Skip to main content

Klassiske Sicilien

Status:
Datoer på vej

Rundrejse på Sicilien

Her i den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen, går vi på opdagelse i Siciliens enestående kulturarv. Vi besøger alle de største seværdigheder, og øens temperamentsfulde dronning, vulkanen Etna, skal vi også hilse på.  

Derfor skal du rejse med os på rundrejse på Sicilien:

  • Alle udflugter og flere måltider er inkluderet
  • Udforsk Taormina, Palermo og Siracusa
  • Oplev domkirken i Monreale, Tempeldalen ved Agrigento og den romerske kejservilla i Piazza Armerina
  • Vulkanen Etna med frokost på landsted
  • Besøg på moderne kornmølle og frokost i hjertet af Sicilien
  • Dansktalende rejseleder 

Oplev en rig kulturarv på Middelhavets største ø

På Middelhavets største ø er der klassiske seværdigheder nok at dykke ned i. Med et indholdsrigt og varieret program lærer vi, på denne rundrejse, Sicilien og øens skatte meget bedre at kende. Med vores dansktalende rejseleder oplever vi bugnende barok-facader i Siracusa, dragende storbyliv i Palermo og afslappende kystbyidyl i charmerende Cefalù, hvor vi også skal bo nogle nætter. Vi skruer tiden godt 2.500 år tilbage, når vi besøger de imponerende doriske templer i Tempeldalen ved Agrigento. I Piazza Armerina går vi i romernes fodspor og oplever mosaikkunst i verdensklasse i den storslåede kejservilla Villa Romana del Casale. Vi berører flere tidsaldre og får sat Siciliens historiske og kulturelle arv i perspektiv, mens vi nyder nogle gode frokoster langs ruten. 

Den ældste seværdighed vi møder på vor rejse, er Europas største aktive vulkan - Etna. Heroppe, i to kilometers højde, venter der os spektakulære naturscenerier. Vejen fører os også op til den romantiske bjergby Taormina, der især er kendt for sit græsk-romerske teater. I Monreale venter den storslåede normanniske domkirke og dybt inde i hjertet af øen, gør vi holdt ved en moderne mølle i Caltanisetta. Her bliver vi klogere på forarbejdningen af øens antikke kornsorter og smagen af dem, når vi nyder en frokost, hvor møllens råvarer indgår.

Kort dagsprogram for rundrejsen på Sicilien 24/9:

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel i Acitrezza (A)
Dag 2: Vulkanen Etna og besøg i Taormina (M,F)
Dag 3:  Kejservillaen i Piazza Armerina. Besøg i mølle med frokost. Kørsel til Cefalù (M,F)
Dag 4: Byvandring i Cefalù - resten af dagen fri (M)
Dag 5: Palermo og domkirken i Monreale (M)
Dag 6: Tempeldalen ved Agrigento (M,A)
Dag 7:  Byvandring i Siracusa og Ortigia. Resten af dagen fri (M,A)
Dag 8: Besøg på Siracusas madmarked med frokost. Hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A= Aftensmad

Rejsens udflugter foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, bør man være almindeligt godt gående.

Kort dagsprogram for rundrejsen på Sicilien 5/10:

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel i Acitrezza.
Dag 2: Vulkanen Etna og besøg i Taormina (M,F)
Dag 3: Kejservillaen i Piazza Armerina. Besøg i mølle med frokost. Kørsel til Cefalù (M,F)
Dag 4: Byvandring i Cefalù - resten af dagen fri (M)
Dag 5: Palermo og domkirken i Monreale (M)
Dag 6: Tempeldalen ved Agrigento (M,A)
Dag 7: Byvandring i Siracusa, Ortigia og frokost på byens madmarked. Resten af dagen fri (M,F, A)
Dag 8: Barokbyen Noto og Catania inkl. frokost. Hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A= Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram 24/9

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel og middag (A).

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn hen på eftermiddagen og kører til hotellet i Acitrezza nord for Catania. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. Middag på hotellet.


Sicilien - solnedgang
Billede: Aftenhimmel over Sicilien.

Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost på landsted. Besøg i Taormina (M,F)

Vi starter vores oplevelsesmættede rejse med vulkanen Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost. 
 

Vulkanen Etna som vi besøger på dag 7
Billede: Landskab på vulkanen Etna.
 

