Skip to main content

På tværs af Spanien og Portugal

barcelona spanien
den iberiske halvø spanien
den iberiske halvø spanien
den iberiske halvø spanien
den iberiske halvø spanien
Palacio de Cibeles, Madrid, Spanien
tapas spanien
den iberiske halvø spanien
barcelona strand spanien
Status:
Datoer på vej

Opdagelsesrejse på den iberiske halvø i Portugal og og Spanien

Rejs på tværs af Portugal og Spanien

Tag med på opdagelse på Den Iberiske Halvø, der historisk set har været udgangspunkt for mange opdagelsesrejser og store koloniriger. Vi tager tværs over halvøen fra Portugals hovedstad, Lissabon, og besøger undervejs Spaniens tidligere og nuværende hovedstæder, Toledo og Madrid - inden vi slutter i Barcelona.

De spændende regioner Alentejo, Extremadura og Aragonien, som vi rejser gennem, er for mange uopdaget territorium. Ikke mindst er de to sidstnævnte regioner helt jomfruelige i Kulturrejser Europas historie. På denne rejse kommer du igennem dem alle og får indsigt i Den Iberiske Halvøs historie. Du oplever de ligheder og forskelligheder, der er på tværs af lande- og regionsgrænser, hvor både nutiden, sproget, naturen og gastronomien har stærke rødder tilbage i tiden.

Derfor skal du rejse med os på rejsen på tværs af Spanien og Portugal:

  • Du får en oplevelsesrig rejse med en vidende dansktalende rejseleder
  • Du besøger Lissabon, Évora, Mérida, Toledo, Madrid, Zaragoza, Montserrat og Barcelona.
  • Du bor på gode hoteller. 
  • Rejsen indeholder morgenmad, flere frokoster og middage. 

Lissabon, Madrid og Barcelona via uopdaget landskab

I Lissabon, omtalt af mange som en af Europas smukkeste hovedstæder, skal vi opleve alt hvad byen har at byde på. Lige fra det gamle arabiske kvarter til det moderne Lissabon og den lokale gastronomi. Videre på vores rejse gennem det portugisiske landskab og Alentejo-regionen, besøger vi byen Évora, der med sin imponerende og intakte bymur er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Efterfølgende krydser vi grænsen til Spanien og tager på opdagelse i Mérida, og Trujillo, der ligger i sortfodsskinkens region, Extremadura. Udover sortfodssvin og og tørret skinke byder regionen blandt andet på storslåede bygningsværker fra romertiden. Halvvejs på vores opdagelsesrejse tværs over Den Iberiske Halvø skal vi opleve hovedstæderne Toledo og Madrid. Her vil der være tid på egen hånd til at udforske katedraler, kunst, kultur og butikker. Strækningen fra Madrid til Barcelona afbrydes af en overnatning i en af de mest fremtrædende men oversete byer i Spanien, Aragoniens regionshovedstad, Zaragoza. Byen er smukt beliggende ned til Ebro-floden og prydes af store historiske og velbevarede bygningsværker. Herefter når vi til Catalonien og gør stop ved klostret Montserrat, smukt beliggende i bjergene bag regionshovedstaden, Barcelona. Med en panoramisk ankomst til Barcelona tager vi hul på sidste opdagelse for denne gang.

Kort dagsprogram for Spanien og Portugal:

Dag 1: Ankomst til Lissabon (A)
Dag 2: Lissabon (M,A)
Dag 3: Lissabon, Évora, Mérida(M,F)
Dag 4: Mérida, Trujillo, Toledo (M)
Dag 5: Toledo, Madrid (M,A)
Dag 6: Madrid (M)
Dag 7: Madrid, Zaragoza (M,A)
Dag 8: Zaragoza, Montserrat, Barcelona (M,F)
Dag 9: Barcelona (M,A)
Dag 10: Barcelona og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsen program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Lissabon (A)

