Skip to main content

REJSER TIL SCHWEIZ

Alpelandet Schweiz er et rigt land. Beboernes gennemsnitlige indkomst er god, officielt tales der fire sprog og naturen er betagende smuk. Synet af Alperne, de brusende floder, sneklædte bjergtoppe, frodige dale og den idylliske ro får en til at tro, at man er trådt ind i et eventyr - og det er man på en måde også.

Kulturrejser Europas Schweiz

På vores rejse til Schweiz besøger vi bjerglandsbyer, der gemmer sig blandt de sneklædte bjergtoppe og klatrer tusinder af højdemeter opad ved hjælp af historiske jernbanespor. Gletsjer-ekspressen, Gorgergrat Bahn, Matterhorn og Zermatt er nogle af højdepunkterne på turen.

Derfor skal du rejse til Schweiz

  • Vidunderlig natur
  • Mulighed for ikoniske togrejser
  • Spændende, kulturelle oplevelser
  • Indblik i en kultur med fire officielle sprog
  • Dansk rejseleder

De smukke schweiziske alper

Det snedækkede Matterhorn knejser over de alpine landskaber. Urmagerbutikkerne tikker tidløst, og chokoladen smelter på tungen – Schweiz er ikke bare en destination, det er en uforglemmelig oplevelse. Fra de majestætiske, snedækkede bjerge til de glitrende søer. Fra byernes pulserende liv til landsbyernes ro. Schweiz er storslået natur og en mangfoldighed, kun de færreste andre steder kan matche.

Kryds landet i Gletsjerekspressen, mens du undervejs udforsker de mindre kendte skatte, der gemmer sig i de bølgende bakker og isolerede, frodige dale. Tag med på en rejse gennem kontrasternes land.

Schweiz’ mange seværdigheder

Schweiz er hjemsted for nogle af de smukkeste og mest ikoniske seværdigheder i verden. Fantastisk natur kombineret med historien, kulturen og gastronomien byder på uforglemmelige oplevelser.

Populære turistattraktioner

Matterhorn og Zermatt

Ved foden af storslåede Matterhorn ligger Zermatt, en by så billedskøn, at det næsten er overvældende. Bjerget Matterhorn, der rækker 4.478 meter op i himlen, ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og er et af de mange højdepunkter i landet. Både i overført og bogstavelig betydning. Derudover er det nærmest synonymt for Schweiz – og dens pyramideformede silhuet er kendt fra i hvert fald én type meget kendt chokolade. Om vinteren danner de sneklædte bjerge bagtæppe for skiløbere, og om sommeren er det vandrere, der strømmer til. Og Zermatt charmerer ligeledes året rundt med sine bilfri gader og traditionelle chalets.

Interlaken

Placeret mellem de krystalklare, smukke søer Thun og Brienz, og omkranset af Eiger, Mönch og Jungfrau, er Interlaken en by, der lokker eventyrlystne sjæle til. Interlaken er med sin placering det ideelle udgangspunkt for at udforske Berner Oberlands alpine vidundere, uanset om du ønsker at vandre eller blot nyde udsigten fra en alpetop.

Genevesøen og Château de Chillon

Genevesøen er en af de største søer i Europa – og synonym med elegance. Langs søens bredder ligger vinmarker, spa-resorts og det majestætiske Château de Chillon – en fæstning fra middelsælderen, der er som taget ud af et eventyr.

Mindre kendte attraktioner

Lauterbrunnen-dalen

Indbegrebet af en schweizisk alpedal er Lauterbrunnen kendt for sine imponerende kridtvægge og ikke færre end 72 brusende vandfald. Dalen er et paradis for alle naturelskere og har en fantastisk ro.

Valle Verzasca

Valle Verzasca er en skjult perle, kendt for sine smaragdgrønne vandstrømme og ro. Gå en tur langs floden, tag en dukkert i det fortryllende, klare vand, eller se nærmere på de gamle stenbroer, der krydser det uberørte landskab.

Alpeidyl på tog gennem Schweiz

Gletsjerekspressen

Denne togrejse er en attraktion i sig selv. Glacier Express er en otte timers rejse gennem hjertet af Alperne, hvor du kan se et utal af ikoniske bjerge, dybe kløfter og imponerende broer gennem panoramavinduerne.

Bernina-ekspressen

Bernina-ekspressen, eller Bernina Express, dækker en strækning fra gletsjere til palmer og kører gennem flere områder fra UNESCOs Verdensarvsliste og viser dig et skiftende landskab af imponerende skønhed. Fra bræernes isblå farver til de italienske vinmarkers varme toner. Alt sammen lige uden for de store vinduer.

