Cascais - Portugals Riviera

Cascais - Portugals Riviera
Turistkontor i Cascais
Bais i Cascais
Rui Cunha i Cascais
Cabo da Roca og sporvogne i Cascais
Byen i Cascais
Cascias
Strand i Cascais

CHARMERENDE CASCAIS PÅ DEN PRAGTFULDE LISSABONKYST

Gåture på strandpromenaden, gode restauranter og  store seværdigheder indenfor rækkevidde, Glæd dig til charmerende Cascais! Her er et behageligt klima. Nyd det sprudlende forår eller det skønne efterår ved den portugisiske riviera på Lissabonkysten. Det kendte og historiske Hotel Baia midt i Cascais, danner rammen om denne rejse.

Cascais er en livlig og eksklusiv forstad til Lissabon. På én gang mondæn og elegant, blandet med en uhøjtidelig stemning af hverdagsliv, hyggelige gadestrøg, fiskere og ferierende gæster. Netop kontrasterne gør, at man føler sig godt tilpas i Cascais. Den gode beliggenhed giver nem adgang til Lissabons kultur- og storbyliv, og med det lille lokaltog tager turen til Lissabon kun 40 min. Vi tager den første togtur - og en byvandring - i selskab med rejselederen, og besøger også eventyrlige Sintra samt det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo da Roca, med en imponerende udsigt.

Fridagene kan tilbringes på terrassen ved hotellets swimmingpool på hotelles øverste etage, på cykeltur i Cascais eller i nabobyen Estoril - eller på flere opdagelser i Lissabon. Hotel Baia ved »fiskernes strand« i Cascais, lige overfor stranden, har byens mest centrale beliggenhed med gågader, butikker, restauranter og strandpromenaden lige om hjørnet.

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Ankomst til Lissabon og transport til hotellet i Cascais.
Dag 2: Udflugt til eventyrbyen Sintra og Cabo da Roca (M)
Dag 3: Udflugt med toget til Lissabon og byvandring (M)
Dag 4-7: Fridage til egne oplevelser (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
6.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST LISSABON OG TRANSPORT TIL CASCAIS

I Lissabons lufthavn bliver vi mødt af rejselederen, som følger med os til kystbyen Cascais, hvor vi tjekker ind på Hotel Baia.

Cascais er beliggende på Lissabonkysten ca. 30 km fra Lissabons centrum. Vores hotel ligger midt i byen på en af byens centrale pladser, og med den skønneste udsigt over den beskyttede bugt, med det store Atlanterhav som nærmeste nabo. Fiskernes strand ” Praia dos Pescadores” ligger lige overfor hotellet, og et af byens gågadesystemer er lige bag os.

Cascais
Billede: En af Cascais mange udendørs caféer.

DAG 2: SINTRA OG CABO DA ROCA (M)

”Der var engang…”Sådan starter de fleste eventyr og i dag skal vi besøge Sintra - den eventyrlige kongeby, der i den grad skiller sig ud fra mængden, hvilket UNESCO også har taget notits af og har tilføjet den på listen over verdens kulturarv. Sintra ligger lidt inde i landet oppe i bjergene i kystens bagland.

Der er en helt særlig stemning i Sintra med snoede gader og spændende arkitektur. Noget som vores egen H.C. Andersen og Lord Byron også bemærkede, da de gæstede byen. Midt i den gamle bydel ligger Sintras nok største attraktioner ”Palacio Nacional de Sintra”, kongeslottet, som er et af de bedst bevarede middelalderslotte i Portugal, og som gennem årerne er blevet udbygget i mange forskellige stilarter. Vi ser slottet udefra, og du får også lidt tid på egen hånd, hvor du har mulighed for at besøge slottet (entré ikke inkluderet).

Tilbage ved kysten besøger vi Cabo da Roca - det kontinentale Europas vestligste punkt - hvorfra vi bliver belønnet med den fantastiske udsigt over Atlanterhavet fra 140 meters højde. I 1400-1600 tallet havde Cabo da Roca endnu ikke fået sit nuværende navn og gik under navnet: "Lissabons klippe" "Promontorium Magnum (Store Kap) - idet klippen var det første, de søfarende så ved indsejlingen til Lissabon.

Vel tilbage i Cascias er resten af dagen fri til egne oplevelser.

Cabo da Roca
Billede: Fyrtårnet ved Cabo da Roca.

DAG 3: MED TOG TIL LISSABON OG BYVANDRING (M)

I dag går turen til Lissabon. Vi spadserer til stationen i Cascais, få hundrede meter fra vores hotel, hvorfra vi hopper på toget. Rejselederen udleverer togbilletterne og forklarer om billetsystemet (husk at medbringe billed-id). Cascais-stationen er endestation for kystbanetoget til Lissabon, og vi får derfor hele turen med ind til byen. De meste af turen har vi udsigt til vandet og strandene på den ene side og de lokale forstæder på den anden. Togstrækningen åbnede i 1889 og blev som den første i Portugal elektrificeret i 1926. Vel ankommet til Cais do Sodre stationen starter vores oplevelser i Lissabon.

