Skip to main content

Rejseleder - Steen Ramsgaard

Steen har gennem 35 år arbejdet som journalist, heraf 20 år for TV-Avisen, hvor han bl.a. dækkede Jugoslaviens opløsning og krigen på Balkan i 90´erne. Nu arbejder han som freelance journalist og foredragsholder med Balkan som speciale.

Steen har rejst mange steder i verden som journalist – Mellemøsten, Østeuropa, USA, Mali og Afghanistan og som privatperson i en række lande i Asien. Desuden har han produceret lystfisker-dvd’er i Island, Skotland, Canada og Argentina. Og boet på Færøerne i halvandet år.

Steen er også forfatter til bøgerne ”I Bosnien” (forlaget Tiderne Skifter 1995) og ”Krigen i Europas baggård” (forlaget Lindhardt og Ringhof 2016), der begge er udkommet både på tryk og som e- og lydbog.

Steen har ikke tænkt sig at forlade journalistikken, men har samtidig kastet sig over et nyt arbejdsområde som rejseleder – ikke mindst på Balkan, der trods sin dystre historie er noget af det mest gæstfrie, man kan forestille sig. Dertil kommer noget af Europas smukkeste natur, hvor hver egn og ø har sine egne kulinariske specialiteter, og hvor man kan gøre nye opdagelser ved hvert besøg. Og så er han med gode kollegers hjælp også begyndt at bevæge sig uden for sine faste Balkanrammer som rejseleder.

Du kan møde Steen på vores rejser til: Balkan.