Skip to main content

Krakow

St mary basilika i krakow polen
Polen Krakow udsigt over floden og polske dukke
Polske hestevogne i krakow
marked i krakow polske pølser
Polen Krakow Sukiennice
Polen udsigt over Krakow St. Mary Basilica
Krakow udsigt over byen og floden
Polen Krakow hest polske hestevogne
Polen Krakow udsigt over byen
Pris fra:
4.995,-
Dage:5
Bestil rejse

KRAKOW - 5 DAGE MED KULTUREL KVALITETSTID

Oplev det fortryllende smukke Krakow på en kulturrejse med direkte adgang til byens kulturelle perler, de mange restauranter og det afslappede hverdagsliv.
Vi bor på et skønt 4-stjernet hotel midt i centrum og med en over 1000 år gammel historie er Krakow en sand smeltedigel af både gammel og nyere tids historie. Byen er desuden et arkitektonisk paradis med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter. Samtidig er der et charmerende afslappet hverdagsleben for byens knap 800.000 indbyggere.

Vi har inkluderet tre spændende udflugter og garnérer med to middage fra det, for mange, overraskende gode polske køkken.

Derfor skal du rejse med os til Krakow:

 • Et arkitektonisk paradis
 • Tre spændende udflugter med historisk vingesus
 • Det overraskende gode polske køkken
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Kort orienterende gåtur. Middag på lokal restaurant (A)
Dag 2: Krakow med lokalguide - Den gamle bydel, den jødiske bydel, og slottet (M)
Dag 3: Udflugt til Auschwitz-Birkenau (M)
Dag 4: Udflugt til saltminen med den underjordiske kirke i Wieliczka. Middag på god lokal restaurant (M,A)
Dag 5: Krakow på egen hånd, eller tilvalgsudflugt til Nowa Huta m . frokost, hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad
NB: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, kort vandring og polsk køkken (A)

Efter vores ankomst til Krakow Balice Lufthavnen sidst på eftermiddagen kører vi de knap 15 km til centrum af Krakow. Her indlogerer vi os på det 4-stjernede centralt beliggende Hotel Golden Tulip Kazimierz. Vi går derefter til fods til den gamle bydel, hvor vi skal nyde vores første møde med polsk mad på restaurant Czerwone Korale. Her venter en tre-retters menu med traditionelle polske retter. Efter restaurantbesøget er der god mulighed for at tage en aftenvandring omkring den centrale plads, Rynek Glowny, besøge caféer eller at tage tilbage til hotellet.

Dag 2: Den gamle by, slottet og den jødiske bydel Kazimierz (M)

Når vi har indtaget morgenmaden i hotellets restaurant, er det tid til for alvor at tage på opdagelse i den smukke by. Vi besøger den jødiske bydel Kazimierz, hvor vores guidede byvandring begynder. Kazimierz var i tidernes morgen en separat by fra Krakow med egne bymure, indtil den blev en del af byen i 1800-tallet. Bydelen har været jødisk præget siden omkring år 1500 og blev hurtigt et jødisk kulturelt centrum. De mange synagoger i bydelen vidner om denne indflydelse. Arkitekturen er også anderledes end i "det andet" Krakow. Smukkest, og mest charmerende, er pladsen på Szeroka-gaden.

Vi besøger herefter det imponerende kompleks af historiske bygninger på fæstningsværket på Wawel-bjerget, som både inkluderer det gamle kongeslot og Wawel-katedralen. Fæstningsværket er en meget central del af Polens tidligere og nuværende historie. Først som kongeslot, hvor landet blev regeret fra i århundreder. Senere - i det 20. århundrede - fungerede slottet som residens for Polens præsident og under 2. verdenskrig for den - af nazi-Tyskland - indsatte generalguvernør.

Byvandringen tager os videre gennem den gamle bydel, hvor vi ser de tidligste bygninger af universitetet, som stammer tilbage fra det 14. århundrede, og er Centraleuropas næstældste efter Prag. Et andet af dagens højdepunkter er den store markedsplads midt i den gamle bydel. En kæmpeplads, der omkranser den gamle markedshal og med Maria Basilikaen i det ene hjørne. Her slutter vores guidede rundtur i det centrale Krakow, og resten af dagen og aftenen er til egen udforskning af byen.
 


Billede: St. Mary Basilikaen.

Dag 3: Oswiecim (Auschwitz-Birkenau) (M)

Efter at have oplevet nogle af de flotteste, og mest charmerende, sider af Krakow og Polen, skal vi i dag stifte et indgående kendskab med det absolut mørkeste kapitel i den nyere polske og europæiske historie. Vi besøger Auschwitz–Birkenau - for de fleste det tydeligste symbol på nazi-Tysklands jødeudryddelser. Historikerne er uenige om præcis, hvor mange mennesker der omkom i lejrene. Der gættes på alt imellem en og fire mio. jøder, polakker og iøvrigt mange andre nationaliteter som konsekvens af nazisternes beslutning om at implementere Endlösung i januar 1942.

Under krigen var Auschwitz et kæmpekompleks med over 40 lejre spredt rundt i regionen. I dag er den tilbageværende del af komplekset Auschwitz-Birkenau statsmuseum. Museet blev oprettet i 1947 til minde om ofrene og er senere blevet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Museet består af de to lejre Auschwitz I og Auschwitz II–Birkenau. Auschwitz I var oprindeligt et fængsel, som foruden at være en fangelejr også havde gaskamre. Senere blev bygningen administration for hele komplekset, da det blev udbygget. Auschwitz II–Birkenau var kompleksets store udryddelseslejr. Det kendte billede med jernbanesporet, der ender ved lejrens port, stammer herfra. Vi besøger begge lejre og får et usædvanligt tæt og spændende indblik i lejrene og deres historie.

Besøget er på mange måder en voldsom oplevelse, men det er ligeledes en vigtig erindring om en ikke så fjern fortid.

Efter besøget tager vi tilbage til Krakow, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Herefter er den resterende del af dagen og aftenen til fri disposition.


Billede: Auschwitz II–Birkenau.

Dag 4: Krakow og Wieliczka (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden.
Her begynder vores guidede rundtur - en ca. 2,5 km lang vandretur, som tager os ned til det tredje niveau - 135 meter under jorden. Undervejs hører vi myter og fortællinger om minernes historie og oplever, hvordan de fantastiske skulpturer og kapeller er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lettere vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader, så vi anbefaler, at du tager en jakke med. Tunnellerne og gangene er ganske brede men egner sig ikke til personer, der lider af klaustrofobi.

Ved tilbagekomsten til Krakow og hotellet er resten af dagen til fri disposition. Om aftenen tager vi samlet til afskedsmiddag på god lokal restaurant.


Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Dag 5: Krakow, eller tilvalgsudflugt til Nowa Huta, hjemrejse (M)

Denna dag står i kommunismens tegn for de som ønsker at tage med på vores tilvalgsudflugt. Vi kommer tilbage i tiden når vi besøger Nowa Huta - der betyder det nye stålværk -  blev bygget, som en separat bydel i slutningen af 1950'erne. Det var i dette kæmpeværk, hvor jernmalmen fra Sovjetunionen blev bearbejdet.

Nowa Huta blev lavet som en socialistisk mønsterby som skulle vise vejen ind i en glorværdig fremtid, hvor proletariatet havde den egentlige magt. Det bliver en spændende dag, hvor vi får et klart indblik i hvordan livet og hverdagen var.  Vi besøger museet om Polen under kommunismen, der med sine varierende udstillinger dykker ned i temaet for forskellig vis. Arkitekturen i området omkring bydelens centrale plads er ligeledes et kapitel for sig. Tidligere prydedes pladsen af en kæmpe Leninstatue - den er ny borte og pladsen er blevet omdøbt Ronald Reagan central plads. Besøget i Nowa Huta rundes af på en ægte kommunistisk restaurant, der er en af de få overlevende fra perioden, og som indeholder alt hvad man forestiller sig af en restaurant fra den tid. Udflugten slutter først på eftermiddagen, hvorefter der stadig er lidt tid på egen hånd i Krakow inden hjemrejsen.

For de som ikke ønsker at deltage i udflugten, er der tid på egen hånd hele dagen i Krakow. Først på aftenen tager vi mod lufthavnen og vores fly tilbage til Danmark.

Vejret

Kort

Rejsen Krakow

Kort over rejsen Krakow

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/4 - 11/4Se flytider KøbenhavnKrakow - 5 dages kulturel kvalitetstid4.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
21/4 - 25/4Se flytider KøbenhavnKrakow - 5 dages kulturel kvalitetstid5.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
26/5 - 30/5Se flytider KøbenhavnKrakow - 5 dages kulturel kvalitetstid5.795,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
29/9 - 3/10Se flytider KøbenhavnKrakow - 5 dages kulturel kvalitetstid5.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/10 - 10/10Se flytider KøbenhavnKrakow - 5 dages kulturel kvalitetstid5.495,-Bestil

Der er maksimalt 34 deltagere på denne rejse.

Prisen inkluderer:

 •  Fly København-Krakow t/r inkl. alle afgifter

 •  4 nætter på centraltbeliggende 3 eller 4-stjernet Hotel i Krakow

 • Transporter iflg. program

 •  Dansktalende rejseleder

 •  Engelsktalende lokalguider.

 •  Morgenmad

 •  To middage på gode lokale restauranter (inkl. vand samt kaffe/te)

 •  Udflugt: Krakow til fods - den jødiske bydel, den gamle bydel, og Wawel-slottet (entréer til Wawels-katedralen og St. Mary Basilica inkluderet)

 •  Udflugt: Wielczka - saltminerne - UNESCO - entré inkluderet

 •  Udflugt: Auschwitz-Birkenau statsmuseum - UNESCO - entré inkluderet

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.295,-

 • Øvrige entreer ikke nævnt ovenfor

 • Tilvalgsudflugt til Nowa Huta inkl. frokost (Min. 20 deltagere)

 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel