Skip to main content
Oldtidsbyen Petra
Citadellet i Amman ved solnedgang
Det Døde Hav
Moses skulptur på Mount Nebo
Wadi Rum ørkenen
Søjlegang i Jerash og spændende jordanske retter
Citadellet i Amman
Aqaba ved det Røde Havs kyst
På kamel i Wadi Rum ørkenen
Pris fra:
9.795,-
Dage:9
Bestil rejse

Ørkenlandet som fortryller

Kulturrejser Europa præsenterer dig for det eksotiske kongerige Jordan. Tag med på en spændende rundrejse som bl.a. byder på kendte og mageløse højdepunkter: Oldtidsbyen Petra, den fortryllende ørkendal Wadi Rum og Det Døde Hav. Ørkenlandet er overraskende smukt, magisk og utroligt gæstfrit. Turen er en dejlig kombination af summende, kontrastfyldte metropoler, antikke ruinkomplekser og bibelhistoriske landemærker samt middelalderborge og beduinlandsbyer i rødgyldne ørkenlandskaber. Der bliver også tid til herlig afslapning, når vi til sidst bor ved Det Røde Hav syd for Aqaba.

Derfor skal du rejse med os til Jordan:

 • Petra - verdens 7. (nye) vidunder
 • Wadi Rums betagende ørkenlandskab
 • Det Døde Hav
 • Jordanernes varme gæstfrihed
 • Dansktalende rejseleder

Det kræves, at man er normalt gående for at få fuldt udbytte af rejsen. I Petra anbefales godt fodtøj, da man går nogle kilometer. 

Kort dagsprogram for rejsen til Jordan - Et magisk Kongerige:

Dag 1: Ankomst Amman
Dag 2: Amman, Ajloun, Jerash, Amman byrundtur(M,A)
Dag 3: Madaba, Nebo-bjerget, Al Maghtas og Det Døde Hav (M,A)
Dag 4: Kerak og Petra (M,A)
Dag 5: Petra og Wadi Rum(M,A)
Dag 6: Wadi Rum, jeepsafari og Aqaba(M,A)
Dag 7: Afslapning ved Det Røde Hav (Tilkøb: Sejlads med frokost) (M,A)
Dag 8: Aqaba, afslapning, kørsel til Amman, middag og hjemrejse (M,A)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

OBS! Denne rejse er på 8 dage, "9 dage" skyldes at hjemkomsttidspunkt er følgende dag fra afrejsetidspunkt. 

Der tages forbehold for, at der kan blive ændret i rækkefølgen på de enkelte elementer i dagsprogrammet.

Hoteller nævnt i programmet er vejledende da ændringen, indenfor kategorien, kan forekomme.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Amman

Velkommen til Jordans trafikkerede og pulserende hovedstad Amman, hvor vi vil tilbringer rundrejsens første to nætter. Efter ankomsten til Queen Alia lufthavnen, og efterfølgende indrejseformaliteter, bringes vi med bus til vores hotel i hjertet af byen. Her venter en god nats søvn inden rundrejsen for alvor begynder. 
Jordans hovedstad er relativt ung og hovedsagligt fra det 20. århundrede. Dog har der været bosættelser på stedet siden stenalderen, hvilket byens mange antikke ruiner vidner om. Amman er landets politiske og økonomiske centrum og af en mellemøstlig hovedstad at være, betragtes byen som en af de mest liberale i den arabiske verden. Amman er blevet eftertragtet for multinationale selskaber og er i rivende økonomisk vækst.


Billede: Solnedgang over Amman og byens store amfiteater fra romertiden.

Dag 2: Ajloun, Jerash, Amman(M,A)

