Skip to main content

REJSER TIL POLEN

Oplev en fascinerende historie

Polen er endnu en af de mange spændende rejsenyheder, vi har lanceret i Kulturrejser Europa. Landet er nærmest naboland til Danmark, men selv om vi er forbundet via EU, er Polen stadig et af de mere ukendte af slagsen.

Mange kender til dele af den meget dramatiske historie, landet har gennemgået, hvor Polen gentagne gange har været kastebold mellem stormagter og altid betalt en høj pris for det. Landets historie er fascinerende og interessant i sig selv, men der er også mange andre oplevelser i Polen.

Landet er stort, fra Østersøen i Nord til Tatrabjergene i Syd, fra den tyske grænse i vest til den hviderussiske og ukrainske grænse i øst, og en smeltedigel af forskellige kulturer og folkeslag. Den kulturelle mangfoldig, og overraskende for mange også den gode gastronomi, er noget man vil huske fra en rejse til landet.

Polens gastronomi

Selv om man typisk ikke sætter lighedstegn mellem Polen og gastronomi, byder landet på en spændende og smagsfyldt blanding af traditionelle retter og kulinariske overraskelser. Polens køkken er præget af en rig historie og kulturel indflydelse fra nabolandene Tyskland, Østrig, Rusland og Ungarn.

Snyd bl.a. ikke dig selv for at smage pierogi, fyldt dej, der kan serveres både som hovedret og dessert. Fyldet kan bestå af alt fra kartofler og kød til ost og frugt. En anden populær polsk ret er bigos, en saftig surkålsstuvning med kød, pølser og forskellige grøntsager. Nyd den gerne med en god, polsk øl.

Krakow – en juvel blandt Europas kulturhovedstæder

Med Kulturrejser Europa kan du bl.a. rejse til Krakow, enten til jul eller nytår, eller som storbyferie i sensommeren og efteråret. Krakow er et fortryllende rejsemål, der byder på en skatkiste af historie, arkitektur og kulturelle oplevelser, der med garanti vil imponere og betage.

Krakow er en by med en dybt forankret historie, og dens historiske centrum er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Her finder du bl.a. Rynek Glowny, der er en af Europas største middelalderlige markedspladser. Vandr gennem de brostensbelagte gader, og lad dig imponere af de farverige renæssancebygninger, prægtige kirker og imponerende tårne. Hvil dig på en af de mange caféer eller restauranter i området, og nyd atmosfæren og livet i byen, der udfolder sig omkring dig.

Wawel-slottet i Krakow

En rejse til Polen bør også inkludere et besøg i Krakow, og et besøg i Krakow bør altid inkludere et stop på Wawel-slottet, der er en af de mest ikoniske seværdigheder i byen. Det stammer fra det 14. århundrede og er et arkitektonisk mesterværk, såvel som hjem for et væld af værdifulde kunstværker og historiske genstande.

Historiske Krakow – læserrejse med Kristeligt Dagblad

Historiske Krakow - Kom med på vores spændende læserrejse til Krakow i samarbejde med Kristeligt Dagblad og Kulturrejser Europa. Krakow er en by, hvis historie, man automatisk forføres af. En perlerække af oplevelser venter i og omkring d...

Polen udsigt over Krakow St. Mary Basilica

Krakow

Rejse til Krakow 5 dage med kulturel kvalitetstid - Krakow er absolut en af de smukkeste byer i Polen – og så har den en lang og interessant historie med en århundredelang fascinerende kultur – men også store tragedier. På v...

Nytår i Krakow, Polen, Wawel i sne

Nytår i Krakow

Nytårsrejse til Krakow - Gå det nye år i møde i uforglemmelige omgivelser, når du fejrer nytåret i en af Europas smukkeste byer, Krakow. Med mere end 1000 års historie at dele ud af, er byen et sandt skatkammer af oplevelser, og går det s...