Skip to main content

Puccini operarejse til Toscana

Puccini
Firenze, Toscana, Italien
Operaferie i Italien
Opera under åben himmel, Lucca
Lucca, Italien
Kunst, Italien
Det skæve tårn i Pisa, Italien
Skøn natur, Italien
8 dage - pris pr. person fra
9.995,-
Udsolgt rejse

Opera i Italien i 2024

Toscana og Puccinis udødelige operaer

Opera i de store komponisters land, Italien, er en drøm for mange, og denne rejse tilbyder to smukke Puccini-operaer om aftenen - og et historisk og kulturelt indblik i underskønne Toscana om dagen.

Derfor skal du rejse med os og opleve Puccinis udødelige operaer:

 • Billetter til to operaer ved den årlige Puccini operafestival
 • Sejltur på Lago Puccini - den ene aften kommer vi sejlende til operaen
 • Udflugt til Puccinis fødeby - Lucca
 • Middag på toscansk vingård
 • Dansktalende rejseleder

Oplev Puccini Festivalen i 2024

En lun italiensk sommeraften tilsat udendørs Puccini-opera, er for mange et af livets lykkelige stunder. På denne rejse har du chancen for at komme med til den årlige Puccini operafestival, hvor vi sejler over søen Lago Puccini og lægger til ved scenen, lige inden forestillingen begynder.

Dagene bruger vi på at udforske det vidunderlige Toscana, hvor et besøg i Puccinis fødeby, Lucca, selvsagt er inkluderet. Naturligvis spiser vi også middag på en toscansk vingård og vurderer, hvor skævt, tårnet i Pisa er.

Der bliver også mulighed for at tage med til Toscanas hovedstad og renæssancens højborg Firenze, hvor der er museer og kunstskatte nok til mange besøg. Også her er vi i kyndige hænder hos en inspirerende lokalguide, inden det er tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Pisa med det skæve tårn står også på programmet, og vi skal spise middag på en af områdets kendte vingårde inden den første operaaften.

Familieejet hotel i den fine kurbadeby Montecatini

Vi bor på et familieejet hotel med gårdhave og swimmingpool i centrum af den gamle fine kurbadeby Montecatini. De herskabelige badetermer ligger smukt i én af byens store parker ganske tæt på hotellet. Montecatini er delt i to, og vil man besøge den gamle middelalderby, gøres det let med den over 100 år gamle bjergbane. Byen har et godt udvalg af både restauranter og butikker, og skulle man få lyst til at se sig omkring, går der tog i flere retninger mindst en gang i timen. Bl.a. tager det kun 25 min. at køre til Lucca, hvis man skulle få lyst til et ekstra besøg i den hyggelige by.

Kort dagsprogram for opera Puccini:

Dag 1: Ankomst til Pisa. Byvandring i Montecatini. Velkomstmiddag på hotellet. (M,A*)
Dag 2: Halvdagsudflugt til Pistoia med tog. Middag på hotellet (M.*)
Dag 3: Guidet byvandring i Lucca. Middag på vingård og 1. opera (M,A)
Dag 4: Besøg i Pisa og sejltur på Lago Puccini inden 2. opera (M,A)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 6: Fridag eller ekstraudflugt til San Gimignano og Volterra (M)
Dag 7: Fridag eller ekstraudflugt til Firenze m. guidet byvandring (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad
* OBS: På rejsen d. 21/8 ankommer vi sen aften. På denne rejse har vi byvandring i Montecatini og velkomstmiddagen på Dag 2 - sammen med turen til Pistoia.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Pisa

Vi flyver til Pisa i Toscana, hvor vi møder vores rejseleder. Fra lufthavnen kører vi til den gamle kurbadeby Montecatini Terme og Hotel Biondi, som skal være vores hjem de næste dage. Vi ankommer til hotellet sent om aftenen og tjekker ind på vores værelser, hvorefter det er tid til en god nats søvn.