Efter frokost kører vi mod den romantiske bjergby Taormina. Vi tager en orienteren byvandring og efterfølgende er der god tid til at vi udforske byen og måske gøre lidt indkøb på handelsgaden ”Corso Umberto”. Vi kan også anbefale et besøget ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet (entré ikke inkl.).
 

Taorminas græsk-romerske teater
Billede: Taormina og det græsk-romerske teater.

Dag 3: Kejservillaen i Piazza Armerina. Besøg i mølle med frokost. Kørsel til Cefalù (M,F)

Vi siger farvel til Acitrezza og sætter kurs mod Piazza Armerina i Siciliens indland, hvor vi besøger byens berømte seværdighed. Der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden.
 

Kejservillaen Villa romana del Casale i Piazza Armerina
Billede: Mosaikker og levn fra Villa Romana del Casale.

Efter vort besøg i den romerske kejsevilla, kører vi til Caltanisetta i øens absolutte indland. I Romerriget blev Sicilien kaldt Middelhavets kornkammer, og det forstår man jo længere vi kommer ind i øens hjerte. I dag skal vi besøge møllen "Mulino Riggi", som blev etableret i 1955. Der venter os ikke en mølle som dem vi kender hjemmefra, men en rundvisning gør os klogere på forarbejdningen af de antikke kornsorter. Inden vi begynder vores rundvisning skal først nyde en frokost på en nærliggende restaurant, hvor møllens produkter indgår i menuen. Efter besøget i møllen kører vi stik nord mod den charmerende kystby Cefalù - nordkystens absolutte perle, der har det hele. Her indkvarterer vi os for de næstre tre nætter på et centralt hotel nær havet. Aftenen er på egen hånd, og byen byder på et rigt udbud af spisesteder, caféer og butikker.

Dag 4: Byvandring i Cefalù. Resten af dagen til egne oplevelser (M)

I dag skal vi lære "vores nye by" bedre at kende og tager på vandring rundt i byen. Cefalù var oprindeligt et fiskerleje, der i løbet af middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en domkirke på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke domkirke om den dag i dag - den slår vi naturligvis vejen forbi.

Resten af dagen er til egen disposition. Der er meget af give sig til; måske du vil gå på opdagelse i de små hyggelige stræder og spændende butikker. I Cefalù er der gode bademuligheder fra byens lange strand og for vandre-entusiaster vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppefra er fænomenal. 
 

Cefalu, Sicilien
Billede: Charmerende Cefalu.

Dag 5: Palermo og domkirken i Monreale (M)

I dag kører vi vestover til den prægtige mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale, der i 2015 blev optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Den arabiske-normanniske domkirke - opført i sidste halvdel af 1100-tallet, er et pragteksemplar inden for normannisk arkitektur og dens indre imponerer den besøgende med overdådige guldbelagte mosaikker i en langt større skala end det vi så i Cefalù.

Domkirken i Monreale
Billede: Den mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale.

En kort køretur fra Monreale ligger Siciliens hovedby - pragtfulde Palermo. Byen er fuld af kontraster; mondæne bygninger og noble paladser flankeres af folkelige gademarkeder, og arkitekturens forskellige stilarter bevidner om en lang og broget historie. Vi oplever byen og de vigtigste seværdigheder og får lidt tid på egen hånd inden vi kører retur til hotellet i Cefalù.

Palermo - klassiske Sicilien
Billede: Palermo - Piazza Pretoria.

Dag 6: Tempeldalen v. Agrigento (M,A)

Dagen dedikerer vi til Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt. Vi skruer tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi anbefaler, at man medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Turen går nu østover.  Her venter os en indkvartering i landlige og rustikke rammer, hvor afslapning og rolige omgivelser er i højsædet ovenpå nogle begivenhedsrige dage. Vi spiser aftensmad på hotellet. 
 

Tempeldalen i Agrigento
Billede: Tempeldalen ved Agrigento.

Dag 7: Byvandring i Siracusa og Ortigia (M,A)

Siracusa er en af de ældste byer i verden. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. I dag skal vi se nærmere på byen herunder det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Også halvøen Ortigia med de smukke pladser og snørklede gader skal vi opleve. Resten af dagen er til fri disposition. Vi anbefaler en sejltur rundt om Ortigiahalvøen eller en slentretur langs Ortigias smukke havnepromenade. Sidste på eftermiddagen kører vi retur til vores lille landsted, hvor aftensmaden venter.
 