Afrejse fra København og ankomst Lissabons lufthavn. Her byder vores rejseleder velkommen og følger dig til hotellet i Lissabon. Efter indkvateringen tager vi hul på den første kulturelle oplevelse, og starter med en byvandring i Portugals skønne hovedstad - ja vel nok Europas smukkeste hovedstad, Lissabon. Vi starter i Lissabons gamle bydel, hvor vi besøger Jeronimos klosteret med en lokal guide. Derefter går vi videre til det gamle arabiske kvarter, Alfama, og naturligvis kommer vi forbi Plaza del Rossio, som ligger i den gamle bydels centrum. Turen tager os med forbi Avenida da Libretade, som forbinder Plaza del Rossio, i den gamle bydel, med Plaza Marques de Pombal, der er det vigtigste punkt i det moderne Lissabon - bygget efter det store jordskævl i 1755. Christoffer Columbus flyttede til Lissabon i en alder af 25 år, så allerede her på turens føste dag, træder vi i fodsporene af den mægtige opdagelsesrejsende. 
Sidst på eftermdidagen er der tid til et lille hvil, inden vi om aftenen mødes til turens første gastronomiske indslag, nemlig en velkomstmiddag på en lokal restaurant i hjertet af den storslående hovedstad.   

Dag 2: Lissabon (M,A)

En dag til fri disposition, og når du er i Lissabon, er det oplagt at gå på opdagelse i byens brostensbelagte og stejle gader eller tage en tur i de legendariske og knirkende sporvogne. Eller tag en pause på en af de store pladser, og lad roen falde over dig, imens du observerer lokalbefolknings daglige færden og storbyens puls. Gade-elevatoren giver dig mulighed for at blive løftet fra et gadeniveau til et andet, uden at du mister pusten, mens Borgen: Castelo Säo Jorge kan nydes fra mange steder i byen - eller besøges på nær hånd. Mulighederne er mange og tiden er helt din egen frem til aften hvor vi igen mødes på hotellet inden afgang til fælles middag på lokal restaurant. 

Lissabon, Portugal
Billede: Lissabon, Portugal.
 

Dag 3: Lissabon-Évora-Mérida (M,F)

Vi starter tidligt med morgenmad, da vi har en lang dag foran os igennem det Portugisiske landskab. Dagens første stop er i en af Portugals smukkest bevarede middelalderbyer: Évora. Inden for den UNESCO bevarede bymur, fra det 14. århundrede, dykker vi ned i fortiden og tager til fods på et guidet besøg gennem byens smalle og snoede gader. Vores tur starter i hjertet af byen ved Praca do Giraldo, og tager os med forbi de vigtigste arkitektoniske steder: Det gamle tempel og de romerske bade, murene fra middelalderen, katedralen og Gracia-kirken. Har man lyst, er der tid til at besøge San Fransisco-kirken og det makabre Ben-kapel, hvor knogler og kranier fra 5.000 munke er brugt som udsmykning (entré ikke inkluderet).
For ikke at bruge for meget tid på restaurant besøg denne dag har vi sørget for medbragt en let Picnic frokost som kan nydes i Évora inden vi køre videre og krydser grænsen til Spanien. Her er vores første stop i Extremaduras regionshovedstad, Mérida - Spaniens Rom. Mérida var i romertiden hovedstad for provinsen Lusitanien, og her findes nogle af de mest imponerende romerske ruiner i hele Spanien, som vi selvfølgelig skal opleve. Vi besøger det Nationale Museum for Romersk kunst og udforsker byens historie gennem de mange velbevarede artefakter fra Méridas omegn. Denne dag indebære ca. 3 timers kørsel bestående af knap 300 km, med stoppet i Evora på halvvejen.

Romersk teater i Mérida i Spanien
Billede: Romersk teater i Mérida i Spanien.

Dag 4: Mérida-Trujillo-Toledo (M)

Vi kører videre igennem den naturskønne region, med udsigt til landlig idyl og storkereder højt til vejrs. Græsarealerne er hjemsted for den specielle griserace, sortfodssvinet, som gastronomisk bidrager til noget af den bedste tørret skinke der findes. Vi fortsætter turen til Trujillo, fødeby for de kendte conquistadors Pizarro-brødrene og Diego de Almagro, som erobrede Inkariget i 1535. Vi besøger huset, hvor Pizarro-brødrene blev født og flere af de kirker, hvor deres soldater blev døbt. Der vil være tid på egen hånd til frokost i Trujillo, inden vi om eftermiddagen kører til Toledo, der var hovedstad i Spanien under vestgoternes dominans. Efter vi har indkvarteret os på hotellet er aftenen fri til at udforske Toledo på egen hånd. Denne dag indebære ca. 3 timers kørsel bestående af godt 300 km, med stoppet i Trujillo efter knap en times kørsel.

