Skip to main content

Vin og gastronomi i Piemonte

Vinmarkerne i Piemonte regionen, Italien
Vinsmagning på vine fra Piemonte regionen med Kulturrejser
Det smukke landskab i Piemonte regionen
Smag på lokale specialiteter fra Piemonte området, Italien
Altan i Barolo, Italien
Smag på de skønneste Barolo vine i Piemonte området, Italien
Det eventyrlige landskab i Piemonte regionen
Nyd de lokale råvarer i Barolo, Italien
De hyggelige gader i Barolo, Italien
Pris fra:
12.495,-
Dage:6
Bestil rejse

rejse til piemonte

Kulinariske oplevelser i Norditalien i 2024

Når du rejser til Piemonte, er du garanteret mad og vin i særklasse. Placeret i de nordvestlige italienske alper, beriger Piemonte sine gæster med traditionel italiensk mad og vin, der har nydt godt af generationers jagt på gastronomisk perfektionisme.

Piemonte, og især området omkring Alba og Barolo, er i sandhed et paradis for mad- og vinelskere. Herfra kommer nogle af verdens bedste vine, blandt andet barolo og barbaresco. Området bugner også, i bogstaveligste forstand, af eksklusive og verdensberømte specialiteter; trøfler, oste og pølser, oksekød, hasselnødder, nougat og chokolade – for blot at nævne nogle få. 

Køkken-traditionerne i regionen går langt tilbage. Først og fremmest på grund af en lokalbefolkning med en kolossal respekt for råvarens betydning samt bordets glæder. Men også fordi man har formået at forene gode gamle italienske traditioner med nogle af de bedste produkter i verden - og sidenhen lånt lidt af den franske mad-elegance og fantasi. Tager man det bedste af det bedste fra disse to køkkener, kan resultatet kun blive velsmagende.

Derfor skal du rejse med os på vinrejse til Piemonte i 2024:

  • Indblik i lokale vinbønders produktion af barolo
  • Madlavningskursus hos en barolo-familie
  • Seks vinsmagninger og trøffeljagt inkluderet
  • Du bor i selve byen Barolo
  • Prøvesmagning af trøfler, chokolade og masser af mad og vin

Bliv vinekspert

På rejsen oplever du en smagsodyssé af rang og får også et grundigt indblik i vinens verden – ikke kun med vægt på barolo-vin, men også viden helt generelt, når det gælder lagring, smagning, læren om jordbund samt pleje af rankerne året rundt.

Bo i hjertet af vinens Mekka

På rejsen bor du i hjertet af området, i selveste Barolo by, omgivet af flotte vinmarker i vindistriktet Langhe. Vingårdene i Barolo er desuden omkranset af Langhe-bjergene på et lille område med stejle skråninger. Ikke langt fra Barolo ligger en anden by, også verdenskendt for sin vin, nemlig Barbaresco.

Vinkulturen i området er næsten en religion for byens indbyggere og for vinelskere. I folkemunde omtales Barolo-vinen som ”Kongernes vin - vinenes konge”, og vi tør næsten love, at du bliver lige så vild med vinen, som de stolte indbyggere er.

Kort dagsprogram for rejsen til Piemonte:

Dag 1: Ankomst og kørsel til Barolo. Velkomstmiddag (A)
Dag 2: Trøffeljagt, vin og madlavning (M,A)
Dag 3: Madmarked i Alba, vinsmagning i Pollenzo og chokolade i Cherasco (M,F)
Dag 4: Fridag – eller udflugt til Nieve (M)
Dag 5: Grinzane Cavour, Baroloproduktion med let frokost. Vinkælderbesøg og afskedsmiddag (M,F,A)
Dag 6: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Middag

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.

Find rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og kørsel til Barolo. Velkomstmiddag (A)

Vi lander i Milanos lufthavn, Malpensa, og kører derefter ca. to timer med bus til Barolo. Efter indtjekning på det hyggelige, familieejede hotel Barolo, nyder vi en lettere velkomstmiddag i hotellets restaurant, akkompagneret af en storslået udsigt til borgen i Barolo og de vinklædte landskaber.

Oplev det magiske landskab i Piemonte, Italien
Billede: Piemontes magiske landskab.

Dag 2: Trøffeljagt, vin og madlavning (M,A)

Vi tager på trøffeljagt i Roddi, hvor vi besøger en ægte trøffeljæger og hans hund, og de demonstrerer, hvordan hund og jæger samarbejder om at finde det, der kaldes ”Jordens Guld”. Efter et interessant indblik i trøffeljagten skal vi naturligvis smage på denne eksklusive delikatesse.

Smag på fantastiske trøfler
Billede: Trøfler - en af verdens mest eksklusive delikatesser.

Vi returnerer til Barolo, hvor der er tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi besøger det regionale Enotek; ”Enoteca Regionale del Barolo”. Museet har til huse i Castello Comunale Falletti di Barolo – og hér lærer vi først om de lovmæssige forhold for produktionen af Barolo samt jordbundens betydning for vinen. t ”Rødvinens Konge” skal fremstilles 100% på Nebbiolo-druen, skal holde mindst 13% alkohol, samt lagres i mindst 36 måneder inden frigivelse. Afslutningsvis smager vi på tre forskellige Barolo-vine, hvor druerne er dyrket i områdets tre forskellige jordbundsforhold.

Resten af dagen og aftenen bliver noget helt særligt, når vi besøger en Barolo producent på den familiedrevne vingård. Vi skal sammen med stedets kok tilberede forskellige lokale specialiteter, som skal blive til vores lækre fælles middag. Det er slow-cooking som det skal være – dér hvor begrebet opstod – så der er naturligvis rigeligt med pauser med tid til smagsprøver på gårdens vine.

Tag på kokkeskole og lær at lave piemontesiske lækkerier
Billede: Piemontesiske lækkerier.

Dag 3: Madmarked i Alba, vinsmagning i Pollenzo og chokolade i Cherasco (M,F)

Vi starter dagen på det ugentlige marked i områdets hovedby, Alba, hvor vi tager en tur rundt på markedet og får tips og ideer til, hvordan de mange spændende råvarer kan anvendes. En lille forsmag på morgendagens store madoplevelse. Efter tid på egen hånd spiser vi en fælles frokost bestående af lokal charcuteri og ost på Albas historiske vinbar – akkompagneret af gode lokale vine.

Ud på eftermiddagen går turen videre til den lille by Pollenzo. Byen har romerske aner, og her ses nogle få rester fra et romersk amfiteater. Men byens store seværdighed er det neo-gotiske torv fra 1800-tallet, der i dag er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

I Pollenzo ligger desuden universitetet for gastronomisk videnskab, det første af sin slags i verden. Herfra udsprang Slow Food-organisationen i 1986, som et modsvar til den hastigt voksende fastfood-industri. Slow Food baserer sig på regionalt producerede råvarer tilberedt efter traditionelle metoder og består af de tre hjørnesten: Good, Clean og Fair.

I denne lille by ligger også Banca del Vino, der har én af Italiens største samlinger af italienske kvalitetsvine. Et sådant besøg er naturligvis ikke komplet uden en lille prøvesmagning af nogle af deres vine.

Arkitekturen i Pollenzo, Italien
Billede: Neogotisk arkitektur i Pollenzo.

Dagens oplevelser afsluttes i Cherasco, en smuk barok-by, der har snegle og chokolade som gastronomiske specialiteter. Vi besøger en af byens ældste chokoladebutikker for at smage på lækkerierne - og der er rig mulighed for at købe lidt sødt med hjem.

Ud på eftermiddagen er vi tilbage i Barolo, hvor resten af aftenen er fri på egen hånd i vores hyggelige ”hjemby”.

Dag 4: Fridag eller udflugt til Nieve (M)

Dagen er til egen disposition. Vores rejseleder vil sammen med chaufføren tilbyde en lille gratis ekstraudflugt til den hyggelige by Nieve, der ligger i det andet kendte vinområde, Barbaresco. Her går vil på opdagelse, og der er tid til at få sig en god frokost eller smage lidt områdets berømte druer. Om eftermiddagen tager vi et stop igen i Alba, som er lettere at gå på opdagelse i, når der ikke er markedsdag. Vi får tid til shopping, cafébesøg eller hvad hjertet måtte begære.

Dag 5: Grinzane Cavour, Baroloproduktion med let frokost. Vinkælderbesøg og Afskedsmiddag (M,F,A)

Vi begynder dagen med at besøge borgen i Grinzane Cavour, én af Barolo-områdets 11 kommuner. Ledet af ’Det nye Italiens’ første premierminister, opstod tanken om kvalitetsvin i området allerede i 1800-tallet. I dag fungerer borgen som egns-, landbrugs-, og vinmuseum og huser desuden Ridderordnen af; ”Trøfler og Vine fra byen Alba” - der desuden er hovedstaden i Langhe.

Herefter besøger vi en fantastisk lille familie-producent af barolovin. Her tager vi med ejerne ud på marken og lærer om det enorme manuelle arbejde, der ligger bag produktionen af en god flaske barolo. Afslutningsvis nyder vi en lettere frokost akkompagneret af vinproducentens egne vine.

Vinsmagning af Barolo
Billede: Kongernes vin, vinens konge - Barolovinen.

Vel tilbage i Barolo besøger vi hotellets egen vinkælder – hotellet er nemlig også producent af den populære barolo-vin. Og som det sig hør og bør, smager vi naturligvis på flere af deres vine.

En særlig rejse kræver en mindst lige så særlig afslutning. Derfor indtager vi rejsens sidste middag på vores absolutte favoritrestaurant. Her får du en magisk udsigt over området, mens vi nyder otte retter og fem vine. Som prikken over i´et afsluttes middagen med en velsmagende espresso og lokal grappa.

Dag 6: Hjemrejse (M)

Med bagagen fuld af velsmagende flasker, chokolade og trøfler, mætte af god mad og ny viden om produktion af vin fra Barolo, begiver vi os mod lufthavnen og videre tilbage til Danmark.

Kort

Kort over Piemonte, Italien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Barolo på dmi.dk her

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/4 - 30/4Se rejsetider KøbenhavnVin og gastronomi i Piemonte12.495,-Få pladser tilbage
3/10 - 8/10Se rejsetider KøbenhavnVin og gastronomi i Piemonte12.495,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

  • Fly København – Milano t/r
  • Fem nætter på 3* Hotel Brezza Barolo i Barolo
  • Morgenmad
  • En 4-retters middag på hotellet med vin, vand og espresso
  • En 8-retters middag på restaurant med aperitif, vin, vand, espresso og grappa
  • En frokost med charcuteri og oste, vin, vand og espresso
  • En vinsmagning med let frokost
  • Madlavningskursus med vinsmagning og frokost
  • Fire vinsmagninger
  • Chokoladesmagning
  • Trøffeljagt med smagsprøver og vin
  • Museumsbesøg i Grinzane Cavour
  • Alle skatter og afgifter (undtaget turistskat på hotellet)
  • Alle transporter if. dagsprogram
  • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.195
  • Turistskat i Barolo, ca. 1,50 EUR/person og nat
  • Øvrige entréer, der ikke er nævnt i programmet
  • Forsikringer
  • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her