Skip to main content

Maleriske Mallorca

Katedral på Mallorca
Andratx havn, Mallorca
Port de Soller, Mallorca
Andratx havn, Mallorca
Valldemossa og Appelsiner, Mallorca
Valldemossa, Mallorca
Palma, Mallorca
Valldemossa bugten, Mallorca
Porto Cristo, Mallorca
Pris fra:
8.495,-
Dage:8
Bestil rejse

Kulturrejse til Mallorca i 2023 - Middelhavets perle

Rejs til Mallorca i 2023 med dansktalende rejseleder og halvpension

Mallorca er øen med smukke middelhavskyster og små bugter, som ligger ugenert mellem klipper og fyrreskove. I 2023 tilbyder vi et spændende udflugtsprogram med klassiske kulturelle udflugter som Valldemossa og drypstenshulerne i Porte Cristo. Der er også inkluderet besøg på lokalt marked, vinsmagning og en god lokal frokost samt god tid til at udforske øens dramatiske historie på egen hånd.

Med andre ord lokker Mallorca, der er den største af De Baleariske Øer, med både fascinerende storby, betagende natur og spændende kultur.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Mallorca:

 • Godt beliggende hotel ud til Middelhavet lige ved strandpromenaden
 • Dejligt lyst og velholdt firestjernet hotel med mulighed for havudsigt
 • Halvpension
 • Fire begivenhedsrige udflugter til bl.a. Palma, Valldemossa og Porto Cristo
 • God tid på egen hånd
 • Erfaren dansktalende rejseleder

Udflugt til Mallorcas hovedstad, Palma

Allerede dagen efter ankomsten besøger vi Palma, Mallorcas populære hovedstad. Til fods går vi sammen med rejselederen rundt i de brostensbelagte snoede stræder, og selvfølgelig besøger vi også byens imponerende katedral. En anden inkluderet udflugt går langs bjergkæden Tramuntana, hvor vi nyder naturen og gør holdt i Valldemossa. Vi besøger desuden det historiske palæ: La Granja.

Udflugt til Dragegrotterne

Også en af Mallorcas mest populære attraktioner – Dragegrotterne – med Europas største underjordiske sø besøger vi. Denne dag nyder vi også en lokal mallorcinsk frokost, der både er smagfuld og varieret.

Hele ugen bor du på et godt firestjernet hotel med balkon og halvpension, tæt på strand og promenaden som fører helt ind til centrum af Palma.

Rejsen er især for dig der sætter pris på lige dele kulturelt indhold og tid på egen hånd.

Kort dagsprogram for Maleriske Mallorca:

Dag 1: Ankomst til Mallorca og transport til hotellet i Can Pastilla (A)
Dag 2: Udflugt til Palma (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til den nordvestlige del af Mallorca, La Granja og Valldemossa (M,A)
Dag 5: Udflugt til den østlige del af Mallorca med Porto Cristo og drypstenshuler (M,F,A)
Dag 6: Besøg på lokalt marked, vinsmagning samt Bellver slottet (M,A)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Palma på Mallorca

Ankomst til Palma de Mallorca, modtagelse af den dansktalende rejseleder i lufthavnen og en kort køretur til hotellet i Can Pastilla.

Dag 2: Udflugt til Palma med bus og til fods (M,A)

I dag går turen til Mallorcas hovedstad, Palma.

Palma har gennemgået en transformation og er et eftertragtet og yndet rejsemål. Der er mange kendte personligheder, som har hus på Mallorca og tilbringer ferien på den skønne middelhavsø. Den tidligere spanske konge, Juan Carlos I, tilbragte hver sommer med familien i sit sommerresidens på Mallorca og den nuværende Kong Felipe og Dronning Letizia har videreført traditionen, når de hvert år holder ferie på sommerslottet Marivent, sammen med døtrene prinsesse Leonor og prinsesse Sofia.


Billede: Palma med Almudaina-paladset og Placa de la Reina med katedralen i baggrunden.

