Skip to main content

Cascais - Portugals Riviera

Cascais - Portugals Riviera
Turistkontor i Cascais
Sintra, Lissabonkysten
Cascias
lissabon portugal
cascais portugal
Pris fra:
4.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Charmerende Cascais på den pragtfulde Lissabonkyst

Glæd dig til en uge i den charmerende portugisiske kystby lidt uden for Lissabon. I Cascais har du alt lige indenfor rækkevidde; nærheden til Lissabon, et behagelige klima, flotte strande, idyllisk centrum, gode restauranter og store seværdigheder. Hotel Baia med, efter vores mening, Cascais bedste beliggenhed og skønneste udsigt, danner rammen om denne rejse.

Derfor skal du rejse med os til Cascais - Portugals Riviera:

 • Hotel Baia med byens skønneste udsigt og bedste beliggenhed 
 • Udflugt med tog til Lissabon og byvandring
 • Udflugt til Sintra og Cabo da Roca
 • God tid til egne oplevelser
 • Dansktalende rejseleder

Cascais - tæt på Lissabon

Cascais er en livlig og eksklusiv forstad til Lissabon. På én gang mondæn og elegant, blandet med en uhøjtidelig stemning af hyggeligt hverdagsliv, små gadestrøg, fiskere og ferierende gæster. Netop kontrasterne gør, at man føler sig godt tilpas i Cascais. Den gode beliggenhed giver nem adgang til Lissabons kultur- og storbyliv, og med det lille lokaltog tager turen til Lissabon kun 40 min. Den første togtur - og en byvandring - foregår i selskab med rejselederen.

Eventyrbyen Sintra og Cabo da Roca

Rejsen inkluderer et besøg i den eventyrlige by Sintra, der er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Stemningen i Sintra er helt speciel, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i byens snoede gader og nyde byens spændende arkitektur. Udflugten slutter ved det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo da Roca, hvor der er en imponerende udsigt over Atlanterhavet fra den 140 meter høje klippe.

Hotel Baia 

Skønt turistklasse hotel beliggende i hjertet af Cascais med byens bedste (og mest centrale) beliggenhed med gågader, butikker og restauranter lige om hjørnet og skønneste udsigt til Cascais-bugten og "fiskernes strand" foran hotellet. Tredje generation af familien driver hotellet, som er blevet et historisk pejlemærke i byen og har mange stamgæster. Tilmed kan du nyde den skønne solnedgang fra hotellets tagterrassen.      

Portugals behagelige klima 

Året rundt byder Lissabonkysten på mange solskinstimer og lune temperaturer. Foråret kommer tidligt og allerede fra februar er det ikke usædvanligt at temperaturen runder de 20 grader. Sensommeren varer længere og langt hen i oktober/november er strandene stadig fyldte.      

Tid til egne oplevelser i Cascais, Estoril og Lissabon

Nyd fridagene på terrassen ved hotellets swimmingpool på hotelles øverste etage, slentre rundt i Cascais eller på gå- eller cykelture langs strandpromenaden til Estoril eller gå på flere opdagelser i Cascais eller Lissabon. Er du til god mad og lækre vine, så er Portugal stedet. Udvalget er stort, kvaliteten er i top og prisniveauet blandt Vesteuropas venligste!  Tilmed er portugiserne gæstfrie og imødekommende, så man straks føler sig tryg og velkommen. 

Kort dagsprogram for Cascais - Portugals Riviera

Dag 1: Ankomst til Lissabon og transport til hotellet i Cascais
Dag 2: Udflugt til eventyrbyen Sintra og Cabo da Roca (M)
Dag 3: Udflugt med tog til Lissabon og byvandring (M)
Dag 4-7: Fridage til egne oplevelser (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Lissabon og transport til Cascais

Ankomst til Lissabon og kørsel til kystbyen Cascais, hvor du skal på Hotel Baia.

