Skip to main content

Cascais - Portugals Riviera

Cascais - Portugals Riviera
Turistkontor i Cascais
Bais i Cascais
Rui Cunha i Cascais
Cabo da Roca og sporvogne i Cascais
Byen i Cascais
Cascias
Strand i Cascais
Pris fra:
4.995,-
Dage:8
Bestil rejse

CHARMERENDE CASCAIS PÅ DEN PRAGTFULDE LISSABONKYST

Gåture på strandpromenaden, gode restauranter og store seværdigheder indenfor rækkevidde. Glæd dig til charmerende Cascais og det behagelige klima, mens du nyder det sprudlende forår eller skønne efterår ved den portugisiske riviera på Lissabonkysten. Det kendte og historiske Hotel Baia midt i Cascais, danner rammen om denne rejse.

Derfor skal du rejse med os til Cascais - Portugals Riviera:

  • Indkvartering på det historiske Hotel Baia midt i Cascais
  • Udflugt til Lissabon med byvandring
  • Eventyrlige Sintra og Cabo da Roca "Lissabons klippe"
  • God tid til egne oplevelser i Cascais og omegn
  • Dansktalende rejseleder

Cascais - tæt på Lissabon

Cascais er en livlig og eksklusiv forstad til Lissabon. På én gang mondæn og elegant, blandet med en uhøjtidelig stemning af hverdagsliv, hyggelige gadestrøg, fiskere og ferierende gæster. Netop kontrasterne gør, at man føler sig godt tilpas i Cascais. Den gode beliggenhed giver nem adgang til Lissabons kultur- og storbyliv, og med det lille lokaltog tager turen til Lissabon kun 40 min. Den første togtur - og en byvandring - foregår i selskab med rejselederen, hvor du også besøger eventyrlige Sintra samt det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo da Roca, hvor der er en imponerende udsigt.

Fridagene kan tilbringes på terrassen ved hotellets swimmingpool (på hotelles øverste etage), på cykeltur i Cascais eller i nabobyen Estoril - eller på flere opdagelser i Lissabon. Hotel Baia ligger lige overfor »fiskernes strand« i Cascais, og har byens bedste og mest centrale beliggenhed med gågader, butikker, restauranter og strandpromenaden lige om hjørnet.

Kort dagsprogram for Cascais - Portugals Riviera :

Dag 1: Ankomst til Lissabon og transport til hotellet i Cascais.
Dag 2: Udflugt til eventyrbyen Sintra og Cabo da Roca (M)
Dag 3: Udflugt med tog til Lissabon og byvandring (M)
Dag 4-7: Fridage til egne oplevelser (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST LISSABON OG TRANSPORT TIL CASCAIS

I Lissabons lufthavn bliver du mødt af rejselederen, som følger med til kystbyen Cascais, hvor vi tjekker ind på Hotel Baia.

Cascais er beliggende på Lissabonkysten 30 km fra Lissabons centrum. Hotellet ligger midt i byen på en af byens centrale pladser, og har den skønneste udsigt over den beskyttede bugt med det store Atlanterhav som nærmeste nabo. Fiskernes strand ” Praia dos Pescadores” ligger lige overfor hotellet, og et af byens gågade-systemer er lige bag os.

Cascais
Billede: Hotel Baia med fiskernes strand
 

DAG 2: SINTRA OG CABO DA ROCA (M)
”Der var engang …” Sådan begynder de fleste eventyr, og i dag skal vi besøge Sintra - den eventyrlige kongeby, der i den grad skiller sig ud fra mængden. Det har UNESCO også taget notits af og har tilføjet den på listen over verdens kulturarv. Sintra ligger lidt oppe i bjergene, inde i kystens bagland.


Billede: Sintra

Der er en helt særlig stemning i Sintra med snoede gader og spændende arkitektur. Noget som vores egen H.C. Andersen og Lord Byron også bemærkede, da de gæstede byen. Midt i den gamle bydel ligger Sintras nok største attraktion: ”Palacio Nacional de Sintra”, kongeslottet, som er et af de bedst bevarede middelalderslotte i Portugal. Gennem årerne er det blevet udbygget i mange forskellige stilarter. Vi ser slottet udefra, og du får også lidt tid på egen hånd, hvor du har mulighed for at besøge slottet (entré ikke inkluderet) eller gå en tur i byen.

Tilbage ved kysten besøger vi Cabo da Roca - det kontinentale Europas vestligste punkt - hvorfra du bliver belønnet med den fantastiske udsigt over Atlanterhavet fra 140 meters højde. I 1400-1600 tallet havde Cabo da Roca endnu ikke fået sit nuværende navn og gik under navnet: "Lissabons klippe" "Promontorium Magnum (Store Kap) - idet klippen var det første, de søfarende så ved indsejlingen til Lissabon.

Cabo da Roca
Billede: Fyrtårnet ved Cabo da Roca

Vel tilbage i Cascias er resten af dagen fri til egne oplevelser.

DAG 3: MED TOG TIL LISSABON OG BYVANDRING (M)

I dag går turen til Lissabon. Vi spadserer til stationen i Cascais, få hundrede meter fra vores hotel, hvorfra vi hopper på toget. Cascais-stationen er endestation for kystbanetoget til Lissabon, og du oplever derfor hele kyststrækningen på turen ind til byen. Det meste af turen har du udsigt til vandet og strandene på den ene side - og de lokale forstæder på den anden. Togstrækningen åbnede i 1889 og blev som den første i Portugal elektrificeret i 1926. Vel ankommet til Cais do Sodre stationen starter oplevelserne i Lissabon.

Lissabon er i vores optik en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Romantisk, storslået, pompøs, elegant og mangfoldig. Portugals status som søfartsnation fornægter sig ikke. I byens arkitektur og på de store pladser kan man nemt fornemme, hvilke rigdomme de store opdagelsesrejsende har bragt med sig hjem fra ”Den Nye Verden”. Lissabon er også kontrasternes by. Her er alt fra brede boulevarder og store centrale pladser til små snævre stræder, stejle gader, flotte udsigtspunkter, flagrende vasketøj, sporvogne, gade-elevatorer og meget mere.

Vi skal rundt til fods i det centrale Lissabon, hvor rejselederen vil introducere dig til byen og fortælle om netop ”sit Lissabon” med historiske pejlepunkter. Midt på eftermiddagen tager vi tilbage til Cascais med toget. Har du lyst til at blive lidt længere i Lissabon på egen hånd, er det muligt.

Lissabon
Billede: Lissabon

DAG 4-7: FRIDAGE TIL EGNE AKTIVITETER (M)

Dagene er fri til egne aktiviteter, og mulighed for at nyde bylivet i Cascais.

Bymidten er rigtigt charmerende med en god blanding af ”nyt og gammelt” og mange hyggelige spisesteder, butikker, gågademiljø og små bystrande med hyggelige caféer. Tidligere var byen et vigtigt fiskeleje, og selv om erhvervet i dag er af meget mindre betydning, ser man stadig de lokale fiskere ved havnen og fiskemarkedet. Historisk og kulturelt set har Cascais også gjort sig bemærket. Den portugisiske kongefamilie valgte Cascais som by for deres sommerresidens, og det samme har andre kendte og kongelige benyttet sig af. Det har sat sit præg på området med velstand, flotte bygninger og overdådige private villaer. Kig ind til fortet, der ligger tæt ved marinaen og fyrtårnet Santa Marta, som er et lille museum. Du finder også andre interessante små museer, grønne parker og kunstgallerier der nemt kalder på et par timers besøg.

Skal du rigtig mærke havets kræfter, så besøg "Boca do inferno" eller ”helvedes mund” i udkanten af Cascais. Her skyller bølgerne ind i en klippehule og larmen er intens.

Kysten indbyder til spadsereture langs vandet. Du kan følge strandpromenaden til nabobyerne Monte Estoril (1 km) og Estoril (3 km), hvor du finder parken og det store kasino. Det lokale bystyre har renoveret strandpromenaden både til gavn for turister og de lokale, som flittigt benytter området, så her er næsten altid mange mennesker.

Du kan også slappe af på hotellet. Swimmingpoolen er overdækket og beliggende på øverste etage - og kan dermed benyttes året rundt. Solterrassen er på samme etage, og herfra kan du nyde udsigten over havet. Hotellets beliggenhed er i det hele taget ideel, både når det gælder udsigten og i forhold til at tage på ture i byen. Meget bedre bliver det ikke. Måske har du slet ikke fået nok af Lissabon? Måske vil du spille golf? Måske vil du noget helt andet? Mulighederne er mange! Spørg gerne rejselederen til råds.

Udsigt fra hotellet
Billede: Swimmingpoolen og solterrassen på Hotel Baia

DAG 8: HJEMREJSE FRA LISSABON TIL KØBENHAVN (M)

Efter en oplevelsesrig uge på Lissabonkysten vender vi hjemad.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Vejret

Kort

Rejsen Cascais - Portugals Riviera

Kort over rejse Cascais - Portugals Riviera

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
22/2 - 1/3Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 4.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/3 - 15/3Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 5.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
22/3 - 29/3Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 5.795,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/4 - 14/4Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 6.395,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/5 - 14/5Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 7.395,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/5 - 30/5Se flytider KøbenhavnCascais - Portugals Riviera 8 dage 7.995,-Bestil

PRISEN INKLUDERER:

• Fly København-Lissabon t/r
• Syv nætter på Hotel Baia (3*), Cascais
• Morgenmad
• Transport iflg. program
• Udflugt: Med tog til Lissabon og byvandring
• Udflugt: Sintra og Cabo da Roca
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Værelse med balkon og havudsigt mod tillæg (se pris ved ved hver afgang)  
• Tillæg for enkeltværelse fra kr. 1.595, enkeltværelse med balkon og havudsigt fra kr. 2.495
• Tre middage på hotellet inkl. drikkevarer kr. 595
• Seks middage på hotellet inkl. drikkevarer kr. 1.190
• Entréer på udflugter
• Byskat i Cascais på 1 pr. person pr. nat betales direkte til hotellet
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95

*Tilkøbsmiddage på hotellet inkluderer:
Menu med tre retter inkl. 1/2 fl. vin eller 1 øl/1 sodavand samt mineralvand.  
Tilkøbes middag i tre dage, servereres disse på rejsens dag 2, 4 og 6.
Tilkøbes middag i seks dage, serveres disse på rejsens dage 2-7 (ikke muligt i 2019).

Det er ikke muligt at bestille ophold i enkeltværelse på afgangene i september og oktober.

På alle afgange udbydes, to typer værelser. Standardværelse uden balkon/havudsigt (inkluderet) og værelse med havudsigt og balkon (mod tillæg). 

Hotel