Skip to main content

Klassiske Sicilien

Pris fra:
13.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Rundrejse på Sicilien 2024

På Sicilien, Middelhavets største ø, findes der en enestående kulturarv at dykke ned i. Med et indholdsrigt og varieret program lærer vi, på denne rundrejse, Sicilien og øens skatte meget bedre at kende.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse på Sicilien:

 • Alle udflugter og diverse entréer nævnt er inkluderet
 • Vi besøger både storbyer, kystbyer og bjergbyer
 • Oplev den flere tusind år gamle Tempeldal ved Agrigento og domkirken i Monreale 
 • Se berømt keramik i Caltagirone og mosaik i den romerske kejservilla i Piazza Armerina
 • Besøg Etna og gå på vulkanens skråninger
 • Fridag i charmerende Cefalù og livlige Palermo
 • Dansktalende rejseleder 

Oplev en rig kulturarv på Middelhavets største ø

Med vores dansktalende rejseleder oplever vi bugnende barok-facader i Siracusa, dragende storbyliv i Palermo og afslappende kystbyidyl i charmerende Cefalù, hvor vi også skal bo nogle nætter. Vi skruer tiden godt 2.500 år tilbage, når vi besøger de imponerende doriske templer i Tempeldalen ved Agrigento. I Piazza Armerina går vi i romernes fodspor og oplever mosaikkunst i verdensklasse i den storslåede kejservilla Villa Romana del Casale. Vi berører flere tidsaldre og får sat Siciliens historiske og kulturelle arv i perspektiv, mens vi nyder nogle gode frokoster langs ruten. 

Den ældste seværdighed vi møder på vor rejse, er Europas største aktive vulkan, Etna. Heroppe, i to kilometers højde, venter der os spektakulære naturscenerier. Vejen fører os også op til den romantiske bjergby Taormina, der især er kendt for sit græsk-romerske teater. I Monreale venter den storslåede normanniske domkirke og i Caltagirone, øens keramikby numero uno, kommer vi tæt på de berømte keramikdekorationer, herunder byens vartegn "La Scalinata di Santa Maria del Monte" - trappen med 142 keramikudsmykkede trin.  

Kort dagsprogram for Klassiske Sicilien:

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel (A)
Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost. Besøg i Taormina  (M,F)
Dag 3: Keramikbyen Caltagirone og kejservillaen i Piazza Armerina (M,F)
Dag 4: Palermo og domkirken i Monreale (M)
Dag 5: Heldagsudflugt til kystbyen Cefalù (M)
Dag 6: Tempeldalen ved Agrigento (M)
Dag 7:  Byvandring i Siracusa, Frokost og madmarked i Ortigia (M, F)
Dag 8: Hjemrejse (M)

Hoteller: Vores hoteller ved Catania, ved Palermo og ved Siracusa variere fra afgang til afgang. 

M = Morgenmad, F = Frokost, A= Aftensmad

Rejsens udflugter foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, bør man være almindeligt godt gående. Vi går også en del på byvandringerne. 

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel og middag (A)

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn og kører til hotellet i Catania. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. Middag på hotellet. Afhængig af ankomsttidspunktet, kan der opstå ventetid på at værelser bliver klar. 


Sicilien - solnedgang
Billede: Aftenhimmel over Sicilien.

Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost. Besøg i Taormina (M,F)

Vi påbegynder vores oplevelsesrige rundrejse med et besøg på vulkanen Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost. 
 

Vulkanen Etna som vi besøger på dag 7
Billede: Landskab på vulkanen Etna.
 

Efter frokost kører vi mod den romantiske bjergby Taormina. Vi tager en orienterende byvandring og efterfølgende er der god tid til at vi udforsker byen og den livlige handelsgade ”Corso Umberto”. Vi kan også anbefale et besøg ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet (entré ikke inkl.).
 

Taorminas græsk-romerske teater
Billede: Taormina og det græsk-romerske teater.

Dag 3: Keramik i Caltagirone og kejservillaen i Piazza Armerina. Kørsel til Mondello (M,F)

Vi sætter kurs mod Caltagirone - Siciliens keramikby numero uno. Vi tager turen igennem byen med et lille minitog, der fører os forbi de vigtigste monumenter, kirker, katedralen og videre til byens centrum i den gamle bydel, der - ligesom mange af de seværdigheder vi allerde har set og skal se - er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi står af toget her for at opleve byen til fods og komme tættere på en af de helt store seværdigheder - byens vartegn; den berømte keramikpyntede trappe La Scalinata di Santa Maria del Monte.

Minitoget fører os retur til vores bus og vi fortsætter mod Piazza Armerina længere ind i øens hjerte. Her spiser vi en frokost på en lokal restaurant og besøger byens store seværdighed, den romerske kejservilla Villa Casale del Romano.


Billede: Keramikbeklædte trin på den berømte trappe "La Scalinata di Santa Maria del Monte" i Caltagirone.

Kejservillaen i Piazza Armerina blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er - med sine imponerende gulvmosaikker spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden. 

Kejservillaen Villa romana del Casale i Piazza Armerina
Billede: Mosaikker og levn fra Villa Romana del Casale.

