Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhinen

Strasbourg, kanal og bindingsværkshus
Köln domkirke
Flodkrydstogt på Rhinen
Amsterdam og tulipaner
Lorelai klippen, Tyskland og Koblenz, Statue ved Rhinen
Burg Katz, Rhinen
Mainz, Flodkrydstogt på Rhinen
Skibet, Flodkrydstog på Rhinen
Status:
Datoer på vej

Rhinen Flodkrydstogt i 2024

Kulturrejser Europa byder velkommen ombord på dette skønne og populære flodkrydstogt langs den smukke Rhindal. Vi sejler fra Amsterdam i Holland til Mainz i Tyskland, og du kan godt glæde dig til en rejse med komfort ombord på det firestjernede skib MS Crucevita, samt masser af højdepunkter, når vi undervejs lægger til ved otte byer langs den natursmukke flod.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt Rhinen:

  • Komfortabel sejlads langs Rhindalen
  • Mulighed for spændende udflugtsmål undervejs på rejsen
  • 4* flodkrydstogtskib inkl. helpension ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Dansktalende rejseleder

En strøm af højdepunkter på Rhinen

På denne rejse besøger du hollandske, såvel som tyske storbyer og så stifter du bekendtskab med mindre og hyggelige byer langs Europas tredjelængste flod. Kombinationen giver dig det bedste af Rhindalen, hvor højdepunkterne er mange og der er tid til fordybelse undervejs. Sammen skal vi blandt andet sejle ved den sagnomspundne Lorelei-passage, og så går vi i land ved Koblenz - hvor Mosel og Rhinen mødes.

På rejsen er der mulighed for at udforske byerne på egen hånd, eller du kan tilkøbe vores udflugtspakke, hvor vores rejseleder til eksempel fortæller vidt og bredt om områdernes historie.

4* flodkrydstogt med helpension på Rhinen

MS Crucevita er et intimt og moderne firestjernet skib med plads til 114 passagerer. Skibets gode faciliteter tæller soldæk, lille bibliotek og et hyggeligt lounge- og barområde. Kahytterne er moderne og rummelige med udsigt til vandet. Mod tillæg kan man tilkøbe kahytter på promenade dæk. I rejsens pris er inkluderet helpension på skibet, som serveres i den skønne hovedrestaurant.

Kort dagsprogram for flodkrydstogt på Rhinen:

Dag 1: Ankomst Amsterdam og indkvartering på skib (A)
Dag 2: Amsterdam, byrundtur og tid til egne oplevelser samt afsejling (M,F,A)
Dag 3: Nijmegen, tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 4: Köln,*mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rudesheim (M,F,A)
Dag 6: Manheim, *mulighed for besøg ved Heidelbergslottet (M,F,A)
Dag 7: Strasburg, *mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 8: Mainz og hjemrejse fra Frankfurt (M)

* = Ved køb af udflugtspakken

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet grundet sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader at benytte rollator eller kørestol ombord.

Kort


Flodkrydstogt på Rhinen

 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Amsterdam, samt indkvartering på skib (A)


Vi tager direkte fra lufthavnen til vores skib, der er placeret ca. 30. minutters gang fra centrum af Amsterdam, og som skal danne rammen om vores sejlads de næste 8 dage. Vi bliver ved ankomst budt velkommen af personalet ombord, og får tildelt vores kahytter og herefter nyder vi en velkomstmiddag ombord. 

Dag 2: Amsterdam, byrundtur og tid til egne oplevelser samt afsejling (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00

Har du tilkøbt udflugtspakken, så kan du glæde dig til en gåtur i Amstertdam og sammen med vores rejseleder. 
Turen går bl.a. forbi den historiske plads "Dam", der huser det tidligere kongelige palads fra det 13. århundrede. Her står også den 22 meter høje statue, der mindes de faldne soldater under Anden Verdenskrig. Byens blomstermarked domineres naturligvis af Hollands nationalblomst, tulipanen, og vi besøger det farverige marked.

Herefter har vi resten af dagen på egen hånd og måske frister en kanalrundfart i de hyggelige kanaler. Med cirka 100 kilometer snoede vandveje gennem byens gader, er kanalerne Amsterdams absolutte kendetegn - som også i sin tid inspirerede vores egen Christian 4., da han anlagde Christianshavn i 1618. 

Frokosten kan indtages på skibet og efter aftensmaden ombord er klar til at stævne ud på Rhinen.

Amsterdams hyggelige gader ved kanalen
Billede: Amsterdams hyggelig gader ved kanalen.

Dag 3: Nijmegen, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 14:00

Vi ankommer i dag til historiske hollandske Nijmegen.

