Skip to main content

Umbrien - Italiens grønne juvel

Toscana, Italien
Pinjetræer i Toscana, Italien
Katedraler i Siena og Orvieto, Italien
Montepulciano, Toscana, Italien
Vin og vinmarker i Toscana
Volterra i Toscana, Italien
San Gimignano, Toscana, Italien
Assisi, Umbrien, Italien
Hotel Vannucci, Umbrien, Italien
Status:
Udsolgt

rejs med til det ægte Umbrien samt det bedste af toscana

Billedskøn natur, kunst i verdensklasse og en sand hotelperle. På denne rejse kombinerer vi det uspolerede grønne Umbrien med Toscanas bølgende landskab i en herlig blanding af berømte seværdigheder og italiensk livskvalitet. Midt i det uopdagede Umbrien, i den lille middelalderby Città della Pieve, ligger det meget charmerende hotel Vannucci. En tidligere herskabsvilla indrettet med kun 30 værelser. Det ene af byens kun to hoteller, og dermed et fantastisk udgangspunkt, når du gerne vil opleve det italienske hverdagsliv og spændende lokale restauranter.

Derfor skal du rejse med os til Umbrien - Italiens grønne juvel:

  • Billedskøn natur og kunst i verdensklasse
  • Indkvartering på det charmerende hotel Vannucci
  • Assisi - den hellige Frans´ hjemby
  • Pienza og Montalcino med Brunello vinsmagning
  • Dansktalende rejseleder

Toscanas naturområde Val d'Orcia

Efter den gode morgenmadsbuffet på hotellet, tager vi på opdagelse i de åndeløse smukke landskaber. Vi nyder bl.a. Signorellis verdensberømte fresker i Orvieto og forkæler os selv med en hel dag i Toscanas smukkeste naturområde Val d’Orcia - som iøvrigt er med på UNESCO’s verdensarvsliste.

Brunello-vin, Perugia og Siena

Toscana kan noget med vin, og i Montalcino smager vi derfor den berømte Brunello-vin. Samme dag besøger vi også pavebyen Pienza. Et højdepunkt er Assisi, der er kendt som den hellige Frans’ hjemby. I selskab med en af byens munke besøger vi den berømte kirke og hører den spændende historie. På den ene ekstraudflugt til Umbriens ”hovedstad” Perugia, besøger vi bl.a. den hyggelige middelalder-bymidte, hovedstrøget Corso Vannuzzi og den etruskiske port, samt spiser en herlig italiensk frokost. Middeladerbyen Siena er også en mulig ekstraudflugt. Her møder vi en inspirerende dansk lokalguide, der fortæller om byens mange hemmeligheder, og giver os god tid på egen hånd til at udforske den smukke domkirke, de snoede gader og den berømte muslingeformede rådhusplads.

Dette er rejsen for dig, der sætter pris på en kulturrejse med tid til fordybelse i de byer vi besøger samt et hotelophold med et ekstra drys af "La Dolce Vita".

Kort dagsprogram for Umbrien:

Dag 1: København-Rom, kørsel til Citta della Pieve og indkvartering
Dag 2: Udflugt til Orvieto  (M)
Dag 3: Ekstraudflugt til Perugia med frokost (M,F)
Dag 4: Udflugt til Assisi (M)
Dag 5: Fridag (M)
Dag 6: Ekstraudflugt til middelalderbyen Siena (M) 
Dag 7: Udflugt til Pienza og Montalcino m. vinsmagning (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = morgenmad    A = Aftensmad

NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold. Det endelige dagsprograms opsætning oplyses ved ankomst til destinationen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Rom og kørsel til Cittá delle Pieve

Vi ankommer til Rom, og når vi har fået udleveret alle kufferter, går turen mod nord. Vi kører gennem det smukke landskab gennem regionerne Lazio og Umbrien – forbi den interessante by Orvieto, som vi skal besøge senere på ugen og frem til den gamle middelalderby Città della Pieve og Hotel Vannucci, som skal være vores hjem den kommende uge.

Byen ligger smukt i bjergene, 500 meter over havet, og man har en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab, som indbyder til skønne vandreture eller måske en tur på cykel eller hest, som begge kan lejes i området. Città della Pieve er en meget lokal by uden den store turisme, så man bliver hurtigt et kendt ansigt og stamgæst på de gode restauranter, hvor de lokale naturligvis udgør det faste klientel - hvilket borger for kvaliteten. Den berømte maler Perugino, som også var Rafaels lærer, er født i byen i 1448. Hans borgerlige navn var Pietro Vannucci, mens Perugino blev hans kælenavn, fordi han opholdt sig i længere perioder i byen Perugia. Der er mulighed for at opleve flere af hans mindre kendte værker i byen ligesom, der er flere spændende museer.

