Skip to main content

Jordan - Et magisk Kongerige

Oldtidsbyen Petra
Citadellet i Amman ved solnedgang
Det Døde Hav
Moses skulptur på Mount Nebo
Wadi Rum ørkenen
Søjlegang i Jerash og spændende jordanske retter
Citadellet i Amman
Aqaba ved det Røde Havs kyst
På kamel i Wadi Rum ørkenen
Pris fra:
9.995,-
Dage:9
Bestil rejse

Jordan - Ørkenlandet som fortryller

Kulturrejser Europa præsenterer dig for det eksotiske kongerige Jordan. Tag med på en spændende rundrejse som bl.a. byder på kendte og mageløse højdepunkter. Ørkenlandet er overraskende smukt, magisk og utroligt gæstfrit. Rejsen er en dejlig kombination af summende, kontrastfyldte metropoler, antikke ruinkomplekser og bibelhistoriske landemærker samt middelalderborge og beduinlandsbyer i rødgyldne ørkenlandskaber. Der bliver også tid til herlig afslapning, når du til sidst bor ved Det Røde Hav syd for Aqaba.

Derfor skal du rejse med os til Jordan:

 • Direkte fly fra København til Amman
 • Petra - verdens 7. (nye) vidunder
 • Wadi Rums betagende ørkenlandskab og Det Døde Hav
 • Afslapning i solen ved Det Røde Hav
 • Jordanernes varme gæstfrihed
 • Dansktalende rejseleder

Oplev Mellemøstens kulturhistorie og Det Døde Hav

Jordan er en sand skattekiste af kulturhistorie og oplevelse. Udforsk en af verdens bedst bevarede romerbyer når du besøger Jerash, og tænk dig tilbage til Korsriddernes mange togter på udflugterne til borgene i Kerak og Ajloun. Du kan næsten gå i bibelske fodspor ved Mount Nebu, hvor Moses første gang så ud over det over det forjættede land – og oplev den helt unikke følelse det er at flyde i det saltholdige vand, når du overnatter ved Det Døde Hav.

Ophold i Oldtidsbyen Petra og Wadi Rum ørkenen

Undervejs får du mulighed for at opleve et af rundrejsens absolutte højdepunkter – den berømte oldtidsby Petra. Petra blev stemt ind på listen over verdens syv nye vidundere – og når man står ved den imponerende sandstens by, er man ikke i tvivl om hvorfor. På en jeepsafari oplever du også den fascinerende Wadi Rum ørken – og her venter en spændende overnatning i en beduinlejr (stort telt med gulv, eget bad og toilet) under ørkenens fortryllende stjernehimmel.

Det kræves, at du er normalt gående for at få fuldt udbytte af rejsen. I Petra anbefales godt fodtøj, da vi går nogle kilometer.

Kort dagsprogram for rejsen til Jordan - Et magisk Kongerige:

OBS! Vær opmærksom på at dagsprogrammet varierer afhængig af afrejsedato(programindhold er dog det samme)

Nedenstående dagsprogram gælder afgange 12/3 og 1/10
Dag 1: Ankomst til Amman
Dag 2: Ajloun, Jerash, byrundtur i Amman (M,A)
Dag 3: Madaba, Nebo-bjerget, Al Maghtas og Det Døde Hav (M,A)
Dag 4: Kerak og Petra (M,A)
Dag 5: Petra og Wadi Rum (M,A)
Dag 6: Wadi Rum, jeepsafari og Aqaba (M,A)
Dag 7: Afslapning ved Det Røde Hav, ekstraudflugt: Sejlads med frokost (M,A)
Dag 8: Aqaba, afslapning, kørsel til Amman,middag og hjemrejse (M,A)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

OBS! Denne rejse er på 8 dage, "9 dage" skyldes at hjemkomsttidspunkt er følgende dag fra afrejsetidspunkt.
Der tages forbehold for, at der kan blive ændret i rækkefølgen på de enkelte elementer i dagsprogrammet grundet lokale forhold.
Hoteller nævnt i programmet er vejledende, da ændringer inden for samme hotelkategori kan forekomme.

