New Zealand - naturligvis

Milford sound, New Zealand
mt ngauruhoe, New zealand
rotorua museum og waitomo grotte, New zealand
Queenstown og grønne papegøjer, New Zealand
New Zealand
Marlborough Sounds og hval, New Zealand
Hobbiton hvor filmen
Kiwi rail

DEN KOMPLETTE REJSE TIL NEW ZEALAND

Velkommen til vores store New Zealand-rundrejse i selskab med vores dansktalende rejseleder, som følger med hele vejen fra København på hele femogtyve oplevelsesrige dage med stopover i Singapore. Her får vi en forsmag på sol og sommer med tropiske temperaturer og et par spændende dage i Sydøstasiens moderne kosmopol.

New Zealand er akkurat lige så billedskøn, som man forestiller sig. Enestående landskaber ad libitum, seks nationalparker, pittoreske småbyer og topmoderne storbyer, maori-kultur, spektakulære sejlture, høje bjerge, hvaler og legesyge delfiner, prisbelønnede hvidvine, New Zealands smukkeste togrejse tværs over Sydøen, lysende sankthansorme, hobbit-huse og de venlige kiwier.

Dette og meget mere, er hvad der er i vente på denne komplette New Zealand rejse, hvor der ikke er sparet på oplevelserne. Vi spenderer næsten lige meget tid på hver ø med ni nætter på Sydøen og elleve nætter på Nordøen og runder mange af New Zealands højdepunkter, der bl.a. tæller:

Fiordland National Park med sejltur på  Milford Sound • Queenstown • Fox Glacier • Togrejse over Arthurs Pass • Havsafari Kaikoura • Vinlandet Marlborough • Wellington • Art deco byen Napier • Tongariro National Park med vulkaner • Jet boat-tur og let vandring i Whanganui National Park • Maori kultur og ’hangi dinner’, geysere og boblende mudder i Rotorua • Filmkulissen Hobbiton • Waitomo grotterne • Auckland • Christchurch • Gårdbesøg i Canterbury med Morning Tea • Gåtur i trætoppene.

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Flyrejse København til Singapore
Dag 2: Singapore
Dag 3: Singapore og flyrejse til New Zealand (M)
Dag 4: Ankomst Christchurch
Dag 5: Canterbury gårdbesøg og Morning Tea, Lake Tekapo og Mt Cook (M,A)
Dag 6: Lindis Pass – Te Anau (M)
Dag 7: Nationalpark Fiordland sejltur på Milford Sound og Queenstown (M,F)
Dag 8: Queenstown sightseeing med Arrowtown og Kawarau Brigde (M)
Dag 9: Haast Pass - Fox gletcheren(M)
Dag 10: Hokitika – Greymouth – togrejse fra Arthurs Pass til Christchurch (M)
Dag 11: Havsafari i Kaikoura – Blenheim (M)
Dag 12: Vinlandet Marlborough med sightseeing i Blenheim (M)
Dag 13: Færge fra Picton til Wellington (M)
Dag 14: Wellington (M)
Dag 15: Dannevirke – Hawkey’s Bay, Napier (M)
Dag 16: Napier Art Deco Tour (M)
Dag 17: Tongariro National Park - Solnedgangstur på vulkanen. Middag (M,A)
Dag 18: Whanganui National Park med jetboat og let vandring (M)
Dag 19: Huka-vandfaldet, Rotorua og en tur i trætoppene (M)
Dag 20: Fridag og hangi-middag (M,A)
Dag 21: Hobbiton - Waitomo- Auckland (M)
Dag 22: Auckland (M)
Dag 23: Fridag (M)
Dag 24: Afrejse til København via Singapore (M)
Dag 25: Ankomst København 


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: København – Singapore

Vi mødes i Københavns Lufthavn og flyver direkte til Singapore med Singapore Airlines. Fuld forplejning er inkluderet på flyrejsen.

Dag 2: Singapore

Ankomst til Singapore og efter indrejseformaliteterne, kører vi til vores hotel, som ligger midt i centrum.
 
Singapore er om noget helt særlig. Med sin beliggenhed midt i Sydøstasien er Singapore et naturligt knudepunkt for området og en mangfoldig smeltedigel på tværs af kulturer, sprog, traditioner, religion m.m. Malacca-strædet hører til et af verdens mest befærdede farvande og skibstrafikken er tæt. Byen Singapore og ø-staten med ca. 60 øer af samme navn, er en blanding af moderne arkitektur med glas- og stålklædte skyskrabere, bygninger fra kolonitiden, de reneste gader og farverige og duftende etniske kvarterer som Chinatown, Little India og det muslimske kvarter. Tilsæt dertil kulinariske specialiteter fra hele verden, fantastiske indkøbsmuligheder og en smuk by, der er let at besøge.

Under vores ophold i Singapore, har vi adgang til Hop On – Hop Off busserne, gratis entré til en lang række attraktioner (fx Jurong Bird Park, svævebanen, Sentosa Island, flere museer, Singapore Zoo) samt rabatkuponer til restauranter. Rejselederen vil arrangere en byvandring i vores lokale kvarter og være behjælpelig med øvrige udflugtsmuligheder.

Bemærk: Vores værelser er klar fra kl. 14 og hotellets fælles faciliteter kan benyttes indtil da. Vores baggage bliver opbevaret.


Billede: Singapore skyline

Dag 3: Singapore og videre til New Zealand (M)

Dagen er fri til egne oplevelser indtil midt på eftermiddagen, hvor vi kører til Singapores Changi Lufthavn for check in og videre derfra til Christchurch med Singapore Airlines. Under flyrejsen er der fuld forplejning.
 

Dag 4:  New Zealand – Christchurch

Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Efter indrejse-formaliteterne kører vi ind til Christchurch for en orienterende bytur.

Christchurch er beliggende på Sydøens østkyst og udover at være Sydøens hovedby, er den også New Zealands andenstørste by med et mix af historiske bygninger især i typisk engelsk stil, topmoderne arkitektur og med Avon-floden, der smyger sig gennem byen.  Vi ser en by i forandring, der er kommet sig efter det store jordskælv i 2011.  Vi indlogerer os - meget passende for Christchurch, som kaldes for ”The Garden City” - ved en af byens grønne åndehuller; Hagley Park, som også huser Den Botaniske Have. Vel tilbage til hotellet er der tid til indkvartering og måske et lille hvil. Resten af dagen er fri.

Dag 5: Canterbury med gårdbesøg og Morning Tea - Lake Tekapo – Mount Cook (M, A)

Naturscenerierne står i kø allerede når vi kører ud over Canterbury-sletterne med bl.a. Sydøens største bjergkæde Southern Alps i horisonten. Store landbrugsområder med hvedemarker og græssende får og kvæg så langt øjet rækker og hvor vi naturligvis meget passende besøger en af de lokale gårde til Morning Tea. Som på så mange andre områder, fornægter den britiske samhørighed sig ikke og mange traditioner er taget med sig fra kolonitiden og det britiske ophav. Her ser vi også hyrdehundene i vigør, når de sammen med bonden driver fåreflokken sammen.  
 
Gletchersøen Lake Tekapo betager med sit turkisgrønne vand omgivet af høje bjerge og historierne om ”Den gode hyrdes Kirke” og statuen lidt derfra med hyrdehunden, der skuer ud over søen.  Dagens sidste etape byder på storslåede sletter med tussocks-græsområder og den vestlige flodbred af Lake Pukaki inden vi ankommer til Mount Cook Village. Mount Cook er, udover at være New Zealands højeste bjerg (3754 m), også en del af Aoraki Mount Cook National Park, som er optaget på Unescos Verdensarvsliste. Her er samlet alle New Zealands højeste tinder, hvoraf de fleste er mere end 3.000 meter høje og har sne på toppen året rundt. Bjergbestigeren og eventyreren Sir Edmund Hillary, som nogle måske husker fra Himalaya-ekspeditionerne, boede og trænede netop i dette område.
Overnatning i Mount Cook Village med middag.


Billede: "Den Gode Hyrdes Kirke" ved Lake Tekapo

Dag 6: Lindis Pass – Te Anau (M)

Dagens rute bringer os via de snoede bjergveje til Otago-området over Lindis Pass, det højeste beliggende bjergpas på hovedvejen State Highway 8. En naturskøn rute gennem det øde bjerglandskab. Vi passerer Queenstown, som vi vender tilbage til om et par dage og kører til Te Anau.  
   