Lissabon er i vores optik en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Romantisk, storslået, pompøs, elegant og mangfoldig. Portugals status som søfartsnation fornægter sig ikke i Lissabon. I byens arkitektur og store pladser kan man nemt fornemme, hvilke rigdomme de store opdagelsesrejsende har bragt med sig hjem fra ”Den Nye Verden”. Lissabon er kontrasternes by. Her er alt fra store brede boulevarder og store centrale pladser til små snævre stræder og stejle gader, flotte udsigtspunkter, flagrende vasketøj, sporvogne, gadeelevatorer og meget mere.

Vi skal rundt til fods i det helt centrale Lissabon, hvor rejselederen vil introducere os til byen og fortælle om netop ”sit Lissabon” med historiske pejlepunkter. Midt på eftermiddagen tager vi tilbage til Cascais med toget. Har du lyst til at blive lidt længere i Lissabon på egen hånd, er det muligt selv at tage toget tilbage.

Lissabon
Billede: Lissabon set fra vandsiden.

DAG 4-7: FRIDAGE TIL EGNE AKTIVITETER (M)

Dagene er fri til egne aktiviteter, og mulighed for at nyde bylivet i Cascais.

Bymidten er rigtigt charmerende med en god blanding af ”nyt og gammelt” og mange hyggelige spisesteder, butikker, gågademiljø og små bystrande med hyggelige caféer. Tidligere var byen et vigtigt fiskeleje, og selv om erhvervet i dag er af meget mindre betydning, ser man stadig de lokale fiskere ved havnen og fiskemarkedet. Historisk og kulturelt set har Cascais også gjort sig bemærket. Den portugisiske kongefamilie valgte Cascais som by for deres sommerresidens, og det samme har andre kendte og kongelige benyttet sig af, hvilket har sat sit præg på området med velstand, flotte bygninger og overdådige private villaer. Kig ind til fortet, der ligger tæt ved marinaen og fyrtårnet Santa Marta, som er et lille museum. Du finder også andre interessante små museer, grønne parker og kunstgallerier der nemt kalder på et par timers besøg.

Skal du rigtig mærke havets kræfter, så besøg "Boca do inferno" eller ”helvedes mund” i udkanten af Cascais. Her skyller bølgerne ind i en klippehule og larmen er intens.

Kysten indbyder til spadsereture langs vandet. Du kan følge strandpromenaden til nabobyerne Monte Estoril (1 km) og Estoril (3 km), hvor du finder parken og det store kasino. Det lokale bystyre har renoveret strandpromenaden både til gavn for turister og de lokale, som flittigt benytter området, så her er næsten altid mange mennesker.

Du kan også slappe af på hotellet. Swimmingpoolen er overdækket og er beliggende på øverste etage - og kan dermed benyttes året rundt. Solterrassen er på samme etage, og herfra kan du nyde udsigten over havet. Beliggenheden er ideel, både når det gælder udsigten og til ture i byen. Meget bedre bliver det ikke. Måske har du slet ikke fået nok af Lissabon? Måske vil du spille golf? Måske vil du noget helt andet? Mulighederne er mange! Spørg gerne rejselederen til råds.

Udsigt fra hotellet
Billede: Udsigt fra Hotel Baia 3* i Cascais.

DAG 8: HJEMREJSE FRA LISSABON TIL KØBENHAVN (M)

Efter en oplevelsesrig uge på Lissabonkysten vender vi hjemad.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

 

Vejret

Kort

Rejsen Cascais - Portugals Riviera

Kort over rejse Cascais - Portugals Riviera

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
14/9 - 21/9 København
Se flytider
Cascais - Portugals Riviera 8 dage
6.995,- Bestil »
1/10 - 8/10 København
Se flytider
Cascais - Portugals Riviera 8 dage
6.495,- Bestil »
12/10 - 19/10 København
Se flytider
Cascais - Portugals Riviera 8 dage
6.495,- Bestil »

Information

PRISEN INKLUDERER:

• Fly København-Lissabon t/r
• 7 nætter på Hotel Baia (3*), Cascias
• Morgenmad
• Transport iflg. program
• Udflugt: Lissabon med toget og byvandring
• Udflugt: Sintra og Cabo da Roca
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.195
• 3* x tre–retters middag på hotellet inkl. drikkevarer (1/2 fl.vin eller 1 øl/ 1 sodavand samt vand) kr. 595
• 6* x tre–retters middag på hotellet inkl. drikkevarer* kr. (1/2 fl.vin eller 1 øl/ 1 sodavand samt vand kr. 1.190
• Entréer på udflugter
• Byskat i Cascais på 1 EUR pr. person pr. nat betales direkte til hotellet
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95

* 3 x tre-retters middag serveres dag 2, 4 og 6.
* 6 x tre-retters middag serveres dag 2-7.

Ved afrejse 24/4 og 4/5 2017 og fra september 2017, er antallet at værelser med havudsigt og balkon begrænset og derfor udbydes der også standardværelse (uden balkon/havudsigt) på disse afgange.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Baia
***
Hotel Baia har en fantastisk beliggenhed med udsigt til havet og stranden midt i hjertet af Cascais og er et af byens kendte hoteller med en lang traditionsrig historie. Beliggenheden er h ....