Nedenstående dagsprogram gælder afgange 24/10, 31/10 og 7/11
Dag 1: Ankomst til Amman (let forplejning på fly og lille kold anretning på hotelværelset)
Dag 2: Ajloun, Jerash, Madaba, Nebo-bjerget, ankomst Det Døde Hav (M,A)
Dag 3: Det Døde Hav, Al Maghtas, Kerak, Petra(M,A)
Dag 4: Besøg i Petra, Wadi Rum Camp (M,A)
Dag 5: Wadi Rum jeepsafari, Aqaba(M,A)
Dag 6: Afslapning ved Det Røde Hav, ekstraudflugt: Sejlads med frokost(M,A)
Dag 7: Kørsel til Amman med byrundtur i Amman(M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret i rækkefølgen på de enkelte elementer i dagsprogrammet grundet lokale forhold.
Hoteller nævnt i programmet er vejledende, da ændringer inden for samme hotelkategori kan forekomme.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Vær opmærksom på en forskydning af de enkelte dage afhængig af afrejsedato (samme indhold)
Se kort dagsprogram. Nedenstående dagsprogram gælder 12/3 og 1/10

Dag 1: Ankomst til Amman

Velkommen til Jordans trafikkerede og pulserende hovedstad Amman, hvor vi vil tilbringer rundrejsens første to nætter. Efter ankomsten til Queen Alia lufthavnen, og efterfølgende indrejseformaliteter, bringes vi med bus til vores hotel i hjertet af byen. Her venter en god nats søvn inden rundrejsen for alvor begynder. 

Jordans hovedstad er relativt ung og hovedsagligt fra det 20. århundrede. Dog har der været bosættelser på stedet siden stenalderen, hvilket byens mange antikke ruiner vidner om. Amman er landets politiske og økonomiske centrum og af en mellemøstlig hovedstad at være, betragtes byen som en af de mest liberale i den arabiske verden. Amman er blevet eftertragtet for multinationale selskaber og er i rivende økonomisk vækst.

Solnedgang over Amman og byens store amfiteater fra romertiden
Billede: Solnedgang over Amman og byens store amfiteater fra romertiden.

Dag 2: Ajloun, Jerash og Amman (M,A)

Dagen begynder og slutter i Amman. Først begiver vi os mod den monumentale antikke ruinby Jerash, en af landets største attraktioner. Her findes utroligt velbevarede bygninger, navnligt fra den græske og den romerske periode. Faktisk er det en af de bedst bevarede byer fra romertiden. Allerede længe før den romerske periode var Jerash en velstående og vigtig by for handel, og dens æra varede helt frem til persernes erobring i 614. Alexander den Store grundlagde den by, vi ser rester af i dag, og romerne havde den som en vigtig højborg i denne del af riget. Her oplever du det imponerende amfiteater, lange søjlegange, smukke tempelruiner og stenmosaikker. 


Den antikke ruinby Jerash
Billede: Den antikke ruinby Jerash.

Herefter venter et besøg ved middelalderborgen Ajloun, som troner højt på en klippetop over byen af samme navn. Borgen er et fint eksempel på islamisk militærarkitektur oprindeligt opført oven på et tidligere kloster. Den har haft flere herskere og anvendelser gennem tiden, og med beliggenhed i 1.100 meters højde, med udsigt over hele Jordandalen, har man både kunnet holde korsriddere fra livet og kontrollere hovedfærdselsåren mellem Damaskus og Ægypten. Senere har borgen været anvendt som opbevaringssted for bl.a. ammunition. To store jordskælv ramte og ødelagde dele af borgen i henholdsvis 1837 og 1927, og i dag er den smukke Ajloun-borg under stadig restauration.

Om eftermiddagen er vi tilbage i Amman. Vi møder en kontrastfyldt, spændende og livlig millionby, bestående af typiske mellemøstlige kvarterer side om side med vestlige moderne bydele. Vi tilbringer lidt tid i de travle gader i centrum, som dufter af falaffel, krydderier og parfume. Her er et hektisk leben mellem de små moskeer, traditionelle kaffehuse og souq'er(markeder). Vi kører gennem nogle af de mere moderne kvarterer, hvor man finder fine caféer, trendy barer, moderne shoppingcentre og kunstgallerier mellem attraktive lejlighedskomplekser. Afhængig af trafikken får vi måske glimt af det store amfiteater fra romertiden, da byen hed Philadelphia samt byens gamle citadel.

Middelalderborgen i Ajloun
Billede: Middelalderborgen i Ajloun.

Dag 3: Madaba, Mount Nebo, Al Maghtas og Det Døde Hav (M,A)

Vi tager afsked med Amman og kører til Madaba. Udover sine gamle kristne kirker (40% kristne indbyggere) er Madaba allermest kendt for et imponerende mosaikgulv fra byzantisk tid der findes i en græskortodoks kirke. I Madaba hersker en charmerende atmosfære, og det er hyggeligt at gå rundt i de små gader med boder og butikker. Vi fortsætter til det berømte bjerg Mount Nebo, som både er et vigtigt religiøst landemærke men har også en dejlig udsigt ud over Jordandalen og Israel. Her skuede Moses for første gang ud over det forjættede land, som han dog ikke selv nåede at opleve. Moses døde efter sigende på bjerget og skulle også være begravet her. Vi besøger også Al Maghtas ved bredden af Jordanfloden. Stedet betragtes som et vigtigt pilgrimssted, da det var her ved bredden Jesus i følge Biblen blev døbt.

Eftermiddagen og aftenen nydes ved bredden af Det Døde Hav, hvor vi overnatter på et hotelresort. En flydetur i det salte mineralholdige vand skal naturligvis prøves. Det er en fantastisk og sjov oplevelse, og så skulle det være særdeles plejende og godt for huden.

Udsigt fra Nebo-Bjerget og fine gulvmosaikker i kirken på bjerget
Billede: Udsigt fra Nebo-Bjerget og fine gulvmosaikker i kirken på bjerget.

Dag 4: Kerak og Petra (M,A)

Vores videre færd går sydover mod Petra. Vi stopper undervejs for at besøge korsfare-borgen Kerak, der ligger på en bakketop med stejle skrænter. Den er imponerende stor og velbevaret, og under korstogene kunne alle indbyggerne nede fra byen, være inde i selve borgen. Kerak holdt stand frem til 1188, hvor Saladin efter mange forsøg endelig indtog borgen og Kerak overgav sig til muslimerne. Sidst på eftermiddagen indlogeres vi på vores hotel i nærheden af Petrabjergene.

Dag 5: Petra, Wadi Rum og Beduinliv (M,A)

I dag er viet til noget af en berømthed. Vi skal præsenteres for et af verdens syv (nye) vidundere, nemlig den sagnomspundne by, hugget ind i fortryllende smukke sandstensformationer. Oldtidsbyen Petra (betyder sten) kan dateres tilbage til ca. år 300 f.Kr. og var i århundreder glemt og godt gemt, indtil Johann Burckhardt 1812 opdagede stedet ud fra myten om den forsvundne by. Petra var nabatæernes hovedstad og et vigtigt handelscenter for datidens karavaner. Petrakomplekset skjuler sig i en lukket dal, og for at opleve de imponerende bygninger, templer og grave, der er hugget direkte ind i de rosa-orangefarvede klipper, skal man først igennem El Siq, en to km lang slugt, der i sig selv er en smuk oplevelse. Iført gode sko og bevæbnet med kamera og vand, går vi i Johanns Burckardts - og andre turisters fodspor, og vi belønnes rigeligt når Petras skønhed åbenbarer sig for enden af El Siq. Når dagen går på hæld, er vi godt fyldt op af indtryk og kilometer i benene efter en uforglemmelig oplevelse. Nu mangler vi blot at fylde maverne, så vi fortsætter til den helt spektakulære Wadi Rum ørken, hvor en dejlig middag venter. Som var vi ægte beduiner, overnatter vi i en ørkenlejr i beduintelte (med bad og toilet), og når mørket falder på, vil himlen belønne os med sin stjernehimmel. 

Det sagnomspundne Petra
Billede: Det sagnomspundne Petra.

Dag 6: Jeepsafari i Wadi Rum og Aqaba(M,A)

På en to-timers ørkensafari i åben jeep oplever du en god del af smukke Wadi Rum, og den ambitiøse fotograf skal nok få masser af præmiemotiver i kassen. I dette naturbeskyttede ørkenområde mødes vi af ufattelig skønhed og et fascinerende landskab med fantastiske farveskift i takt med solens gang dagen igennem. Wadi Rum har været kulisse for en hel del filmproduktioner, mest kendte er bl.a. Lawrence of Arabia (1962), Indiana Jones (1989), Mission to Mars (2000) og The Martian (2015). I oktober 2018 afsluttedes den seneste filmproduktion, Aladin, med Will Smith på rollelisten.

Vi forlader ørkenen og kører til havne- og badebyen Aqaba ved Det Røde Hav, hvor ørkenstøvet kan vaskes bort. Der gøres holdt i selve Aqaba by, hvor man kan bruge en stund på egen hånd, inden vi tjekker ind på resortet syd for byen.

Den spektakulære Wadi Rum ørken
Billede: Den spektakulære Wadi Rum ørken.

Dag 7: Fridag ved Rødehavet, mulighed for sejlads med frokost (M,A)

Det Røde Hav er eftertragtet blandt sportsdykkere grundet dets klare vand og gode sigtbarhed. Havet er tropisk med stabil temperatur på 20-24 grader og  fyldt med farvestrålende fisk og koralrev. 

Dagen er din, og du kan bruge den som du helst vil. Du kan vælge at tilkøbe en ekstra udflugt, som står på en hyggelig sejltur (3-4 timer) og en dejlig frokost eller du kan slappe af på resortet, ligge på stranden, bade og snorkle eller tage ind på bazaren i Aqaba by og indsnuse den lokale stemning. I Aqaba er der masser af butikker, restauranter og cafeer, og her har du mulighed for, at følge med i den lokale jordaners hverdag. Vores rejseleder er behjælpelig og kan give ideer til, hvad du kan fortage dig. 

Havne- og badebyen Aqaba med Sharif Hussein bin Ali-moskéen
Billede: Havne- og badebyen Aqaba med Sharif Hussein bin Ali-moskéen.

Dag 8: Formiddag med afslapning i Aqaba, kørsel til Amman, middag og hjemrejse (M,A)

Måske vil du sove lidt længere i dag? Muligheden er der, da vi først forlader Aqaba ved frokosttid. Formiddagen kan nydes på egen hånd, som den foregående dag. På den næsten seks timer lange bustur til Amman - vi holder  to stop undervejs - er der tid til at fordøje den seneste uges oplevelser i ørkenstaten. Tilbage i Amman spiser vi en sidste middag sammen, inden vi kører i lufthavnen.

Kort

Kort over rejsen - Jordan et magisk kongerige

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot bruge dine pasoplysninger senest en måned inden afrejse (gælder kun rejsende fra Danmark, Norge og Sverige).

Valuta
Valutaen i Jordan hedder Jordanske dinarer, JOD, 1 Dinar = ca. 9 kr. JOD kan erhverves i banker mod bestilling samt i Forex. Der kan med fordel hæves/veksles ved ankomsten til Amman. Der er hæveautomater flere steder på rundrejsen: I lufthavnen, inde i Amman, i Madaba, Wadi Musa v/ Petra og i Aqaba. Mest fordelagtig kontantvaluta til omveksling er US dollars. 

Kreditkort kan bruges som betalingsmiddel på de fleste hoteller og i større forretninger. Enkelte steder accepteres US dollar som betaling (ikke euro). Små boder, markeder, små cafeer o.l. modtager oftest kun JOD. Prisniveauet i Jordan er ikke højt, det koster ca. 100-200 kr. at spise på restaurant, madboder og cafeer billigere. Øl er ikke billigt, den kan koste omkring 50 kr og en flaske vin på restaurant ligger over 200 kr. 