Te Anau er knudepunkt for oplevelser i Nationalparken Fiordland og gateway til Milford Sound. Byen er både hyggelig og idyllisk beliggende ved søen af samme navn, smukt omkranset af høje bjerge og regnskov.
Tillader tiden det, kan du følge med i det lokale Wildlife Center (ca. en halv times gang fra vores hotel), hvor der er et bredt udsnit af de endemiske newzealandske fuglearter som tui-fuglen med det flotte bryst og smukke sang, kakariki- og kaka-fuglen, de frække kea-papegøjer og den sjældne takahe-fugl.   


Billede: De frække Kea-papegøjer i et kærligt øjeblik

Dag 7: Milford Sound – Queenstown (M,F)

Fiordland National Park er ubetinget landets største nationalpark. Den er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste, og vidner om dengang New Zealand blev til med en rå og uberørt natur med dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.                            

Dagens udflugt bringer os til Milford Sound, New Zealands mest berømte fjord, som på mange måder minder om et lille stykke Norge – blot i en mere frodig og grøn udgave.  Denne storslåede skønhed ligger langt fra alfarvej, og der er kun en vej til og fra fjorden. Køreturen mellem Te Anau og Milford Sound slår vejen igennem den newzealandske bush, omgivet af høje bjergsider med rislende vand, en lang tunnel og naturoplevelser ad libitum, som er en sand fryd for øjet at kigge på.
Milford Sound ses bedst til søs, og vi stævner ud på en to timers sejltur med en stor katamaran med plads til at sidde på dækket samt indenfor, hvor panoramavinduer sikrer en god udsigt. Vi ser fjordens længste vandfald (160 m) Mitre Peak. Forhåbentlig kommer både sæler og den lille newzealandske pingvin også frem. Picnic frokost medbringes på skibet og regnjakke kan lånes.
 
Milford Sound er en lille del af paradis og et af turens absolutte højdepunkter. Efter sejlturen sætter vi kursen mod Queenstown, hvor vi ankommer efter en dag fyldt med oplevelser.


Billede: Milford Sound

Dag 8: Queenstown sightseeing med Arrowtown og Kawarau Brigde (M)

Søen ”Lake Wakatipu" og de bemærkelsesværdige bjerge ”The Remarkables” danner rammerne for Queenstown, som er opkaldt efter dronning Victoria. Byen er områdets ubestridte turisthovedstad for naturelskere, eventyrlystne og ganske almindelige turister. Formiddagens program byder på sightseeing i Queenstown og omegn.

Nogle få kilometer udenfor Queenstown hensættes vi til forgangne tider i minebyen Arrowtown. Vi besøger det lille museum (entré inkl.) og får historien om guldgraverne og de første nybyggere i området. Vi lægger også vejen forbi Kawarau-broen, som A.J. Hackett har gjort berømt, da han startede sin bungyjump-forretning tilbage i 1980’erne og som stadig er et stort trækplaster for adrealinsøgende vovehalse. Tilbage i Queenstown er resten af dagen til egen disposition.


Billede: Charmerende Queenstown

Dag 9: Haast Pass - Fox gletcheren(M)

I dag kalder en af New Zealands smukkeste kyststrækninger, Sydøens vestlige kyst ud mod det Tasmanske Hav.  Området er ligeledes et af de mindst befolkede områder i landet. Her er masser af uspolerede naturoplevelser og sandsynligvis også lidt regn. De lokale kalder vestkysten for ”the wetcoast”, idet nedbørsmængden er omkring syv meter årligt.

Via bedårende Wanaka og Lake Hawea begynder vi opstigningen til McKeerow Range og Haast Pass og når selve vestkysten. Ankomst til Fox gletcheren, som ligger på den anden side af Mount Cook nationalparken. Vidste du at Mount Cook er opkaldt efter James Cook, den engelske søofficer, som kortlagde store dele af New Zealands kyster? Han kom aldrig selv i nærheden af selve Mount Cook.
Der er mere end 100 gletchere i dette område af New Zealand hvoraf de to mest berømte er Franz Josef og Fox. Såfremt vejrforholdene tillader det, stopper vi og går en tur så tæt på gletcheren, som vi kan komme. Vi kan ikke gå helt frem til eller på selve gletcheren.  Gåturen er på ca. en time per vej plus fotostop. Indkvartering i Fox Glacier Village.

Dag 10: Hokitika – Greymouth – togrejse fra Arthurs Pass til Christchurch (M)

Den vilde vestkyst med spejlblanke søer og billedskønne landskaber, store landbrugsarealer, bjerge og regnskov, venter os det sidste stykke op ad kysten. I Hokitika holder vi pause for at lære mere om den newzealandske jadeproduktion.   

Vi forlader vestkysten ved Greymouth og kører til stationen ved Arthurs Pass, hvor vi stiger ombord Kiwirail-toget ”The Tranzalpine”, som skal bringe os det sidste stykke på tværs af øen. De næste par timer byder på det ene mere bjergtagende sceneri efter det andet, når toget smyger sig gennem landskabet med sneklædte bjerge, dybe kløfter, store brokonstruktioner og midt i det hele, hvor der ingen veje er. Udover de almindelige vogne med panoramaudsyn er der ligeledes åbne vogne, hvor man kan komme endnu tættere på de skønne landskaber.
Ankomst Christchurch og til vores hotel.


Billede: "The Tranzalpine" i det spektakulære landskab

Dag 11: Havsafari i Kaikoura – Blenheim (M)

I dag er vi tilbage på den lidt mildere østkyst og dagens tur bringer os til Kaikoura og i båd ud på det sydlige Stillehav, når vi skal på havsafari. Kaikouras helt store trækplaster findes nemlig i havet og ikke på landjorden. Havstrømmene i det dybe hav ud for byen, byder på helt ideelle livsbetingelser for havpattedyr som hvaler, delfiner, sæler og et bredt udsnit af havfugle deriblandt albatrosser og måger. Fødekæden udgør et stort skattekammer og vi skal en tur på havet og se om vi er heldige at få et glimt af de vilde dyr.
Turen kan blive aflyst i tilfælde af dårlig vejrlig.
Efter besøget i Kaikoura kører vi til Blenheim, hvor vi skal være de næste par dage. Vi bor i centrum.  

 

Dag 12: Sightseeing i Blenheim - vinlandet Marlborough (M)

Vinmarker så langt øje rækker, grønklædte bjerge og det blå hav kendetegner området omkring Blenheim. Vi er i Marlborough-regionen med de mange solskinstimer og kølige nætter, som giver perfekte dyrkningsforhold til hvidvinens kongedrue Sauvignon Blanc og området er ubetinget New Zealands største vinområde.  Dagens sightseeing tur i Blenheim og omegn byder naturligvis også på vingårdsbesøg, når vi runder Brancott Estate til rundvisning og smagning. Resten af dagen fri til egne oplevelser.


Billede: Vinmarkerne ved Marlborough

Dag 13: Picton – Wellington (M)

Anden halvdel af vores New Zealand eventyr starter. Vi stævner ud fra Sydøens nordøstlige hjørne gennem billedskønne Marlborough Sounds og krydser Cook-strædet. Udsejlingen fra Sydøen til indsejlingen til Nordøen er lige skøn. Er vi heldige, får vi følgeskab af delfiner eller ser hvaler i farvandet. Ankomst Wellington, indkvartering og dagen fri.

Dag 14:  Wellington (M)

Hovedstaden Wellington er lidt af en overset by og det lidt støvede image af at være en by for politik og embedsmænd har ændret sig. Byen er virkelig vågnet op med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer i alle prisklasser.
Dagens sightseeing bringer os til udsigtspunkt Mount Victoria med et 360 graders kig ud over byen, havnen, baglandet og endda til Sydøen i klart vejr. Turen bringer os ligeledes på tur i Botanisk Have, besøg i det topmoderne og interaktive Te Papa museum, som er byens stolthed. Tillader tiden det runder vi byens vartegn ”Beehive”,  Parlamentet og Old St. Paul’s (den gamle katedral).
 
Resten af dagen fri til eget program.  Vi kan anbefale et besøg til det lokale bryggeri eller filmkulissen Weta Cave. 


