Skip to main content

Klassiske Sicilien

Status:
Datoer på vej

rundrejse på Sicilien

Her i den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen, går vi på opdagelse i Siciliens enestående kulturarv. Undervejs besøger vi Siciliens største seværdigheder, og øens temperamentsfulde dronning; vulkanen Etna. Vi indkvarterer os i byerne Catania, Cefalù og Siracusa, der alle har et hyggeligt leben og et bredt udvalgt af restauranter, butikker, seværdigheder og hyggelige pladser - altsammen i gåafstand fra hotellet.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse på Sicilien:

  • Du bor centralt i Catania, Cefalù og Siracusa
  • Syv udflugtsdage
  • Oplev bl.a. Tempeldalen og den romerske kejservilla
  • Vulkanen Etna og romantiske Taormina
  • Palermo og katedralen i Monreale
  • Dansktalende rejseleder med lokalkendskab

Oplev en rig kulturarv på Middelhavets største ø

På Middelhavets største ø er der klassiske seværdigheder nok at dykke ned i. Med et indholdsrigt og varieret program lærer vi, på denne rundrejse, Sicilien og øens skatte meget bedre at kende. Med vores dansktalende rejseleder oplever vi bugnende barok-facader i Siracusa, dragende storbyliv i Palermo og afslappende kystbyidyl i charmerende Cefalù, hvor vi også skal bo nogle nætter. Vi skruer tiden godt 2.500 år tilbage, når vi besøger de imponerende doriske templer i Tempeldalen ved Agrigento. I Piazza Armerina går vi i romernes fodspor og oplever mosaikkunst i verdensklasse i den storslåede kejservilla Villa Romana del Casale. Vi berører flere tidsaldre og får sat Siciliens historiske og kulturelle arv i perspektiv, mens vi nyder nogle gode frokoster langs ruten. 

Den ældste seværdighed vi møder på vor rejse, er Europas største aktive vulkan - Etna. Heroppe, i to kilometers højde, venter der os spektakulære naturscenerier. Vejen fører os også op til den romantiske bjergby Taormina, der især er kendt for sit græsk-romerske teater, og til det berømte fiskemarked i Catania samt til den smukke normanniske domkirke i Monreale.

Alle udflugter er inkluderet og med syv spændende udflugtsdage vil du lære øen og dens skatte godt at kende i godt selskab og med en engageret rejseleder med lokalkendskab. 

Kort dagsprogram for rundrejsen på Sicilien:

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel.
Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost på vingård og besøg i Taormina (M,F)
Dag 3: Byvandring i Catania m. fiskemarked. Kejservillaen i Piazza Armerina (M)
Dag 4: Byvandring i Cefalù - eftermiddagen fri (M)
Dag 5: Palermo m. frokost og domkirken i Monreale (M, F)
Dag 6: Tempeldalen ved Agrigento (M,F,A)
Dag 7: Byvandring i Siracusa og Ortigia. Frokost på madmarked - eftermiddagen fri (M,F)
Dag 8: Siracusa. Kyklopernes Riviera. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A= Aftensmad

Rejsens udflugter foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, bør man være almindeligt godt gående.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel.

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn hen på aftenen og kører til hotellet i Catania centrum. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. 


Sicilien - solnedgang
Billede: Aftenhimmel over Sicilien.

Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost på vingård. Besøg i Taormina (M,F)

Vi starter vores oplevelsesmættede rejse med vulkanen Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost. 
 

Vulkanen Etna som vi besøger på dag 7
Billede: Landskab på vulkanen Etna.
 

Efter frokost kører vi mod den romantiske bjergby Taormina. Vi tager en orienteren byvandring og efterfølgende er der god tid til at vi udforske byen og måske gøre lidt indkøb på handelsgaden ”Corso Umberto”. Vi kan også anbefale et besøget ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet (entré ikke inkl.).
 

Taorminas græsk-romerske teater
Billede: Taormina og det græsk-romerske teater.

Dag 3: Catania m. fiskemarked og kejservillaen i Piazza Armerina (M)

Catanias berømte fiskemarked opleves bedst fra morgenstunden - vi svinger vejen og ser på varerne og oplevelser stemningen, inden vi ser lidt mere på byens vartegn.
 

