Skip to main content

Nytår i Krakow

Nytår i Krakow, Polen, Wawel i sne
Fyrværkeri over Krakow, wawel slottet med fyrværkeri nytår nyråtsaften
Nytår og jul i Krakow, hesteslæde i Ojcow nationalpark, gløgg i Krakow
Krakow oppe fra, polen, nytårsrejse til Krakow
Krakow, Wawel slottet om vinteren, flod i Krakow
Nytårsaften i Krakow, Restaurant i Krakow, campangeglas
Hestevogn i Krakow, park i Krakow sne
Solopgang på plads i Krakow, nytårsrejse til Krakow
Julemarked i Krakow, Sneklædt park i Krakow
Status:
Kommer snart

Nytårsrejse til Krakow

Gå det nye år i møde i uforglemmelige omgivelser, når du fejrer nytåret i en af Europas smukkeste byer, Krakow. Med mere end 1000 års historie at dele ud af, er byen et sandt skatkammer af oplevelser, og går det som det plejer, kan du se frem til en by klædt i hvidt fra top til tå; et uimodståeligt syn. Programmet for denne nytårsrejse omfatter det smukkeste og mest interessante Krakow og omegn kan byde på, og så selvfølgelig selve nytårsfejringen. Du inviteres bl.a. på et besøg i den uforlignelige UNESCO-bevarede saltmine i Wieliczka og får et solidt kig på Krakows arkitektoniske vidundere, som også er at finde på UNESCOs liste.

Derfor skal du rejse med os til nytår i Krakow:

  • Nytårsfejring i en af Europas smukkeste byer
  • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
  • Udflugt til saltminerne i Wieliczka
  • To middage, to frokoster og nytårsarrangement er inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Ophold på firestjernet hotel i det jødiske kvarter

Rammen for denne nytårsrejse er det nye firestjernede hotel Golden Tulip Kazimierz - placeret lige midt i det jødiske kvarter. Seværdighederne begynder lige uden for døren, og du har også tid til mange oplevelser på egen hånd med hyggelige markeder, charmerende niche-butikker, kirker og synagoger, og til at aflægge det rige café- og restaurantliv et besøg.

Åbningstider i Krakow:
Forretninger har typisk åben mandag-fredag 10-19 (Lørdag 10-14), mange større supermarkeder har dog åbent 9-22 alle ugens dage.
Museerne har meget forskellige åbningstider men som hovedregel tirsdag-søndag 10-18 (lukket mandag). Nytårsdag er officiel helligdag og butikker og museer har lukket.

Kort dagsprogram for nytårsfejring i Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Velkomst og let aftensmåltid (A)
Dag 2: Guidet byrundtur i Krakows gamle bydel. Middag på restaurant (M,F,A)
Dag 3: Saltminerne i Wieliczka, tid på egen hånd. Nytårsarrangement (M,A)
Dag 4: Nytårsdag i Krakow – mulighed for katolsk nytårsmesse. Hjemrejse om aftenen (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsen, selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Krakow og kørsel til hotellet. Let aftensmåltid (A)

Vi ankommer til Krakow om aftenen og bliver hentet af vores rejseleder. Turen fra lufthavnen til Hotel Golden Tulip Kazimierz i det centrale Krakow tager ca. 30 min. Efter vi har indlogeret os, vil der blive serveret en velkomstdrink og et mindre måltid. Selv om det er en sen ankomst, kan du måske nå en lille tur ud i området og få en aftendrink på en af områdets mange caféer.

Dag 2: Guidet byrundtur i Krakows gamle bydel (M,F,A)

Det er tid til den første udflugt, nemlig til den gamle middelalderbydel med den store centrale plads, Rynek Glowny. Pladsen huser også det store julemarked, som er et oplagt sted at få sig en polsk glühwein eller andet at varme sig på. For polakkerne er pladsens vigtigste bygning dog Mariakirken. Rammer vi tiden rigtigt, får vi den unikke altertavle (UNESCO) at se i åben tilstand. I den gamle bydel lægger vi naturligvis også vejen forbi de lærdes haller i form af Universitet Jagielloński. Et af Europas ældste og vigtigste - og samtidig et af de flotteste.


Krakows hovedtorv, Polen
Billede: Krakows hovedtorv.

i indtager anretning undervejs og får en ny prøve på det polske køkken. Vores videre færd tager os til slottet på Wawel-bjerget. Det tidligere kongeslot findes ca. midtvejs fra vores hotel til den gamle bydel. Bygget på "bjerget", der bedst kan betegnes som en mindre høj, har slottet været magthavernes residens i århundreder.

Den resterende del af eftermiddagen er fri til egne oplevelser, inden vi mødes og spiser fælles middag på hotellet.

Vinterstemning med smukt snefald i Krakow, Polen
Billede: Vinterstemning i Krakow.

Dag 3: Saltminerne i Wieliczka og nytårsfejring (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden. Den guidede tur er ca. 2,5 km lang og tager os ned til minens tredje niveau 135 meter under jorden. Undervejs hører vi historien og myterne fra minens historie og oplever de fantastiske skulpturer og kapeller, der er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lette vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinsvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men saltminen egner sig generelt ikke til personer, der lider af klaustrofobi.

Saltminerne i Wieliczka, Krakow, Polen
Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Tilbage i Krakow har vi eftermiddagen fri til afslapning eller forberedelse til nytårsfesten. Vi samles alle kort før kl. 18 i hotellets lobby for at starte fejringen. Og det bliver ”same procedure as every year” med et lille glas og Dronningens nytårstale.

Efter talen skal vi så småt til at gøre os klar til aftenens fejring, som foregår i byen med masser af god mad, tilstrækkeligt med drikkevarer og en rigtig festlig indgang til 2024.

Nytårsfyrværkeri i Krakow
Billede: Nytårsfyrværkeri i Krakow.

Dag 4: Nytårsdag i Krakow – mulighed for katolsk nytårsmesse. Sen frokost. Hjemrejse (M,F)

Vi har morgenen og formiddagen på egen hånd og tid til at komme til hægterne efter fejringen af nytåret. For de, som vil have en særlig oplevelse nytårsmorgen eller -formiddag, kan vi anbefale en nytårsgudstjeneste i Zakon Ksiezy Kanonikow-kirken, blot 100 meter fra hotellet. En flot dekoreret katolsk kirke, hvor der i løbet af formiddagen er flere gudstjenester.

Først på eftermiddagen kan man tage med rejselederen på en tur rundt i Kazimierz. Turen er til fods og starter ved hotellet. Bydelen, der er kendt som den jødiske bydel, har meget at byde på og en historie, der går helt tilbage til 1200-tallet. Det pudsige er, at det slet ikke er jøderne der har grundlagt den, men først er kommet til senere. Vi kommer forbi flere af synagogerne – og den store jødiske gravplads, der hvert år tiltrækker mange tusinde pilgrimme. Turen i Kazimierz fuldendes på byens smukkeste plads, Szeroka.

Vi spiser afskedsfrokost på en lokal restaurant, inden vi bevæger os mod lufthavnen og rejser tilbage til Danmark efter vores nytårsfejring i Krakow.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow på dmi.dk her

Se andre populære rejser her