Skip to main content

Førsteklasses krydstogt gennem Panamakanalen

Krydstogt på Panamakanalen
Nyd turen ad Panamakanalen med Kulturrejser
Panamakanalen
Tag på kulturkrydstogt i Panamakanalen
Oplev Panamakanalen med Kulturrejser
Nyd området omkring Panamakanalen med Kulturrejser
Tag på kulturkrydstogt i Panamakanalen
Tag på kulturkrydstogt i Panamakanalen
Status:
Kommer i 2024

Krydstogt gennem Panamakanalen i 2024

Anløb i Colombia, Panama, Costa Rica, Mexico og USA

Lad drømmen om at passere Panamakanalen gå i opfyldelse og kom med os, når vi tager på et eventyrligt krydstogt på første klasse fra USA til Latinamerika og gennem sluserne ved den imponerende Panamakanal. Sejlturen byder på havudsigt og solnedgang fra første parket og udsigt til eksotiske omgivelser og betagende natur, ombord på det afslappende og komfortable Celebrity Summit. Skibet byder også på fantastisk afslapning og god underholdning undervejs og i land kan du glæde dig til oplevelser med masser af højdepunkter i særklasse.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt gennem Panamakanalen:

  • Besøg i 5 lande undervejs
  • Førsteklasses krydstogtskib, inkl. drikkepakke og wifi
  • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord på skibet
  • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugter arrangeret specielt til vores gæster
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Start i USA og Miami

Med start i USA og Miami stævner vi ud mod fire latinamerikanske lande og byer, der alle imponerer med smuk natur og spændende historie.

Vi overnatter lidt ude for centrum af Miami og et dejligt 4* hotel, hvor vi kan slappe af efter ankomst til Florida. Dagen efter ankomst stiger vi ombord på vores førsteklasses krydstogtskib; Celebrity Summit og her kan vi glæde os til en oplevelsesrig rejse, hvor vi forkæles ombord med fantastisk service, god mad og underholdning i særklasse. Alt du behøver er at læne dig tilbage og nyde drømmerejsen.

Latinamerika

Du er altid i godt selskab med vores rejseleder, der sørger for spændende foredrag og guidede udflugter undervejs. Har du tilkøbt udflugtspakken kan du se frem til oplevelser i Costa Ricas jungle, den gamle bydel i Cartargena i Colombia og i Panama udforsker vi - og kommer helt tæt på - en af sluserne ved Panamakanalen.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for krydstogtet gennem Panamakanalen ved køb af udflugtspakken:

Dag 1: Afrejse, ankomst og indkvartering på hotel
Dag 2: Afsejling fra Miami (M,F,A)
Dag 3-4: På havet mod Colombia (M,F,A)
Dag 5: Cartagena, Colombia, byrundtur i den gamle bydel (M,F,A)
Dag 6: Colon, Panama, mulighed for at opleve Panama City og slusen ved Panamakanalen (M,F,A)
Dag 7: Sejlads gennem Panamakanalen (M,F,A)
Dag 8: På havet mod Costa Rica (M,F,A)
Dag 9: Puntarenas, Costa Rica, mulighed for udflugt til Costa Ricas jungle og Tárcoles-floden (M,F,A)
Dag 10-12: På havet mod Mexico (M,F,A)
Dag 13: Puerto Vallarta, Mexico, tid til egne oplevelser (M,F,A)
Dag 14-15: På havet mod Californien (M,F,A)
Dag 16: Ankomst Los Angeles og hjemrejse (M)
Dag 17: Ankomst København

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden tilkøbte udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og er derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Celebrity Cruises

Du kan læse mere om rederiet; Celebrity Cruises på vores hjemmeside her.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og ankomst, samt indkvartering på hotel

Vi flyver til Florida i USA, og efter ankomsten kører vi direkte til vores skønne firestjernede hotel beliggende mellem Miami og Fort Lauderdale. Her kan resten af aftenen bruges ved hotellet og under de varmere himmelstrøg.

Dag 2: Afsejling fra Miami (M,F,A)

Afsejling kl. 16:00
Efter morgenmaden kører vi til skibet, der skal danne rammen om vores eventyrlige Panama-krydstogt de næste 15 dage. Når vi har fået tildelt kahytterne, er der frokost ombord i buffetrestauranten. Herefter giver vores rejseleder en rundvisning på skibet. Inden afsejling skal vi igennem skibets obligatoriske sikkerhedsøvelse, og kl 16.00 stævner vi ud fra Fort Lauderdale og sætter kursen mod syd. Kort før middagen samles vi og går i skibets hovedrestaurant, hvor vi nyder en dejlig middag i hinandens selskab.