Ortigia - klassiske Sicilien
Billede: Ortigias havnepromenade med de mondæne bygninger og hyggelige caféer under træerne.

Dag 8: Madmarkedet i Ortigia med frokost. Hjemrejse (M,F)

Efter en rolig morgen på hotellet slår vi atter vejen forbi Ortigia. Her nyder vi en frokost på byens farverige madmarked med lokale råvarer og specialiteter. De sidste indkøb kan gøres inden turen går mod lufthavnen og vores hjemrejse kan begynde efter en opelvelsesrig uge på Middelhavets største ø.

Dagsprogram 5/10

Dag 1: Ankomst til Catania - transfer til hotel.

Vi lander på Sicilien i Catanias lufthavn hen på aftenen og kører til hotellet i Acitrezza nord for Catania. Her indkvarterer vi os for de næste par nætter. 


Sicilien - solnedgang
Billede: Aftenhimmel over Sicilien.

Dag 2: Vulkanen Etna m. frokost på landsted. Besøg i Taormina (M,F)

Vi starter vores oplevelsesmættede rejse med vulkanen Etna, som er det højeste bjerg på Sicilien og den største aktive vulkan i Europa. Vi standser i 1.900 meters højde ved Refugio Sapienza og vandrer op til Monti Silvestri-kraterne. Udsigten heroppe fra er storslået, og terrænnet vi vandrer i minder mest af alt om et goldt månelandskab. Vi anbefaler, at man ifører sig godt fodtøj og medbringer en varm bluse.

Op ad Etnas frodige skråninger dyrkes druer, pistacienødder, jordbær, pærer, kaktusfrugter og citroner med helt særlige karakteristika på grund af den frugtbare lavajord. Især honning og vin fra Etna er blevet ganske populært både hos turister og italienerne selv. Ved frokosttid kører vi til et rustikt landsted beliggende i Etnas baghave, hvor vi nyder en dejlig frokost. 
 

Vulkanen Etna som vi besøger på dag 7
Billede: Landskab på vulkanen Etna.
 

Efter frokost kører vi mod den romantiske bjergby Taormina. Vi tager en orienteren byvandring og efterfølgende er der god tid til at vi udforske byen og måske gøre lidt indkøb på handelsgaden ”Corso Umberto”. Vi kan også anbefale et besøget ved det græsk-romerske teater, hvor Goethe i 1787 tryllebundet betragtede udsigten - højt hævet over havet (entré ikke inkl.).
 

Taorminas græsk-romerske teater
Billede: Taormina og det græsk-romerske teater.

Dag 3: Kejservillaen i Piazza Armerina. Besøg i mølle med frokost. Kørsel til Cefalù (M,F)

Vi siger farvel til Acitrezza og sætter kurs mod Piazza Armerina i Siciliens indland, hvor vi besøger byens berømte seværdighed. Der venter os en enestående oplevelse i den tidligere romerske kejservilla; Villa Romana del Casale. Villaen blev bygget i midten af det 4. århundrede e.Kr. og er med sine imponerende gulvmosaikker - spredt over et areal på 3.500 m² - indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Historierne som er afbilledet på gulvet i mosaikform er desuden vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men at den her eksisterede flere århundreder forinden.
 

Kejservillaen Villa romana del Casale i Piazza Armerina
Billede: Mosaikker og levn fra Villa Romana del Casale.

Efter vort besøg i den romerske kejsevilla, kører vi til Caltanisetta i øens absolutte indland. I Romerriget blev Sicilien kaldt Middelhavets kornkammer, og det forstår man jo længere vi kommer ind i øens hjerte. I dag skal vi besøge møllen "Mulino Riggi", som blev etableret i 1955. Der venter os ikke en mølle som dem vi kender hjemmefra, men en rundvisning gør os klogere på forarbejdningen af de antikke kornsorter. Inden vi begynder vores rundvisning skal først nyde en frokost på en nærliggende restaurant, hvor møllens produkter indgår i menuen. Efter besøget i møllen kører vi stik nord mod den charmerende kystby Cefalù - nordkystens absolutte perle, der har det hele. Her indkvarterer vi os for de næstre tre nætter på et centralt hotel nær havet. Aftenen er på egen hånd, og byen byder på et rigt udbud af spisesteder, caféer og butikker.