Vi skal på en guidet gåtur i Palma centrum. Palma er en meget smuk storby med promenader og fortovscaféer. I byens historiske centrum, med smalle gader og små pladser, findes der over 100 rigmandspaladser. De fleste dateres helt tilbage til 1500-tallet, hvor Spanien havde sit ”Gyldne Århundrede” med opdagelsen af den nye verden. Palmas største kulturelle seværdighed er den flotte katedral, La Seu, som blev bygget mellem 1229 og 1346. To af Spaniens største kunstnere har sat sit præg på La Seu, nemlig arkitekten Antoni Gaudí, som stod for en ombygning i starten af 1900-tallet, og for ganske nylig har skulptøren Miquel Barceló dekoreret et kapel på en ganske speciel og omdiskuteret måde.


Billede: Passeig de la Rambla og små hyggelige gader i Palma.

Du kan vælge at køre med bussen tilbage til hotellet. Alternativt kan du også blive i Palma og opleve byen i dit eget tempo, evt. finde en lokal restaurant og spise en god frokost. Bliver du i byen, vil transporten tilbage til hotellet være på egen hånd. 

Dag 3: Dagen fri til oplevelser på egen hånd (M,A)

Dagen er på egen hånd, og der er mange muligheder for oplevelser i nærområdet. Rejselederen og hotelpersonalet kommer gerne med gode råd til, hvad du kan bruge dagen på. Du kan for eksempel nyde fridagen på hotellet og i lokalområdet eller tage til Sóller med det historiske tog fra 1912.

Toget kører mellem Sóller og Palma og er indbegrebet af jernbanehygge fra de gode gamle dage. Banegården i Sóller blev grundlagt i en tid, hvor Mallorca stod i jugendstilens tegn og blev indrettet i et gammelt palæ fra det 17. århundrede. Sådan blandes klassiske bygningsdele fra den mallorcinske arkitektur med modernismens linjer, og banegården kan smykke sig med betegnelsen: Verdens ældste banegård.


Billede: Port de Sóller og det historiske tog fra 1912.

Sóller er en dagstur værd i sig selv, men du kan også besøge havnebyen Port de Sóller, der ligger smukt i den lille bugt med sin cirkelformede havn. Her er der er også et hyggeligt torv, hvor fortovscaféerne ligger side om side og indbyder til en lille pause. Her finder vi også byens rådhus og sognekirken, som en af Gaudís elever har sat sit præg på.

Under vores byvandring dagen forinden ser vi, hvor Sóller toget går fra, og rejselederen er behjælpelig med at skaffe togbilletter såfremt du vil opleve det.

Dag 4: Heldagsudflugt til den nordvestlige del af Mallorca med Valldemossa og La Granja (M,A)

I dag går turen til Mallorcas nordvestlige del, hvor vi skal opleve den lidt barske, men smukke klippekyst, mens vi holder et par fotostops undervejs. Vi følger den vestlige halvdel af Mallorcas Tramuntana-bjergkæde, som strækker sig over cirka 70 kilometer fra den nordvestlige del af øen til den nordøstlige del. 
Første stop er den historiske herregård, La Granja. Et besøg her er samtidig en rejse tilbage i tiden. Det var maurerne som oprindeligt byggede palæet og indenfor bliver vi indført i øens historie og traditioner samt får smagsprøver af lokale specialiteter. 


Billede: Smalle blomsterprydede gader og klosteret i Valldemossa.

Derefter tager vi til Valldemossa og går en tur i den hyggelige by gennem de smalle og blomsterprydede gader. Der er tid på egen hånd, inden vi tager os tilbage til vores hotel i Can Pastilla.

Dag 5: Udflugt til den østlige del af Mallorca, Porto Cristo med drypstenshuler og lokal frokost (M,F,A)

Vi kører østpå og dagen hovedattraktion er Porto Cristo, hvor vi skal besøge en af drypstenshulerne Cuevas del Drach, Dragegrotterne, som er de mest kendte drypstenshuler på Mallorca. Grotterne er blandt Mallorcas største attraktioner, og på vores rundtur skal vi bl.a. opleve Europas største underjordiske sø.


Billede: Porto Cristo og Cuevas del Drach.