Schweiz' største by Zürich

Zürich er Schweiz' største by, men det er Bern, der er hovedstaden i Schweiz. Zürich er kendt som en global finansiel hub og en by med høj livskvalitet. Byen ligger i hjertet af Europa ved den maleriske Zürich-sø, omkranset af skovklædte bakker. Zürichs pulserende kultur- og natteliv, sammen med byens historiske charme og effektive offentlige transport, gør det til et attraktivt sted for både besøgende og indbyggere.
Den gamle bydel (Altstadt) i Zürich er en malerisk og velbevaret del af byen, der oser af historisk atmosfære. Kvarteret er fyldt med smalle brostensbelagte gader, middelalderlige bygninger og vartegn som Grossmünster og Fraumünster, med deres markante tårne, der bidrager til byens skyline. Området er også hjemsted for mange af Zürichs berømte og eksklusive butikker, caféer og restauranter.

Aktiviteter i Schweiz

Der er masser af ting at tage sig til i Schweiz, ikke mindst udendørs i de fantastiske omgivelser. Men uanset om du er adrenalinjunkie eller kulturentusiast, er der med garanti noget, der kan tilfredsstille dig lyst til eventyr og læring.

Udendørs aktiviteter

Vandreture

Schweiz’ landskab er som skabt til vandring med stier, der snor sig gennem frodige enge, tætte skove og på betagende bjergtoppe. Fra den legendariske Tour du Mont Blanc, der er kendt for sin udfordrende rute og enestående udsigt, til den familievenlige Panoramaweg ved Thunsøen finder du vandrestier for enhver smag og erfaring. Og alle ruterne kommer med en fantastisk udsigt og nyt perspektiv på omgivelserne.

Skisport

Schweiz og ski er næsten synonymer – og med god grund. Med nogle af de mest pålidelige sneforhold i verden og et udfordrende skiterræn er Schweiz et paradis for skiløbere. Steder som Verbier, Zermatt og St. Moritz har førsteklasses faciliteter for både begyndere og eksperter med perfekt pulversne fra november til april.

Kultur, afslapning og velvære

Festivaler

Schweiz byder på en mosaik af kulturelle oplevelser og festivaler hele året rundt. Et af højdepunkterne er Montreux Jazz Festival, der løber af stablen ved bredden af Genevesøen hver sommer og tiltrækker kunstnere fra hele verden. Musikken nydes i den intime atmosfære med en storslået udsigt.

Spa-ophold

Schweiz er også kendt for sine spa- og wellness-faciliteter, hvoraf mange drager fordel af de naturlige varme kilder. Detox, massage eller nogle timer i en varm kilde med udsigt over de smukke bjerge, og man er som født på ny.

Det schweiziske køkken

Når man taler om schweizisk gastronomi, kan man ikke komme udenom landets berømte chokolade, ost og udvalgte vine, der alle spiller en vigtig rolle i landets kulinariske traditioner. Maden er så rig og forskelligartet som landets landskab, og flere af dens delikatesser er kendt og elsket verden over.

Schweiziske specialiteter

Chokolade

Schweiz er synonym med chokolade i verdensklasse, hvis historie strækker sig tilbage til 1800-tallet. Med Daniel Peters opfindelse af mælkechokoladen og Rodolphe Lindts koncept konfekturechokolade sikrede schweizerne deres plads i chokoladehistorien. I dag kan man besøge utallige chokoladerier, der tilbyder guidede ture og smagsprøver. Fra kendte mærker som Lindt og Toblerone til chokolatierer, der på det nærmeste er kunsthåndværkere – Schweiz er et mekka for alle chokoladeentusiaster.

Ost

Ost hænger uløseligt sammen med Schweiz' kulinariske sjæl. Landet producerer omkring 450 forskellige typer ost, herunder verdensberømte typer som Gruyère og Emmentaler. Schweizisk fondue, hvor ost smeltes til en lækker dip, og raclette, hvor osten varmes og hældes over kartofler og øvrigt tilbehør, er begge hyggelige, sociale spiseoplevelser – og meget lækre, naturligvis. Man kan opleve denne type mad i hele Schweiz, og mange gårde og mejerier tilbyder ostesmagninger og omvisninger.

Vine

Selv om Schweiz måske ikke er det første land, man tænker på, når det gælder vin, producerer landet vine i høj kvalitet, der dog sjældent eksporteres. Netop derfor er det en lokal, skjult skat. Landets vinmarker, der ofte ligger på billedskønne bakker med udsigt over søer og bjerge, producerer druer til både røde og hvide vine. Vinsmagninger og vinture er populære aktiviteter, især i de fransk- og tysktalende regioner.

Vejret i Schweiz – det bedste tidspunkt for et besøg

Vejret i Schweiz er præget af landets varierede landskaber – fra de lavtliggende områder til de højtliggende områder i Alperne. Det giver rejser til Schweiz en unik charme uanset sæson, men gør det naturligt nok til en udfordring at pakke det rigtige tøj.

Bedste tidspunkt at besøge

Det bedste tidspunkt at besøge Schweiz afhænger i høj grad af, hvilke aktiviteter du er interesseret i. For skiløbere og vinter-sportsfans er de snesikre måneder fra midten af december til marts optimalt. Forår og efterår er ideelle for dem, der foretrækker moderate temperaturer og færre turister, hvilket gør tidspunktet oplagt til at opleve byliv, vandring og sightseeing. Sommermånederne er de travleste, men også den bedste tid for en bred vifte af udendørsaktiviteter, herunder at vandre i bjergene og slappe af ved de idylliske søer.

Forår: I perioden fra marts til maj vågner alpelandet Schweiz op til mildere temperaturer og blomstrende landskaber. Det er en ideel tid til sightseeing og til at nyde de lysegrønne nuancer, der overtager landet. Trækfuglene vender tilbage, og caféer og parker fyldes af både lokale og besøgende, der søger udenfor for at nyde forårssolen. Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 2°-15°C.

Sommer: Juni til august bringer varmt og solrigt vejr, der er perfekt til at udforske Schweiz’ smukke natur. Snør vandreskoene, og begiv dig ud på stierne. De krystalklare søer med deres klare, forfriskende vand, tiltrækker svømmere og vandsportsentusiaster. Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 15°C og 25°C med mulighed for varmere dage.

Efterår: I månederne fra september til november klædes landet i et væld af røde, orange og gule farver. Er du vinentusiast, er efteråret en vidunderlig tid for dig – vinen høstes, og mange steder er der vinsmagninger og festivaler. Foretrækker du mere aktive tilbud, er efteråret også en dejlig – og utrolig smuk – tid at vandre i med gennemsnitstemperaturer mellem 14°C og 5°C.

Vinter: Fra december til februar forvandles Schweiz til et vinterparadis. Bjergene dækkes af et tykt lag sne, hvilket giver ideelle betingelser for skiløb og snowboarding. Kendte skidestinationer, såsom Davos, St. Moritz og Zermatt er på dette tidspunkt et mekka og vintersportsentusiaster. Gennemsnitstemperaturen kan variere fra omkring -2°C til 7°C.

Rejser til Schweiz - godt at vide

Sprog

Schweiz er et flersprogligt land med hele fire sprog: tysk, fransk, italiensk og rætoromansk. Denne sproglige mangfoldighed afspejler sig i den schweiziske kulturs varierede karakter og bidrager til landets rigdom af kulturelle traditioner. Den største del af befolkningen taler schweizertysk, som er en samling af alemaniske dialekter, men skriftligt og i formelle sammenhænge bruger mange en mere standardiseret form for tysk.
Den fransktalende region, Suisse Romande - eller Romandiet på dansk - er præget af det franske sprog og den franske kultur, mens den italiensktalende del, Ticino, får sin indflydelse fra Italien. Rætoromansk, der tales i nogle dele af kantonen Graubünden, er et romansk sprog, som kun benyttes af en lille del af befolkningen.

Levestandard

Livet i Schweiz er karakteriseret ved høj levestandard, neutralitet og direkte demokrati, hvor borgerne spiller en aktiv rolle i landets politik gennem regelmæssige folkeafstemninger. Schweizerne værner om deres traditioner og fester, og landet er kendt for sin præcision og kvalitet, hvilket kommer til udtryk i deres urindustri, chokoladeproduktion og bankvæsen.

Udelivet

Schweizerne prioriterer også udendørs livsstil, med en stor passion for vandring, skiløb og cykling, takket være det imponerende landskab. Respekt for miljøet og bæredygtighed er vigtige værdier, og Schweiz er ofte på forkant med grønne initiativer.

Kulturrejser Europas rejser til Schweiz

Holder du af italiensk, fransk og tysk levevis, vil du elske en rejse til Schweiz. Her får du alt det bedste fra de øvrige kulturer, inklusive enestående natur. Nyd de sneklædte landskaber, brusende floder, kulturelle seværdigheder, eksklusive butikker og det schweiziske køkken - og få spændende oplevelser, du aldrig glemmer. Se vores rejser til Schweiz nedenfor.

Toppen af Alperne med Gletsjer-ekspressen

8 dage Fra 20.995,-

Rejs med Gletsjer-ekspressen - Høje tinder, dybe dale og smukke søer glider forbi på denne rejse gennem bjergtagende natur med besøg i både Schweiz og Norditalien. Fra krystalklare Italienske søer omkranset af høje bjerge til underskønne togrejser i Schweiz – hvor Bernina- og Gletsjer-ekspressen byder på udsigter af usædvanlig skønhed mens vi passerer gletsjere, skove, krydser floder og dybe dale Derfor skal du rejse med os til Schweiz og Italien: Spektakulære togture i Sc...Læs mere om rejsen til toppen af Alperne