Catanias livlige og farverige fiskemarked.
Billede: Catanias livlige fiskemarked // Søpindsvin.

Turen fortsætter mod Piazza Armerina i Siciliens indland, hvor vi besøger byens berømte seværdighed. Der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden.
 

Kejservillaen Villa romana del Casale i Piazza Armerina
Billede: Mosaikker og levn fra Villa Romana del Casale.

Hen på eftermiddagen sætter vi kursen mod nord til den charmerende kystby Cefalù - nordkystens absolutte perle, der har det hele. Her indkvarterer vi os for de næstre tre nætter på et centralt hotel. Aftenen er på egen hånd og der er masser af restauranter at vælge imellem og et hyggeligt leben i byens smalle gader og brostensbelaget gader med butikker og caféer.

Dag 4: Byvandring i Cefalù - eftermiddagen på egen hånd (M)

I dag skal vi lære "vores nye by" bedre at kende og tager på vandring rundt i byen. Cefalù var oprindeligt et fiskerleje, der i løbet af middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en domkirke på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke domkirkeom den dag i dag - den slår vi naturligvis vejen forbi.

Eftermiddagen er til egen disposition. Der er meget af give sig til; måske du vil gå på opdagelse i de små hyggelige stræder og spændende butikker. I Cefalù er der gode bademuligheder fra byens lange strandog for vandre-entusiaster vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppefra er fænomenal. 
 

Cefalu, Sicilien
Billede: Charmerende Cefalu.

Dag 5: Palermo og katedralen i Monreale (M, F)

I dag kører vi vestover til den prægtige mosaik-udsmykkede katedral i Monreale, der i 2015 blev optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Den arabiske-normanniske katedral - opført i sidste halvdel af 1100-tallet, er et pragteksemplar inden for normannisk arkitektur og dens indre imponerer den besøgende med overdådige guldbelagte mosaikker i en lagt støre skala end vi oplvede det i går i domkirken i Cefalù.

Domkirken i Monreale
Billede: Den mosaik-udsmykkede katedral i Monreale.

En kort køretur fra Monreale ligger Siciliens pragtfulde hovedby Palermo. Byen er fuld af kontraster; mondæne bygninger og noble paladser flankeres af folkelige gademarkeder, og arkitekturens forskellige stilarter bevidner om en lang og broget historie. Vi oplever byen og de vigtigste seværdigheder inden der venter os en frokost. Efter frokosten får vi lidt tid på egen hånd inden vi kører retur til hotellet i Cefalù.

Palermo - klassiske Sicilien
Billede: Palermo - Piazza Pretoria.

Dag 6: Tempeldalen v. Agrigento (M,F,A)

Dagen dedikerer vi til Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt. Vi skruer tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi anbefaler, at man medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Hen på eftermidagen - efter endt besøg - kører vi mod hotellet i Siracusa, hvor middagen venter. 
 

Tempeldalen i Agrigento
Billede: Tempeldalen ved Agrigento.

Dag 7: Byvandring i Siracusa og Ortigia. Frokost på madmarked (M,F)

Siracusa er en af de ældste byer i verden. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. I dag skal vi se nærmere på byen herunder det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Også halvøen Ortigia med de smukke pladser og snørklede gader skal vi opleve. Her besøger vi byens farverige madmarked og nyder en frokost med lokale specialiteter. Resten af dagen er til fri disposition. Vi anbefaler en sejltur rundt om Ortigiahalvøen eller en slentretur langs Ortigias smukke havnepromenade.
 

Ortigia - klassiske Sicilien
Billede: Ortigias havnepromenade med de mondæne bygninger og hyggelige caféer under træerne.

Dag 8: Siracusa. Kyklopernes Riviera. Hjemrejse (M)

Efter morgenmad og check-ud begynder vi vores færd nordpå mod den sagnomspundne kyst "Kyklopernes Riviera". Her kan de sidste sicilianske solstråler, gode espresso'er samt en lille forfriskende overraskelse nydes, inden vi kører mod lufthavnen og siger farvel til Middelhavets største ø efter en begivenhedsrig uge.

- Arrivederci bella Sicilia!

Kort

Rejsen Klassiske Sicilien

Kort over rejsen Klassiske Sicilien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Catania på dmi.dk her