Skip to main content

Vidunderlige Norditalien

7 dage - pris pr. person fra
10.995,-
Udsolgt rejse

Vidunderlige Norditalien - og en lille bid af Schweiz

Det eksklusive Norditalienske søhøjland på Alpernes sydside er et slaraffenland af smukke naturscenerier og hyggelige små middelalderbyer. Rejs med og oplev de krystalklare søer, Maggiore, Como og Orta med Alperne som majestætisk bagtæppe. Vi bor i historiske Orta San Giulio, en sand perle og vores lille hemmelighed, som byder på al den Italienske charme og klasse, man forbinder med de Norditalienske søer – og vi følger Maggioresøen helt ind i Schweiz med besøg i klassiske Ascona.

Derfor skal du rejse med os til Vidunderlige Norditalien:

 • Skønt hotel i afslappede omgivelser i Orta
 • Smuk sejlads på Comosøen og besøg i pittoreske Bellagio
 • Besøg hos lokal vin- og grappaproducent i Piemonte med frokost
 • Besøg på den UNESCO-bevarede helligdom i Oropa
 • Oplev Maggioresøens schweiziske side – smukke Ascona
 • Dansktalende rejseleder

Norditaliens store søer

Området er idyllisk med store naturoplevelser lige ved døren. Bjergene i baggrunden og vinmarkerne op ad skrænterne sætter scenen til noget helt specielt. Charmerende små byer, og gigantiske klassiske villaer ligger spredt omkring søerne med det rene klare vand. En oase af skønhed, der bare emmer af klasse.

Romantiske oplevelser

En af Italiens smukkeste og mest berømte landsbyer, Bellagio, ligger på halvøen midt i Comosøen og indeholder alt, hvad der er italiensk og ”molto romantico”. Når vi besøger Schweiz og Ascona er romantikken ikke mindre i højsædet – med smukke villaer og klassiske hoteller placeret tæt ved søens bred, en anden og lige så spændende oplevelse af Maggioresøen som den italienske side.

Lokale kulinariske oplevelser

Det italienske køkken er populært, og der er mange muligheder for at komme rundt i hjørnerne af den spændende og varierede gastronomi. Vi har inkluderet to 3-retters middage med vin på vores hotel i Orta samt en skøn lokal frokost på vores vingårdsbesøg i den nordlige Piemonte-region. Ellers er valget frit, og der er noget nostalgisk, romantisk og særdeles smagfuldt i at gå på opdagelse i det helt lokale landkøkken, som vi kan opleve på vores udflugter til frokost eller på byens restauranter i Orta.

Kort dagsprogram for Vidunderlige Norditalien:

Dag 1: Ankomst til Milano, transport til Orta. Velkomstmiddag på hotellet (A)
Dag 2: Maggioresøen rundt med besøg i Ascona i Schweiz og sejltur til De Borromeiske Øer (M)
Dag 3: Udflugt til Comosøen. Besøg i Lecco og bådtur til Bellagio (M)
Dag 4: Vin- og grappagård i Piemonte. Besøg i Arona (M,F)
Dag 5: Fridag i Orta (M)
Dag 6: Udflugt til bjergene og Sanctuario di Oropa. Afskedsmiddag på hotellet (M,A)
Dag 7: Hjemrejse fra Milano (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Bemærk venligst, at programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme pga. lokale forhold. Det endelige udflugtsprogram udleveres ved ankomst.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Milano, transport til Orta. Velkomstmiddag på hotellet (A)

Vores rejseleder venter på os ved ankomsten til lufthavnen i Milano. Herefter tager vi bussen sammen til vores hotel i Orta. Vi tager på en kortere byvandring i Orta med rejselederen og bliver bekendt med vores by og den smukke Orta-sø.  

Om aftenen får vi en 3-retters velkomstmiddag i hotellets restaurant.


Billeder: Lær byen Orta San Giulia at kende på en byvandring med rejselederen ved ankomst.

Dag 2: Maggioresøen rundt med besøg i Ascona i Schweiz og sejltur til De Borromeiske Øer (M)

Dagens udflugt tager os først langs Orta-søen og videre til Maggioresøen, hvor vi følger søens vestlige bred og kører mod nord til den schweiziske grænse (husk passet). Her gør vi vores stop i charmerende Ascona, der er en meget fin lille resortby, hvor vi ser både den italienske og den schweiziske indflydelse.


Billeder: Vi får en bid af Schweiz i Ascona.

Efter besøget fortsætter udflugten langs søens vestlige kyst til byen Stresa i den sydlige del af Maggioresøen.  Her tager vi på sejltur til De Borromeiske Øer, som består af Isola Madre, Isola Bella og Isola dei Pescatori. Turen går rundt om Isola Bella på vej til den største af øerne, Isola Pescatori, hvor vi har tid til at se på smukke haver, og købe en frokost.

Efter besøget på øen sejler vi retur til Stresa og kører tilbage til vores hotel i Orta. 

Dag 3: Udflugt til Comosøen. Besøg i Lecco og bådtur til Bellagio (M)

Udflugten i dag tager os til den smukke og meget populære Comosø. Vi kører til søens sydøstlige hjørne til byen Lecco. Herfra sejler vi med rutebåden til Comosøens perle, Bellagio, som ligger på spidsen af en bjergrig halvø. Vi vil bruge dagen i Bellagio blandt overdådige villaer og glamourøs livsstil. Er man haveinteresseret, kan vi varmt anbefale et besøg i Villa Melzi-haven. Byens Basilica, San Giacomo, er bestemt også et besøg værd.


Billeder: Den ene udsigt overgår den anden ved Comosøen.

Der er frokost på egen hånd i Bellagio inden vi om eftermiddagen sejler retur til Lecco, hvorfra vi kører tilbage til hotellet i Orta..


Billeder: Hyggelige Bellagio.

Dag 4: Vin- og grappagård i Piemonte. Besøg i Arona (M,F)

I dag går turen til vinbyen Ghemme, hvor vi naturligvis skal stifte bekendtskab med nogle af det nordlige Piemontes gode vine, der i kvalitet blot er en my under den sydlige regions mastodonter, Barolo og Barbaresco. Vi besøger en vinproducent, der ud over vinen også producerer Grappa, den kendte italienske brændevin. Der er rundvisning i produktionen med tilhørende smagsprøver, inden vi bevæger os ned i kælderen, hvor vi får serveret en rigtig landfrokost.


Billeder: Glæd dig til en tur på landet med vinsmagning og rustik landlig frokost.

Efter besøget kører vi til den sydlige del af Maggioresøen og byen Arona, der er en af de smukkeste ved søens bredder. Her er der tid til at nyde La Dolce Vita inden vi om eftermiddagen kører mod Orta.

Dag 5: Fridag i Orta (M)

Dagen er til helt fri disposition, og er man til det, kan man nyde dagen ved hotellets pool eller tage en tur rundt i Orta by og evt. tage båden til San Giulio-øen midt i Orta-søen.


Billeder: Tag dagen i eget tempo og uforsk byen og omegn på egen hånd.

Dag 6: Udflugt til bjergene og helligdommen i Oropa. Afskedsmiddag på hotellet (M,A)

Dagens udflugt tager os til Helligdommen Oropa, et sanktuarium, der ligger i bjergene i knap 1200 meters højde. Det er bygget på stedet, hvor en forhistorisk keltisk helligdom fandtes, og de kristne grundsten blev lagt på stedet i 400-tallet. Sanktuariet, som det står i dag, kom først senere til og er nu vokset så meget, at det nærmest er en lille by med kapeller, kirker, monumenter – og et ægte pilgrimssted, der nu også har restauranter og hoteller. Sanktuariet, hele komplekset og de barske bjerge er en spektakulær helhedsoplevelse, der da også er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv.  


Billeder: Helligdommen i Oropa.

Efter et fantastisk besøg tager vi tilbage til hotellet og spiser en 3-retters afskedsmiddag. 

Dag 7: Hjemrejse fra Milano (M)

Efter vores morgenmad tager vi sammen med vores rejseleder tilbage til lufthavnen i Milano, dejligt mætte efter en lille uge i Italien med en lille bid af Schweiz.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Orta på dmi.dk her

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
29/9 - 5/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Norditalien10.995,-Udsolgt

Rejsens pris inkluderer: 

 • Direkte fly København – Milano t/r 
 • 6 nætter på 3* Hotel la Bussola i Orta san Guilio
 • Morgenmad, en frokost på vingård, to 3-retters middage med vin på hotellet
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke: 

 • Enkeltværelsestillæg, fra kr. 1.395
 • Dobbeltværelse med balkon, tillæg fra kr. 395 pr. person
 • Dobbeltværelse med balkon og søudsigt, tillæg fra kr. 1.095 pr. person (kun på forespørgsel)
 • Lokal byskat i Orta, ca. € 2 pr. person pr. nat (2023), betales direkte til hotellet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel