Skip to main content

Klassiske Portugal

Pris fra:
9.795,-
Dage:8
Bestil rejse

Rundrejse i Portugal

Maleriske landskaber, prægtige borge og imponerende kirker i kombination med storby, portvin, fadosang og gode lokale måltider. Dét, og en lang række byer og monumenter af stor historisk betydning, oplever du på denne rundrejse i Portugal. Faktisk er hele otte af turens seværdigheder optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv, nemlig: Porto, Guimarãres og Douro i nord, Coimbra og Batalha i midt-Portugal, Belem og Baixa-bydelen i Lissabon samt den traditionsrige musikform Fado.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Portugal:

 • Oplevelsesrig rundrejse med mange udflugter og og historiske seværdigheder 
 • Udfvalgte hoteller; central beliggenhed i Porto og Lissabon 
 • Portvinssmagning og sejlads på Douro-floden
 • Vidende og erfaren dansktalende rejseleder under hele rejsen

Porto, Braga, Guimarães og frokost på vingård

I nord går rejsen til portvinens hovedstad Porto, naturligvis med besøg i et af portvinshusene og med flodsejlads på Dourofloden. Turen går også til den hellige by Braga og hyggelige Guimarães med rødder tilbage til middelalderen. I Douro-regionen ser vi især flotte landskaber og nyder synet af vinmarkerne på terrasseskråningerne, og naturligvis besøger vi en vingård, hvor vi spiser en dejlig frokost.

Coimbra, Óbidos og Lissabon

Et andet af rejsens højdepunkter er Coimbra, med det berømte historiske centrum og et af Europas ældste universiteter. Vi gør holdt i den gamle fæstningsby Óbidos, beliggende smukt, øverst på en bjergtop. 
Rundrejsen afsluttes i Portugals pulserende hovedstad Lissabon, som er et fornemt miks af nyt og gammelt. I Belém-bydelen beundrer vi det historiske opdagelsesmonument samt den overdådige Jeronimuskirke. I Lissabon-bydelene Baixa og Bairro Alto samt i Alfama-kvarteret rejser vi tilbage i tiden og indtager de smalle gader og store pompøse pladser.

Fado-aften

Vil du opleve en af Portugals stolte traditioner, så følg med til Fado-aften på vores ekstra udflugt. Her indtager vi en stemningsfyldt middag i et af de berømte fado-huse, hvor maden ledsages af ”fadistaens” melankolske stemme akkompagneret af guitarspil.

Hoteller og beliggenhed

Hotellerne på denne rundrejse er nøje udvalgt. Vi har lagt vægt på en god og central beliggenhed i Porto og Lissabon, hvor du bor i gåafstand til de store seværdigheder, restauranter og shoppinggader. 

Rundrejsen er for dig, der gerne vil introduceres for det bedste af Portugal - og som altid følger en kyndig dansktalende rejseleder med på hele turen.

Kort dagsprogram for Klassiske Portugal 8 dage:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og kørsel til Porto (A)
Dag 2: Porto, byrundtur, portvinssmagning og sejltur på Douro-floden (M,A)
Dag 3: Braga og Guimarães (M,F)
Dag 4: Douro-dalen med frokost på vingård og til Curia (M,F,A)
Dag 5: Coimbra, Batalha og Óbidos. Til Lissabon, ekstra udflugt: Fado-aften (M,F)
Dag 6: Lissabon og Belém, tid på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser, afskedsmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Sommerudgave i 2020 - 11 dages rejse

Med afrejse 29. juni 2020 kan du opleve en udvidet version af rejsen. Det er samme program og indhold - blot forlænget til 11 dage. Opholdet i Lissabon erstattes med ialt seks nætters ophold i en skøn lejlighed med balkon og havudsigt på Lissabonkysten. Rejsen er tiltænkt dig, der vil kombinere kultur og afslapning/badeferie.

Kort dagsprogram for Klassiske Portugal 11 dage:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og kørsel til Porto (A)
Dag 2: Porto, byrundtur, portvinssmagning og sejltur på Douro-floden (M,A)
Dag 3: Braga og Guimarães (M,F)
Dag 4: Douro-dalen med frokost på vingård og til Curia (M,F,A) 
Dag 5: Coimbra, Batalha og Óbidos og Lissabon-kysten (M,F) 
Dag 6: Lissabon og Belém, tid på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag (M) 
Dag 8: Fridag. Ekstra udflugt Fado-aften i Lissabon (M)
Dag 9: Fridag (M) 
Dag 10: Fridag og afskedsmiddag i Cascais (M,A)
Dag 11: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal (A)

Efter ankomsten til Lissabon kører vi i bus til Porto. Vel fremme i Porto indlogeres vi i byens centrum, og om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Porto med portvinssmagning, bytur og sejltur på floden (M,A)

Byen Porto ligger ved Douro-flodens udløb og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. De senere år har man ivrigt by-fornyet, og i dag er Porto en god kombination af nyt og gammelt.

Vi oplever Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Vi skal bl.a. opleve São Bento banegården - med den fantastiske kakkel-udsmykning - den elegante Aliados Boulevard og Portos Domkirke. Hvis vejret er til det, så går vi en lille promenade på toppen af Portos mest ikoniske bro 'Dom Luis', tegnet af den tyske ingeniør, Théophile Seyrig, som i mange år arbejdede samme med selveste Gustave Eiffel. Hvor inspirationen er kommet fra ses tydeligt, og fra toppen er udsigten fantastisk.  


Billede: São Bento banegården og den ikoniske bro 'Dom Luis' i Porto.

Efter byturen vil der være tid til aktiviteter på egen hånd eller mulighed for at vende tilbage til hotellet.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og skal på rundvisning i et af de berømte portvinshuse - naturligvis med smagning af de ædle dråber. Porto og portvin er synonymt for de fleste, og Porto kaldes i folkemunde for portvinens hovedstad. Hvad de færreste ved, så holder portvinshusene ikke til i byen Porto, men i Gaia, som er byen syd for Douro-floden. Porto starter nord for floden. Før i tiden benyttede man slanke sejlbåde kaldet barco rabelos til at fragte vintønderne ad vandvejen fra Douro-dalen til Porto, hvor lagering og udskibning fandt sted. I dag bruges bådene mest som et vartegn foran netop portvinshusene.  


Billede: Eksempel på portvinshus og smagning i Porto.

Efter smagningen sejler vi tilbage til Porto-siden, og vi runder de seks broer på vores flodsejlads på Douro-floden, inden vi slutter dagen i Ribeira-kvarteret. Her venter ægte portugisiske specialiteter på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, har vi på vejen tilbage til hotellet en ekstra oplevelse i ærmet.

Porto by, Portugal
Billede: Douro-floden i Porto.

Dag 3: Braga og Guimarães (M,F)

Dagens program foregår i Portugals nordligste provins, Minho, der er kendt for sine smukke historiske byer og betagende landskaber. Første stop er i Guimarães, som betragtes som nationens vugge og var Portugals tidligste hovedstad – grundlagt af den første konge. Her er der mulighed for at gå en tur rundt i middelalderbyens små hyggelige gader og i det historiske UNESCO-bevarede centrum, hvor vi blandt andet besøger domkirken.


Fra Guimarães går turen til Braga, kendt som ærkebiskoppernes by. Her ser vi imponerende bygningsværker i barokstil og den store domkirke. Lidt uden for byen ligger valfartshelligdommen, Bom Jesus de Braga, med dens monumentale baroktrappe, og fra toppen er der en betagende udsigt over ”Lille Rom” som Braga også kaldes. Der er inkluderet frokost på dagens udflugt. 

Bom Jesus do Monte - Braga
Billede: Bom Jesus de Braga.

Tilbage i Porto er aftenen til egen disposition.

Dag 4: Douro-dalen med vingårdsfrokost og til Curia (M,F,A)

Glæd dig til en dag med mange oplevelser, hvor vi skal nyde landskaberne i det kuperende terræn på køreturen til - og i - Douro-regionen samt en ægte vingårdsfrokost.
Vi lægger ud med at køre ind i hjertet af Douro-dalen, hvor Portugals vel nok mest berømte vin produceres, nemlig portvinen. Vingårdene, de såkaldte ”quintas”, ligger side om side i området med vinterrasserne, på kryds og tværs op ad bjergskråningerne og langs Douro-floden - så langt øjet rækker. Officielt hedder vindistriktet ”Alto Douro Vinhateiro”, og det er det eneste sted, hvor man må producere portvin. For en god ordens skyld, skal vi ikke undlade at nævne, at Douro også er kendt for velsmagende rød-og hvidvine.

Lidt udenfor områdets hovedby, Peso do Régua, besøger vi en af de lokale vingårde, hvor vi nyder en vingårdsfrokost i de charmerende og landlige omgivelser. Vi får en rundvisning på vingården, og ser blandt andet de store kar, hvor druerne opbevares - og trampes - efter høsten.

Douro-dalen i al sin pomp og pragt
Billede: Douro-dalen i al sin pomp og pragt.

Vi kører sydpå til Curia, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Fælles middag på hotellet.

Dag 5: Coimbra,Batalha, Óbidos og til Lissabon, mulighed for Fado-aften (M,F)

Vi har oplevet det prægtige nord, og skal nu stifte bekendtskab med det charmerende Midtportugal. Igen skal vi opleve en af Portugals tidligere hovedstæder, denne gang Coimbra, som har præget portugisisk politik, kultur og været en vigtig aktør i handels- og uddannelseslivet. Vi besøger universitetsområdet og går en tur i den historiske del af byen. 

Coimbra, Portugal
Billede: By og universitet i Coimbra.

Vi sætter kurs mod Batalha, der er hjemsted for en stor kirke og et tilhørende dominikanerkloster; et prægtigt og flot monument, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Batalha-klosteret, batalha betyder slaget, blev bygget for at fejre sejren over Spanien (entré ikke inkluderet). 

Undervejs holder vi en pause i den smukke fæstningsby, Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop. Óbidos er omkranset af en velholdt borgmur og har rødder tilbage til middelalderen. Byen prydes af snævre brostensgader, fine hvidkalkede huse og farvestrålende blomster, hvor især bougainvillea dominerer. Byens specialitet er den lokale kirsebærvin ”Ginjinha” der drikkes af små chokoladekopper. Vi fortsætter derefter mod Lissabon og vores hotel.

Fæstningsbyen Óbidos, Portugal
Billede: Den smukke fæstningsby Óbidos.

Aftenen er fri til eget program, og for de interesserede er det muligt at opleve den nationale sang- og musikform fado på vores ekstra udflugt med middag i et af de kendte fado-huse i Alfama. Fado-restauranten er i gåafstand fra vores hotel. Der er forskellige teorier omkring fadoens oprindelse, men et fælles træk er det portugisiske ord ”saudade”, som betyder længsel eller savn, og sangeren ledsages af både klassisk og portugisisk guitar. Lissabon er et af de steder, hvor fado er meget populær, og denne stil har i de senere år fået en opblomstring efter at have været dømt ude i årerne efter revolutionen. Også den yngre generation er nu til dags blevet interesseret i deres nationale musikrødder. Fado-aften skal bestilles sammen med din rejsebestilling. 

Batalha kloster og fado-guitar
Billede: Batalha kloster og fado-guitar.

Dag 6: Lissabon, Portugals eksotiske storby og Belém (M)

I dag skal vi på en halvdagstur rundt i Portugals skønne hovedstad. Vi skal en tur til fods i det historiske centrum Baixa og kører derefter gennem byen til Belém-kvarteret, begge områder på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Området blev heldigvis ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder. Her ser vi Belém-tårnet og Opdagelsesmonumentet – der er en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen skuer ud over Tejo-floden. Den fantastiske Jerónimoskirke, opført i en helt særlig portugisisk byggestil, er også beliggende her og den ser vi udefra. 

Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter og rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af vidunderlige Lissabon, samt hvordan byens moderne og effektive offentlige transportsystemer fungerer.

Lissabon, Portugals hovedstad
Billede: Lissabon.

Dag 7: Lissabon på egen hånd og farvelmiddag (M,A)

Den sidste dag er afsat til at gå på opdagelse i Lissabon på egen hånd, og der er masser af udflugtsmål at kaste sig over.

Har man sagt Lissabon, tænker de fleste også på sporvogne, som er en hyggelig måde at komme rundt i byen på. Det rasler og knirker, og der er masser af stemning og god tid til at opleve det lokale liv, som man helt naturligt kommer tæt på i de små gader. Nogle af byens sporvogne bruges også som ”gade-elevatorer”, og når Lissabon nu er bygget på syv høje, forstår man hurtigt, hvorfor sådanne forordninger både er praktiske og populære - når man skal fra et gadeniveau til et andet.
 
Alfama er et af de kvarterer i byen, du skal opleve, og det gøres nemmest til fods. Her er charmerende og tæt i det gamle fiskekvarter med små gader og lokalt kolorit. Er du til kirkekunst og historie, kig ind i Lissabons katedral, Sé, eller den imponerende Pantheon-kirke, når du alligevel er på de kanter. Borgen São Jorge troner fra en af højene oppe over Alfama, og herfra er det en fantastisk udsigt over byen.

Lissabon byder også på utallige museer. Der findes alt fra store moderne kunstmuseer til et lille kakkelmuseum, som er en spændende oplevelse. Læg vejen forbi byens nyeste museum MAAT, hvis du både er interesseret i teknologi og arkitektur.

Shopping findes i mange varianter. Prøv gågaderne omkring Rua Augusta, sidegaderne med små specialbutikker eller den store Avenida de Liberdade med mærkevarebutikkerne. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer. Prisniveauet i Portugal hører til den absolut rimelige kategori.

Om aftenen samles vi til en fælles middag på en af de lokale restauranter.

Rossio torvet, Lissabon
Billede: Sporvogn i Lissabon.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Fra hotellet i Lissabon kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.
For afgange med tidlig afrejse fra Lissabon, udgår morgenmad på hjemrejsedagen. 

Dagsprogram 11 dage - sommerudgave

Dag 1: Velkommen til Portugal (A)

Efter ankomsten til Lissabon kører vi i bus til Porto. Vel fremme i Porto indlogeres vi i byens centrum, og om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet. .

Dag 2: Porto med portvinssmagning, bytur og sejltur på floden (M,A)

Byen Porto ligger ved Douro-flodens udløb og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. De senere år har man ivrigt by-fornyet, og i dag er Porto en god kombination af nyt og gammelt.

Vi oplever Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Vi skal bl.a. opleve São Bento banegården - med den fantastiske kakkel-udsmykning - den elegante Aliados Boulevard, Portos Domkirke og en helt speciel boghandel. Hvis vejret er til det, så går vi en lille promenadetur på toppen af Portos mest ikoniske bro 'Dom Luis', tegnet af den tyske ingeniør, Théophile Seyrig, som i mange år arbejdede samme med selveste Gustave Eiffel. Hvor inspirationen er kommet fra ses tydeligt, og fra toppen er udsigten fantastisk.  


Billede: São Bento banegården og den ikoniske bro 'Dom Luis' i Porto.

Efter byturen vil der være tid til aktiviteter på egen hånd eller mulighed for at vende tilbage til hotellet.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og skal på rundvisning i et af de berømte portvinshuse - naturligvis med smagning af de ædle dråber. Porto og portvin er synonymt for de fleste, og Porto kaldes i folkemunde for portvinens hovedstad. Hvad de færreste ved, så holder portvinshusene ikke til i byen Porto, men i Gaia, som er byen syd for Douro-floden. Porto starter nord for floden. Før i tiden benyttede man slanke sejlbåde kaldet barco rabelos til at fragte vintønderne ad vandvejen fra Douro-dalen til Porto, hvor lagering og udskibning fandt sted. I dag bruges bådene mest som et vartegn foran netop portvinshusene.  


Billede: Eksempel på portvinshus og smagning i Porto.

Efter smagningen sejler vi tilbage til Porto-siden, og vi runder de seks broer på vores flodsejlads på Douro-floden, inden vi slutter dagen i Ribeira-kvarteret. Her venter ægte portugisiske specialiteter på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, har vi på vejen tilbage til hotellet en ekstra oplevelse i ærmet.

Porto by, Portugal
Billede: Douro-floden i Porto.

Dag 3: Braga og Guimarães (M,F)

Dagens program foregår i Portugals nordligste provins, Minho, der er kendt for sine smukke historiske byer og betagende landskaber. Første stop er i Guimarães, som betragtes som nationens vugge og var Portugals tidligste hovedstad – grundlagt af den første konge. Her er der mulighed for at gå en tur rundt i middelalderbyens små hyggelige gader og i det historiske UNESCO-bevarede centrum, hvor vi blandt andet besøger domkirken.
Fra Guimarães går turen til Braga, kendt som ærkebiskoppernes by. Her ser vi imponerende bygningsværker i barokstil og den store domkirke. Lidt uden for byen ligger valfartshelligdommen, Bom Jesus de Braga, med dens monumentale baroktrappe, og fra toppen er der en betagende udsigt over ”Lille Rom”, som Braga også kaldes. Der er inkluderet frokost på dagens udflugt. 

Bom Jesus do Monte - Braga
Billede: Bom Jesus de Braga.

Tilbage i Porto er aftenen til egen disposition.

Dag 4: Douro-dalen med vingårdsfrokost og til Curia (M,F,A)

Glæd dig til en dag med mange oplevelser, hvor vi skal nyde landskaberne i det kuperende terræn på køreturen til - og i - Douro-regionen samt en ægte vingårdsfrokost.
Vi lægger ud med at køre ind i hjertet af Douro-dalen, hvor Portugals vel nok mest berømte vin produceres, nemlig portvinen. Vingårdene, de såkaldte ”quintas”, ligger side om side i området med vinterrasserne, på  kryds og tværs op ad bjergskråningerne og langs Douro-floden - så langt øjet rækker. Officielt hedder vindistriktet ”Alto Douro Vinhateiro”, og det er det eneste sted, hvor man må producere portvin. For en god ordens skyld, skal vi ikke undlade at nævne, at Douro også er kendt for velsmagende rød-og hvidvine.

Lidt udenfor områdets hovedby, Peso do Régua, besøger vi en af de lokale vingårde, hvor vi nyder en vingårdsfrokost i de charmerende og landlige omgivelser. Vi får en rundvisning på vingården, og ser blandt andet de store kar, hvor druerne opbevares - og trampes - efter høsten.

Douro-dalen i al sin pomp og pragt
Billede: Douro-dalen i al sin pomp og pragt.

Efter frokost, kører vi til Curia, hvor vi skal overnatte. Middag på hotellet. 

Dag 5: Coimbra,Batalha, Óbidos og til Lissabon-kysten (M,F)

Vi har oplevet det prægtige nord, og skal nu stifte bekendtskab med det charmerende Midtportugal. I dag skal vi opleve en af Portugals tidligere hovedstæder, Coimbra, som har præget portugisisk politik, kultur og været en vigtig aktør i handels- og uddannelseslivet. Vi besøger universitetsområdet og går en tur i den historiske del af byen.  

Coimbra, Portugal
Billede: By og universitet i Coimbra.

Vi besøger den smukke fæstningsby, Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop. Óbidos er omkranset af en velholdt borgmur og har rødder tilbage til middelalderen. Byen prydes af snævre brostensgader, fine hvidkalkede huse og farvestrålende blomster, hvor især bougainvillea dominerer. Byens specialitet er den lokale kirsebærvin ”Ginjinha”, der drikkes af små chokoladekopper.

Fæstningsbyen Óbidos, Portugal
Billede: Den smukke fæstningsby Óbidos

Vi sætter kurs mod Batalha, der er hjemsted for en stor kirke og et tilhørende dominikanerkloster; et prægtigt og flot monument, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Batalha-klosteret, batalha betyder slaget, blev bygget for at fejre sejren over Spanien (entré ikke inkluderet). Frokost er inkluderet.

Batalha kloster og fado-guitar
Billede: Batalha kloster og fado-guitar.

Vi fortsætter mod Lissabon-kysten og vores hotel i Monte Estoril. 

Dag 6: Lissabon, Portugals eksotiske storby og Belém (M)

I dag skal vi til Belém og rundt i Portugals skønne hovedstad i Europas vestlige hjørne. 

Belém blev heldigvis ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder. Vi ser Belém-tårnet (Lissabons vartegn) og Opdagelsesmonumentet – der er en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen skuer ud over Tejo-floden. Den fantastiske Jerónimoskirke (UNESCO), opført i en helt særlig portugisisk byggestil, er også beliggende her og vi ser kirken udefra. Tillader tiden det, prøv Portugals mest berømte kage ”Pasteis de Belém”, som fremstilles i det lokale konditori.

Lissabon, Portugals hovedstad
Billede: Lissabon.

Lissabon er en charmerende by og en god blanding af store pladser, nyt og gammelt. Vi skal rundt til fods i det historiske centrum og får en fortælling om byens historie og store seværdigheder. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter. Du kan vælge at køre retur til hotellet eller blive i Lissabon på egen hånd. Rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af byen, og hvordan du kommer tilbage til hotellet med det offentlige transportsystem. Det er nemt og billigt. 

Dag 7 Fridag (M)

De næste dage er nu fri til egne oplevelser, og der er gode muligheder for oplevelser og afslapning i skøn forening.   

Måske vil du gå på opdagelse i Lissabon. Det lille lokaltog mellem kysten og Lissabon har stoppested få hundrede meter fra dit hotel og kører direkte til Lissabon centrum på ca. 30 minutter. Nemmere bliver det ikke.   

I Lissabon er det oplagt med en sporvognstur. Det er en hyggelig måde at komme rundt på. Det rasler og knirker, og der er masser af stemning og god tid til at opleve det lokale liv, som man helt naturligt kommer tæt på i de små gader. Nogle af byens sporvogne bruges også som ”gade-elevatorer”, og når Lissabon nu er bygget på syv høje, forstår man hurtigt, hvorfor sådanne forordninger både er praktiske og populære - når man skal fra et gadeniveau til et andet. Alfama er et af de kvarterer i byen, du skal opleve og det gøres nemmest til fods. Her er charmerende og tæt i det gamle fiskekvarter med små gader og lokalt kolorit.


Billede: Rossio-pladsen i Lissabon og en tur med sporvogn.

Er du til kirkekunst og historie, kig ind i Lissabons katedral, Sé, eller den imponerende Pantheon-kirke, når du alligevel er på de kanter. Borgen São Jorge troner fra en af højene oppe over Alfama, og herfra er det en fantastisk udsigt over byen. Lissabon byder også på utallige museer. Der findes alt fra store moderne kunstmuseer til et lille kakkel-museum, som er en spændende oplevelse. Læg vejen forbi byens nyeste museum MAAT, hvis du både er interesseret i teknologi og arkitektur.

Shopping findes i mange varianter. Prøv gågaderne omkring Rua Augusta, sidegaderne med små specialbutikker eller den store Avenida de Liberdade med mærkevarebutikkerne. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer.
På Lissabonkysten er der mulighed for afslapning og feriestemning. Strandpromenaden indbyder til spadsereture langs kysten og der er mulighed for strandliv ved by-strandene, der ligger som perler på en snor langs kysten. Cascais er et par km fra hotellet og det er en hyggelig og liv by med gågade, butikker, restauranter, fiskebåde, marina og en skøn stemning. Har du lyst til flere kulturelle oplevelser, kan du tage bussen til Sintra og opleve den hyggelige bjergby og de kongelige slotte.

Dag 8: Fridag og ekstra udflugt Fado-aften (M) 

Dagen er fri til eget program. Om aftenen har du mulighed for at opleve ”Lisbon by night”, hvis du tilkøber ekstra udflugten Fado-aften, hvor du oplever den nationale sang- og musikform Fado.

Der er forskellige teorier omkring fadoens oprindelse, men et fælles træk er det portugisiske ord ”saudade”, som betyder længsel eller savn, og sangeren ledsages af både klassisk og portugisisk guitar. Lissabon er et af de steder, hvor fado er meget populær, og denne stil har i de senere år fået en opblomstring efter at have været dømt ude i årerne efter revolutionen. Også den yngre generation er nu til dags blevet interesseret i deres nationale musikrødder. Fado-aften skal bestilles sammen med din rejsebestilling og inkluderer middag med vin, show og transport. 

Dag 9: Fridag (M) 

Dagen er fri til eget program.


Billede: Tilbring en dag i hyggelige Cascais med en gåtur langs strandpromenaden eller i de små gader.

Dag 10: Fridag og afskedsmiddag (M,A) 

Fri til eget program. Om aftenen samles vi til en fælles middag på en af de lokale restauranter i Cascais. Vi spadserer til/fra restauranten (ca. 25-30 minutter).  

Dag 11: Hjemrejse (M) 

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Fra hotellet ved Lissabon-kysten, kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Kort

8 dage:
Kort over rejsen Klassiske Portugal

11 dage den 25. juni 2020:

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Porto på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Porto

Gennemsnitstemperatur Lissabon

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: En udmærket fysisk formåen anbefales for at få det fulde udbytte af rejsen. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. På vores rundrejse, skal man beregne, at man har flere hotelskift, hvor man skal håndtere sin bagage.     
Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
29/5 - 5/6Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.795,-Bestil
8/6 - 15/6Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.795,-FORESPØRG
29/6 - 9/7Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 11 dage12.995,-Bestil
6/9 - 13/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.995,-Bestil
20/9 - 27/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.995,-Bestil
28/9 - 5/10Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.795,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Lissabon t/r
 • Tre nætter i Porto 
 • En nat i midt-Portugal
 • Tre nætter i Lissabon (eller seks nætter Lissabonkysten afr. 29. juni) 
 • Pension i form af:
  Morgenmad, to middage på hotel, to frokoster på restaurant, en frokost med drikkevarer på vingård og to middage på restaurant med drikkevarer
 • Besøg i portvinshus med smagning og sejltur i Porto
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.795 (8 dg) og kr. 4.495 (11 dg) i 2020
 • Ekstraudflugt: Fado-aften med middag kr. 550 pr. person
 • Entréer på udflugter
 • Byskat 
 • Rejse- og afbestillingsforskring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*Byskat er ikke inkluderet og skal betales direkte til hotellerne. Byskat betales i Lissabon, Lissabon-kysten og Porto og udgør i august 2019 €2 pr. person pr. nat.

Fado-aften skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

Hoteller der benyttes:

19/4-26/4, 6/9-13/9, 20/9-27/9 og 28/9-5/10 2020
Porto: Vila Galé Porto 3 nætter
MIdt-Portugal: Curia Palace 1 nat 
Lissabon: My Story Hotel Tejo 3 nætter

29/5-5/6 2020
Porto: Legendary Hotel 3 nætter
MIdt-Portugal: Curia Palace 1 nat 
Lissabon: My Story Hotel Tejo 3 nætter

8/6-15/6 2020
Porto: VIla Galé Porto 3 nætter
MIdt-Portugal: Vila Galé Coimbra 1 nat 
Lissabon: My Story Hotel Tejo 3 nætter* 

29/6-9/7 2020 (11 dage)
Porto: VIla Galé Porto 3 nætter
MIdt-Portugal: Vila Galé Coimbra 1 nat 
Lissabonkysten: Estoril Eden Hotel 6 nætter

 * Følger du med på rejsen 8/6-15/6, kan du opleve Lissabons store festdag den 12. juni. Her fejrer lissabonnerne Santo Antonio - byens skytsengel. Festen er primært om aftenen og til ud på natten. Dagen fejres med grillede sardiner, musik, optog og masser af folkeliv især i Alfama, hvor Santo Antonio kirken er beliggende.

Hotel