Dag 2: Halvdagsudflugt til Pistoia med tog, byvandring i Montecatini og middag på hotellet (M,A)

Vi tager toget til hyggelige Pistoia. Byen er ikke videre kendt, men vel fremme i den lille historiske bykerne mærker man snart den stille og harmoniske atmosfære, som Pistoia har. Besøg domkirken eller Sant’Andrea-kirken med Pisano’s prædikestol. På det livlige markedstorv ligger flere gode restauranter, hvor du kan udvælge den hyggeligste til en frokost på egen hånd. Vi følges hjem efter frokosttid. Tilbage i Montecatini skal vi på byvandring, hvor rejselederen giver praktiske informationer og orienterer om byens mange muligheder, så alle får mest muligt ud af opholdet. Montecatini er en dejlig by, og blot 10 minutters gang fra hotellet finder vi byens hovedgade med de mange butikker og restauranter. 

Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellet.

Dag 3: Guidet byvandring i Lucca, middag på vingård og første opera (M,A)

Foruden at være stedet hvor Puccini blev født, er Lucca én af Toscanas smukkeste og mest velbevarede byer. Vi tager toget og møder vores lokalguide straks efter ankomsten, hvorefter vi får en inspirerende rundvisning i den gamle by, som er præget af de mange fine kirker og de hyggelige pladser. Der er mulighed for at spise frokost og kigge sig om på egen hånd, inden turen går tilbage midt på eftermiddagen.

Charmerende Lucca, Italien
Billede: Charmerende Lucca.

Aftenen står i Puccini og operaens tegn, men inden da skal vi spise en tidlig middag på en af de gode vingårde i området, naturligvis akkompagneret af stedets egen vin.

I god tid inden forestillingens start, ankommer vi til den store udendørs operascene, som ligger smukt med Lago Puccini som baggrundskulisse. Operaen kan kun rumme knapt 4.000 tilskuere, og alle har nummererede pladser.

Dag 4: Formiddag på egen hånd, besøg i Pisa, sejltur på Lago Puccini samt anden opera (M,A)

I dag er formiddagen fri til at opleve de lokale omgivelser på egen hånd. Montecatini har rigtig meget at byde på, hvad enten man vil tilbringe dagen i den skønne park omkring de gamle badetermer, eller evt. tage den lille togbane op til den gamle bydel Montecatini Alto og spise en god frokost på en af de mange restauranter.

Om eftermiddagen kører vi til Pisa, hvor der bl.a. bliver mulighed for at kigge nærmere på Det skæve tårn, den imponerende domkirke og dåbskapellet. Der bliver tid til at spise en tidlig middag, inden vi atter begiver os mod Torre del Lago. Vi spiser en fælles middag ved Massacciuccoli-søen.

Det skæve tårn i Pisa og Lago Puccini, Italien
Billede: Det skæve tårn i Pisa og Lago Puccini.

Denne aften kommer vi sejlende til operaen - en helt speciel oplevelse.

Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)

Der er tid til at sove længe, og nogen vil sikkert foretrække en stille dag ved poolen. Men der er naturligvis også masser af muligheder for flere spændende oplevelser. Man kan tage tog eller lokalbus til nogle af de mange spændende byer i omegnen, og her vil de mest oplagte nok være Pistoia eller Lucca - men Firenzes mange museer vil sikkert også tiltrække flere. 

De aktive vil nok benytte chancen til at tage en tur med funicolaren fra 1898 op til Montecatini Alto. Herfra nyder man en flot udsigt udover landskabet.

Dag 6: Fridag eller ekstraudflugt til San Gimignano og Volterra (M)

I dag har du mulighed for at opleve Toscanas billedskønne natur.

Hvis du tilvælger ekstraudflugten, begynder dagen med et besøg i den nok mest berømte af Toscanas middelalderbyer, nemlig San Gimignano med de mange tårne, som på afstand får den til at ligne en kopi af New Yorks skyline.
Byen har ageret filmkulisse i utallige film, bl.a. ”Te med Moussolini”, som var en stor succes i Danmark. Der er god tid til at snuse rundt i de mange små hyggelige gader, og kigge på de spændende butikker, inden der er tid til frokost på egen hånd.

San Gimignano, Italien
Billede: San Gimignano.

Efter frokost fortsætter vi gennem det smukke landskab mod en anden af Toscanas prægtige byer, nemlig den højtliggende Volterra, der bl.a. er kendt for sit etrusker-museum. Der bliver tid til en tur rundt i den gamle by, inden vi kører tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen.

Dag 7: Fridag eller ekstraudflugt til Firenze (M)

I dag bliver der mulighed for at tage med til Toscanas smukke hovedstad, Firenze, som er en af verdens førende kulturbyer.

Firenze med Duomoen, Italien
Billede: Firenze med Duomoen.

Vi tager med toget til og fra Firenze, og får dermed en ekstra oplevelse og masser af lokalkolorit. Togturen tager godt en time, og i Firenze bliver vi mødt af en af byens dygtige lokalguider, som i løbet af formiddagen giver os en god introduktion til byens mange seværdigheder, og viser os de største attraktioner. Vi skal selvfølgelig se Piazza Signoria med Michelangelos verdensberømte statue David. Vi skal se den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med Brunelleschis kuppel og det smukke dåbskapel. Vi passerer det enestående kunstmuseum Galleria degli Uffizi, og vi ser den kendte bro Ponte Vecchio.

Der er tid til frokost på egen hånd, og eftermiddagen kan bl.a. bruges til shopping, markeds-, kirke- eller museumsbesøg. Man kan også bare nyde den intense atmosfære i denne fantastiske by, og drømme sig tilbage til den tid, hvor H. C. Andersen slog sine folder på de samme brosten, og lod sig inspirere til eventyret om Metalsvinet.

Turen går tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen, men man kan naturligvis også vælge at blive i Firenze og spise middag, inden man tager toget tilbage på egen hånd.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Flyet hjem afgår først ud på aftenen, så dagen er til fri afbenyttelse, hvor vi har tid til at få de sidste oplevelser i Montecatini med hjem. Kufferterne kan opbevares i hotellets reception, indtil det er tid til at køre mod lufthavnen. 

NB! Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen Opera Puccini


Kort over rejsen Opera Puccini 6 dage

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lucca på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur over rejsen Opera Puccini

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/8 - 21/8Se rejsetider KøbenhavnPuccini operarejse til Toscana9.995,-Udsolgt
21/8 - 28/8Se rejsetider KøbenhavnPuccini operarejse til Toscana9.995,-Udsolgt

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
Ekstraudflugter gennemføres ved min. 15 deltagere.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Pisa t/r
 • 7 nt. på Hotel Biondi 4* i Montecatini Terme
 • 7 x morgenmad og 3 x middag
 • To operabilletter til sektor 4 (gul)
 • Transport iflg. program
 • Dansktalende rejseleder
 • Byvandring i Montecatini
 • Udflugt til Lucca med guidet byvandring
 • Udflugt til Pistoia med tog
 • Udflugt til Pisa
 • Sejltur på Lago Puccini

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelse fra kr. 1.195
 • Ekstraudflugt: Firenze med guidet byvandring, kr. 295 (bestilles sammen med rejsen)
 • Ekstraudflugt: San Gimignano og Volterra, kr. 545 (bestilles sammen med rejsen)
 • Evt. afbestillings- og rejseforsikringer
 • Byskat i Montecatini ca. 3 euro pr. person pr. dag(pr. nov 2023), som betales direkte til hotellet
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Inkluderede operaer:

 • Afrejse 14. august: Turandot + Tosca
 • Afrejse 21. august: La Boheme + Turandot
 • Tilkøb operabilletter:

(Tilkøbspriserne gælder begge forestillinger og inkluderer vores ekspeditionsgebyr)

 • Sektor 4 (gul) inkluderet i prisen
 • Sektor 3 (grøn) kr. 500 pr. person
 • Sektor 1 (lyseblå) kr. 1.995 pr. person

 

Pladsoversigt over Opera Puccini

Påklædning:

Til forestillingerne i arenaen stilles krav til påklædningen. Til operaerne bedes mænd således bære pæne lange bukser (ikke jeans), skjorte/polo med krave samt lukkede sko, mens kvinder bedes bære en pæn dragt eller kjole, der dækker knæene. 

På rejsens dag 4 besøger vi Pisa umiddelbart inden aftenens opera-arrangement. Vi anbefaler pænt og luftigt tøj, da der ikke er mulighed for tøjskift efter besøget i Pisa. Du kan med fordel have skiftesko med i bussen og en lille vifte i tasken.

Hotel

Se andre populære rejser her