Skip to main content

Nytår i Krakow

Nytår i Krakow, Polen, Wawel i sne
Fyrværkeri over Krakow, wawel slottet med fyrværkeri nytår nyråtsaften
Nytår og jul i Krakow, hesteslæde i Ojcow nationalpark, gløgg i Krakow
Krakow oppe fra, polen, nytårsrejse til Krakow
Krakow, Wawel slottet om vinteren, flod i Krakow
Nytårsaften i Krakow, Restaurant i Krakow, campangeglas
Hestevogn i Krakow, park i Krakow sne
Solopgang på plads i Krakow, nytårsrejse til Krakow
Julemarked i Krakow, Sneklædt park i Krakow
Status:
Udsolgt

Nytårrejse til Krakow

Nytårsfejring i uforglemmelige omgivelser er hvad du kan se frem til i en af Europas smukkeste byer, Krakow. Byen har mere end 1000 års historie at dele ud af, og går det som det plejer, er byen klædt i hvidt fra top til tå og fremstår uimodståelig. Programmet til denne nytårsrejse fejrer det smukkeste og mest interessante Krakow og omegn kan byde på; udover naturligvis selve nytårsfejringen. Du inviteres bl.a. et besøg i den uforlignelige UNESCO saltmine i Wieliczka, et solidt kig på Krakows arkitektoniske vidundere, og til en klangfuld koncert med et Klezmer orkester. Endvidere har vi flere restaurantbesøg - så der er virkelig lagt op til en nytårsoplevelse med livsnyderiet i fokus.

Derfor skal du rejse med os til nytår i Krakow:

  • Nytårsfejring i en af Europas smukkeste byer
  • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
  • Udflugt til saltminerne i Wieliczka
  • Tre middage og nytårsarrangement er inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Ophold på firestjernet hotel i det jødiske kvarter

Rammen for denne nytårsrejse er det nye firestjernet hotel Golden Tulip Kazimierz - placeret lige midt i det jødiske kvarter. Seværdighederne begynder lige uden for døren, og du har også tid til mange oplevelser på egen hånd med hyggelige markeder, charmerende niche butikker, kirker og synagoger, og et rigt café- og restaurantliv.

Kort dagsprogram for nytårsfejring i Krakow

Dag 1: Ankomst til Krakow
Dag 2: Guidet byrundtur i Krakows gamle bydel (M,F,A)
Dag 3: Saltminerne i Wieliczka, tid på egen hånd og nytårsarrangement (M,A)
Dag 4: Guidet byvandring i den jødiske bydel og middag med Klezmerkoncert (M,A)
Dag 5: Krakow på egen hånd eller tilvalgsudflugt til Auschwitz (M,A)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

 Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Krakow og kørsel til hotellet

Vi ankommer om aftenen til Krakow og bliver hentet af vores guide. Turen fra lufthavnen til hotel Golden Tulip Kazimierz i det centrale Krakow tager ca. 30 min. Efter vi har indlogeret os er resten af aftenen på egen hånd. Selv om det er en ret sen ankomst kan du måske nå en lille tur ud i området og få en aftendrink på en af områdets mange caféer – eller du kan vælge at tage den i hotellets restaurant i stedet.

Dag 2: Guidet byrundtur i Krakows gamle bydel (M,F,A)

Det er tid til at tage den første udflugt, nemlig til den gamle middelalderbydel med den store centrale plads Rynek Glowny. Pladsen huser også det store julemarked, som er et oplagt sted, at få sig en polsk Glühwein eller andet at varme sig på. For polakkerne er pladsens vigtigste bygning dog Mariakirken. Rammer vi tiden rigtigt, får vi den unikke altertavle (UNESCO) at se i åben tilstand. I den gamle bydel lægger vi naturligvis også vejen forbi de lærdes haller i form af Jagelonian Universitetet. Et af Europas ældste og vigtigste - og samtidig et af de flotteste.

Krakows hovedtorv, Polen
Billede: Krakows hovedtorv.

Vi indtager frokost undervejs og får den første rigtige prøve på det polske køkken. Vores videre færd tager os til slottet på Wawelbjerget. Det tidligere kongeslot findes ca. midtvejs fra vores hotel til den gamle bydel. Bygget på "bjerget", der bedst kan betegnes som en mindre høj, har slottet været magthavernes residens i århundreder.

Den resterende del af eftermiddagen er til fri til egne oplevelser, inden vi mødes og spiser fælles middag på hotellet.

Vinterstemning med smukt snefald i Krakow, Polen
Billede: Vinterstemning i Krakow.

Dag 3: Saltminerne i Wieliczka og nytårsfejring (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden. Den guidede tur er ca. 2,5 km lang og tager os ned til minens tredje niveau 135 meter under jorden. Undervejs hører vi historien og myterne fra minens historie og oplever de fantastiske skulpturer og kapeller, der er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lette vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinsvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men saltminen egner sig generelt ikke til personer, der lider af klaustrofobi.

Saltminerne i Wieliczka, Krakow, Polen
Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Tilbage i Krakow har vi eftermiddagen til afslapning eller forberedelse til nytårsfesten. Vi samles alle kort før kl. 18 i hotellets lobby for at skåle nytåret ind. Og det bliver ”same procedure as last year” med et lille glas og Dronningens nytårstale.
Efter talen skal vi så småt til at gøre os klar til aftenen. Vi holder nytåret på restaurant i byen, og vi lover masser af god mad, tilstrækkeligt med drikkevarer og en rigtig festlig indgang til 2020.

Nytårsfyrværkeri i Krakow
Billede: Nytårsfyrværkeri i Krakow.

Dag 4: Guidet byvandring i den jødiske bydel og middag med med Klezmerkoncert (M,A)

Vi har morgenen og formiddagen på egen hånd og tid til at komme til hægterne efter fejringen af nytåret. For de som vil have en særlig oplevelse nytårs morgen, så kan vi anbefale en nytårsgudstjeneste i Zakon Ksiezy Kanonikow kirken blot 100 meter fra hotellet. En flot dekoreret katolsk kirke, hvor der i løbet af formiddagen er flere gudstjenester.

Hen ad eftermiddagen tager vi med rejselederen rundt i Kazimierz, hvor vi bor. Turen er til fods og starter ved hotellet. Bydelen, der er kendt som den jødiske bydel, har meget at byde på og en historie, der går helt tilbage til 1200 tallet. Det pudsige, er, at det slet ikke er jøderne der har grundlagt den, men først er kommet til senere. Vi ser flere af synagogerne - og den store jødiske gravplads, der hvert år tiltrækker mange tusinde pilgrimme. Turen i Kazimierz fuldendes på byens smukkeste plads - Szeroka.

Om aftenen har vi et spændende arrangement. Vi fortsætter i det jødiske spor og spiser treretters middag på en traditionel jødisk restaurant, mens vi bliver underholdt af et lokalt klezmerorkester. – med masser af både livlige og melankolske toner.

Dag 5: Krakow på egen hånd eller tilvalgsudflugt til Auschwitz (M,A)

Vi har en hel dag i Krakow til fri afbenyttelse, hvor du kan gøre de sidste indkøb i ro og mag, og ellers blot nyde dagen i den smukke by.

For de interesserede byder vi også på muligheden for at deltage på en udflugt til de gamle koncentrationslejre i Auschwitz og Birkenau. Historierne om disse steder er næsten kun alt for velkendte, men et besøg på stedet er noget helt særligt og temmelig bevægende. Man siger i Polen, at alle skal besøge stedet mindst en gang i livet for at forstå historien for alvor. Vi kan garantere en utrolig spændende, men også barsk udflugt for de som er interesserede.
Udflugten skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen.

Sidst på dagen spiser vi fælles afskedsmiddag på hotellet, inden vi tager til lufthavnen for at tage vores sene fly hjem til Danmark igen efter nogle virkelig spændende dage i en af Europas smukkeste byer.
 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow på dmi.dk her