Spanien

Få et indblik i Spanien som rejsemål. I en række artikler kan du dykke ned i spaniens kultur, historie og arkitektur. Du kan også følge med i dagbogen fra rejsen "Andalusien Special".

Sevilla, som er Andalusiens hovedstad, har en rig historie, som blandt andet afspejler sig i form af romerske, kristne, mauriske og moderen bygningsværker. I denne nu meget moderne storby, med omkring 700.000 indbyggere, er det stadig muligt, at nyde byens middelalderstemning med snoede gader og velbevaret kulturarv. Sevilla går ofte under tilnavne...Læs mere »

Jakobsvejen - Camino de Santiago -

Pilgrimsruten, Jakobsvejen, eller på spansk El Camino de Santiago. Et kært barn har mange navne. Men hvad er egentlig denne pilgrimsrute, der har vundet så stor betydning, at den ikke kun er Europas vigtigste kristne pilgrimsrute, men i dag også vandres af et hastigt voksende antal ikke-troende, ja lig...Læs mere »
I Pyrenæerne ligger en lille perle af et land, et meget lille land, Andorra, som grænser op imod Frankrig imod nord, og Spanien imod syd.

Andorras kultur og historie -

Andorra har en lang og fascinerende historie bag sig. Der findes arkæologiske beviser for, at området var beboet allerede i neolistisk tid, men i nyere tid er Andorra ken...Læs mere »
Med en strategisk vigtig placering ved indsejlingen til Middelhavet, har Gibraltar indtaget en plads i den europæiske historie, som rækker ud over hvad en lille klippe-halvø ellers berettiger til.

Lille og betydningsfuld -

Gibraltars historiske betydning går bogstaveligt talt næsten helt tilbage til, da det moderne menneske indtog Europ...Læs mere »
Da Antoni Gaudí i 1878 blev færdiguddannet som arkitekt i Barcelona, udtalte en af hans lærere: ”Jeg har enten fundet en vanvittig eller et geni”. Den mystiske personlighed, der gennem hele sit liv led af et svageligt helbred, skulle vise sig at blive fadder til et af verdens mest omtalte, udskældte og elskede bygningsværker, kirken ”Sagrada...Læs mere »
Selvom Madrid er Spaniens hovedstad, står den ofte i skyggen af Spaniens anden store metropol Barcelona, hvilket der ikke er nogen grund til. For Madrid har mindst ligeså meget at byde på. Ganske vist har den ikke Barcelonas legendariske kystlinje, men til gengæld er den i besiddelse af en række storslåede parker, der er med til at gøre byen til Eu...Læs mere »
Noget af det mest fascinerende ved Barcelona, er de mangeartede kvarterer og bydele. Der er store forskelle fra kvarter til kvarter, og det er let at komme fra den ene bydel til den anden. Derfor er det oplagt at gå på opdagelse flere forskellige stedet i Barcelona. Barcelona er inddelt i 10 distrikter. Inden for hvert distrikt er der flere kvarter...Læs mere »
Caminito del Rey - Kongens lille sti - i nærheden af Malaga i Andalusien, nyder slet ikke samme berømmelse som Camino de Santiago i Nordspanien. Men efter en gennemgående restaurering, har den gamle smalle sti langs bjergsiden, fået sin renæssance.

Forbandt to vandkraftværker -

Kongens lille sti er fra 1901, hvor det blev besluttet, at...Læs mere »
Det catalanske køkken er en lige så imponerende oplevelse som de smukke landskaber og Cataloniens mange kulturelle seværdigheder. Maden i Catalonien er omtrent den bedste i hele Spanien - nogle ville sige i hele verden. Den catalanske madlavning er baseret på den vestlige middelhavskost. Det er råvarerne i og omkring Catalonien, der er udgangspunkt...Læs mere »
Vores gæst Per Chrilles skriver her på bloggen om sin langtidsferie i Andalusien. Per Chrilles er uddannet skolelærer og er i sin fritid autodidakt kunstmaler, hvor han i sit virke primært er inspireret af impressionisterne og skagensmalerne. Per driver tillige et lille sommergalleri i Ellinge Lyng. Som gæst på langtidsferien i Andalusien er Per re...Læs mere »
Pablo Picasso er en af de kendteste kunstnere i det. 20. århundrede. Han har lavet mange værker, som ikke kun indeholder forskellighed indenfor kunstgenrerne, da han har gjort sig bemærket indenfor maleri, skulptur, ætsninger og keramik, men også stilarten har en stor spændvidde hos ham.

Maling i årene -

Picasso kommer fra en familie me...Læs mere »
Spanien har flere festivaler end noget andet land i verden. Festerne er fordelt over hele landet og foregår året rundt. Vi har her håndplukket ti af de bedste og vigtigste folkelige begivenheder i Spanien. Spanske fiestas er mere end bare fester. De er en del af den spanske folkesjæl - det er under de mange fiestas og ferias, at det spanske folk mø...Læs mere »
Guggenheim museet i Bilbao er kendt for sit meget specielle udtryk. Bygningen er lavet af flader af titanium, glas og sandsten, hvilket adskiller sig fra mange andre museers flade- og murstensfacader. Museet er tegnet af den amerikanske arkitekt Frank O. Gehry, og da han tegnede museet, skulle han efter sigende have tænkt på halen af en fisk med sk...Læs mere »
Den spanske hovedstad Madrid er en by med enestående kulturelle seværdigheder. Men hvor mange kender egentlig til dem? Mange danske rejsende kender Barcelonas spektakulære Gaudí-monumenter, det lille, men interessante Picasso-museum i Málaga, Dalís excentriske samling og tidligere hjem i Figueres, eller Andalusiens mauriske eve...Læs mere »