Dagen begynder og slutter i Amman. Først begiver vi os mod den monumentale antikke ruinby Jerash, en af landets største attraktioner. Her findes utroligt velbevarede bygninger, navnligt fra den græske og den romerske periode. Faktisk er det en af de bedst bevarede byer fra romertiden. Allerede længe før den romerske periode, var Jerash en velstående og vigtig by for handel og dens æra varede helt frem til persernes erobring i 614. Alexander den Store grundlagde den by, vi ser rester af i dag, og romerne havde den som en vigtig højborg i denne del af riget. Her oplever du det imponerende amfiteater, lange søjlegange, smukke tempelruiner og stenmosaikker. Herefter venter et besøg ved middelalderborgen Ajloun, som troner højt på en klippetop over byen af samme navn. Borgen er et fint eksempel på islamisk militærarkitektur oprindeligt opført oven på et tidligere kloster. Det har haft flere herskere og anvendelser gennem tiden, og med beliggenhed i 1.100 meters højde, med udsigt over hele Jordandalen, har man både kunnet holde korsriddere fra livet og kontrollere hovedfærdselsåren mellem Damaskus og Ægypten. Senere har borgen været anvendt som opbevaringssted for bl.a. ammunition. To store jordskælv ramte og ødelagde dele af borgen i hhv. 1837 og 1927, og i dag er den smukke Ajloun-borg under stadig restauration.
Om eftermiddagen er vi tilbage i Amman. Vi møder en kontrastfyldt, spændende og livlig millionby, bestående af typiske mellemøstlige kvarterer, side om side med vestlige moderne bydele. Vi tilbringer lidt tid i de travle gader i centrum, som dufter af falaffel, krydderier og parfume. Her er et hektisk leben mellem de små moskeer, traditionelle kaffehuse og souq'er(markeder). Vi kører gennem nogle af de mere moderne kvarterer hvor man finder fine caféer, trendy barer, moderne shoppingcentre og kunstgallerier mellem attraktive lejlighedskomplekser. Afhængig af trafikken, får vi måske glimt af det store amfiteater fra romertiden, da byen hed Philadelphia, samt byens gamle citadel.


Billede: Den antikke ruinby Jerash.
Billede: Middelalderborgen i Ajloun.

Dag 3: Madaba, Mount Nebo, Al Maghtas, Det Døde Hav (M,A)

Vi tager afsked med Amman og kører til Madaba. Udover sine gamle kristne kirker (40% kristne indbyggere), er Madaba allermest kendt for et imponerende mosaikgulv fra byzantisk tid der findes i en græskortodoks kirke. I Madaba hersker en charmerende atmosfære, og det er hyggeligt at gå rundt i de små gader med boder og butikker. Vi fortsætter til det berømte bjerg Mount Nebo, som både er et vigtigt religiøst landemærke men har også en dejlig udsigt ud over Jordandalen og "Det Hellige Land" Israel. Her skuede Moses for første gang ud over det forjættede land, som han dog ikke selv nåede at opleve. Moses døde efter sigende på bjerget og skulle også være begravet her. Vi besøger også Al Maghtas ved bredden af Jordanfloden. Stedet betragtes som et vigtigt pilgrimssted da det var her ved bredden Jesus, i følge Biblen, blev døbt.

Eftermiddagen og aftenen nydes ved bredden af Det Døde Hav, hvor vi overnatter på et hotelresort. En flydetur i det salte mineralholdige vand skal naturligvis prøves. Det er en fantastisk og sjov oplevelse, og så skulle det være særdeles plejende og godt for huden.


Billede: Udsigt fra Nebo-Bjerget og fine gulvmosaikker i kirken på bjerget.

Dag 4: Kerak og Petra (M,A)

Vores videre færd går sydover mod Petra. Vi stopper undervejs for at besøge korsfare-borgen Kerak, der ligger på en bakketop med stejle skrænter. Den er imponerende stor og velbevaret, og under korstogene kunne alle indbyggerne, nede fra byen, være inde i selve borgen. Kerak holdt stand frem til 1188 hvor Saladin, efter mange forsøg, endelig indtog borgen og Kerak overgav sig til muslimerne. Sidst på eftermiddagen indlogeres vi på vores hotel i nærheden af Petrabjergene.

Dag 5: Petra, Wadi Rum og Beduinliv(M,A)

I dag er viet til noget af en berømthed. Vi skal præsenteres for et af verdens syv (nye) vidundere, nemlig den sagnomspundne by, hugget ind i fortryllende smukke sandstensformationer. Oldtidsbyen Petra (betyder sten) kan dateres tilbage til ca. år 300 f.Kr. og var i århundreder glemt og godt gemt, indtil Johann Burckhardt 1812 opdagede stedet udfra myten om den forsvundne by. Petra var nabatæernes hovedstad og et vigtigt handelscenter for datidens karavaner. Petrakomplekset skjuler sig i en lukket dal, og for at opleve de imponerende bygninger, templer og grave, hugget direkte ind i de rosa-orangefarvede klipper, skal man først igennem El Siq, en to km lang slugt, der i sig selv er en smuk oplevelse. Iført gode sko og bevæbnet med kamera og vand, går vi i Johanns Burckardts - og andre turisters fodspor, og vi belønnes rigeligt når Petras skønhed åbenbarer sig for enden af El Siq. Når dagen går på hæld, er vi godt fyldt op af indtryk og kilometer i benene efter en uforglemmelig oplevelse. Nu mangler vi blot at fylde maverne så vi fortsætter til den helt spektakulære Wadi Rum ørken hvor en dejlig middag venter. Som var vi ægte beduiner, overnatter vi i en ørkenlejr i beduintelte (inkl. bad og toilet)og når mørket falder på, vil himlen belønne os med sin stjernehimmel. 


Billede: Det sagnomspundne Petra.

Dag 6: Wadi Rum jeepsafari, Aqaba(M,A)


På en to-timers ørkensafari i åben jeep, oplever du en god del af smukke Wadi Rum, og den ambitiøse fotograf skal nok få masser af præmiemotiver i kassen. I dette naturbeskyttede ørkenområde, mødes vi af ufattelig skønhed og et fascinerende landskab med fantastiske farveskift, i takt med solens gang dagen igennem. Wadi Rum har været kulisse for en hel del filmproduktioner, mest kendte er bl.a. Lawrence of Arabia (1962), Indiana Jones (1989), Mission to Mars (2000) og The Martian (2015). I oktober 2018 afsluttedes den seneste filmproduktion, Aladin, med Will Smith på Rollelisten.
Vi forlader ørkenen og kører til havne -og badebyen Aqaba, ved Det Røde Hav, hvor ørkenstøvet kan vaskes bort.
Der gøres holdt i selve Aqaba by, hvor man kan bruge en stund på egen hånd, inden vi tjekker ind på resortet syd for byen.


Billede: Den spektakulære Wadi Rum ørken.

Dag 7: Fridag ved Rødehavet. Mulighed for sejlads inkl. frokost (tilkøb).(M,A)

Det Røde Hav er eftertragtet blandt sportsdykkere grundet dets klare vand og gode sigtbarhed. Havet er tropisk med stabil temperatur på 20-24 grader, fyldt med farvestrålende fisk og koralrev. 
Dagen er din, og du kan bruge den som du helst vil. Du kan vælge at tilkøbe en hyggelig sejltur (3-4 timer),inkl. dejlig frokost eller du kan slappe af på resortet, ligge på stranden, bade og snorkle eller tage ind på bazaren i Aqaba by og indsnuse den lokale stemning. I Aqaba er der masser af butikker, restauranter og cafeer, og her har du mulighed for, at følge med i den lokale jordaners hverdag. Vores rejseleder er behjælpelig og kan give ideer til, hvad du kan fortage dig. 


Billede: Havne- og badebyen Aqaba med Sharif Hussein bin Ali-moskéen.

Dag 8: Formiddag med afslapning i Aqaba, kørsel til Amman, middag og hjemrejse (M,A)

Måske vil du sove lidt længere i dag? Muligheden er der, da vi først forlader Aqaba ved frokosttid. Formiddagen kan nydes på egen hånd, som den foregående dag. På den næsten seks timer lange bustur (2 stop undervejs)til Amman, er der tid til at fordøje den seneste uges oplevelser i ørkenstaten. Tilbage i Amman, spiser vi en sidste middag sammen inden vi kører i lufthavnen.

Kort

Praktiske oplysninger

Pas og visum:
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen. Vi skal bruge dine pasoplysninger senest en måned inden afrejse. Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse (gælder kun rejsende fra Danmark, Norge og Sverige).

Valuta og prisniveau:
Valutaen i Jordan hedder Jordanske dinarer, JOD, 1 Dinar = ca. 9 kr. JOD kan erhverves i banker mod bestilling samt i Forex. Der kan med fordel hæves/veksles ved ankomsten til Amman. Der er hæveautomater flere steder på rundrejsen: I lufthavnen, inde i Amman, i Madaba, Wadi Musa v/ Petra og i Aqaba. Mest fordelagtig kontantvaluta til omveksling er US Dollars. 

Kreditkort kan bruges som betalingsmiddel på de fleste hoteller og i større forretninger. Enkelte steder accepteres US Dollar som betaling (ikke Euro). Små boder, markeder, små cafeer o.l. modtager oftest kun JOD. Prisniveauet i Jordan er ikke højt, det koster 100-200 kr. at spise på restaurant, madboder og cafeer billigere. Øl er ikke billigt, den kan koste omkring 50 kr og en flaske vin på restaurant ligger over 200 kr. 

Drikkepenge:
På rejser møder du andre kulturer, skikke og livsmønstre. En "varm kartoffel" for mange danskere er emnet drikkepenge. Vi er i vores del af verden, navnlig i Danmark vant til blot at give drikkepenge på restauranten, når vi føler vi er blevet behandlet særdeles godt og maden har været ud over det sædvanlige. Alle andre serviceorganer i vort land er aflønnet udfra stadfæstede regler, og vi er derfor ikke vant til at forholde os til et drikkepengesystem. I mange lande er drikkepengesystemet dog organiseret og en integreret del af samfundsøkonomien og bør respekteres, hvad enten vi synes om det eller ej. Det er kotume i mange lande, verden over, at der efterlades drikkepenge til dragere, lokalguider, chauffører m.v. samt på cafeer og restauranter. Lønnen i servicebranchen i disse lande er oftest afstemt efter forventningen om drikkepenge.

Drikkepenge kan, selvom det ville være mest praktisk, ikke inkluderes i rejsens pris, da det regnes for et individuelt anliggende. Beregn på denne rejse til Jordan ca. 30-40 kr. pr. dag/person til lokalguide/chauffør. I alt ca. 200-250 kr. pr. person. På restauranter/cafeer lægges typisk 10-15%. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne.

Påklædning og inspiration til pakkeliste:
Ørkenlandet har varme dage og kolde nætter. Lag-på-lag påklædning er altid praktisk. En varm jakke/trøje til aftenen og kasket, solbriller (skarpt lys i ørkenen), solhat og solfaktor til om dagen. Medbring sandaler og gode gå-sko til bl.a. dagen i Petra, hvor vi går nogle kilometer. En trøje og/eller tørklæde til bussen er en god ide på grund af bussens air condition. Husk også badetøjet og evt.  badehåndklæde. Til jeepturen i Wadi Rum er det godt med et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand/vind. Kvinder bør bruge nederdel eller lange bukser - ikke shorts! Mænd kan bære shorts på turiststeder, men i byerne er shorts ikke velset.

Elektricitet og wi-fi:
Der er 220 volt og fem standarder for stik i Jordan (C, D, F, G, J). Medbring adapter, bl.a. til ”engelske” stik (3 ben). De danske to-benede stik er oftest for tykke til de 2-benede stikkontakter i Jordan. Elektriciteten kan iøvrigt være ustabil (uden for byerne), så det er en god ide at medbringe en lommelygte.
Wi-fi er ikke som i Danmark og mange europæiske lande. De fleste af hotellerne har wi-fi. Det er ikke altid gratis og kvalitetet/styrken kan svinge meget. I Petra og Wadi Rum specielt, kan man ikke forvente stabil adgang til wi-fi. 

Hygiejneforhold:
Hotellerne har vestlige toiletforhold men ude i landsbyerne og offentlige toiletter kan forekomme primitive (f.eks pedaltoiletter, ofte uden toiletpapir). Det er en god ide at medbringe kleenex og håndsprit. Mange toiletter har fast personale som tager en skilling fro brugen heraf.

Drikkevand:
Køb vand på flaske. Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet fra hanerne.

Tryghed:
Du kan føle dig ganske tryg på rejsen rundt i Jordan. Landet er fredeligt og har ikke samme problemer med uro som andre mellemøstlige stater. 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Eilat er tæt ved Aqaba, hvor vi opholder på slutningen af rejsen.

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/3 - 19/3Se flytider KøbenhavnJordan - Et magisk Kongerige9.795,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København-Amman t/r - (OBS: 8 dages rejse, "9 dage" skyldes at hjemkomsttidspunkt er følgende dag fra afrejsetidspunkt)
 • To nætter på hotel i Amman
 • En nat på hotel ved Det Døde Hav
 • En nat på hotel ved Petra
 • En nat Beduinlejr i Wadi Rum ørkenen 
 • To nætter på Hotel i Aqaba
 • Halvpension dag 2-8(morgen -og aftensmad på hotellerne (buffet).
 • Udflugter, transport og entréer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder
 • Visum (gælder skandinaviske statsborgere, andre skal selv kontakte det jordanske konsulat)
  Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Du bedes ringe eller sende/scanne og sende pasoplysninger til os senest en måned før afrejsen, se mere under praktiske oplysninger.  

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1495
 • Entréer der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge chauffører og lokalguider, beregn i alt ca. kr. 200-250 pr. person
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel