Skip to main content

Vin og delikatesser i Lissabon

Vin og delikatesser i Lissabon


Vi har samlet lidt tips sammen til dig, som kunne tænke sig at udforske vin og delikatesser i Lissabon. Der er mange fantastiske steder i Lissabon, men herunder finder du 4 anbefalelsesværdige vin- og delikatessesteder at besøge.

Sala Ogival: Ved Praca de Comércio, nabo til restauranten Terreiro do Paco i Lissabon, ligger Vini Portugals smukke lokale, Sala Ogival. Her har du mulighed for at få et indblik i Portugals vin-regioner, brandy, vinaigre og olivenolie. For at vine fra alle vin-regioner skal kunne præsenteres her, bruger man et ”rullende skema”, hvilket vil sige, at man byder på vine fra tre regioner ad gangen.

Portvinsinstituttet: Efter en anstrengende shoppingtur i Baixa kan det være skønt at synke ned i en lænestol og nippe til et glas portvin. Tag sporvognen op ad den stejle gade, eller tag elevatoren Elevador da Glória op til Bairro Alto og Portvinsinstituttet. Perfekt, når man gerne vil hvile fødderne, slappe af og nyde en rigtig livseliksir, en Vintage Port, eller hvorfor ikke en Tawny. Du kan også købe bøger om portvin her, bestille prøvesmagninger og leje konferencelokaler – og naturligvis købe portvin fra det righoldige sortiment. Solar do Vinho do Porto – Lisbon Rua de S. Pedro de Alcântara, 45.

Alfaia Garrafeira: Besøg denne lille vinbutik i Lissabon, hvor du kan købe vine og regionale produkter. Her kan alle vine købes glasvis. Slå jer ned ved et af de fire borde, og bestil et glas vin sammen med en god portugisisk ost og presunto, før I krydser gaden for at indtage et rigtigt portugisisk måltid på restaurant Alfaia.

Vinbutik i Kulturhuset: Det vrimler med vinbutikker i Lissabon med varierende ambitioner og prisniveauer. Vi fandt en butik, som vi varmt kan anbefale. I det nye kulturhus i Belém ligger Coisas do Arco do Vinho. Dér finder du mange rariteter både blandt bordvine og portvine, og du kan også få rådgivning af det kyndige personale. Centro Cultural de Belém, R. Bartolomeu Dias.

Læs mere om vores rejser til Lissabon her og om restauranter i Lissabon her.

Bliv inspireret af vores øvrige rejser til Portugal.