Billede: Wellington med gondolen 

Dag 15: Dannevirke – Hawkey’s Bay (Napier) (M)

Vi forlader Wellington og kører mod Hawkey’s Bay. I Dannevirke er det tid til pause og et lille stykke skandinavisk immigrations historie fra 1800-tallet. Her kan du besøge det lille museum (entré ekskl.) og vi nikker genkendende til de mange stednavne i byen og et par turistmæssige kurositeter.
Vi bevæger os igen i landbrugsland. Denne gang er det frugtplantager, vin-og grøntsagsmarker, der dominerer landskabet og det er ikke så mærkeligt. Hawkey’s Bay på Nordøens østkyst er kendt for sit gode vejr med de mange solskinstimer. Sidst på dagen ankommer vi til Napier, hvor vi har to nætters ophold.

Dag 16: Napier Art Deco Tour (M)

Napier er om noget helt speciel. Et stort jordskælv i 1931 ødelagde byen, som blev genopbygget efter datidens skik og brug – nemlig i bedste Art Deco stil, hvoraf størstedelen af bygningerne er bevaret. Vi skal på guidet tur i byens art deco kvarter med de pastelfarvede huse med masser af sjove detaljer. Resten af dagen er til eget program.


Billede: Art Deco museet i Napier

Dag 17: Tongariro National Park -  Solnedgangstur på vulkanen. Middag(M,A)

Vi bevæger os fra kysten og ind til den centrale del af Nordøen.  Vi passerer en af nordøens største nåletræsskove Kaingaroa og kører langs Lake Taupos østlige søbred til Turangi og videre ind i nationalparken.
Tongariro National Park er helt unik på flere punkter. Den er naturligvis med på Unescos Verdensarvsliste og derudover er den en af verdens allerførste nationalparker samt New Zealands første, hvilket vi kan takke den lokale maori-høvding for, som allerede i 1984 forærede landet til staten. Flere steder i parken er hellig land for maorierne.


Landskabet i Tongariro er helt fantastisk og domineres af de tre aktive vulkaner, som ligger midt i parken; Mount Ruapehu (den højeste), Mount Ngauruhoe (den yngste og bedre kendt som Mount Doom i Ringenes Herre trilogien) og Mount Tongariro (den ældste).  Det meste af parken er gold og ørkenagtig med vulkanske sten, sporadisk beplantning men der findes også boblende mudder og regnskov i parken.

Vi afslutter dagen med en tur op på vulkanen, Mount Ruapehu, hvor vi går en lille tur til et udsigtspunkt, hvor vi ser den smukke solnedgang med en lille overraskelse.
Indkvartering og middag Whakapapa Village, Tongariro National Park

Dag 18: Whanganui National Park med jetboat og let vandring (M)

I dag besøger vi Whanganui National Park for en ”hæsblæsende og historisk dag” med bush-walk og jetboat. Vi lægger ud med jetboat-turen på Whanganui-floden (knapt en time), der snor sig gennem parken. Vi er omkranset af de alletilstedeværende newzealandske ”ferns” (bregner) i alle afskygninger, dybe dale og lange kløfter og et rigt fugleliv. Den brune kiwi, som lever i området, skal vi ikke regne med at møde. Kiwifuglen kommer kun frem efter mørkets frembrud. 

Vi skal på en let vandring ind gennem bushen til ”The Bridge to Nowhere”, som er blevet noget af en attraktion, og i dag benyttes mere end dengang den blev bygget.  Det er en historie om hjemvendte soldater fra første verdenskrig, der fik  tildelt et landområde i den uigennemtrængelige bush tiltænkt landbrug. Trods stor ihærdighed vinder naturen tilsidst over menneskene som forlader skoven. Området bliver også kaldt ”Dalen med de forladte drømme”! Efter dagens udflugt vender vi retur til hotellet i Tongariro National Park, hvor aftenen er fri.


Billede: Whanganui National Park - "The Bridge to Nowhere" 

Dag 19: Hukavandfaldet, Rotorua og en tur i trætoppene (M)

Waikato-floden indsnævres til en ca. 15 meter smal kløft og betyder at enorme turkisblå vandmængder fosser gennem Huka-vandfaldet med bulder og brag og viser naturens forunderlige kræfter. Vi "kigger og hører" på Huka Falls på dagens første stop.

Det er også et naturfænomen i verdensklasse, der byder os velkommen til Rotorua, idet der møder os en umanerlig lugt fra de svovlholdige kilder, når vi nærmer os byen. Nogle dage er værre end andre og på forunderligvis vænner man sig til det! Rotorua er også boblende mudder, rygende geysere og dampe og i det hele taget en levende undergrund. Det er også i dette område at maorierne først bosatte sig og er idag et et de steder med den største koncentration af maorier ( ca. 20 %).

Vi kører en tur rundt i byen og afslutter dagens udflugt med en tur i trætoppene! Vi kører et stykke ud af byen til det store skovområde Redwoods. Her skal vi op i trætoppene, hvor der er bygget et 500 meter langt gang-og hængebrossystem i 6-12 meters højde mellem 22 stammer af de gamle giganttræer, Redwoods. Det er en helt særlig fornemmelse at gå så højt oppe og kigge ned på de smukke bregner og bregnetræer fra fugleperspektiv og herefter kigge op til træ-kronerne. Gåturen er ganske let og varer en halv times tid.


Billede: På vandring i trætoppene

Dag 20: Fridag og hangi-middag(M,A)

I dag har du fri til egne oplevelser. Der er et væld af muligheder for en spændende dag i et af New Zealands mest populære turistområder, som har det hele. Forkæl dig selv med en tur i den polynesiske spa, gå på opdagelse i Rotoruas historie i museet der har til huse i byens mest ikoniske bygning, eller gå en tur i de smukke omgivelser i Government Garden ved søen. Nyd en god frokost  i ”Eat Street”, byens nye restaurantkvarter.

Det er ligeledes muligt at dykke længere ned i maoriernes kultur og de geotermiske forhold i dette område.  Besøg maori-landsbyen Whakarewarewa eller det geotermiske område Te Puia med geysere, boblende mudder og kulturcenteret med uddannelse af de traditionelle håndværk som træskærer arbejde og vævning/fletning.

Om aftenen samles vi til fælles middag og underholdning, hvor vi kommer helt tæt på maori myter, musik, kultur og tradtioner. Menuen er den traditionelle maori-ret ”hangi”, som laves i en jordovn.


Billede: Rotorua Museum


Billede: Maori - velkomst

Dag 21: Hobitton - Waitomo- Auckland (M)

Ikke bare New Zealand, men også den lille flække Matamata, er blevet verdenskendt efter filmoptagelserne til Ringenes Herre fandt sted her. I Matamata byggede man hobbit-byen "Hobbiton" og i dag valfarter gæster fra hele verden til eventyrbyen, som er helt fortryllende – også selvom man ikke er film- eller hobbitfan!

De lysende sankthansorme oplyser loftet i kalkstensgrotterne ved Waitomo, hvilket vi med selvsyn kommer til at opleve på vores guidede besøg dybt under jorden.
Efter dagens oplevelser kører vi til Auckland, hvor vi skal opholde os de sidste dage på ferien. Vi indlodgerer os i det absolutte downtown få minutters gang fra hovedgaden Queen Street og det nyere Viaduct-kvarter med byens top spisesteder.


Billede: Eventyrbyen Hobbiton

Dag 22: Auckland (M)

Formiddagen er afsat til sightseeing i Auckland, New Zealands største by med mere end en million indbyggere. Vi kører over Harbour-bridge for et ”bag-kig” over byens skyline og tilbage til byens forstæder, Bastion Point og byens ældste bydel Parnell Village. Vi runder parken Auckland Domain og besøger Auckland War Memorial Museum (entré inkl.) som er meget mere end et krigsmuseum og illustrerer New Zealands historie, kultur, natur og geografi.    

Vi kører tilbage til hotellet og har resten af dagen fri.

Dag 23: Fridag (M)

Rejsens sidste dag er fri til eget program og der er masser af muligheder for oplevelser i Auckland og omegn.  Måske vil du helt til tops og nyde udsigten over byen fra Skytower, hvor du kommer et par hundrede meter op over byen med et 360 graders kig rundt. Er du til kunst, god mad og shopping, så læg vejen forbi kvarteret ved Ponsonby Road eller ta’ til bydelen Mount Eden med sit lokale caféliv. Herfra kan du også gå til toppen af krateret af den udslukte vulkan, Mount Eden.

Er du til sejlture og ø-liv, kan du tage på et cruise ud i bugten. Det er ikke for ingenting, Auckland bliver kaldt "The City of Sails". Vulkanøen Rangitoto med sin kegleformede form ligger tættest på byen, og er ubeboet og indbyder til vandring i Pohutukawa-skoven. Belønningen får man på toppen med en fantastisk udsigt!  Er du til smukke strande, vingårde, cykelture og mere livlig atmosfære, vælg Waiheke Island.


Billede: Den ikoniske bygning i Auckland Downtown "The Ferry Building"

Dag 24: Transfer og afrejse til København via Singapore (M)

Tid til at sige farvel til New Zealand efter en eventyrlig rejse. Transfer til Auckland lufthavn. Check in og kurs mod København med et flyskifte i Singapore. Fuld forplejning på flyrejsen.

Dag 25: Ankomst København       

Kort

Vejret

Praktisk information

Rejsen gennemføres med min. 15 og maks. 29 deltagere.

Pas og visum

Singapore: Som dansk statsborger behøves ikke visum til Singapore.
Passet skal dog ved indrejsen være gyldigt i mindst seks måneder udover opholdet i Singapore. Ved indrejse får man 90 dages visumfrit ophold. Læs mere om reglerne for indrejse til Singapore her.

New Zealand: Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomsten til New Zealand. Passet skal være gyldigt tre måneder efter hjemrejsedato. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter ind i New Zealand som frugt og honning.  Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Valuta

Singapore: Singapore dollars (SGD). 1 SGD = ca. 4,92* DKK
New Zealand: New Zealand dollars (NZD). 1 NZD = ca. 4,68* DKK
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.
*Den foroven anvendte valutakurs er fra juli 2016.

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer for rejser til Singapore og New Zealand.  Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. I Singapore anbefales det ligeledes med en Hepatitis A-vaccination. Generelt anbefaler vi, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring

Det er et krav, at man under rejsen er dækket af en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med på denne rejse. Du kan ved bestilling af denne rejse - samt andre rejser hos Kulturrejser Europa -  tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, da vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.  

El

220 V og tre-benet stik, hvorfor adapter må anvendes.

Drikkevand

Vandet kan drikkes fra hanen. For begge lande gælder, at vandet i nogle områder, kan have en bismag af fx klor.

Flyrejsen

Flyrejsen er med Singapore Airlines og på økonomiklasse.
Flytype:  Boing 777-200   
Underholdning: Personlig skærm med mulighed for at se film, høre musik og spille spil.
Måltider: Alle måltider er inkluderet på flyrejsen. Der serveres et par hovedmåltider, snacks og drikkevarer pr. oversøisk rejse.
Flyvetid:  København- Singapore: 12-13 timer og Singapore-Christchurch/Auckland: Ca. 10 timer.

Klima

I Singapore er der tropiske temperaturer med gennemsnitlige 30 grader om dagen og 24 grader om natten. Medbring sommertøj til opholdet.
New Zealand ligger på den sydlige halvkugle og vores rejse finder sted i slutningen af sommeren ( marts -  den første officielle efterårsmåned). Der er store klimatiske forskelle alt efter, hvor man befinder sig og vejret kan hurtigt skifte inden for selv små afstande. På gode solrige dage kan temperaturen sagtens nå 20-25 grader, i bjergene kan temperaturen falde til 10 grader om dagen og der kan komme masser af regn. Til dagene i New Zealand, medbring lidt af hvert – dvs. praktisk sommertøj, regnjakke, gode sko, en varm trøje og solcreme.   

Sværhedsgrad

Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og gangbesvær. Der må forventes en del aktiviteter, hvor vi går en del.

Tidsforskel

Singapore: Der er 7 timers tidsforskel.
New Zealand: Der er 12 timers tidsforskel i marts måned. 

Hoteller

Hotellerne vi benytter på vores New Zealands rundrejse er et mix af hoteller i kategorieren 3*-5* stjerner efter det New Zealands Qualmark system. Et par enkelte hoteller på turen er ikke klassificeret indenfor dette system bla. Mount  Cook Motel & Logde og Chateau on the Park.

Alle hoteller er af god lokal standard og som udgangspunkt overnatter vi i standard-værelser. Alle værelser har eget bad, toilet,  TV, hårtørrer, adgang til WIFI i fællesområder og på nogle hoteller også på værelserne. De fleste hoteller har ligeledes restaurant og bar og nogle har swimmingpool. Alle overnatninger er med morgenmad. Check-in på hotellerne er fra kl. 14 og check-ud er kl. 11. Hoteller kan blive erstattet af andre hoteller af lign. standard.