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Israel. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Israel.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Drikkepenge
På rejser møder du andre kulturer, skikke og livsmønstre. En "varm kartoffel" for mange danskere er emnet drikkepenge. Vi er i vores del af verden, navnlig i Danmark vant til blot at give drikkepenge på restauranten, når vi føler vi er blevet behandlet særdeles godt og maden har været ud over det sædvanlige. Alle andre serviceorganer i vort land er aflønnet udfra stadfæstede regler, og vi er derfor ikke vant til at forholde os til et drikkepengesystem. I mange lande er drikkepengesystemet dog organiseret og en integreret del af samfundsøkonomien og bør respekteres, hvad enten vi synes om det eller ej. Det er kutyme i mange lande verden over at der efterlades drikkepenge til dragere, lokalguider, chauffører m.v. samt på cafeer og restauranter. Lønnen i servicebranchen i disse lande er oftest afstemt efter forventningen om drikkepenge.

Drikkepenge kan, selvom det ville være mest praktisk, ikke inkluderes i rejsens pris, da det regnes for et individuelt anliggende. Beregn på denne rejse til Jordan ca. 30-40 kr. pr. dag/person til lokalguide/chauffør. I alt ca. 200-250 kr. pr. person. På restauranter/cafeer lægges typisk 10-15%. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne.

Påklædning
Ørkenlandet har varme dage og kolde nætter. Lag-på-lag påklædning er altid praktisk. En varm jakke/trøje til aftenen og kasket, solbriller (skarpt lys i ørkenen), solhat og solfaktor til om dagen. Medbring sandaler og gode gå-sko til bl.a. dagen i Petra, hvor vi går nogle kilometer. En trøje og/eller tørklæde til bussen er en god ide på grund af bussens air condition. Husk også badetøjet og evt. badehåndklæde. Til jeepturen i Wadi Rum er det godt med et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind. Kvinder bør bruge nederdel eller lange bukser - ikke shorts! Mænd kan bære shorts på turiststeder, men i byerne er shorts ikke velset.

El
Der er 220 volt og fem standarder for stik i Jordan (C, D, F, G, J). Medbring adapter til ”engelske” stik (3 ben). De danske to-benede stik er oftest for tykke til de to-benede stikkontakter i Jordan. Elektriciteten kan iøvrigt være ustabil uden for byerne, så det er en god ide at medbringe en lommelygte.
Wi-fi er ikke som i Danmark og mange europæiske lande. De fleste af hotellerne har wi-fi. Det er ikke altid gratis og kvalitetet/styrken kan svinge meget. I Petra og Wadi Rum specielt kan man ikke forvente stabil adgang til wi-fi. 

Hygiejneforhold
Hotellerne har vestlige toiletforhold men ude i landsbyerne og offentlige toiletter kan forekomme primitive, f.eks pedaltoiletter, ofte uden toiletpapir. Det er en god ide at medbringe kleenex og håndsprit. Mange toiletter har fast personale som tager en skilling for brugen heraf.

Drikkevand
Køb vand på flaske. Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet fra hanerne.

Tryghed
Du kan føle dig ganske tryg på rejsen rundt i Jordan. Landet er fredeligt og har ikke samme problemer med uro som andre mellemøstlige stater. 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Amman på dmi.dk her

Vejret i Amman

Eilat er tæt ved Aqaba, hvor vi opholder på slutningen af rejsen.

Se den aktuelle vejrudsigt i Eilat på dmi.dk her

Vejret ved Eilat

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/10 - 8/10Se flytider KøbenhavnJordan - Et Magisk Kongerige
Få pladser tilbage
9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/10 - 7/11Se flytider KøbenhavnJordan - Et Magisk Kongerige9.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Amman t/r
 • To nætter på hotel i Amman
 • En nat på hotel ved Det Døde Hav
 • En nat på hotel ved Petra
 • En nat i beduinlejr i Wadi Rum ørkenen (stort telt med gulv og eget bad og toilet).
 • To nætter på hotel i Aqaba
 • Halvpension (morgen -og aftensmad på hotellerne, buffet)
 • Udflugter, transport og entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder
 • Visum (gælder skandinaviske statsborgere, andre skal selv kontakte det jordanske konsulat)
 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Du bedes ringe eller sende/scanne og sende pasoplysninger til os senest en måned før afrejsen, se mere under praktiske oplysninger.  

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.695
 • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Cruise på Det Røde Hav ca. 3 timer inkl. frokost samt med mulighed for at svømme/snorkle 375,- (Tilmeldes hjemmefra)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til chauffører og jordanske lokalguider, beregn i alt ca. kr. 200-250 pr. person
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel