb og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. De senere år har man ivrigt byfornyet, og i dag er Porto en god kombination af nyt og gammelt.

Vi oplever Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er med på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Vi skal bl.a. opleve São Bento banegården med dens fantastiske kakkeludsmykning, den elegante Aliados Boulevard og Portos Domkirke. 

Hvis vejret er til det, går vi en lille promenade på toppen af Portos mest ikoniske bro Dom Luis, der er tegnet af den tyske ingeniør, Théophile Seyrig, som i mange år arbejdede samme med selveste Gustave Eiffel. Hvor inspirationen er kommet fra ses tydeligt, og fra toppen er udsigten fantastisk.  


Billede: São Bento banegården og den ikoniske bro Dom Luis i Porto.

Efter byturen vil der være tid til aktiviteter på egen hånd eller mulighed for at vende tilbage til hotellet.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og skal på rundvisning i et af de berømte portvinshuse - naturligvis med smagning af de ædle dråber. Porto og portvin er synonymt for de fleste, og Porto kaldes i folkemunde for portvinens hovedstad.

Hvad de fleste ikke ved er, at portvinshusene ikke holder til i byen Porto, men i Gaia, som er byen syd for Douro-floden. Porto starter nord for floden. Før i tiden benyttede man slanke sejlbåde kaldet barco rabelos til at fragte vintønderne ad vandvejen fra Douro-dalen til Porto, hvor lagring og udskibning fandt sted. I dag bruges bådene mest som et vartegn foran netop portvinshusene.  


Billede: Eksempel på portvinshus og smagning i Porto.

Efter smagningen sejler vi tilbage til Porto-siden, og vi runder de seks broer på vores flodsejlads på Douro-floden, inden vi slutter dagen i Ribeira-kvarteret. Her venter ægte portugisiske specialiteter på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, har vi på vejen tilbage til hotellet en ekstra oplevelse i ærmet.

Porto by, Portugal
Billede: Douro-floden i Porto.

Dag 3: Braga og Guimarães (M)

Dagens program foregår i Portugals nordligste provins, Minho, der er kendt for sine smukke historiske byer og betagende landskaber. Første stop er i Guimarães, som betragtes som nationens vugge og var Portugals tidligste hovedstad og grundlagt af den første konge.
Her er der mulighed for at gå en tur rundt i middelalderbyens små hyggelige gader og i det historiske UNESCO-bevarede centrum. 

Fra Guimarães går turen til Braga, der er kendt som ærkebiskoppernes by. Her ser vi imponerende bygningsværker i barokstil og den store domkirke. Lidt uden for byen ligger valfartshelligdommen Bom Jesus de Braga med dens monumentale baroktrappe, og fra toppen er der en betagende udsigt over ”Lille Rom”, som Braga også kaldes.
 

Bom Jesus do Monte - Braga
Billede: Bom Jesus de Braga.

Tilbage i Porto er aftenen til egen disposition.

Dag 4: Douro-dalen med vingårdsfrokost og til Midtportugal (M,F,A)

Glæd dig til en dag med mange oplevelser, hvor vi skal nyde landskaberne i det kuperede terræn omkring Douro-regionen samt en ægte vingårdsfrokost.
Vi lægger ud med at køre ind i hjertet af Douro-dalen, hvor Portugals vel nok mest berømte vin produceres, nemlig portvinen. Vingårdene, de såkaldte ”quintas”, ligger side om side i området med vinranker plantet i terrasser på kryds og tværs op ad bjergskråningerne og langs Douro-floden - lige så langt øjet rækker. Et ganske fascinerende syn.

Vindistriktet hedder ”Alto Douro Vinhateiro”, og det er det eneste sted, man producerer portvin. For en god ordens skyld, skal vi ikke undlade at nævne, at Douro også er kendt for velsmagende rød-og hvidvine.