Gå med din rejseleder på en orienterende gåtur i byen, eller nyd dagen på egen hånd.
Slå vejen forbi Nijmegens gamle bydel, hvor brostenene og de charmerende bindingsværkshuse skaber en atmosfære af autentisk hollandsk charme. Et højdepunkt er Stevenskerk, en gotisk perle, hvis spir stolt strækker sig mod himlen og bærer historien fra det 13. århundrede.

Måske skal vejen også gå forbi Valkhof-parken, der oser af historie. Dette er stedet, hvor de gamle ruiner af Valkhof-borgen, bygget af romerne for århundreder siden, stadig står som stumme vidner til fortiden. 

Ved frokosttid stævner vi igen ud på Rhin-floden og mod Köln. 

Dag 4: Köln, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 21:30
I dag ankommer vi til Tyskland og til landets fjerdestørste by Köln. Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi på byrundtur med vores rejseleder. Vi skal på opdagelse i den over 2000 år gamle by, der i sin tid blev grundlagt af romerne. Her betragter vi udefra den smukke Kölner domkirke, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Den gamle bydel og markedspladsen, der emmer af hygge med masser af restauranter og cafeer, er også på programmet. Når byrundturen er slut tager vi tilbage til skibet. Du kan også vælge at blive i byen på egen hånd og returnere til skibet, inden aftenmaden bliver serveret.

Köln by med Kölner Domkirke i baggrunden
Billede: Köln by med Kölner Domkirke i baggrunden.

Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rüdesheim, tid på egen hånd (M,F,A)

Koblenz: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 13:00
Rüdesheim: Ankomst kl. 20:00 - afsejling kl. 02:00

I dag er der to stop på vores færd langs Rhinen - i de tyske byer: Koblenz og Rüdesheim. Dagen er på egen hånd, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd og tips til spændende oplevelser.

Koblenz er stedet, hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen "Deutsches Eck". Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden. Du kan eventuelt vælge at spadsere en tur i byens blomsterpark eller gennem de hyggelige gader med de idylliske bindingsværkshuse.

Ved middagstid sejler vi videre og eftermiddagen nydes ombord på skibet. Undervejs sejler vi gennem den 113 meter smalle og sagnomspundne Lorelei-passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne. 

Vi ankommer til Rüdesheim ved aftenstid, og efter middagen ombord er der rig mulighed for at opleve byen. Besøg f.eks. den hyggelige gade Drosselgasse, der huser et hav af caféer og øl-barer.

Dag 6: Mannheim, mulighed for udflugt til Heidelberg Slottet (M,F,A)

Ankomst kl. 11:30 - afsejling kl. 18:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, så kører vi i dag mod Heidelberg og Heidelberg-slottet. Det er uden tvivl et af de mest imponerende slotte i Tyskland. Slottet troner 70 meter over byen og har Rhinens biflod Nacher bugtende under sig. Slottet er placeret i naturskønne omgivelser og herfra er en imponerende udsigt. Vi får en rundvisning på slottet og hører om slottets og byens over 700-årig historie. 

Om aftenen sætter vi os til bords og nyder aftensmaden, imens vi stævner ud mod vores næste stop på turen - Strasburg

Heidelberg by og Heidelberg slot
Billede: Heidelberg by og Heidelberg slot.

Dag 7: Strasbourg, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 19:00
Vi ankommer i dag til den tyske by Kehl, der ligger 15 minutter fra den franske by Strasbourg. Det er derfor også nærliggende, at dagens udflugt ved tilkøb af udflugtspakken går til Strasbourg. Efter ankomsten tager vi sammen med vores rejseleder på en byrundtur, hvor vi hører om Strasbourgs spændende historie. Undervejs passerer vi bl.a. katedralen Notre Dame fra 1874 og den gamle bydel, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Her skal vi se Petite France, et historisk område der charmerer med hyggelige kanaler og smukke bindingsværkshuse. Tilbage i Kehl er resten af dagen til egne oplevelser. Om aftenen nyder vi vores sidste skønne middag ombord i hinandens selskab.

Strasbourg og bindingsværkshuse
Billede: Strasbourg og bindingsværkshuse.

Dag 8: Hjemrejse fra Frankfurt (M)

Ankomst kl. 08:30
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til skibet. Alt efter hvilken flytid du har, så kører du enten direkte til lufthavnen eller har lidt til på egen hånd i Mainz, inden du rejser tilbage til Danmark.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Amsterdam på dmi.dk her

Vejret i Amsterdam

Vejret i Frankfurt am Main

Se andre populære rejser her