Skip to main content
iRigas gamle bydel, Letland
Den gamle bydel i Riga
Sigulda, Letland
Smuk plads i Rigas gamle bydel
Rundāle Palace, Riga
Jurmala strand, Riga Letland
Jugendstil arkitektur i gamle Riga
strandstemning i Jurmala, Riga
Hyggelige gader i Riga
Status:
Udsolgt

Oplev Riga - Baltikums hovedstad

Stadig lidt af en hemmelighed, dog arkitektonisk smuk som få, kulturel rig og historisk interessant. Baltikums juvel Riga er perfekt til en kulturel storbyrejse, blot halvanden times flyvning fra Danmark. Byens historiske centrum er optaget på UNESCO’s verdenskulturarvsliste - med god grund. Vores udflugter udenfor hovedstaden byder på smuk natur, historiske monumenter, slotte, og giver et indtryk af et andet Letland udenfor metropolens hurtige puls.

Vi bor centralt på et 4-stjernet hotel i art nouveau-kvarteret, og krydrer det kulturelle med gode autentiske kulinariske oplevelser.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst. Riga med guide i bus og til fods. Middag på restaurant (A)
Dag 2: Slotte og natur i Sigulda, og Gauja Nationalpark. (M)
Dag 3: Rigas art nouveau arkitektur (M)
Dag 4: Rundale slot og Jurmala kysten. Middag på restaurant (M,A)
Dag 5: Afsked med Riga (M)

M = Morgenmad F = Frokost  A = Aftensmad
NB: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Riga (A)

Vi mødes med rejselederen ved ankomsten i lufthavnen, hvorefter vi med det samme begynder rundvisningen i Riga. Efter 10 km kørsel ankommer vi til det centrale Riga, og fortsætter i bussen med en panoramisk rundvisning og får det store overblik over byen.
Her ser vi bl.a nationaloperaen, Riga Slot, og - det for letterne så vigtige - frihedsmonument, opført som minde for uafhængighedskrigen 1918-20.

Herefter stiger vi af bussen, og fortsætter til fods gennem de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel - der stammer tilbage fra middelalderen. Vi aflægger bl.a. et besøg i Rigas Domkirke, St. Peterskirken, og  ser "De Tre brødre", som er et interessant kompleks af beboelseshuse, der hver repræsenterer forskellige arkitektoniske perioder. Vi afdækker mange af de historiske monumenter på denne udflugt, men vi får også her - midt i den gamle bydel - indtrykkene fra den moderne storby og regionens metropol.

Om eftermiddagen indlogerer vi for de næste fire dage - på det 4* Hotel Albert i art nouveau-kvarteret, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition. Vi samles igen omkring kl. 19 i hotellets lobby for at gå samlet til gourmet-restauranten, La Boheme - som blot ligger 5 min. gang fra hotellet. La Boheme er garant for det moderne køkken, der som i Danmark også har fundet indpas i Letland. Menuen er fra det internationale køkken med et lettisk strejf.

Dag 2: Slotte og natur i Sigulda og Gauja Nationalpark (M)

Når det første møde med hotellets virkelig gode morgenmad er veloverstået, er det tid til at bevæge sig væk fra Riga. Turen går til Letlands største Nationalpark, der ligger ca. 40 km. nordøst for Riga. Parken ligger omkring Gaujaflodens bredder og består primært af nåletræsskov, og flotte sandstensformationer der giver et bjergagtigt udseende - med tilnavnet "Det lettiske Schweiz". Vi får en rundvisning i byen Segulda og besøger byens flotte gotiske slot. Oprindeligt var det en beboelsesejendom for den lokale godsejer Kropotkin, men har i takt med flere regimeskift ændret funktion flere gange, og er nu en del af regionaladministrationen i Sigulda. Herefter fortsætter vi til den smukt placerede middelalderborg i Turaida, blot få km. væk.

Vi er tilbage i Riga igen om eftermiddagen, og har resten af dagen til egne oplevelser i byen. Udover en tur i charmerende gamle bydel med alle dens butikker og caféer, så kan vi anbefale et besøg på Centralmarkedet. Det er europas største markedsplads beliggende i de store Zeppeliner-hangarer, der i sin tid blev opført til produktion af luftskibe i 1920' erne. Der er omkring 3000 stande på markedet. 

Dag 3: Riga og Art Nouveau. (M)

Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Riga, og det som byen er mest berømt for - art nouveau-arkitektur. Denne gang foregår det til fods i området tæt på hotellet. Rigas har Europas største samling af art nouveau-bygninger, og vi kigger nærmere på de allervigtigste. Vi besøger også det nye art nouveau-museum. Efter denne oplevelse er det tid til frokost og eftermiddagen på egen hånd.

En anbefaling til de interesserede i nyere tids historie kunne være et besøg på besættelsesmuseet, der ligger i den gamle bydel. Letlands historie i besættelsesårene fra 1940 - 91 fortælles og dokumenteres. Både trængslerne landet blev udsat for under den sovjettiske besættelse, men også under den tyske i 1941, der havde stor indflydelse på især den tidligere store jødiske befolkning.

Dag 4: Rundale og Jurmala (M,A)

Efter morgenmaden kører vi til det store barokpalads i Rundale, ca 80 km fra hovedstaden. Køreturen viser kontrasten mellem land og by i Letland. Der er langt mellem byerne, og de få som passeres, har ikke samme gloriøse fremtræden som hovedstaden.

Selve slottet i Rundale er opført i 1730 til Hertugen af Kurland. På det tidspunkt var det en del af den polsk-litauiske realunion, i dag er det et område der strækker sig over flere lettiske regioner. Historien om slottet og Kurland som område er interessant. Kurland genopstod kortvarigt efter første verdenskrig i 1918 under tysk overherredømme, men var allerede inden årets udgang tilbage på lettiske hænder.

Efter besøget på slottet kører vi til kysten i Jurmala. Hvis man er fra Letland, så er østersøens perle ikke Bornholm - men Jurmala. Allerede fra slutningen af det 18. århundrede begyndte Jurmala at være en efterspurgt spa-destination, og det er fortsat lige siden. I sovjettiden var det et populært resort for parti-toppen, og andre der havde gjort sig "fortjent", til at nyde den lange hvide strand og modtage behandlinger på de forskellige sanatorier.

Efter hjemkomsten til Riga, er der et par timer på egen hånd, inden der er samlet afgang med bus til restaurant Salve i den gamle bydel, hvor menuen er traditionel lettisk. Efter middagen kan man vælge at blive i den gamle bydel og gå på opdagelse i Rigas café- og barmiljø, og se den charmerende by i et andet lys, eller tage bussen tilbage til hotellet.

Dag 5: Farvel til Riga (M)

Vi har afgang efter morgenmaden fra hotellet kl. 08.00, hvor vi tager afsked med Baltimums hovedstad og kører til lufthavnen.

Kort

Rejsen Riga - Baltikums hovedstad

Hotel

Overnatning Dag 1 - 5

tagterasse med udsigt på Hotel albert i riga

Albert Hotel Riga