Dag 3-4: På havet mod Colombia (M,F,A)

I dag er der mulighed for at nyde skibets afslappende atmosfære og ikke mindst den fantastiske service ombord. Start eksempelvis dagen med havudsigt og morgenmad på dækket eller få en bakke leveret direkte til kahytten. Senere kan det være at en tur i poolen eller en god bog i skyggen frister. Vil du være aktiv, er der rig mulighed for det med fri adgang til skibets fitnesscenter og løbebane. Du kan også gå til frisøren, få massage eller gå en tur i spa (tillæg betales ombord).

Kulturrejser Europas rejseleder holder egne foredrag undervejs og arrangerer fælles aktiviteter ombord. Om aftenen er der reserveret bord til os i hovedrestauranten, og efter maden er der mulighed for at gå en tur i teatret, nyde en drink i baren eller høre livemusik. Den kahytsomdelte skibsavis oplyser præcis hvilke arrangementer, der er på plakaten den pågældende dag.

Dag 5: Cartagena, Columbia, mulighed for at tage på byrundtur i den gamle bydel (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 16:00
Vi ankommer i dag til Colombia – det eneste sydamerikanske land med både Stillehavs- og Caribisk kyst. Vi sejler ind til havnebyen Cartagena, der både er Colombia og Latinamerikas ældste by. Ud over moderne højhuse, kan du også opleve historiske monumenter, farverige bygninger, hyggelige restauranter og caféer i den gamle bydel, der i 1984 blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Har du købt udflugtspakken, besøger vi i dag den gamle bydel. Turen begynder ved den historiske Bolívar Park. Ud over høje træer og forfriskende fontæner, ser vi statuen af den sydamerikanske frihedshelt Simón Bolívar, der spillede en væsentlig rolle ved landets løsrivelse fra det spanske herredømme i 1810. Vi går også forbi et af de mange berømte bygningsværker, hvis ydre fortryller med træbalkoner og relieffer. Trods det smukke ydre, er det indre ikke nødvendigvis lige så charmerende, da det til eksempel kunne have haft sit virke, som datidens fængsel eller torturkammer. Vi går en tur ved Santo Domingo bymuren fra 1700-tallet for at nyde udsigten over havet og mod den nye, moderne bydel. Turen slutter ved Las Bóvedas. Den smukke gule bygning fra 1796 var i sin tid fangekælder, men er i dag ombygget til butikker. Der er tid til at shoppe lidt, inden vi vender tilbage til skibet og spiser en sen frokost ombord. 

Las Bóvedas i Cartagena i det nordlige Colombia
Billede: Las Bóvedas i Cartagena.

Dag 6: Colon, Panama, mulighed for at opleve Panamaslusen Miraflores og Panama City (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 19:00
Før Panamakanalen kom til, sejlede handelsskibe fra Atlanterhavet til Stillehavet via Sydamerikas spids, Kap Horn. Denne lange og farlige færd gav allerede tilbage i 1600-tallet anledning til at drømme om en hurtigere (syd)amerikansk handelsvej via havet. Drømmen blev dog først forsøgt realiseret i 1880 af franskmændene, hvorefter amerikanerne købte projektet og færdiggjorde det i 1913.

Har du tilkøbt udflugtspakken skal vi i dag se Panamakanalen fra landsiden, inden vi i morgen tager den fra søsiden. Vi skal besøge én af Panamakanalens tre sluser, nemlig Miraflores. Ved ankomsten får vi lov til at observere sejladsen fra de passerende skibe, og så får vi samtidig fortalt historien om det mægtige arbejde, der ligger bag udgravningen af kanalen.

Efter et spændende besøg, kører vi mod Panama City. Ud over et besøg på det lokale frugtmarked, tager vi ind til den den gamle bydel San Filipe, der i 1997 kom på UNESCO's verdensarvliste. Her går vi en tur og spiser frokost på en lokal restaurant. Vi er tilbage ved skibet sen eftermiddag.

Dag 7: Sejlads gennem Panamakanalen (M,F,A)

Så er dagen endelig kommet, hvor vi skal opleve et af turens absolutte højdepunkter - den spændende sejlads gennem Panamakanalen. Passagen fra Atlanterhavet til Stillehavet måler fra start til slut 80 km og fører os gennem kanalen og forbi den kunstige sø ved navn Gatun. En typisk sejlads med skibe i vores størrelse tager ca. 9 timer, så der er god tid til at følge med i dagens begivenheder. Undervejs passerer vi tre sluser, hvoraf den ene er Miraflores, som vi besøgte i går. Det er og bliver imponerende, når vores skib, der er 32 meter bredt, skal igennem den 33,53 meter brede sluse. Der er ikke mange centimeter at gøre godt med. Sluserne har heldigvis erfarne medarbejdere og gode maskiner, der årligt fører ca. 15.000 skibe gennem kanalen.

Panamakanalen er en menneskeskabt kanal, som forbinder Stillehavet og Atlanterhavet
Billede: Panamakanalen.

Dag 8: På havet mod Costa Rica (M,F,A)

Vi kan endnu engang læne os tilbage og nyde livet, mens vi lader os forkæle af skibets komfort og mange faciliteter. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masse af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis fortsat holde foredrag og lave fælles arrangementer.

Dag 9: Puntarenas, Costa Rica, mulighed for udflugt til Costa Ricas jungle og Tárcoles-floden (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Christopher Columbus ankom hertil i 1502 og navngav landet Costa Rica, oversat til "den rige kyst". Der er ingen tvivl om, at landet er rig på smukke strande, vandfald og nationalparker. Hele 25% af landet er dækket af nationalparker, der byder på et unikt dyreliv og frodige regnskove. Vi ankommer til en af landets syv provinser, Puertoarenas, og byen, der ofte bruges som mellemstation til udflugter i området, byder på strand og lokale markedsboder.

Har du tilkøbt udflugtspakken, skal vi i dag opleve Costa Ricas jungle og det tilhørende unikke dyreliv. Vi kører til Carara Nationalpark, der betyder krokodille, og har med rette fået tildelt navnet af landets stammefolk - hvorfor, skal vi se senere på dagen. Først går vi en tur gennem nationalparkens jungle. Ud over utrolig flora og fauna, frodige regnskov og imponerende høje træer, skal vi opleve det spændende dyreliv. Sammen med vores lokale guide spejder vi efter dovendyr, aber, bæltedyr, gnavere og fugle - inklusive den sjældne Scarlet-papegøje. Efter gåturen spiser vi frokost på en lokal restaurant, og herefter er vi klar til at stige ombord på de motoriserede både for at sejle en tur ved Tárcoles-floden. Her skal vi sejle ved områdets mangroveflod for at se nationalparkens krokodiller lidt tættere på. Vi vender tilbage til skibet sent på eftermiddagen.
Medbring gerne solcreme, solhat, myggespray, lette lange busker og bluse samt kamera.

Øgle i Carara Nationalpark, Costa Rica
Billede: Øgle i Carara Nationalpark.

Dag 10 – 12: På havet mod Mexico (M,F,A)

De næste dage tilbringer vi på havet mod Mexico og nyder fortsat den afslappende atmosfære ombord samt skibets mange faciliteter.

Dag 13: Puerto Vallarta, Mexico (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 17:00
Glæd dig til en dag med afslapning og tid til egne eventyr når vi ankommer til Mexico og feriebyen Puerto Vallarta. I den velbesøgte turistby er der gode muligheder for at nyde stranden, gå en tur ved shoppinggaderne eller sætte sig ved en af de mange hyggelige caféer og nyde en forfriskning. Det er også muligt at booke en af skibets udflugter (bestilles og betales ombord).

Puerto Vallarta på Stillehavssiden af Mexico
Billede: Puerto Vallarta.

Dag 14-15: På havet mod Californien (M,F,A)

I dag tilbringer vi på havet mod Californien og nyder fortsat den afslappende atmosfære ombord.

Dag 16: Los Angeles, Californien, hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er vi klar til at vinke farvel til skibet og begive os, efter en fantastisk rejse, mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark med kufferten fuld af nye rejseoplevelser.

Dag 17: Ankomst København

Vi ankommer i dag til København efter en dejlig ferie, hvor bagagen er fyldt med spændende oplevelser fra vores rejse gennem Panamakanalen.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Panama City på dmi.dk her


Vejret i Los Angeles, Californien

Praktisk information

Pas og visum
Som dansk statsborger kræves der indrejsetilladelse i form af ESTA ved indrejse til USA, som rejsedeltagere selv skal arrangere inden afrejse.

ESTA kan ansøges frem til 72 timer før afrejse. Vi anbefaler at ansøge i god tid, for at være sikker på at ansøgningen går igennem.
Du kan ansøge her: https://esta.cbp.dhs.gov og det koster 21 USD pr. person.

Når ansøgningen er godkendt modtages et ansøgningsnummer, som er gældende i 2 år. Husk at printe og medbringe ansøgningsnummeret på rejsen. 
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der her er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta
Valutaen på denne rejse vil hovedsageligt være amerikanske dollars, USD. Vi bor på hoteller i USA, hvor der afregnes i USD og det samme gælder ombord på skibet. På både skib og hotel kan der bruges kreditkort.
De fleste større forretninger/restauranter på land tager imod gængse internationale kreditkort.

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke på denne rejse. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til USA og Latinamerika. Du kan ved bestilling af rejsen hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi, der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
Der kræves adaptor til el-stik i USA, da hoteller som regel bruger 110/120 volts AC, 60Hz som strømkilde.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge på restaurationer på land, samt til vores chauffør og lokale guider.

Mad på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Miami og Los Angeles. Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer kaffe, te og isvand.
På land anbefaler vi, at man ikke drikker vandet, men i stedet køber vand på flaske.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men udflugterne indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Hotel

Se andre populære rejser her