Der vil også være lidt tid på egen hånd til at opleve Porto Cristo, som er en moderne – men uspoleret – spansk fiskerlandsby. En rolig by, som indbyder til en spadseretur langs stranden og et romantisk måltid med udsigt over det betagende hav. Byens navn menes at betyde ”The Port of Christ” og menes at stamme fra 1260, på tidspunktet for den kristne invasion af Mallorca. Her blev en fiskerbåd fundet skyllet op på stranden, indeholdende et krucifiks. Legenden siger, at en okse på vej gennem byen bar på et symbol for Gud, standsede her og nægtede at gå længere. Beboerne tog dette som et klart tegn på, at Kristus ønskede at være her, så deraf navnet Porto Cristo.

Vi skal også nyde en lokal frokost. Det mallorcinske køkken er både smagfuldt og varieret, og vi indtager en egnstypisk frokost, inden vi kører mod hotellet. På køreturen tilbage til hotellet passerer vi det mere flade landskab på Mallorca, hvor de gamle traditionelle vindmøller og stendiger omkring markerne præger landskabet.

Dag 6: Landsbymarked, smagning af vine samt Bellver slottet (M,A)

I dag er tilegnet den mere landlige del af Mallorca, hvor hverdagslivet går sin stille gang. Vi gør stop ved et landsbymarked, hvor de lokale handler, og hvor man kan købe kunsthåndværk, der er produceret og fremstillet lokalt. Foruden køreturen i landlige og smukke omgivelser, skal vi også besøge en af øens kendte vinhuse, også kaldet bodega. Her skal vi naturligvis smage på deres gode vine, som bliver akkompagneret af ost og marmelade for at fremhæve smagen. På vej retur gør vi stop ved fæstningen/slottet Bellver, som er den eneste runde fæstning i hele Spanien. Gennem tiderne har den haft flere funktioner og er bl.a. blevet brugt som fængsel. Fra den gotiske fæstning kan du nyde en fantastisk udsigt over Palma by og havn på vores ene side, og bjergene på den anden side.


Billede: Bellver slottet.

Dag 7: Dagen fri til oplevelser på egen hånd (M,A)

Udover kulturelle oplevelser må en rejse også gerne indeholde god tid til afslapning, så nyd den sidste dag med en god bog på altanen eller slap af ved hotellets pool. Ønsker du flere oplevelser, kan du f.eks. leje en bil og udforske den sydlige del af øen, eventuelt mod øst, ved Santanyi, hvor klippebuen Pontás står i havet mellem to badebugter. Også Naturparken Cala Mondragó og byer som Cala d'Or og Porto Petro er et besøg værd på disse kanter. Vi kan også anbefale en tur via Inca til Lluc og besøge klosteret af samme navn. Hvis du har mod på flere bjerge, så kan du tage en snørklet afstikker med hårnålesving til Cala Sa Calobra og Torrent de Pareis, hvor det ferske vandløb udmunder i havet og skaber et af de mest imponerende landskaber, som Mallorca har at byde på. Rejselederen hjælper også gerne med forslag til oplevelser på egen hånd.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Tiden er inde til at tage afsked med Mallorca med forhåbentlige nye og vidunderlige rejseoplevelser i bagagen. Hvis du har en sen hjemrejse, sker udtjekning fra hotellet om formiddagen, og de opbevarer gerne din bagage, mens du du nyder de sidste par timer på denne maleriske ø.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsen program grundet lokale forhold. Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomst.

Kort

Rejsen Maleriske Mallorca

Kort over kulturrejsen til Mallorca

Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/4 - 2/5Se rejsetider KøbenhavnMaleriske Mallorca8.495,-Bestil
9/5 - 16/5Se rejsetider KøbenhavnMaleriske Mallorca8.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København – Palma de Mallorca t/r inkl. bagage
 • Syv nætter på BQ Apolo i dobbeltværelse med balkon
 • Halvpension (morgenmad og middagsbuffet) og en frokost på lokal restaurant
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra 1.495-2.195 kr.
 • Tillæg for havudsigt fra 495-600 kr.
 • Entréer, der ikke er nævnt i dagsprogrammet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, 95 kr. pr. person
 • Turistskat: for syv nætters ophold takseres ca. 3,30 € pr person/nat (pr. oktober 2022). Turistskat afregnes direkte med hotellet. Beløbets størrelse kan ændres med kort varsel af de lokale myndigheder, hvilket er uden for Kulturrejser Europas indflydelse.

Hotel

Se andre populære rejser her