Hoteller

Overnatning Dag 2 - 3

Hotel Grand Pacific
***+
Turistklassehotel beliggende helt centralt i Singapore i kvarteret omkring Bugis Street (Singapores største handelsgade og kulturelle centrum) og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Singapore.&nb ....

Overnatning Dag 4 - 5

Chateau On The Park
***+
Trestjernet hotel beliggende i centrum af Chistchurch tæt ved parken med den botanisk have. Chateau On The Park      189 Deans Avenue, Christchurch Telefon:  + 64 3 348 8999 Læ ....

Overnatning Dag 5 - 6

Mount Cook Lodge & Motels
***
Mount Cook Lodge & Motels  Bowen Drive, Mount Cook 7946 Telefon: + 64 3 435 1809 Ophold: Studio eller family unit  Læs mere om Mount Cook Lodge & Motels på hotellets hjemmeside ....

Overnatning Dag 6 - 7

Distinction Luxmore Hotel
****
Firestjernet hotel beliggende i centrum af Te Anau og i få minutters gang fra søen. Distinction Luxmore Hotel Main Street Cnr Mokonui Street, Te Anau Telefon: + 64 3 249 7526 Læs mere om D ....

Overnatning Dag 8 - 10

Hotel St Moritz
*****
Hotel St Moritz 5* 10-18 Brunswick Street, Queenstown 9197 Telefon: + 64 3 442 4990 Ophold: Guests rooms Læs mere om Hotel St Moritz på hotellets hjemmeside ved at klikke her

Overnatning Dag 10 - 11

Heartland Hotel Fox Glacier
***
Trestjernet hotel beliggende i Fox Glacier Village.   Heartland Hotel Fox Glacier 11 Cook Flat Road Off State Highway 6, Fox Glacier 7859 Telefon: + 64 3 751 0839 Læs mere om Heartland Hotel Fox G ....

Overnatning Dag 11 - 12

Chateau On The Park
***+
Trestjernet hotel beliggende i centrum af Chistchurch tæt ved parken med den botanisk have. Chateau On The Park      189 Deans Avenue, Christchurch Telefon:  + 64 3 348 8999 Læ ....

Overnatning Dag 12 - 14

Chateau Marlborough
****
Femstjernet hotel beliggende få minutters gang fra Blenheim centrum. Chateau Marlborough 5* Cnr High & Henry Streets, Blenheim 7201 Telefon: + 64 3 578 0064 Læs mere om Chateau Marlborough p& ....

Overnatning Dag 13 - 15

Quality Hotel Wellington
****
Firestjernet hotel beliggende i hjertet af af Wellington. Quality Hotel Wellington      213-223 Cuba Street, Wellington Telefon: +64 4 385 2156 Læs mere om Quality Hotel Wellington p&ari ....

Overnatning Dag 15 - 17

Scenic Hotel Te Pania
****
Førsteklasses hotel beliggende med udsigt til Hawkey's Bay, et af de første steder, hvor solen står op på New Zealand. Moderne værelser med bad, toilet, tv, hårt&osl ....

Overnatning Dag 17 - 19

Skotel Alpine Resort
***
Skotel Alpine Resort Ngauruhoe Place, Tongariro National Park, Whakapapa Telefon: + 64 7 892 3719 Ophold: Superior room Læs mere om Skotel Alpine Resort på hotellets hjemmeside ved at klikke her

Overnatning Dag 19 - 21

Ibis Rotorua
***
Trestjernet hotel beliggende i centrum og ved søen i Rotorua.  Ibis Rotorua  Lake End Rangiuru Street, Rotorua 3010 Telefon: + 64 7 346 3999 Læs mere om Hotel Ibis Rotorua på hot ....

Overnatning Dag 21 - 24

Auckland City Hotel Hobson St
****
Firestjernet hotel beliggende i downtown Auckland tæt ved Queens Street, Sky Tower og havnen. Auckland City Hotel Hobson St 157 Hobson Street, Auckland 1010 Telefon: + 64 9 925 0777 Læs mere om A ....