Skip to main content

Dét vidste du ikke om Rumænien

Hvad skal du vide om Rumænien?

Måske har du aldrig overvejet at rejse til Rumænien, men landet byder både på eventyrlig natur i Transylvaniens grønne bjerge, fantastiske slotte og en hovedstad med masser af kultur, hyggelige stræder og en fascinerende historie.

Læs med og få gode rejsetips her!

Sagnomspundne Transylvanien

Det klinger helt eventyrligt – og det første mange tænker på er sikkert på myten om Grev Dracula. Og du kan faktisk besøge Bran - Draculas mytiske slot, som er Transylvaniens ældste fæstning. Slottet blev bygget i det 14. århundrede og ligger smukt på toppen af en bakke midt i de store skove og har i virkelighedens verden huset rumænske royale.


Billede: Bran-slottet

Transylvanien er meget mere end hjemsted for verdens mest berygtede vampyr. Her mødes fantastisk natur med oldgammel historie og egnen er præget af mange forskellige kulturer gennem årtusinders beboelse. Transylvanien betyder ”hinsides skoven” og byder på et imponerende landskab, der dækker mere end 100.000 kvadratkilometer. Her er store, dybe skove, hvor brune bjørne, losser og ulve strejfer omkring – og indimellem ligger meget velholdte middelalderbyer og eventyrlige slotte.

Smukt bakke- og bjerglandskab med vilde bjørne i Rumænien
Billede: Rumæniens imponerende landskab

Besøg kongeslottet Pele, som er et af de smukkeste små slotte i Europa eller det gotiske slot Corvin, et af Europas største. Man siger, at det spøger om natten på Corvin-slottet, og folk i området bruger stadig hvidløg som våben mod det overnaturlige.

Du kan få et overblik over alle vores rejser i vores rejsekalender her.

Neo-renæssanceslottet Peleș fra 1873 var kongelig residens i Rumænien
Billede: Kongeslottet Pele

Den smukkeste by i Transylvanien er Sibiu, og mange betegner også byen som det bedste sted at leve i Rumænien. Sibiu er samtidig en af de rigeste og mest kulturelle byer i Rumænien og fyldt med middelalderarkitektur og historiske pladser.

Her kan du se alle vores andre rejser.

Kontrasternes hovedstad

Rumænien er kontrasternes land, og specielt her i den historiske hovedstad Bukarest opleves modstykkerne. Byen er et virvar af fortid og nutid og herfra synes der langt til det billedskønne og rolige Transsylvanien. Blegt betonbyggeri vidner om kommunismens hårde år, men mellem de triste bygninger har hyggelige handelsstrøg, cafeer og smarte butikker fundet deres plads og byens summer af moderne storbystemning.

Rumæniens hovedstad Bukarest er en særdeles kulturel og pulserende metropol
Billede: Bukarest - Rumæniens hovedstad

Samtidig er den gamle bydel og handelsgade Lipscani kendetegnet af smukke bygninger, gallerier, fine stræder, restauranter og værtshuse og her kan man virkelig mærke Bukarests storslåede fortid.

Læs en rejseberetning fra Libanon her.

Diktatorens gigantiske palads

Parlamentspaladset er byens største seværdighed. Bogstaveligt talt! Det berømte og berygtede bygningsværk blev opført af diktatoren Nicolae Ceaușescu og skulle efter planen have fungeret som officiel residens for hans familie og som hus for Rumæniens regering.

Det er verdens næststørste bygning og én af de dyreste, som nogensinde er bygget. Næsten 40.000 mennesker blev tvangsflyttet og 7 km2 af Bukarest centrum blev jævnet med jorden for at få plads til dette vanvittige byggeri. Med sine 365.000 kvadratmeter og mere end 1.000 værelser fyldt med marmor, krystallysekroner og monstrøs overdådighed har paladset stået i skarp kontrast til den almindelige rumæners levestandard i kommunisttiden.

Parlamentspaladset i Rumænien
Billede: Parlamentspaladset

Indlægget er udarbejdet i samarbejdet med Familie Journal.

Tag med Kulturrejser Europa til balkanlandene og læs mere om vores rejser til Balkan her.

Du kan også læse om vores rejsetips og viden her.