Cascais er beliggende på Lissabonkysten 30 km fra Lissabons centrum. Hotellet ligger midt i byen på en af byens centrale pladser og har den skønneste udsigt over den beskyttede bugt med det store Atlanterhav som nærmeste nabo. Fiskernes strand ” Praia dos Pescadores” ligger lige overfor hotellet, og et af byens gågade-systemer er lige bag os.

Hotel Baia, Cascais, Lissabonkysten
Billede: Hotel Baia med fiskernes strand.

Dag 2: Sintra og Cabo da Roca (M)

”Der var engang …” Sådan begynder de fleste eventyr, og i dag skal vi besøge Sintra - den eventyrlige kongeby, der i den grad skiller sig ud fra mængden. Det har UNESCO også taget notits af og har tilføjet den på listen over verdens kulturarv. Sintra ligger lidt oppe i bjergene, inde i kystens bagland.

Sintra, Lissabonkysten
Billede: Sintra.

Der er en helt særlig stemning i Sintra med snoede gader og spændende arkitektur. Noget som vores egen H.C. Andersen og Lord Byron også bemærkede, da de gæstede byen. Midt i den gamle bydel ligger Sintras nok største attraktion:  kongeslottet ”Palacio Nacional de Sintra”, som er et af de bedst bevarede middelalderslotte i Portugal. Gennem årerne er det blevet udbygget i mange forskellige stilarter. Vi ser slottet udefra, og du får også lidt tid på egen hånd, hvor du har mulighed for at besøge slottet (entré ikke inkluderet) eller gå en tur i byen.

Tilbage ved kysten besøger vi Cabo da Roca - det kontinentale Europas vestligste punkt - hvorfra du bliver belønnet med den fantastiske udsigt over Atlanterhavet fra 140 meters højde. I 1400-1600 tallet havde Cabo da Roca endnu ikke fået sit nuværende navn og gik under navnet: "Lissabons klippe" eller "Promontorium Magnum" (Store Kap) - idet klippen var det første, de søfarende så ved indsejlingen til Lissabon.

Cabo da Roca
Billede: Fyrtårnet ved Cabo da Roca.

Vel tilbage i Cascias er resten af dagen fri til egne oplevelser.

Dag 3: Med tog til Lissabon og byvandring (M)

I dag går turen til Lissabon. Vi spadserer til stationen få hundrede meter fra vores hotel, hvorfra vi hopper på toget. Cascais-stationen er endestation for kystbanetoget til Lissabon, og du oplever derfor hele kyststrækningen på turen ind til byen. Det meste af turen har du udsigt til vandet og strandene på den ene side - og de lokale forstæder på den anden. Togstrækningen åbnede i 1889 og blev som den første i Portugal elektrificeret i 1926. Vel ankommet til Cais do Sodre stationen starter oplevelserne i Lissabon.

Lissabon er i vores optik en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Romantisk, storslået, pompøs, elegant og mangfoldig. Portugals status som søfartsnation fornægter sig ikke. I byens arkitektur og på de store pladser kan man nemt fornemme, hvilke rigdomme de store opdagelsesrejsende har bragt med sig hjem fra ”Den Nye Verden”. Lissabon er også kontrasternes by. Her er alt fra brede boulevarder og store centrale pladser til små snævre stræder, stejle gader, flotte udsigtspunkter, flagrende vasketøj, sporvogne, gade-elevatorer og meget mere.

Vi skal rundt til fods i det centrale Lissabon, hvor rejselederen vil introducere dig til byen og fortælle om netop ”sit Lissabon” med historiske pejlepunkter. Midt på eftermiddagen tager vi tilbage til Cascais med toget. Har du lyst til at blive lidt længere i Lissabon på egen hånd, er det muligt.

Lissabon
Billede: Lissabon.

Dag 4-7: Fridage til egne aktiviteter (M)

Dagene er fri til egne aktiviteter og med rig mulighed for at nyde bylivet i Cascais.

Bymidten er rigtigt charmerende med en god blanding af ”nyt og gammelt” og mange hyggelige spisesteder, butikker, gågademiljø og små bystrande med hyggelige caféer. Tidligere var byen et vigtigt fiskeleje, og selv om erhvervet i dag er af meget mindre betydning, ser man stadig de lokale fiskere ved havnen og fiskemarkedet. Historisk og kulturelt set har Cascais også gjort sig bemærket. Den portugisiske kongefamilie valgte Cascais som by for deres sommerresidens, og det samme har andre kendte og kongelige benyttet sig af. Det har sat sit præg på området med velstand, flotte bygninger og overdådige private villaer. Kig ind til fortet, der ligger tæt ved marinaen og fyrtårnet Santa Marta, som er et lille museum. Du finder også andre interessante små museer, grønne parker og kunstgallerier der nemt kalder på et par timers besøg.

Skal du rigtig mærke havets kræfter, så besøg "Boca do inferno" eller ”helvedes mund” i udkanten af Cascais. Her skyller bølgerne ind i en klippehule og larmen er intens.

Kysten indbyder til spadsereture langs vandet med den skønne havudsigt. Du kan følge strandpromenaden til nabobyerne Monte Estoril (en km) og Estoril (tre km), hvor du finder parken og det store kasino. Det lokale bystyre har renoveret strandpromenaden til gavn for turister og de lokale, som flittigt benytter området, så her er næsten altid mange mennesker.

Du kan også slappe af på hotellet. Swimmingpoolen er overdækket og beliggende på øverste etage - og kan dermed benyttes året rundt. Solterrassen er på samme etage, og herfra kan du nyde udsigten over havet. Hotellets beliggenhed er i det hele taget ideel, både når det gælder udsigten og i forhold til at tage på ture i byen. Meget bedre bliver det ikke. Måske har du slet ikke fået nok af Lissabon? Måske vil du spille golf? Måske vil du noget helt andet? Mulighederne er mange! Spørg gerne rejselederen til råds.

Indendørs swimmingpool, Hotel Baia, Cascais
Billede: Swimmingpoolen og terrassen på Hotel Baia.

Dag 8: Hjemrejse fra Lissabon til København (M)

Efter en oplevelsesrig uge på Lissabonkysten vender vi hjemad. 
Grundet tidlig afrejse fra hotellet udgår morgenmad på afgangene (7/10 - 2019 samt  22/3 og 5/4 2020)

Kort

Kort over rejsen til Cascais

Kort over rejse Cascais - Portugals Riviera

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Cascais på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Cascais - Portugals riviera

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/2 - 21/2Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 4.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
22/3 - 29/3Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 5.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/4 - 12/4Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage
Påskeferie i Portugal
7.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
16/4 - 23/4Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 7.295,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/5 - 14/5Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 7.295,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/5 - 28/5Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 7.295,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Lissabon t/r
 • Syv nætter på Hotel Baia 3*
 • Morgenmad
 • Transport ifølge program
 • Udflugt med tog til Lissabon og byvandring
 • Udflugt til Sintra og Cabo da Roca
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Værelse med balkon og havudsigt mod tillæg fra kr. 695   
 • Tillæg for dobbeltværelse til ene brug fra kr. 1.795 (se pris ved hver afgang)
 • Tillæg for dobbeltværelse til ene brug med balkon og havudsigt fra kr. 2.795 (se pris ved hver afgang)
 • Tre middage på hotellet inkl. drikkevarer*, kr. 595 pr. person 
 • Entréer på udflugter
 • Byskat i Cascais €2 pr. person pr. nat betales direkte til hotellet
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*Tilkøbsmiddage på hotellet inkluderer:
Menu med tre retter inkl. 1/2 fl. vin eller 1 øl/1 sodavand samt mineralvand.  
Tilkøbes middag i tre dage, servereres middag på rejsens dag 2, 4 og 6.
Tilkøbsmiddag er kun mulig ved afrejse i 2019.

Hotel