Skip to main content

Mad og vin i Portugal - en gastronomisk rejse

10 specialiter i Portugal  

  1. Caldo Verde - suppe med grønkål og kartofler, altid indeholdende en skive pølse

  2. Bacalhau - klipfisk - 365 forskellige opskrifter - én til alle årets dage

  3. Camarão ao Alhinho - rejer med hvidløg og koriander  

  4. Cataplana – gryderet med muslinger, skaldyr eller havtaske  – specielt udbredt på Algarve

  5. Carne de Porco à Alentejana – ret med muslinger, svinekød og koriander

  6. Portvin, Vinho Verde, Madeira-vin. Vine fra Alentejo og Douro  

  7. Grillede sardiner

  8. Oste fra Azorerne  

  9. Frango ”Piri Piri” – kylling med en chilli-sovs 

  10. Pasteis de Nata/ Pasteis de Belém .- lille cremelinse/tærte

Det portugiske køkken  

Det portugisiske køkken er robust, alsidigt og lavet af friske råvarer. Som oftes lokale. Friskfanget fisk  og skaldyr. Portugal er omgivet af hav! Kvæg, svin, geder og lam, der græsser ude og frisk frugt og grønt året rundt grundet det milde klima.  Hvidløg, olivenolie og friske krydderurter er hyppigt benyttet. Der er lækre oste fra Azorerne og mandler og appelsiner fra Algarve. Portugiserne spiser mange ris og er et af de få europæiske lande med rismarker! 

Restauranter i Portugal

Det er en udbredt at spise på restaurant i Portugal.  Kvaliteten er god, portionerne store og prisen meget rimelig. Når du skal vælge restaurant, se efter hvor portugiserne selv spiser. Restauranterne lever af de lokale, som gerne skal komme igen, så pris og kvalitetet skal hænge sammen.  Du kan spise i alle prisklasser. Fra madboden på markedet, friskfanget fisk og skaldyr, til gourmet og michellin måltider.
 

Vin i Portugal – en rejse i sig selv!

De portugisiske vine er fremragende!  Mest kendt er, portvin fra Porto/Douro-dalen og Madeira-vinen. I de senere år er den grønne vin, Vinho Verde, fra Minho-regionen også blevet populær. Især i varmen. Det er en let frisk vin. Der produceres vine overalt i Portugal grundet klimaet med masser af sol og milde vintre. Fx har Alentejo, Dão og Algarve også fremragenede rød-og hvidvine. Mange er lavet på druesorter, som kun benyttes i Portugal. Portugsiserne selv drikker næsten kun vin fra Portugal. Prisniveauet i supermarked og på restaurant er fantastisk billigt, når vi sammenligner med danske forhold.  

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt