Skip to main content

Madeira - vejr og klima

Vejret på Madeira

Hvordan er temperaturen på Madeira? Det er et spørgsmål, som vi ofte får, når vores mange solglade gæster planlægger en rejse til den berømte blomsterø med det skønne klima. Og svaret er altid:

På Madeira er vejret altid godt, og på Madeira er temperaturen altid perfekt.

Den frodige ø i Atlanterhavet med det subtropiske klima, der hører under Portugal, byder året rundt på lunt vejr. Gennemsnitligt er der 20 grader – og altid mellem 18 og 26 grader. Det betyder, at om vinteren er der aldrig for koldt, og om sommeren er der aldrig ekstrem hedebølge.

Vejret i Funchal

Især Madeiras sydkyst, hvor hovedstaden Funchal ligger, nyder godt af det subtropiske klima. Byen opvarmes konstant af solen og ligger dermed i det mest solrige område på Madeira. Kombinationen af bjergenes placering i nord, vindforholdene og solens opvarmning i syd giver behagelige gennemsnitstemperaturer og mange daglige solskinstimer på Madeira, særligt i hovedstaden Funchal. Så finder man en god plads i solen, er det nemt at nyde vejret på Madeira med en god kop kaffe - og den berømte kage ’Pastel de Nata’ til.


Billede: Pasteis de Nata.

Vejret på Madeira i januar og februar

Netop om vinteren, når kulde og mørke raser i Danmark, ligger Madeira kun fem timers flyvning væk. Allerede når du lander i Funchals lufthavn, er der forårsstemning og mildt vejr i luften. Grøftekanter og Funchals blomsterparker er i evig blomst, og frodigheden er en farverig fryd for sjæl og sind.

I januar og februar er gennemsnitstemperaturen på Madeira 15-18 grader. Naturligvis højere i direkte sol – ofte 20-22 grader. I januar falder der traditionelt set mere nedbør end i februar på Madeira, og de største regnmængder falder mest i bjergene nord på øen. Dog holder turismen hovedsageligt til sydpå, og er dermed ikke så berørt af vinterens regnbyger. Derfor er vejret i Funchal på Madeira i januar og februar stadig mildt og lunt, og oplever sjældent heldagsregn. Vinter bliver det aldrig rigtig på Madeira.

Medbring gerne en taskeparaply, hvis der skulle komme en byge og nyd så, at temperaturen på Madeira i januar og februar under alle omstændigheder er 20-25 grader højere end i Danmark, hvor gennemsnitstemperaturen i januar og februar er 0 grader.

Fem ting, der er gode at tage med, når du rejser til Madeira i vintermånederne:

  • Taskeparaply
  • En tynd dunjakke til om aftenen
  • Et lille regnslag til tasken
  • Solcreme til ansigtet
  • Behagelige sko

Subtropisk klima på Madeira

Madeira, der siden år 1420 har hørt under Portugal, ligger perfekt midt i Golfstrømmen - 600 kilometer vest fra Afrikas kyst og 500 kilometer nord for Tenerife. Golfstrømmen er varm havstrøm der opvarmer de områder den passerer, og derfor er klimaet mildere disse steder, end det umiddelbart kunne forventes ud fra et geografisk perspektiv. Præcis som på Madeira.

Samtidig er klimaet på Madeira subtropisk, og definitionen på et subtropisk klima er: ”Klima med en gennemsnitstemperatur på over fem grader i den koldeste måned, hvor temperaturen ikke kommer under 15 grader i den varmeste måned”.

Uanset hvornår på året du vælger at rejse til Madeira, så byder den blomstrende ø med det skønne klima på et væld af kulturelle oplevelser og ikke mindst en enestående natur.

Rejs med og oplev Mageløse Madeira ved selvsyn.

Vejret på Madeira om vinteren, foråret, sommeren og efteråret

Vejret på Madeira om vinteren (december, januar, februar)

Om vinteren er der cirka 18-20 grader på Madeira. Det bedste klima finder du syd på øen, hvor der i gennemsnit er fem solskinstimer om dagen (til sammenligning har Danmark i gennemsnit én solskinstime og 0 grader i december, januar og februar).


Billede: Winter Cherry Plant, også kaldet Jerusalemkoralbær (Jerusalems kirsebær).

Læs mere om at fejre jul og nytår på Madeira her.

Vejret på Madeira om foråret (marts, april, maj)

Om foråret står ekstra mange blomster i fuldt flor efter vinterens moderate regnbyger. Forårstemperaturerne er stadig flotte 18-20 grader og solskinstimerne sniger sig op på seks timer i gennemsnit. Det er fortsat syd på øen, at der er mest solskin.


Billede: Om foråret blomstrer Jacarandatræerne på Madeira.

Vejret på Madeira om sommeren (juni, juli, august)

Om sommeren er vejret helt perfekt. Ingen hedebølge, men skønne 24-26 gader i gennemsnit og antallet af solskinstimer topper med hele otte timer i døgnet. Der er næsten ingen nedbør og badevandet er cirka 21 grader.


Billede: Madeiras grønne nordkyst.

Vejret på Madeira om efteråret (september, oktober, november)

Fra september til november er temperaturen på Madeira cirka 20-22 i solen. Et meget behageligt efterårsklima samtidig med, at sommerturisterne er rejst hjem. Øens frodighed ses alle steder og vejret er solrigt og mildt.


Billede: Morgendug over Nonnernes dal.

Her kan du se vores andre rejser til Portugal.

Læs mere om rejser til Madeira med Kulturrejser Europa nedenfor