Skip to main content

REJSER TIL IRLAND

Irland, den tredjestørste ø i Europa, ligger vest for Storbritannien, og hovedparten af øen har siden 1921 udgjort Republikken Irland. Resten udgøres af Nordirland, der er en del af Storbritannien. Irland er især berømt for sin gæstfrihed, folkemusik og smukke natur. Rejs med Kulturrejser Europa til Irland og Nordirland, og få en unik og mindeværdig oplevelse.

Rundrejse i Irland

”Fortryllende Irland” er vores klassiske rundrejse, hvor du på en uge oplever essensen af Irland med landlig idyl, storbyliv, en festlig irsk aften og skønne landskaber. Alle udflugter og halvpension er inkluderet. Oplev storbyen Dublin med de kulturelle tilbud, gå i vikingernes fodspor i Waterford og se, hvor Titanic sidst så land, samt smag de gyldne irske dråber, whiskey.

The Ring of Kerry og Cliffs of Moher

I Killarney-området går turen ad den sceniske rute ”The Ring of Kerry”, som er postkortværdige landskaber ad libitum. Vestkysten byder på en imponerende kyststrækning ved Cliffs of Moher og et ægte irsk middelalderslot ved Bunratty. Overalt, hvor du kommer frem i Irland, møder du gæstfrihed, idylliske landsbyer med farvestrålende huse, stengærder på de bølgende grønne marker med græssende får og maleriske landskaber, som er en fryd for øjet.

Whisky med eller uden e?

Vidste du i øvrigt, at i Irland staver man whiskey med ’ey’? Mens skotsk whisky staves uden ’e’? Den officielle stavemåde er dog - som i Skotland - uden e. I Irland tilføjede man e'et i en periode i 1800-tallet, hvor skotsk whisky ikke var af god kvalitet, og for at adskille sig fra den skotske tilføjede irerne e'et. Siden da har de holdt fast i stavemåden, så man også i dag nemt kan kende forskel på irsk og skotsk whisk(e)y.

Bliv inspireret til rejser til Skotland

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Fortryllende Irland

8 dage Fra 13.995,-
Cliff of Moher

Rundrejse i Irland - Irland er grønne frodige marker, bølgende bakker og uforglemmelige naturoplevelser. Irland er også folkemusik og skummende kulsort øl på hyggelige pubber, krydret med en rig kulturarv, stolte traditioner og en særlig gæstfrihed. På denne rundrejse begiver vi os ind i hjertet af den grønne ø og forføres af alt fra stråtækte huse til middelalderslotte, højkors, traditionelle stengærder, spændende byliv og imponerende panoramaudsigter. Derfor skal du rejse med...Læs mere om rundrejsen til det fortryllende Irland