Efter vort besøg i den romerske kejservilla, kører vi mod Mondello - en lille charmerende kystby ca. 20 minutters kørsel fra Palermo. Her indkvarterer vi os for de næstre tre nætter på et centralt hotel nær havet. Vi skal ud på godt et par timers kørsel inden vi når hotellet i Mondello, så der er god mulighed for at fordøje dagens indtryk og læne sig godt tilbage og hvile ud. Aftenen er på egen hånd, og byen byder på et rigt udbud af spisesteder, caféer og butikker.

Dag 4: Palermo og domkirken i Monreale (M)

I dag kører vi til den prægtige mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale, der i 2015 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den arabisk-normanniske domkirke - opført i sidste halvdel af 1100-tallet, er et pragteksemplar inden for normannisk arkitektur og dens indre imponerer den besøgende med overdådige guldbelagte mosaikker.

Domkirken i Monreale
Billede: Den mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale.

En kort køretur fra Monreale ligger Siciliens hovedby - pragtfulde Palermo. Byen er fuld af kontraster; mondæne bygninger og noble paladser flankeres af folkelige gademarkeder, og arkitekturens forskellige stilarter bevidner om en lang og broget historie. Vi oplever byen og de vigtigste seværdigheder og får lidt tid på egen hånd inden vi kører retur til hotellet i Mondello.

Palermo - klassiske Sicilien
Billede: Palermo - Piazza Pretoria.

Dag 5: Heldagsudflugt til kystbyen Cefalù (M)

Vi sætter kursen mod endnu en charmerende kystby, nemlig Cefalù på Siciliens nordkyst. Der er meget af give sig til i kystbyen; måske du vil gå på opdagelse i de små hyggelige stræder og spændende butikker. I Cefalù er der gode bademuligheder fra byens lange strand og for vandre-entusiaster vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppefra er fænomenal. 

Har du lyst til at deltage i en vandring gennem byen sammen med rejselederen, så kan du også det.

Cefalu, Sicilien
Billede: Charmerende Cefalu.

Cefalù var oprindelig et fiskerleje, der i løbet af middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en domkirke på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke domkirke om den dag i dag - den slår vi naturligvis vejen forbi på byvandringen inden vi atter kører tilbage til hotellet i Mondello.

Dag 6: Tempeldalen v. Agrigento (M)

Dagen dedikerer vi til Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt og en lokalguide med speciale i Tempeldalen gør os selskab. Selvom dagens seværdighed ligger langt fra de områder vi normalt bevæger os i, vil vi ikke undlade at besøge dette unikke sted og vi må berede os på mere kørsel denne dag. 

Vel ankommet til Tempeldalen skruer vi tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi anbefaler, at du medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Turen går nu østover mod Siracusa, og med en strække-ben pause eller to undervejs når vi frem og indvkvarterer os på et dejligt centralt hotel i byen. 
 

Tempeldalen i Agrigento
Billede: Tempeldalen ved Agrigento.

Dag 7: Byvandring i Siracusa og Ortigia og frokost (M, F)

Vi vågner op i Siracusa - en af de ældste byer i verden og den skal vi dykke ned i i dag. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. I dag skal vi se nærmere på byen, herunder det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Også halvøen Ortigia med de smukke pladser og snørklede gader skal vi opleve.

Resten af dagen er til fri disposition. Vi anbefaler en sejltur rundt om Ortigiahalvøen eller en slentretur langs Ortigias smukke havnepromenade. 

Ortigia - klassiske Sicilien
Billede: Ortigias havnepromenade med de mondæne bygninger og hyggelige caféer under træerne.

Dag 8: Madmarkedet i Ortigia med frokost. Hjemrejse (M,F)

Turen går mod lufthavnen og vores hjemrejse kan begynde efter en opelvelsesrig uge på Middelhavets største ø.

OBS: På afgangen den 5. oktober overnatter vi i barokbyen Noto de to sidste nætter, og ikke i Siracusa. 

Kort


Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Catania på dmi.dk her

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/4 - 15/4Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Sicilien
KUN 2 pladser tilbage (1 dobbeltværelse)
13.995,-Få pladser tilbage
25/5 - 1/6Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Sicilien 14.995,-Bestil
5/10 - 12/10Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Sicilien 13.995,-Bestil
19/10 - 26/10Se rejsetider KøbenhavnKlassiske Sicilien 14.495,-Bestil

På denne rejse til Sicilien er deltagerantallet maksimalt 22 personer.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Catania (direkte med Norwegian eller SAS) 
 • 7 nt. på 3 gode hoteller
 • 7 x Morgenmad, 3 x frokost, 1 x aftensmad
 • Udflugter og transport if. program
 • Udvalgte entréer 
 • Dansktalende rejseleder

Entréer inkluderet:

 • Den romerske villa i Piazza Armerina
 • Domkirken i Monreale
 • Tempeldalen i Agrigento
 • Siracusas Duomo og arkæologiske zone

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Evt. øvrige entréer fx det græske teater i Taormina ca. 14 euro
 • Hvis du ønsker at besøge kratere nær toppen af Etna (kabelbane og bus) skal du beregne 78-80 euro. Der er sat 2 timer af til de som ønsker at tage turen op (ikke for gangbesværede men ellers ikke strabadserende)  
 • Turistskat (betales kontant på hotellerne. Beregn ca. 20-25 euro i alt pr. person. Beløbet kan ændres uden varsel af hotellerne)
 • Drikkevarer og øvrige måltider end de nævnte 
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
   

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Hotel

Se andre populære rejser her