Skip to main content

Vidunderlige Toscana

Toscana landskab
Hyggelig plads i Lucca, Toscana
Firenze i Toscana
Hvidvin og druer i Toscana
Kig over Siena by i Toscana
Optog i Toscana
Landskab og pinjetræer i Toscana
Siena huse, Toscana
8 dage - pris pr. person fra
9.295,-
Bestil rejse

Toscana har det hele - og lidt til ...

”Det perfekte sted på jorden” - sådan beskriver toscanerne selv deres italienske paradis - og det er egentlig nemt at forstå; for Toscana byder i al beskedenhed på kunst og kultur i verdensklasse, gode vine, mad i særklasse og fascinerende landskaber.

Toscana er, uden tvivl, Italiens mest populære region og samtidig kunstens, kulturens og gastronomiens mekka. Vi besøger så mange af områdets attraktioner som muligt, uden at gå på kompromis med tid til at nyde den skønne natur. Vi bor på det hyggelige familieejede Hotel Biondi, som ligger midt i den gamle kurbadeby Montecatini Terme, og har egen gårdhave og swimmingpool.

Derfor skal du rejse med os til vidunderlige Toscana:

 • Italiens mest populære region
 • Renæssancens højborg Firenze
 • De to middelalderbyer Lucca og Siena
 • Mange udflugter inkluderet
 • Dansktalende rejseleder

Lucca og Siena

De to middelalderbyer, Lucca og Siena, er naturligvis på programmet. Hvor Lucca er kendt som ”Det lille Firenze", er Siena nok mest berømt for sin domkirke og den muslingeformede rådhusplads. Det bliver også til et besøg i byen med de mange tårne, San Gimignano, hvor frokosten, efterfølgende, indtages på en vingård inden turen går hjem gennem det bølgende landskab via Volterra.

Firenze

Vi bruger en dag i renæssancens højborg Firenze. Her voksede Michelangelo op og huggede sine mest berømte skulpturer i det kridhvide marmor fra Carrara - også kendt som ”Carraras hvide guld”. Vi skal også opleve den hyggelige atmosfære i Pistoia og herudover er der, for de der har lyst, mulighed for at deltage i en hyggelig toscansk middag, hvor vi tager kabelbanen op til Montecatini Alto og nyder den storslåede udsigt. Herudover er der også mulighed for at tilkøbe en guidet omvisning på kunstmuseet Uffizi’erne i Firenze.

På udflugterne benytter vi bl.a tog, da det er både nemt og effektivt. Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for Vidunderlige Toscana:

Dag 1: Ankomst til Firenze eller Bologna. Byvandring i Montecatini
Dag 2: Udflugt til San Gimignano og Volterra med frokost på vingård (M,F)
Dag 3: Udflugt til Lucca (M)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser. Ekstraudflugt – Middag i Montecatini Alto (M)
Dag 5: Udflugt til Firenze (M)
Dag 6: Udflugt til middelalderbyen Siena (M)
Dag 7: Halvdagsudflugt til Pistoia med tog (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst. Byvandring i Montecatini

Vi ankommer til Firenze eller Bologna om eftermiddagen, og derfra går turen til Montecatini Terme i Toscana, som skal være vort hjem den næste uge. Efter indtjekning på hotellet, går vi en kort orienteringstur for at blive bekendt med byen.

Man kan hjemmefra tilkøbe 6 x middag på hotellet til en meget attraktiv pris. Maden på hotellet er lidt mere international anlagt end på de lokale restauranter, der serverer gode toscanske retter. Din rejseleder kommer gerne med forslag.

Dag 2:  San Gimignano og Volterra med frokost på vingård (M,F)

I dag skal vi på tur i Toscanas billedskønne natur. Dagen begynder med et besøg i den nok mest berømte af Toscanas middelalderbyer, nemlig San Gimignano med de mange tårne.

Byen har ageret filmkulisse i utallige film, bl.a. ”Te med Moussolini”, som var en stor succes i Danmark. Der er god tid til at snuse rundt i de mange små hyggelige gader, og kigge på de spændende butikker, inden vi spiser frokost på en hyggelig vingård i det smukke landskab uden for byen.

San Gimignano, Italien
Billede: San Gimignano.

Efter frokost fortsætter vi gennem det smukke landskab mod en anden af Toscanas prægtige byer, nemlig den højtliggende Volterra, der bl.a. er kendt for sit etrusker-museum. Der bliver tid til en tur rundt i den gamle by, inden vi kører tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen.

Volterra, Italien
Billede: Volterra.

Dag 3: Middelalderbyen Lucca (M)

I dag skal vi for første gang ud at køre med tog, og turen går til opera-komponisten Puccinis fødeby Lucca, som er en af de mest velbevarede og hyggelige byer i hele Toscana. Vi tilbringer formiddagen i selskab med en af de danske lokalguider (alternativt en engelsktalende), som vil indvie os i byens mange hemmeligheder, før vi slippes løs på egen hånd. Der er god tid til at slentre rundt i de smalle gader med de mange arkitektoniske perler – eller gå en tur på den intakte ringmur, som er cirka fire kilometer lang.

Byen Lucca i Italien - den fine torveplads og Torre Guinigi
Billede: Byen Lucca - den fine torveplads og Torre Guinigi.

Nogen vil måske også trave en tur op i Torre Guinigi, som er byens spændende tårn, hvor der gror træer på toppen, og hvorfra man får et imponerende indtryk af selve byen og det omkingliggende landskab. Man må naturligvis også se byens fine og meget pittoreske torveplads, hvor husene er bygget på ruinerne af det gamle romerske amfiteater, og derfor har den karakteristiske ovale facon.

Turen går tilbage til Montecatini midt på eftermiddagen, men der er naturligvis mulighed for at blive i Lucca resten af dagen, for dem der har lyst til det. I så fald skal man selv sørge for hjemtransport – og en togbillet koster ca. 3 euro.

Dag 4: Fridag til egne oplevelser. Ekstraudflugt - middag i Montecatini Alto (M)

Dagen er fri til, at du kan opleve Montecatini eller én af de nærliggende byer i dit helt eget tempo.

Montecatini er en gammel kurbadeby og her er masser af grønne oaser, gode butikker og hyggelige caféer. Alternativt kan man let tage toget til en af de nærtliggende byer, hvis man vil opleve mere af området. Rådfør dig med din rejseder til, hvordan du får det bedste ud af din fridag

Toscana er jo kendt for sin gode mad og råvarer. Vi tilbyder som ekstraudflugt en fælles middag for dem, der har interesse. Vi tager kabelbanen op til Montecatini Alto, hvorfra udsigten er strålende. Her spiser vi en god tre retters middag med vin og vand.

Med kabelbanen til Montecatini Alto, Italien
Billede: Med kabelbanen til Montecatini Alto.

Dag 5: Firenze, renæssancens højborg. Ekstra - omvisning på uffizi-museet (M)

Det er blevet tid til at indtage Toscanas smukke hovedstad Firenze, som er en af verdens førende kulturbyer.

Vi tager med toget til og fra Firenze, og får dermed en ekstra oplevelse og masser af lokalkolorit. Togturen tager cirka én time, og i Firenze bliver vi mødt af en af byens dygtigste danske lokalguide, som i løbet af formiddagen giver os en god introduktion til byens mange seværdigheder og viser os de største attraktioner.

På vores byvandring passerer vi bl.a. Piazza Signoria med Michelangelos verdensberømte statue David, og den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med Brunelleschis kuppel samt det smukke dåbskapel. Vi ser også den kendte bro Ponte Vecchio, som går over floden Arno, og naturligvis går vi også forbi et af verdens mest berømte kunstmuseer - Uffizi.

Firenze med Ponte Vecchio broen
Billede: Firenze med Ponte Vecchio broen.

Der er tid til frokost på egen hånd, og eftermiddagen kan bl.a. bruges til shopping, markeds-, museums- eller kirkebesøg, eller man kan bare nyde den intense atmosfære i denne fantastiske by og drømme sig tilbage til den tid, hvor H.C. Andersen slog sine folder på selv samme brosten, og lod sig inspirere til eventyret om Metalsvinet.

Men der er også mulighed for at følge med på en guidet omvisning i Uffizi-museet, hvor guiden udvælger nogle af de mest spændede kunstværker. Vi har naturligvis bestilt plads, så vi undgår den lange kø, og udflugtens pris dækker denne reservation entré samt guiden. Du skal bestille omvisningen på Uffizi-museet sammen med rejsen.

Sidst på dagen går turen tilbage til Montecatini, hvis ikke man vælger at tilbringe aftenen i Firenze, og tage hjem på egen hånd (togbillet ca. 4 euro).

Dag 6: Siena (M)

Dagens udflugt går til Siena, som er én af Toscanas mange kuperede middelalderbyer. Den er ét af de bedste eksempler i verden på en by, som er bygget i gotisk stil, og de hyggelige smågyder skaber en helt speciel atmosfære.

Sammen med vores inspirerende lokalguide, som giver os en rundvisning på et par timer, går vi samlet ind til Campo’en, som er byens centrale rådhusplads, der også er kendt for det berømte hestevæddeløb Il Palio, der finder sted to gange om året. Både rådhuset og den muslingeformede plads, inspirerede den danske arkitekt Martin Nyrop, da han byggede Københavns Rådhus.

Siena, Italien
Billede: Siena.

Der bliver tid til at besøge byens domkirke, der af mange betragtes som en af de smukkeste i verden.

Byen har flere interessante museer, og der er tid til shopping og en god frokost på en af byens mange restauranter, inden turen går tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen.

Dag 7: Halvdagsudflugt til Pistoia med tog (M)

Vi tager i dag toget til den lille hyggelige og historiske by ved navn Pistoia. Modsat Firenze, Lucca og Siena er rummer Pistoia ikke nogle kendte seværdigheder, men den giver os mulighed for at undslippe menneskemylderet i de større byer og i stedet indsnuse den lokale atmosfære.  Her skal vi besøge byens domkirke og ellers nyde den afslappende stemning og det livlige italienske markedstorv. Der er flere gode restauranter, som absolut er et besøg værd, så vi får tid til at nyde en frokost på egen hånd, inden turen går tilbage til Montecatini. Når vi er tilbage efter besøget i Pistoia, er resten af dagen til fri disposition.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at tage afsked med Toscana, og efter morgenmaden går turen til lufthavnen, hvor flyet til Danmark venter efter en herlig uge i det vidunderlige Toscana.

Kort

Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/9 - 4/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Toscana9.295,-Få pladser tilbage
4/10 - 11/10Se rejsetider KøbenhavnVidunderlige Toscana9.295,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
Ekstraudflugterne gennemføres ved min. 15 deltagere.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Firenze t/r eller København - Bologna t/r inkl. alle afgifter
 • 7 nt. i delt dobbeltværelse på Hotel Biondi 4*
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost
 • Transport ifl. program
 • Dansktalende rejseleder
 • Byvandring i Montecatini
 • Udflugt til San Gimignano og Volterra m. frokost på vingård
 • Udflugt til Lucca m. tog
 • Halvdagsudflugt til Pistoia med tog
 • Udflugt til Firenze m. tog
 • Udflugt til Siena

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelse, fra kr. 1.195
 • Byskat i Montecatini ca. 14 euro pr. person som betales på hotellet (pris pr. september 2023)
 • Evt. afbestillings- og rejseforsikring
 • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Ekstraudflugter (bestilles sammen med rejsen):

 • 6 x 3 retters middag på hotellet, fra kr. 795,-
 • Middag i Montecatini Alto, fra kr. 450,-
 • Guidet omvisning på Uffizi, fra kr. 550,-

Hotel

Se andre populære rejser her