Dag 4: Byvandring i Cefalù. Resten af dagen til egne oplevelser (M)

I dag skal vi lære "vores nye by" bedre at kende og tager på vandring rundt i byen. Cefalù var oprindeligt et fiskerleje, der i løbet af middelalderen voksede sig til en mindre by, især efter den normanniske konge Roger II befalede, at der skulle bygges en katedral. Ifølge sagnet, sejlede kongen en dag langs Siciliens nordlige kyst, da et frygteligt uvejr pludselig indtraf. Båden var begyndt at synke, da Roger faldt på knæ og bad Jomfru Maria for sit liv. Han lovede hende, at hvis hun frelste ham, ville han bygge en domkirke på det sted, hvor han kom i land. Pludselig tittede solen frem, og båden kunne sejle ind til kysten, hvor den lagde til ved Cefalù. Roger holdt sit løfte, og det vidner den smukke domkirke om den dag i dag - den slår vi naturligvis vejen forbi.

Resten af dagen er til egen disposition. Der er meget af give sig til; måske du vil gå på opdagelse i de små hyggelige stræder og spændende butikker. I Cefalù er der gode bademuligheder fra byens lange strand og for vandre-entusiaster vil en tur op ad byens store bjerglignende bakke, La Rocca, være en spændende udfordring. Udsigten heroppefra er fænomenal. 
 

Cefalu, Sicilien
Billede: Charmerende Cefalu.

Dag 5: Palermo og domkirken i Monreale (M)

I dag kører vi vestover til den prægtige mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale, der i 2015 blev optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Den arabiske-normanniske domkirke - opført i sidste halvdel af 1100-tallet, er et pragteksemplar inden for normannisk arkitektur og dens indre imponerer den besøgende med overdådige guldbelagte mosaikker i en langt større skala end det vi så i Cefalù.

Domkirken i Monreale
Billede: Den mosaik-udsmykkede domkirke i Monreale.

En kort køretur fra Monreale ligger Siciliens hovedby - pragtfulde Palermo. Byen er fuld af kontraster; mondæne bygninger og noble paladser flankeres af folkelige gademarkeder, og arkitekturens forskellige stilarter bevidner om en lang og broget historie. Vi oplever byen og de vigtigste seværdigheder og får lidt tid på egen hånd inden vi kører retur til hotellet i Cefalù.

Palermo - klassiske Sicilien
Billede: Palermo - Piazza Pretoria.

Dag 6: Tempeldalen v. Agrigento (M,A)

Dagen dedikerer vi til Tempeldalen, som vi sammen udforsker i al dens pragt. Vi skruer tiden tilbage til årene 510-430 f.Kr., hvor de imponerende doriske templer blev bygget og hører den interessante historie om den antikke græske by, der er unik af sin slags og derfor også er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi anbefaler, at man medbringer en solhat eller kasket og en flaske vand, for at være godt rustet til at vandre rundt blandt de imponerende ruiner. Turen går nu østover.  Her venter os en indkvartering i landlige og rustikke rammer, hvor afslapning og rolige omgivelser er i højsædet ovenpå nogle begivenhedsrige dage. Vi spiser aftensmad på hotellet. 
 

Tempeldalen i Agrigento
Billede: Tempeldalen ved Agrigento.

Dag 7: Byvandring i Siracusa, Ortigia samt frokost på byens madkarked (M,F,A)

Siracusa er en af de ældste byer i verden. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. I dag skal vi se nærmere på byen herunder det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Også halvøen Ortigia med de smukke pladser og snørklede gader skal vi opleve. Frokosten nyder vi på byens farverige madmarked. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores lille landsted, hvor aftensmaden venter.
 

Ortigia - klassiske Sicilien
Billede: Ortigias havnepromenade med de mondæne bygninger og hyggelige caféer under træerne.

Dag 8: byerne Noto og Catania med frokost. Hjemrejse (M,F)

I dag skal vi besøge UNESCO-byen Noto, der er kendt for sin svulmende barokfacader og grandiøse palæer. På vej mod lufthavnen har vi tid til også at besøge storbyen Catania og gøre de sidste indkøb, og nyde en sidste frokost sammen inden vores hjemrejse kan begynde efter en opelvelsesrig uge på Middelhavets største ø.

Kort

Rejsen Klassiske Sicilien

Kort over rejsen Klassiske Sicilien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Catania på dmi.dk her