Skip to main content

Julestemning i Malaga - Kultur og Kaviar

Malaga By, Aften, Julekager, Malaga
Gadeudsmykning, jul, Malaga
Strandpromenade Malaga og Malaga Katedral
Malaga aften, Tapas
Riofrio floden, Caviar
Casares, Malaga. Udsmykket muldyr
Plaza de la Merced, Malaga, Spanien
Strandpromenade Malaga. Statue, H.C. Andersen
Julemarked, Malaga, Spanien
Status:
Udsolgt

Málaga - den bedste by i Spanien, du kan besøge i julemåneden

Picassos fødeby tilbyder et væld af kulturelle og gastronomiske oplevelser. Klimaet er behageligt selv i vintermånederne og mulighederne er mange for at nyde funklende julelys og juleboder i december. Natur og kultur kan også nydes udenfor byen, hvor floder og hvide byer pryder det bjergrige landskab nær Middelhavet. Málaga er kort sagt Solkystens svar på Barcelona.

Derfor skal du rejse med os på julerejsen til Málaga:

  • Direte fly fra København til Málaga
  • Firestjernt hotel centralt i Málaga
  • Der er udflugter og tid på egen hånd 
  • Oplev den smukke juleudsmykning.
  • Flere måltider inkluderet
  • Vidende dansktalende rejseleder

Hvad oplever du på rejsen?

Slå dig ned i Málaga centrum og lad dig forkæle med velkomstmiddag på en af byens hippe og moderne restauranter. Oplev landet, hvor havets sorte guld – kaviaren -  bliver til, og tag med på ekstra udflugt til den hvide bjergby Mijas, hvor æsler byder velkommen og udsigten over kysten er enestående. Nyd en cafe latte på en fortovscafe og fordyb dig i byens vifte af kulturelle oplevelser og muséer. Få julegaverne i hus og fyld kufferten med gastronomiske souvenirs og del dem med familie og venner i julen.

Spændende gastronomi

Kaviar og champagne sætter prikken over i'et ved festlige lejligheder. Jul og nytår er ingen undtagelse, og vi har derfor krydret denne rejse med et lidt anderledes kulturgastronomisk indslag. Måske forbinder du ikke lige Spanien med kaviar, men Spanien var engang storproducent af kaviar fra stør, der levede frit i de spanske floder. Dette omdømme er landet så småt ved at genvinde. Ved den lille landsby Loja, beliggende imellem Málaga og Granada, besøger vi Spaniens største kaviarproducent Riofrio ved floden af samme navn. På rejsens første aften er der inkluderet en velkomstmiddag på en af byens moderne restauranter, som servere varierede retter med rødder i såvel det spanske som verdensomspændende køkken, og vi lover at smagsløgene kommer på en rejse du aldrig glemmer. Vin og tapas høre sig til under et ophold i Spanien, og i forbindelse ekstraudflugt til Mijas er der inkluderet en vinsmagning med tilhørende tapasfrokost.  

Julestemning

Julemarkeder og julestemning findes i Málaga helt ind i det nye år til midt i januar. Børnene i Spanien tror på De Hellige Tre Konger fremfor julemanden og glæder sig mere til starten af januar end til selve juleaften. Her er det nemlig De Hellige Tre konger, der kommer med gaverne i forbindelse med helligtrekongesaften. Der er mange traditioner forbundet med netop denne tid, og diverse krybbespil og udsmykninger rundt i byen vil afspejle disse, og vores rejseleder kan fortælle meget mere om dét, at stille mad, drikke samt nypudsede sko ud til kongerne aftenen inden, samt andre traditioner forbundet med denne tid i Spanien.

Lad op til julen og det nye år

I en tid, hvor de kolde og mørke dage hænger over Danmark, byder Kulturrejser Europa velkommen under sydens sol til en anderledes storbyferie med en afstikker til landlige perler. Det er ikke uhørt at temperaturen sniger sig op omkring de 18 grader i december, så tag med os til Málaga og få ladet op til julen under lunere himmelstrøg - så føles vinteren knap så lang.

Kort dagsprogram for julestemning i Málaga:

Dag 1: Ankomst Málaga. Bustur, byvandring og velkomstmiddag (A)      
Dag 2: Udflugt til Riofrio med kaviar, champagne og frokost i Loja (M,F)
Dag 3: Fridag eller udflugt til Mijas inkl. vinsmagning og Tapas-frokost(M)
Dag 4: Fridag med god tid til julemarked, shopping, museumsbesøg m.m.(M)
Dag 5: Transfer og hjemrejse (M)
                                                                         
M=Morgenmad    F=Frokost    A=Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program og rækkefølge, grundet lokale forhold og afrejsedage.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Málaga. Bustur, byvandring og velkomstmiddag (A)

Velkommen til Málaga! På vej til vores centralt beligggende hotel får du en sightseeing tur rundt med indlagt panorama fotostop i Andalusiens næststørste by. Inden den sene velkomstmiddag byder eftermiddagen på rundvisning i det historiske centrum omkring Plaza de la Constitución og Plaza de la Merced, hvor byens romerske teater, den arabiske borg La Alcazaba de Malaga samt katedralen pryder bybilledet. Turen går bl.a. via Malagas hovedgade Calle Larios, som i anledning af julen har tradition for at være oplyst med en Las Vegas lignende julebelysning. Shoppingvinduer vil være dekorerede med krybbespil og små juleboder vil være opstillet på byens vigtigste pladser og gader. De markedsboder der ikke nås forbi denne aften, vil der være rig mulighed for at besøge under resten af opholdet i Málaga. Dagen afsluttes med en velkomstmiddag på restauranten "Batik" - en af byens up-coming restauranter i den historiske del af byen.


Billede: Málagas hovedgade 'Calle Larios'


Billede: Restauranten "Batik"

Dag 2: Udflugt til Riofrio med kaviar, champagne og frokost i Loja (M,F)

Denne dag tager vi til Granada provinsen og besøger Riofrio, som er kendt for sin produktion af økologisk kaviar. På vejen hertil gør vi et stop i landsbyen Loja, også kaldet vandets by, der i middelalderen var meget vigtig for den muslimske befolkning, eftersom det var den naturlige indgang til Granada. På Riofrio får vi en rundvisning med lærerige fortællinger om stedets historie og produktion, og vi smager på det sorte guld, ledsaget af et glas champagne. Riofrio har en daglig produktion på omkring 3,5 tons kaviar og er den første producent, der blev certificeret økologisk. Dambruget har eksisteret som et familieforetagende siden 1964, men først i 1987 startede de med stør og den første kaviar var klar til salg i 2000. Den lange proces skyldes, at der hos Riofrio produceres højkvalitetskaviar som først fjernes fra fisken efter 16-18 år. Du kan med os blive meget klogere på kaviar og blive inspireret til at holde øje med køledisken og se om du ikke genkender navnet på etiketten, når du skal handle ind til lidt tilbehør til champagnen nytårsaften.
Vi afslutter vores besøg med frokost på en af de lokale restauranter, hvor vi smager på egnens specialiteter.

Læs en artikel om Rio Frio her
Kilde: Madogbolig.dk


Billede: RioFrio

Dag 3: Fridag eller udflugt til Mijas med vinsmagning og Tapas-frokost(M)

Dagen er fri til egen disposition. Men vi kan på det varmeste anbefale at tage med på dagens tilkøbs udflugt til Mijas og opleve den fineste hvide bjerglandsby på Solkysten. Vi lover, at der stadig er tid til egne og kulturelle oplevelser i Málaga om eftermiddagen og aftenen. 

Tager du med til Mijas, vil den korte bustur op i bjergene blive afløst af en hyggelig byvandring i de smalle hvidkalkede gader, hvor vores guide vil fortælle om byens historie og udpege byens seværdigheder. Vi kommer blandt andet forbi byens tyrefægter-arena fra 1900, der er en af de få ovale af sin slags i Spanien. Fra udsigtspunktet ved den gamle bymur er det på en klar dag muligt at skimte Gibraltar og det nordlige Afrika i horisonten. Mijas har den smukkeste beliggenhed med en imponerende udsigt over Middelhavet. Det historiske centrum bærer præg af sin arabiske oprindelse med hvidkalkede gader og æsler i gadebilledet. Æslerne bruges stadig til fragt af materialer op ad de stejle og smalle brostensgader, men det er også muligt at tage en æsel-taxa rundt i bjergbyen. I Mijas holdes traditionerne i hævd og julemåneden er ingen undtagelse, så her er skruet op for julestemningen i de smalle gader. Byvandringen afsluttes med et stemningsfuldt besøg på Museo del Vino de Mijas, hvor vinsmagning og tapas-frokost venter dig.
Herefter er der lidt tid på egen hånd til souvenirbutikker eller kulturelt besøg på fx miniature-museet Carromato de Mijas, det historisk-etnografiske museum Casa de la Villa eller Kunstmuseet CAC Mijas. Sidstnævnte blev indviet i slutningen af 2013 og huser bl.a. en permanent samling af keramiske værker af Picasso.

Vælger du at blive i Málaga for dagen, kan det anbefales at prioritere et besøg i Thyssen Museet. Her trædes der bl.a. ind i første halvdel af det 19. århundrede med smukke malerier fra romantikkens tid i Spanien, hvor det urbane og naturlige landskab samt traditionelle skikke er afbildet og fortolket af spanske kunstmalere.


Billede: Billetluge ved Plaza de Toros tyrefægterarena & kapellet La Peña i Mijas


Billede: Mijas

Dag 4: Fridag - God tid til julemarked, shopping, museumsbesøg m.m. (M)

Her på rejsens sidste dag er der lagt op til en dag på egen hånd, helt efter egne ønsker og behov.

De primære julemarkeder i byen ligger på Paseo del Parque og Muelle Uno, begge centralt og smukt beliggende. I Paseo del Parque er julemarkedet omgivet af renæssance- og barokinspirerede haver med mange subtropiske planter, der gør parken til en af de største offentlige parker i Europa i forhold til eksotiske flora. På Muelle Uno kan der promeneres langs havet på den nyanlagte havnefront, som er gået fra industrihavn til dynamisk omdrejningspunkt for forlystelses og shopping entusiaster i Málaga. Kraner og containerskibe er skiftet ud med palmer, modebutikker, cafér, restauranter, og der er udsigt til lystyarchter og mulighed for et besøg på Pompidou Museet, der også ligger ved havnefronten. Ønskes mere traditionelle butikker er shoppinggaden Calle Larios Málagas pendant til Strøget i København. Málaga var blandt H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien, og han har blandt andet udtrykt, at han ingen andre steder i Spanien har følt sig så glad og hyggeligt hjemme som I Málaga. Besøg H.C. Andersen skulpturen på Plaza de Marina, hvortil han i 1862 ankom med dampskib fra Gibraltar.

Picassos fødehjem er beliggende på Plaza de la Merced i centrum af Málaga, og her tilbragte han de første 14 år af sit liv. Ikke langt herfra, i Palacio de Buenavista på San Agustín, ligger Picasso-museet, hvor mere end 200 kunstværker bestående af malerier, tegninger, keramik og skulpturer er udstillet. Málaga byder på et hav af kulturelle seværdigheder, og ikke mange skridt fra Picasso-museet findes ruiner af byens romerske amfiteater med Alcazabaen i baggrunden. Der er flere Alcazaba-fæstninger i Andalusien, men denne er særlig godt bevaret.

Når sulten og tørsten trænger sig på, er der mange vin- og tapassteder rundt i byen. At gå ud og spise tapas er helt rituelt og en livsstil. Traditionen siger, at man gør det bedst i en gruppe eller som par, at man skal gå fra bar til bar og prøve hver restaurants specialitet, og at hver tapas serveres med et glas vin eller en øl. Det er spansk hygge og en vigtig del af kulturen.  Så spring ud i det, drop den traditionelle danske frokostform, til fordel for flere kortere snack-stop på din vej igennem byen.  Et oplagt sted at lægge vejen forbi med god appetit er byens nye markedsplads Mercado Gourmet, beliggende ved Plaza de la Merced, som er Málagas svar på Torvehallerne i København.


Billede: Málaga

Dag 5: Transfer og hjemrejse. (M)

Det er blivet tid til at sige ”hasta la luego" - på gensyn, og turen i dag går til lufthavnen, og hjem til Danmark med bagagen fyldt med julegodter og oplevelser.

Kort

Vejret

Hotel