Lidt udenfor områdets hovedby, Peso do Régua, besøger vi en af de lokale vingårde, hvor vi nyder en vingårdsfrokost i de charmerende og landlige omgivelser. Vi får en rundvisning på vingården, og ser blandt andet de store kar, hvor druerne opbevares - og trampes - efter høsten.

Douro-dalen i al sin pomp og pragt
Billede: Douro-dalen i al sin pomp og pragt.

Vi kører sydpå til Midtportugal, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Fælles middag på hotellet.

Dag 5: Tomar eller Fatima, Batalha, Óbidos og transport til Lissabon, mulighed for fado-aften (M,F)

Vi har indtil nu oplevet det prægtige nord, og skal nu stifte bekendtskab med det charmerende Midtportugal.

For afgangene i foråret 2023 gælder:
Vi overnatter i Fátima og oplever den hellige by, Fatima, som er Portugals største pilgrimsted efter Jomfru Maria viste sig for tre hyrdebørn i 1917. Kirkepladsen med Den hellige treenighedskirke kan huse 150.000 mennekser og er intet mere end imponerende. 

For afgangene i efteråret 2023 gælder:
Vi overnatter i Tomar og går en tur i den historiske by, hvis historie går så langt tilbage som til tempelridderne. 

Efter besøget i Fátima eller Tómar sætter vi kurs mod Batalha, der er hjemsted for en stor kirke og et tilhørende dominikanerkloster. Det er et prægtigt og flot monument, som er på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Batalha-klostret, batalha betyder slaget, blev i sin tid bygget for at fejre sejren over Spanien (entré ikke inkluderet). 

Undervejs holder vi en pause i den smukke fæstningsby Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop. Óbidos er omkranset af en velholdt borgmur og har rødder tilbage til middelalderen. Byen prydes af snævre brostensgader, fine hvidkalkede huse og farvestrålende blomster, hvor især bougainvillea dominerer.
Byens specialitet er den lokale kirsebærvin ”Ginjinha” der drikkes af små chokoladekopper. Vi fortsætter derefter mod Lissabon og vores hotel. Såfremt flytiderne tillader det, indlægger vi besøget i Óbidos på rejsens første dag. 

Fæstningsbyen Óbidos, Portugal
Billede: Den smukke fæstningsby Óbidos.

Aftenen er fri til eget program, og for de interesserede er det muligt at opleve den nationale sang- og musikform fado på vores ekstra udflugt med middag i et af de kendte fado-huse i Alfama. 

Der er forskellige teorier omkring fadoens oprindelse, men et fælles træk er det portugisiske ord ”saudade”, som betyder længsel eller savn, og sangeren ledsages af både klassisk og portugisisk guitar. Lissabon er et af de steder, hvor fado er meget populær, og denne stil har i de senere år fået en opblomstring efter at have været dømt ude i årerne efter revolutionen. Også den yngre generation er nu til dags blevet interesseret i deres nationale musikrødder. Fado-aften skal bestilles sammen med din rejsebestilling. 

Batalha kloster og fado-guitar
Billede: Batalha kloster og fado-guitar.

Dag 6: Lissabon, Portugals farverige hovedstad og Belém (M)

I dag skal vi på en halvdagstur rundt i Portugals skønne hovedstad. Vi skal en tur til fods i det historiske centrum Baixa og kører derefter gennem byen til Belém-kvarteret, begge områder på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Området blev heldigvis ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder.

Her ser vi Belém-tårnet og Opdagelsesmonumentet, der er en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen skuer ud over Tejo-floden. Den fantastiske Jerónimos-kirke, der er opført i en helt særlig portugisisk byggestil, ligger også her, og den ser vi udefra. 

Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter, og rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af vidunderlige Lissabon samt hvordan byens moderne og effektive offentlige transportsystemer fungerer.

Lissabon, Portugals hovedstad
Billede: Lissabon.

Dag 7: Lissabon på egen hånd og farvelmiddag (M,A)

Den sidste dag er afsat til at gå på opdagelse i Lissabon på egen hånd, og der er masser af udflugtsmål at kaste sig over.

Har man sagt Lissabon, tænker de fleste også på sporvogne, som er en hyggelig måde at komme rundt i byen på. Det rasler og knirker, og der er masser af stemning og god tid til at opleve det lokale liv, som man helt naturligt kommer tæt på i de små gader.

Nogle af byens sporvogne bruges også som ”gade-elevatorer”, og når Lissabon nu er bygget på syv høje, forstår man hurtigt, hvorfor sådanne forordninger både er praktiske og populære - når man skal fra et gadeniveau til et andet.
 
Alfama er et af de kvarterer i byen, du skal opleve, og det gøres nemmest til fods. Her er charmerende og tæt i det gamle fiskekvarter med små gader og lokalt kolorit. Er du til kirkekunst og historie, så kig ind i Lissabons katedral, Sé, eller den imponerende Pantheon-kirke, når du alligevel er på de kanter.
Borgen São Jorge troner fra en af højene oppe over Alfama, og herfra er der en fantastisk udsigt over byen.

Lissabon byder også på utallige museer. Der findes alt fra store moderne kunstmuseer til et lille kakkelmuseum, som er en spændende oplevelse. Læg vejen forbi byens nyeste museum MAAT, hvis du både er interesseret i teknologi og arkitektur.

Shopping findes i mange varianter. Prøv gågaderne omkring Rua Augusta, sidegaderne med små specialbutikker eller den store Avenida de Liberdade med mærkevarebutikkerne. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer.
Prisniveauet i Portugal hører til den absolut rimelige kategori.

Om aftenen samles vi til en fælles middag på en af de lokale restauranter.

Rossio torvet, Lissabon
Billede: Sporvogn i Lissabon.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være slut. Fra hotellet i Lissabon kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark. For afgange med tidlig afrejse fra Lissabon udgår morgenmad på hjemrejsedagen. For afgange med sen hjemrejse fra Lissabon, er dagen på egen hånd indtil afrejsen. 

Kort


Kort over rejsen Klassiske Portugal


 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Porto

Gennemsnitstemperatur Lissabon

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: En udmærket fysisk formåen anbefales for at få det fulde udbytte af rejsen. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage.     
Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/6 - 14/6Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Portugal
Oplev Lissabons festdag den 12. juni
12.495,-FORESPØRG
1/9 - 8/9Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Portugal12.495,-Bestil
9/10 - 16/10Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Portugal11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Lissabon  t/r
 • Tre nætter i Porto 
 • En nat i midt-Portugal (Fatima eller Tomar)
 • Tre nætter i Lissabon 
 • Pension i form af:
  Morgenmad, to middage på hotel,  en frokost med drikkevarer på vingård og to middage på restaurant med drikkevarer
 • Besøg i portvinshus med smagning og sejltur i Porto
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.095 
 • Ekstra udflugt: Fado-aften med middag kr. 695 pr. person
 • Entréer på udflugter
 • Byskat 
 • Rejse- og afbestillingsforskring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*Byskat er ikke inkluderet og skal betales direkte til hotellerne i Lissabon og Porto og udgør i 2023 €2 pr. person pr. nat (Forbehold for ændring)

Fadoaften skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

Hoteller der benyttes på rejsen i 2023: 
12/4-15/4: Vila Galé i Porto, Hotel Santa Maria i Fatima og Turim Marques i Lissabon
7/6-14/6: Vila Galé i Porto, Hotel Santa Maria i Fatima og Turim Marques i Lissabon
1/9-8/9: Vila Galé i Porto, Hotel Templarios i Tomar og Turim Iberia i Lissabon
9/10 -16/10: Vila Galé i Porto, Hotel Templarios i Tomar og Turim Marques i Lissabon
 

Hotel

Se andre populære rejser her