Tajo-floden ved Toledo i Spanien
Billede: Tajo-floden ved Toledo i Spanien.

Dag 5: Toledo-Madrid (M,A)

I dag går vi på opdagelse i Toledo. I Maurertiden var Toledo den næstvigtigste by efter Córdoba, og byen var Spaniens hovedstad, inden Kejser Carl V flyttede hovedstaden til Madrid. Byen er kendt som: "De tre kulturers by" da kristne, arabere og jøder boede sammen i århundreder, og byen giver et godt  indblik i livet i Spanien frem til det 16. århundrede.
Under vores spadseretur i Toledos gader oplever vi den middelalderagtige stemning og byens velbevarede kunstneriske og kulturelle arv i form af kirker, paladser, fæstninger, moskeer og synagoger. Ude fra ser vi den gotiske katedral, som er sæde for Spaniens ledende biskop. Inde i katedralen findes der en imponerende samling af portrætter, malet af Domenico Theatopoulos, bedre kendt som ”El Greco”, som tilbragte størstedelen af sit liv i Toledo. Evt. entré til katedralen er ikke inkluderet. Der er også mulighed for at besøge Santo Tome kirken, hvor El Grecos mesterværk 'Grev Orgaz’ begravelse' er udstillet. Der er afsat tid på egen hånd til at spise frokost, inden vi kører videre mod Madrid. Ved ankomst kører vi en panoramisk rundtur forbi de vigtigste monumenter i Spaniens hovedstad, inden vi indkvarteres for de kommende to nætter på hotellet i Madrid. Aftensmaden indtages på nærliggende restaurant, så det efterfølgende er nemt at trække sig tilbage til hotelværelset eller begive sig på aftentur i Madrids gader, efter eget ønske. Denne dag indebære godt 1 timers kørsel bestående af ca. 80 km.

Dag 6: Madrid (M)

Dagens udflugt starter på Plaza de España ved statuen af den spanske forfatter Cervantes' helte: Don Quixote og Sancho Panza. Næste stop er Plaza de Oriente, samt Kongepaladset. Inde på pladsen er der 44 statuer af spanske herskere, og på midten af pladsen er der en statue af Filip 4. af Spanien. Ud af de 2.800 værelser i paladset er kun 16 af dem åbne for publikum. (evt. entré til kongepaladset er ikke inkl.). Efterfølgende kommer vi til Plaza Mayor, som er den mest kendte plads i Madrid. Med plads til op til 100.000 personer har pladsen dannet ramme om mange forskellige begivenheder, såsom tyrefægtninger og demonstrationer. Buerne på de fire sider på pladsen samt aktiviteterne i området gør den til et godt og afslappet sted at tage smukke billeder. Vi fortsætter til Plaza Santa Ana, der dybest set er porten til la Movida Madrileña, en nylig renoveret plads - fyldt med barer, teatre, musikere, gadeartister - og et godt sted at slappe af med en kop kaffe efter dagen byvandring. Frokost er i dag på egen hånd, og rejselederen kan give kyndig vejledning i tapaskulturen, måske med besøg på en af byens Museo de Jamón restauranter. Eftermiddag og aften er til fri disposition og mulighederne er mange for såvel museumsbesøg som shopping eller en tur i byens mange grønne parker. I Madrid findes den gyldne kunst-triangel, bestårende af tre verdenskendte museer der udgør en topografisk triangel på Madrids bykort. De tre museer er Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza og Museo Reina Sofía, der tilsammen bliver besøgt af mere end fem millioner gæster om året. Alle tre museer byder på sjældne kunstværker, som smukt supplerer hinanden i forhold til tidsaldre og stilarter. Tilsammen udgør de én af verdens største og bedste samlinger af kunst, og er du kunstinteresseret, er mulighederne mange.

Kongeslottet i Madrid, Spanien
Billede: Kongeslottet i Madrid, Spanien.

Dag 7: Madrid-Zaragoza (M,A)

Efter morgenmaden tager vi hul på en af rejsens længere busture, for at nå til Zaragoza, Aragoniens hovedstad, smukt beliggende på breden af Ebro-floden. Der vil være et kaffestop eller to undervejs, og mulighed for frokost på egen hånd, når vi når Zaragoza. Om eftermiddagen besøger vi den gamle del af byen, hvor vi ser spor fra romere, muslimer, jøder og kristne. Bl.a. ruinerne fra det romerske cirkus, Aljaferia-paladset, de mauriske kirker og Basilica del Pilar. Sidstnævnte er en juvel fra baroktiden, som indeholder storslåede freskomalerier af Goya som er født i Zaragoza (entréen ikke inkl.). Resten af dagen er til egen disposition. Denne dag indebære knap 3,5 timers kørsel bestående af godt 300 km, med et stop ca. halvejs.

Zaragoza, Aragoniens hovedstad
Billede: Zaragoza, Aragoniens hovedstad.

Dag 8: Zaragoza-Montserrat-Barcelona (M,F)

Om morgenen kører vi til Montserrat og mødes af bjergets betagende klippeformationer, formet gennem årtusinders vind og frost. Oppe på bjerget skal vi se de imponerende bygninger, og der vil være mulighed for et besøg i Santa Maria de Montserrat klosteret, der er hjemsted for den sorte jomfru - en af ​​Spaniens mest ærbødige ikoner (entréen ikke inkl.). Hver dag kl. 13.00 er der mulighed for at høre klosterets drengekor synge. Frokost spiser vi sammen på en lokal restaurant, inden vi fortsætter videre til rejsens sidste stop: Barcelona. Ved ankomsten kører vi en panoratur, inden vi indlogerer os på hotellet. Herefter bliver du sluppet løs i Barcelona på egen hånd - naturligvis med gode anbefalinger fra rejselederen. Der er meget at fordybe sig i under et ophold i Barcelona, og vi vil lade det være op til hver enkelt om eftermiddagen skal være i Gaudís fodspor, eller om et af byens mange museer skal aflægges et besøg. Uanset hvad du vælger, kan det blive en farverig oplevelse. Arkitekten Gaudí har sat sit præg på byen og i flæng kan nævnes; Sagrada Familia, Casa Battló og Casa Milá husene samt Park Guëll. Ønsker du at opleve Sagrada Familia på helt tæt hold, kan entrébillet købes i forbindelse med bestilling af rejsen - dog senest en måned før afrejsen. Denne dag indebære knap 4 timers kørsel bestående af ca. 330 km, med enkolt stop under vejs og ophold i Montserrat kort før Barcelona.

Dag 9: Barcelona (M,A)

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i den gamle del af Barcelona og oplever det imponerende gotiske kvarter. Barcelona blev grundlagt som romersk koloni med navnet Barcino i slutningen af det første århundrede f.Kr. Byen var omringet af en beskyttende bymur, som man endnu kan se spor af i den gamle bydel. Det gotiske kvarter er det smukke bevis på den pragt Barcelona levede i fra det 13. til det 15. århundrede. Vi besøger bl.a. katedralen: la Santa Creu, som blev bygget over seks århundreder; man startede med at bygge den i 1298, og den stod endelig færdig i 1890. En anden kirke i området, Basílica de Santa Maria del Mar, som mange kender som "Havets Katedral", ligger også i området og kan aflægges et besøg. I samme kvarter ligger Picassomuseet - så måske du har lyst til at blive hængende lidt længere i denne spændende del af byen. En tur ad Ramblen er også et must i Barcelona og et stop i madmarkedet i La Boquería. Her vrimler det med friske spanske råvarer, og der er rig mulighed for frokost, eller at købe spanske souvenirs, såsom spansk ost, vin og skinke, med hjem. Om aftenen mødes vi til fælles afskedsmiddag på en lokal restaurant, og kan mindes de mange kulturelle indtryk fra de seneste ni dage - på tværs af Den Iberiske Halvø.

Dag 10: Barcelona (M)

Det er blevet tid til at pakke alle oplevelserne i kufferten og tage afsked med Den Iberiske Halvø. Formiddagen er til egen disposition i Barcelona inden der er transfer til lufthavnen og afrejse hjem til Danmark.

Kort

Rejsen Den iberiske halvø

Rejsen til den Iberiske halvø

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon, Madrid og Barcelona på dmi.dk her

Hotel