Langtidsferie til lavpris fra Aalborg

Andalusien
3 ugers langtidsferie på Costa del sol
Aber i Andalusien
Poolområde på Hotel Sol Timor
Ronda, og den smukke kløft
Palmer i Andalusien

LANGTIDSFERIE TIL LAVPRIS PÅ DEN SPANSKE SOLKYST

Vores langtidsferie indeholder alt, hvad en god langtidsferie skal indeholde: Behagelige temperaturer, spændende udflugter og god tid til afslapning. Turen går til Solkysten i det sydlige Spanien, hvor rammen for opholdet er et godt lejlighedshotel  med balkon.

Hotellet ligger i Torremolinos lige ved havet, og få hundrede meter fra en af solkystens utallige lange og indbydende strande La Carihuela. Tæt ved hotellet finder du  diverse spisesteder og cafeer. Der er endvidere pool et velassorteret supermarked  og et dejligt grønt område, samt ligger hotellet i gåafstand fra den charmerende havn i Puerto Marina. Havnen er flere gange kåret til Europas smukkeste, bl.a. på grund af de mere end 1.000 bådpladser der snor sig rundt om en række småøer omgivet af arabisk-inspireret arkitektur.

Februar og marts måned lokker med gennemsnitstemperaturer på omkring 20 grader og 200 solskinstimer pr. måned, og rejsen er krydret med et par spændende udflugter til Ronda og Cordoba, lige som transport og dansk rejselederservice selvfølgelig er inkluderet.

Vi har inkluderet halvpension (morgen og middagsbuffet) med et glas vin til maden og rejserne udbydes til en ganske særlig pris, så vi anbefaler hurtig bestilling.

Kort dagsprogram 22 dage:

Dag 1: Afrejse fra Aalborg til Málaga på Andalusiens solkyst
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M)
Dag 4: Udflugt til Ronda* (M)
Dag 5-12: Fridage til egne oplevelser (M)
Dag 13: Udflugt til Cördoba* (M)
Dag 14-21: Fridage til egne oplevelser. Besøg f.eks. det lokale marked (M)
Dag 22: Hjemrejse for tre ugers gæster fra Malaga til Aalborg 
 

*OBS: Rækkefølgen på udflugterne er vejledende og kan ændres afhængig af lokale forhold.

M = Morgenmad

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Aalborg til Málaga på Andalusiens solkyst (A)

Modtagelse i Málaga lufthavn af vores dansktalende rejseleder, som sørger for transport til hotellet i Benalmádena. Rejselederen kommer gerne med gode idéer til aktiviteter på de dage, hvor der er tid på egen hånd på Solkysten.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M, A)

Der er nu et par dage til, at I kan finde jer til rette og kigge jer lidt omkring i nærområdet. Der er f.eks. mulighed for at gå en tur langs strandpromenaden eller proviantere i supermarkedet tæt ved hotellet.

Dag 4: Udflugt til Ronda (M, A)

I dag skal vi på en herlig udflugt til bjergbyen Ronda - kendt for den dybe kløft, der deler byen i to samt for at huse Spaniens ældste tyrefægterarena. Vi går en tur med rejselederen og får mulighed for selv at gå på opdagelse i byens hyggelige gader og nyde de fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Ronda
Billede: Ronda med den enorme kløft.

Kig eventuelt indenfor i tyrefægterarenaen, som med al sin pragt og fine lille museum giver et fantastisk indblik i den fascinerende andalusiske tyrefægterhistorie.

Slå vejen forbi Casa Don Bosco (Saint John Bosco) og den fine have, som det andalusiske palads fra slutningen af 1800-tallet byder velkommen mod en mindre entré. Byen byder på arabiske bade, gamle klosterbygninger og en fin gammel bro over den dybe kløft. Hemingway holdt meget af at komme i Ronda, hvor han havde sit refugium og sin egen private loge i tyrefægterarenaen.

Dag 5-12: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M, A)

Hvis du er interesseret i udflugter på egen hånd, så kan rejselederen såvel som personalet på hotellet kan være behjælpelige med billeje eller udflugter, der arrangeres af lokale firmaer med engelsktalende guider.

Du kan vælge at tage toget ind til Málaga, som var blandt H.C. Andersens spanske yndlingsbyer. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien" at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". Der er en statue af H.C. Andersen på Plaza de la Marina i Malaga.
Málaga er Picassos fødeby, og i et fint gammelt palæ er der nu indrettet et museum med nogle af mesterens værker. Carmen Thyssen-museet er også en relativt ny seværdighed i Málaga. Den indeholder den permanente samling af værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede. Når sulten og tørsten trænger sig på, er der mange hyggelige vin- og tapasbarer rundt om i byen. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det f.eks. er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gl. vagthus) på Almeda Principal nr. 18.

Dag 13: Udflugt til Córdoba (M, A)

Dagens udflugt går til den historiske by Córdoba (ca. 175 km hver vej i bus). Vi skal i dag besøge den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvis enorme bygningsværk imponeres og beundres af besøgende fra hele verden. Efterfølgende tager vi på en byrundtur i det historiske centrum, som er utrolig godt velbevaret. Bl.a. har gaderne stadig den samme krogede struktur, som maurerne i sin tid designede.

Cordoba
Billede: Den imponerende moské i Cordoba.

Dag 14-21: Fridage til egne aktiviteter (M, A)

For de vandreglade kan vi varmt anbefale at køre en tur til Naturparken El Torcal, som ligger ved Antequera, 30 kilometer nord for Málaga. El Torcal naturreservat er kendt for sine usædvanlige landskabsformer og er et af de mest imponerende kystlandskaber i Europa. Som tallerkener stablet oven på hinanden dannes en hel park af sten og klippeformationer, som indbyder til spændende og anderledes vandreture.

Dag 22: Hjemrejse fra Málaga(M)

Så er tiden inde til at vende hjem efter fire både oplevelsesrige og afslappende uger. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Vi ønsker god tur hjem!


M= Morgenmad, A= Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Vejret

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand.     

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Sol Timor
***
Sol Timor er et 3* lejlighedskompleks, placeret ved byens hyggelige strandpromenade og med adgang til den skønne strand: La Carihuela. Hotellet er med direkte adgang til strandpromendaden, som by ....