Skip to main content

Amalfi a la carte

8 dage - pris pr. person fra
8.495,-
Bestil rejse

Skræddersy din rejse til Amalfikysten i 2024 & 2025

Amalfikysten i det sydlige Italien er så smuk, at det ikke kan beskrives. Kysten skal - i al sin storhed - ses, smages og duftes. På denne rejse vælger du dit eget hotel, skræddersyr dit eget dagsprogram og betaler kun for de udflugter du vælger.

Derfor skal du rejse med os på Amalfi a la Carte i 2024 & 2025:

 • Vi har solid erfaring og er eksperter på Amalfikysten
 • Direkte fly til Napoli fra København
 • Indkvartering på Amalfikysten i Maiori – du vælger selv hvilket 4* hotel
 • Stort udflugtsprogram – du tilvælger efter egen interesse
 • Dansktalende rejselederr

Du bor tæt på strand og centrum i Maiori

Du bor på hoteller af god eller virkelig god standard i gåafstand fra både strandpromenaden og centrum af den hyggelige by, Maiori. Du bor tæt på den italienske hverdag med lokale caféer, restauranter og små købmandsbutikker i lokalområdet, og du kan glæde dig til at opleve byen på egen hånd, når du ikke er på udflugt med vores lokalkendte, dansktalende rejseleder.

Den berømte Citronsti og bjergbyen Ravello

Vi har på rejsen inkluderet en byvandring i Maiori, og vi vil i ugens løb præsentere dig for så mange af Amalfikystens facetter som muligt. Vandreture er populære som aldrig før, og du kan følge med på en vandretur på Citronstien til nabobyen Minori, hvor udsigten og roen, der hersker i bjergene, er fantastisk. Vel fremme belønnes du med et besøg på kystens bedste konditori. Du kan også vælge, om du vil med på en udflugt i den romantiske og klassiske by Ravello med de mange parker, paladser og verdensberømte udsigter.

Udflugter til bl.a. Pompeji, Salerno, og Capri

Som noget nyt tilbyder vi en spændende udflugt til Salerno, områdets største by, hvor vi med rejselederen går på opdagelse. Oplev også en klassisk udflugt til romerske Pompeji med udsigt til vulkanen Vesuv, der står på ønskelisten hos mange, ligesom øen Capri, der bl.a. er kendt for Den Blå Grotte og den svenske læge Axel Munthes villa; Villa San Michelle. Valget er dit.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være godt gående.

Smag dig frem – Særlige kulinariske oplevelser

Du har mulighed for at tilmelde dig to særlige aftensarrangementer. Nyd f.eks. en fantastisk middag i bjergene hos ægteparret Rafaella og Guiseppe, som byder på gode lokale egnsretter i idylliske rammer på deres skønne landsted.

Du har også mulighed for at komme helt tæt på Amalfikystens mest berømte ingrediens; Citronen. Du kan tilmelde dig en middag m. vin, hvor alle retter er baseret citroner, og naturligvis kun med lokale råvarer.

Kort dagsprogram ved tilkøb af udflugter:

Dag 1: Ankomst Napoli, og kørsel til Maiori og orienterende byvandring
Dag 2: Fridag eller ekstra udflugt: Vandretur på Citronstien med smagninger (M,F*)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt: Sejltur til Capri (M)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt: Pompeji med frokost (M)
Dag 5: Fridag eller ekstra udflugt: Middag i Tramonti (M)
Dag 6: Fridag eller ekstra udflugt: Ravello med lokale delikatesser (M)
Dag 7: Fridag, eller ekstra udflugter: Salerno med båd. Aftenarrangement med citroner (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F= Frokost

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vores andre grupper.

Dagsprogram

Bemærk: Nedenstående dagsprogram er beskrevet med udflugter, som skal tilkøbes - bortset fra byvandringen i Maiori på første dag, idet den er inkluderet:

Dag 1: Ankomst, kørsel til Amalfikysten og byvandring i Maiori

Efter ankomsten til Napolis lufthavn kører vi mod Amalfikysten og byen Maiori, hvor du indkvarteres på dit valgte hotel. Sammen med rejselederen er der mulighed for at gå en orienterende byvandring i centrum af Maiori, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der informeres om byens historie og om, hvor du kan købe billetter til bybusserne, og transport-bådene. På nogle afgange vil den orienterende byvandring først være dagen efter ankomst. 

Dag 2: Vandretur på Citronstien til Minori (M)

For de, der har lyst til at røre sig, går vi en tur på Citronstien, hvor højeste punkt er ca. 100 meter over havet. Vi går op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, vi passerer undervejs på den ca. 1½ - 2 timers vandring. Vi går på trapper og naturstier på den smukke bjergside, så husk gode sko med skridsikre såler. 

Der er fantastiske udsigter på turen, og vi holder naturligvis både fotostop og drikkepauser undervejs. På vores vandring passerer vi en lille familiedrevet limoncello-producent, og er der åbent, smager vi på den berømte citronlikør.

I Minori by venter kaffe og kage – og hér stifter du bekendtskab med de fantastiske kager hos mesterkonditor og officiel kageleverandør til Vatikanet, Salvatore De Riso. Konditoriet er et obligatorisk stop for alle med en sød tand, og hang til godt bagværk. Vi får serveret et stykke af deres lækre kage med et glas friskpresset juice eller en god cappuccino til.

Vi anbefaler at gå på opdagelse i de små gader i skønne Minori. Basilika Santa Trofimena og villa Marittima Romana er Minoris arkitektoniske og arkæologiske stoltheder, som kan besøges. Minori er også et godt sted til en frokost på en af de hyggelige lokale restauranter.
 
På vejen tilbage kan du vælge at vandre ad Citronstien igen eller den lettere kystvej, hvor du er tilbage i Maiori på blot 15-20 minutter. Retur foregår normalt på egen hånd.

Vandretur ad Citronstien, Amalfikysten
Billede: Vandretur ad Citronstien.

Dag 3: Kejsernes ø Capri (M)

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd. 

Fra havnen i Maiori sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Her hentes vi i bus og kører til Anacapri, hvor man finder San Michele kirken og Axel Munthes villa. Du er naturligvis også velkommen til på egen hånd at blive i Capri by, besøge Den Blå Grotte, eller Kejser Tiberius’ Villa Jovis. Alle får nemlig udleveret en enkeltbillet til øens offentlige transport, som kan bruges fx fra Anacapri til Capri by eller havnen i Marina Grande, hvor vi sejler til/fra, og kan gøre som man ønsker inden hjemturen sidst på eftermiddagen. 

For mange står Den Blå Grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius' Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele i Anacapri. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

Capri, Italien
Billede: Capri.

På turen til Capri er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. Øen er et yndet turistmål, og derfor vil man flere steder opleve kødannelse, fyldte busser og til tider lidt kaotiske tilstande. Det er en del af præmissen for at besøge Capri, og de fleste vælger at betragte dette som en del af den syditalienske lokalkolorit.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være køligt at sejle både morgen og aften. Faciliteterne ombord er begrænsede, så medbring lidt snacks og vand. På båden findes der et eller to toiletter.

Dag 4: Guidet rundvisning i Pompeji (M,F)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som en af turens absolutte højdepunkter. Det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for knap 2.000 år siden. Vores lokalguide giver os et interessant indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private boliger. Der bliver også tid til en let frokost inden turen går tilbage til hotellet.

Pompeji og Vesuv, Italien
Billede: Pompeji med Vesuv i baggrunden.

Dag 5: Fridag til egne oplevelser - aftenarrangement (M)

I dag er der ikke arrangeret udflugter om dagen, og du har mulighed for at tage på nye eventyr på egen hånd. Dagen kunne med fordel bruges på en tur til Amalfi by, som kysten er opkaldt efter. Det er helt enkelt at komme dertil med båd fra havnen i Maiori. Hav en vis tålmodighed med, da du nok vil opleve mange besøgende. Benyt lejligheden til at gå rundt på siderne af byen under de små kolonnader, hvor de lokale lever, og der er plads til at indsnuse den intime stemning. Du kan også vælge at tage båden lidt længere til det mondæne Positano imponerer med sine fine forretninger, gode restauranter, og flotte udsigter. Det er en sejltur langs størstedelen af Amalfikysten, og turen i sig selv er fantastisk flot.  

Om aftenen tilbyder vi et udforglemmeligt aftenarrangement "ude på landet" i Tramonti-bjergene, en lille køretur på cirka 25 minutter fra Maiori. Der venter dig en helt speciel oplevelse og et klart højdepunkt, hvor du på en mindre gård får set, hvordan livet leves "på landet". Rafaella og Guiseppe har dækket op til os, hvorefter vi bespises med gode lokale egnsretter, der alle er tilbredt fra bunden - inlusiv Rafaellas gode likør til desserten. Du kan forvente en rustik gourmetoplevelse med velsmagende landmands-mad i idylliske og absolut autentiske omgivelser - langt fra den glamour, som kysten også er kendt for. Alt kød, vin - inklusiv den brømte Tintore-vin - ost og grønt som serveres er lokalt produceret på gården eller stammer fra naboernes produktion. Der er både vin og vand til maden. 

Dag 6: Ravello med lokale delikatesser (M)

Vi skal i dag til den mest romantiske lille bjergby: Ravello. Den ligger på en fremskudt bjergryg 350 meter over havet. Der er en helt ubetalelig udsigt fra de berømte parker Villa Rufolo og Villa Cimbrone. 

Vi laver første stop ved Hotel Bonadies, der er et historisk hotel - og et af de ældste hoteller i Ravello - med stor betydning for dansk kunst. Det var nemlig på Hotel Bonadies, at P.S. Krøyer malede det berømte maleri ”Vinstue i Ravello” under sin bryllupsrejse med Marie Krøyer i 1890. Du oplever arnestedet, hvor Krøyer sad og malede værket. Vi fortsætter i Krøyers fodspor på vej mod byens centrum, hvor gamle palæer nu er omdannet til fornemme hoteller. Her møder vi de steder hvor han forevigede Amalfikystens skønhed med sin pensel.  

Kort efter er vi i centrum og på Domkirkepladsen (kirken er lukket om eftermiddagen, men der er adgang via Det Ærkeologiske Museum, mod betaling på €3). Fra byens centrale plads er der tid på egen hånd til at besøge nogle af de fantastiske villaer, hvor vi kan anbefale et besøg i Villa Rufolo (€7) og i Villa Cimbrone (€8) – sidstnævnte berømmet for Amalfikystens smukkeste udsigt.

Herefter går vi tilbage til Hotel Bonadies – hvor vi får lokale smagsprøver af både flydende og fast karakter og, hvor vi fra hotellets terrasse kan se udover kysten og ned til vores hoteller i Maiori. Ønsker man lidt mere Ravello kan det stadig nås – eller man kan blive og nyde en aperitivo på hotellets terrasse inden turen går ned til Maiori sidst på eftermiddagen. 

Dag 7: Fridag eller Salerno med båd. Aftenarrangement med citroner (M)

Ægte syditaliensk charme, og næsten ingen turister, lyder ikke som noget, der kan findes i samme sætning, men når talen falder på ”storbyen” Salerno er det faktisk sandt. Tag med rejselederen på en rolig storbyudflugt, hvor vi starter fra havnen i Maiori og tager kystens bedste transportform, båden, til Salerno. 

Vi oplever byens pladser, og et besøg i Katedralen, hvor man kan købe sig adgang til krypten under (€1) – der er et helt vidunder i sig selv. Derudover er byen mest berømt for sin medicinske skole, der er den første af sin slags i verden, og hvortil elever fra hele fortidens verden valfartede fra 10. - 13. århundrede.  

Salerno er kendt i Italien for sin gode mad – særligt fra havet – og der er et utal af muligheder for at købe sig en god frokost eller en kærkommen lejlighed for at shoppe i en ”rigtig” by, inden turen går tilbage til Maiori, hvor der også er et aftentilbud. 

Du kan tilmelde dig afslutningsmiddag på Hotel Sole, når chefkokken giver sig i kast med regionens guld, citronerne. Efter en uge på Amalfikysten, hvor du har mødt citronerne på markeder, i plantagerne og sikkert smagt dem i limoncelloen, så indbydes der til en ægte citronmiddag, hvor citron på lækreste vis er ingrediens i samtlige af menuens retter. 

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at sige farvel til Amalfikysten, og bussen kører til lufthavnen efter en uge med herlige oplevelser.

Kort

Kort over rejsen Amalfi a la carte

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Maiori på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen Amalfi a la carte

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/9 - 14/9Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.495,-Få pladser tilbage
14/9 - 21/9Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.495,-Få pladser tilbage
21/9 - 28/9Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.495,-FORESPØRG
28/9 - 5/10Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.795,-Bestil
12/4 - 19/4Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.995,-Bestil
19/4 - 26/4Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte8.995,-Bestil
26/4 - 3/5Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte9.295,-Bestil
3/5 - 10/5Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte9.295,-Bestil
17/5 - 24/5Se rejsetider KøbenhavnAmalfi a la carte9.295,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly til Napoli fra København t/r
 • Syv nætter på 4* hotel i Maiori
 • Morgenmad
 • Byvandring i Maiori
 • Transport til og fra lufthavn
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse til én person med balkon og skrå havudsigt på Sole Spelendid, fra kr. 1.795
 • Dobbeltværelse til én person med balkon og direkte havudsigt på Sole Splendid, fra kr. 2.295 pr. person
 • Dobbeltværelse med direkte havudsigt på Sole Splendid, fra kr. 395 pr. person
 • Enkeltværelse med vindue på Due Torri, fra kr. 2.495 pr. person (i 2024)
 • Dobbeltværelse med balkon og direkte havudsigt på Due Torri, fra kr. 1.995 pr. person
 • Entréer, der ikke er nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Byskat i Maiori, ca. 4€ pr. nat pr. person (2024), betales på hotellet
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
Ekstra udflugter: (bestilles sammen med rejsen)
 • Vandretur på Citronstien med besøg på konditori, kr. 150 pr. person
 • Udflugt til Capri, kr. 600 (650 i 2025) pr. person
 • Udflugt til Ravello med frokost af lokale råvarer kr. 400 (475 i 2025) pr. person
 • Aftenarrangement i Tramonti, kr. 575 (650 i 2025) pr. person
 • Udflugt til Pompeji (inklusive entré) m. let frokost kr. 700 (800 i 2025) pr. person
 • Udflugt til Salerno med bådtur langs kysten kr. 200 (225 i 2025) pr. person
 • Citronmiddag på hotel Sole 3-retters med vin. kr. 350 pr. person
Entréer (ca. priser):
 • Villa Cimbrone, Ravello 8 euro (6 euro som gruppe)
 • Villa Rufolo, Ravello 7 euro
 • Villa San Michele, Capri 8 euro
 • Den blå grotte, Capri 29 euro
 • Augustus have, Capri 1 euro
 • Villa Jovis, Capri 2 euro
 • Svævebane til Monte Solaro, Capri 10 euro t/r og 7,50 euro pr. vej

Hotel

Se andre populære rejser her