Vi har på denne rejse ikke inkluderet middage da vi gerne vil opfordre vores gæster til at opleve byens gode restauranter. Vil man spise på hotellet huser det også en restaurant som er nævnt i Michelin-guiden 

Dag 2: Orvieto med undergrundsmuseum samt guidet byvandring (M)

Orvieto ligger knapt en times kørsel syd for Citta delle Pieve og er uden tvivl et af ugens højdepunkter. Vi kører med en lille togbane fra parkeringspladsen for at komme helt op til det gamle historiske centrum, og videre med minibusser frem til domkirkepladsen. Byen er en af de mest mærkværdige i Italien, og det særlige består i, at byen ligger på en porøs klippe, der ser ud som om, den er skudt direkte op af det flade omkringliggende landskab. Klippen er kronet med et sandt højdepunkt i italiensk gotik, nemlig den imponerende sort- og hvidstribede domkirke, som der er mulighed for at kigge nærmere på. I domkirken er det især værd at studere Signorellis fantastiske fresker, som inspirerede selveste Michelangelo til loftet i det Sixtinske Kapel i Vatikanet i Rom.

Orvieto, Italien
Billede: Orvieto.

Vi skal besøge byens særprægede undergrundsmuseum. Under byen ligger intet mindre end 1200 grotter. Grotterne blev bygget i middelalderen og brugt til opbevaring. Det har været et stort stykke arbejde, for hvert hus havde sin egen grotte. Sådan er det også i dag, men heldigvis står to af grotterne tomme til stor glæde for os, så vi kan besøge dem. Vores lokalguide kan fortælle masser af historier vedrørende brugen af grotterne, som har været flittigt benyttet af etruskerne, men også som hospital under anden verdenskrig.

Vi får derefter en guidet byvandring i den smukke og stemningsfyldte by, og der vil være tid på egne oplevelser. Blandt andet kan man slå vejen forbi torvet Piazza del Poppolo, hvor der ofte er marked. Byen byder også på en række spændende museer blandt andet det nationale arkæologiske museum, der har en masse fund fra etruskerne. Frokost kan man indtage på en af de mange gode restauranter, men man kan også vælge at smage Orvietos specialitet, Panini con Porchetta. En sandwich bestående af den velsmagende italienske rullesteg.

Sidst på eftermiddagen returnerer vi igen til Citta della Pieve.  

Dag 3: Fridag til egne oplevelser eller udflugt til Perugia med frokost (M)

Der er i dag mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt til Perugia.

Umbriens ”hovedstad” Perugia ligger højt med den smukkeste udsigt til alle sider. Det er en charmerende middelalderby med krogede gader og mange trapper. Byen daterer sig helt tilbage til etruskerne, og der er synlige præg både fra denne tid samt fra den romerske periode.

Vores store forfatter H.C. Andersen besøgte byen i både 1833 og 1840 under to af sine mange dannelsesrejser. Perugia er også en af Italiens ældste universitetsbyer, og byens to universiteter giver masser af liv til byen.

Vi går en tur rundt i byen, og der er mulighed for at se de mange seværdigheder, bl.a. Rocca Paolina, hvor dele af middelalderbyen blev begravet under Pavens palads. Det charmerende hovedstrøg Corso Vannucci skal naturligvis også besøges, og her finder vi »Palazzo dei Priori«, som bl.a. huser Umbriens nationalmuseum, byens gamle rådhus og notarernes sal. Foran Palazzo dei Priori ligger byens vigtigste plads: Piazza IV Novembre. Her finder vi også domkirken og Nicola og Giovanni Pisano’s mesterværk - springvandet fra 1300-tallet, der fungerer den dag i dag. Herfra går vi ad akvædukten til ”Universitetet for udlændinge” og den etruskiske port. Vi nyder derefter en god tre-retters frokost på en af byens lokale restauranter.

Dag 4: Assisi (M)

I dag skal vi opleve en af Umbriens mest berømte byer, nemlig Assisi.

Arkitektonisk er Assisi et imponerende samspil mellem oldtids-arkitektur, og middelalder- og renæssancearkitektur, hvor bygningerne falder naturligt sammen med de solrige skråninger og den frugtbare dal. I selskab med den danske munk Broder Theodor, der har boet i Assisi i mange år, skal vi se den enorme San Francesco basilika med Giotto’s og Cimabue’s mesterværker og krypten med Frans af Assisi’s grav, som naturligvis er en helt særlig oplevelse.

Der bliver også mulighed for at se det gamle romerske Minerva-tempel, som i dag er en af byens kirker. Santa Clara kirken, som rummer det hellige kors, der talte til Frans, samt Santa Claras grav og Damiano klosteret, hvor korset hang på Frans’ tid, er også spændende muligheder. Andre vil nok gå i fodsporene på den danske forfatter Johannes Jørgensen, som boede mange år i Assisi, og har fået en af byens gader opkaldt efter sig.

Assisi, Umbrien, Italien
Billede: Byen Assisi.

Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)

Dagen i dag er fri til egne oplevelser.

Dag 6: Fridag eller ekstraudflugt til middelalderbyen Siena (M)

I dag er der mulighed for at besøge en af Toscanas mest berømte byer, nemlig Siena. Siena er én af Toscanas mange middelalderbyer, og de stenbelagte gader bugter sig i bakkedal, så husk de gode sko. Vi får selskab af en inspirerende danske lokalguide, som kan fortælle mange interessante historier om byen, og som viser os rundt i det historiske centrum. Siena er et af de flotteste eksempler på en by i gotisk stil, og de hyggelige smågyder skaber en helt speciel atmosfære.

Siena, Italien
Billede: Mulighed for ekstraudflugt til Siena.

Vi går samlet ind til Campo’en, som er byens centrale rådhusplads, der også er kendt som stedet, hvor det berømte hestevæddeløb "Il Palio" finder sted to gange om året. Både rådhuset og den muslingeformede plads inspirerede den danske arkitekt Martin Nyrop, da han byggede Københavns Rådhus. Der bliver også mulighed for at besøge byens domkirke, der af mange betragtes som en af de smukkeste i verden. Byen har flere interessante museer, og der er tid shopping og en god frokost på en af byens mange restauranter, inden turen går tilbage til hotellet.

Dag 7: Toscanske landskaber med Pienza og Montalcino m. vin- og ostesmagning (M)

Området Val d’Orcia, som ligger syd for Siena, er det smukkeste i Toscana - ja, måske i hele Italien. Det er så smukt, at UNESCO har besluttet at udnævne det til en del af verdens kulturarv, og det er også dér, hvor billederne til de mange kendte postkort og kunstbøger fra Toscana er taget. I dag er det os, som skal have fornøjelsen af al denne skønhed.

Pave Pius ll's by, Pienza, Italien
Billede: Klassisk toscansk landskab og Pave Pius II’s by Pienza.

Vi starter dagen med en køretur på en times tid gennem det smukke landskab til Pave Pius II’s by Pienza, der ofte bliver benævnt som ”renæssancens perle”. Byen er tegnet af den florentinske arkitekt Bernardo Rossellino, og han efterlod en by så perfekt, at hvert eneste springvand og piazza ånder fred og idyl. Pienza er et slående eksempel på moderne byplanlægning, og at budgettet så blev overskredet mange gange, betød mindre, når det var selveste Paven, der byggede. Byen blev bl.a. kendt i den populære TV-serie om Brygger Jacobsen, som jo elskede at rejse i Italien. Byen er også kendt som hjemsted for nogle af Italiens bedste Peccorino-oste, som vi naturligvis skal smage, og som der er mulighed for at købe med hjem.

Derefter tager vi til en af Italiens mest berømte vinbyer, nemlig den smukt og meget højt beliggende Montalcino. Alt hvad man forestiller sig om hyggelige toscanske middelalderbyer indeholder Montalcino. Vi kigger os godt omkring på byen, og der er naturligvis tid til at sidde og nyde en kaffe ved en af byens piazzaer, hvor man betragter bylivet og nyder gademusikanternes stemningsfyldte musik. Intet besøg i Montalcino er fuldendt uden en vinsmagning. Vi smager på to vine, den letdrikkelige Rosso di Montalcino samt naturligvis den berømte Brunello. Sammen med vinen får vi serveret en let anretning af områdets charcuteri såsom pølse og skinke. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Hotel Vannucci.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at tage afsked med Toscana og Umbrien efter en oplevelsesrig uge. Vi kører derfor mod syd til Rom, hvor flyet til Danmark venter.

NB! Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen af udflugterne. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.

Kort

 

Kulturrejse til Umbrien

Vejret