Skip to main content
8 dage - pris pr. person fra
15.995,-
Bestil rejse

Vandreferie i Jordan

Dejlige kulturelle vandringer og mageløs natur

Tag med på et ægte og aktivt eventyr på denne vandreferie i kongedømmet Jordan. Du har på denne 8-dages rejse fem skønne og varierede vandredage i et patchworktæppe af historie, kultur og naturskønhed. Lige fra de antikke ruiner i Jerash og det majestætiske Petra fra nabatæernes æra til de imponerende og uforglemmelige landskaber i Wadi Rum-ørkenen.

Glæd dig til at vandre gennem frodige landskaber ved Ajloun, opleve den store antikke tempelby Jerash, Dana Naturreservat, Mosaikkernes by Madaba og de smukke golde landskabe Kongevejen. Vi besøger naturligvis også Petra, et af verdens syv nye vidundere, og hvad kan være mere magisk end at tilbringe en nat under stjernerne i Wadi Rums røde ørken, før du begiver dig videre – i firhjulstrækker såvel som til fods og i bus. Ved det laveste punkt på jordens overflade, Det Døde Hav, får du tid til at slappe af, skylle vandrestøvet af dig og revitalisére kroppen i det mineralrige vand, før rejsen slutter med en byrundtur i Amman.

Med dig på hele vandreferien har du en kyndig, dansktalende rejseleder og vi bor trygt, godt og komfortabelt på hoteller og i camps.

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Jordan:

 • 4 vandredage i enestående natur samt byvandring
 • Oplev Petra, Wadi Rum og Det Døde Hav
 • Tid til afslapning og egne oplevelser
 • Spændende kultur og varm gæstfrihed
 • Dansktalende rejseleder

Den mellemøstlige skattekiste, Jordan

Jordan er et fredeligt land og en sand skattekiste af store kultur -og natureventyr der lægger grund til uforglemmelige oplevelser. På denne vandreferie får du mulighed for at dykke ned i Mellemøstens rige kulturarv og store naturskønhed. Glæd dig til at udforske en af verdens bedst bevarede græsk-romerske ruinbyer, Jerash, og bliv klogere på korsriddernes historie ved borgen i Ajloun. Oplev også Mosaikkernes By Madaba og Det Døde Hav, hvor du kan flyde i det mineralholdige vand - en unik oplevelse.

Wadi Rum og oldtidsbyen Petra

Der er mange højdepunkter på denne rejse, og et af de store er den berømte, lyserøde oldtidsby Petra, der er blevet kåret som et af verdens syv nye vidundere og dækker et stort område i dalen Wadi Musa. Petra er også kendt som ”den rosenrøde by, halvt så gammel som tiden” og blev grundlagt i det 4. århundrede f.Kr.

Takket være handelskaravanerne fra øst og borgernes evne til at udnytte det sparsomme vand blomstrede byen som et vigtigt knudepunkt mellem østen og vesten. Petra strækker sig over et større område med ruiner af templer, kongelige grave og et teater, de fleste udhugget omkring naturlige huler i klipperne.

Lidt syd for Petra ligger Wadi Rum-ørkenen, som også er kendt som Månedalen på grund af sit særprægede, nærmest overjordiske landskab. På en tur i firhjulstrækker med picknick og vandring oplever du de spændende klippeformationer, røde sandklitter og ældgamle klippeinskriptioner på nært hold. Wadi Rum er som skabt til eventyr, og din oplevelse bliver kun endnu mere magisk af, at vi skal overnatte under den (oftest)stjerneklare himmel i en beduinlejr. Her er hyggeligt og komfortabelt med eget bad og toilet.

Husk gode vandrestøvler

Da der er tale om en vandreferie skal du naturligvis, som minimum være godt gående.

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst til Amman. Check-in og middag på hotellet (A)
Dag 2: Amman – Vandring Jerash og Ajloun (M,A)
Dag 3: Ajloun – Madaba – Dana (M,A)
Dag 4: Vandring Dana Naturreservat - Petra (M,F,A)
Dag 5: Besøg/vandring i Petra - Wadi Rum (M,A)
Dag 6: Vandring og Jeep-tur i ørkenen med picnic - Det Døde Hav (M,F,A)
Dag 7: Fridag på egen hånd v Det Døde Hav (M,A)
Dag 8: Byrundtur i Amman og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost (picnic) A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Amman. Check-in og middag på hotellet (A) 

Velkommen til Jordans trafikerede og pulserende hovedstad Amman, hvor vi vil tilbringe rundrejsen og vandreferiens første nat. Efter ankomsten til Queen Alia lufthavnen, og efterfølgende indrejseformaliteter (forvent ventetider), kører vi med bus til vores hotel nær Amman. Vi spiser middag på hotellet. Har man tid og lyst til selv at udforske den gamle bydel, er det nemt og billigt i taxa. Her kan rejseleder være behjælpelig med vejledning. 

Jordans hovedstad er relativ ung og hovedsagelig fra det 20. århundrede. Dog har der været bosættelser på stedet siden stenalderen, hvilket byens mange antikke ruiner vidner om. Amman er landets politiske og økonomiske centrum og af en mellemøstlig hovedstad at være, betragtes byen som en af de mest liberale i den arabiske verden. Amman er blevet eftertragtet for multinationale selskaber og er i rivende økonomisk vækst.

Dag 2: Amman – Jerash og vandring i Ajloun (M,A)

Efter morgenmaden tager vi hul på rejsens første vandredag. Vi transporteres i bus nordover til Jerash, en af de bedst bevarede romerske ruinkomplekser. I Romertiden blev Jerash kaldt Gerasa og var en del af Decapolis, en økonomisk sammenslutning af 10 forskellige græsk-romerske byer. Den dag i dag kan du gå gennem den triumfbue, geraserne byggede i 129 e.Kr. til ære for Kejser Hadrian. Datidens byggemetoder var så avancerede, at mange dele af byen stadig er originale, her næsten 2.000 år senere. Andre dele er blevet omhyggeligt restaureret. Vi går ad den 600 meter lange Silkevej, hvor spor efter fortidens vogne stadig er synlige i dag. 


Billede: Jerash.


Efter besøget i Jerash fortsætter vi op til det grønne Ajloun-område, hvor en skøn vandretur på 3 timer har sit udgangspunkt. Vi besøger også borgen Qal’at Ar-Rabad, der blev bygget i 1184 e.Kr. af sultanen Saladins generaler på en bjergtop for at overvåge jernmalmsminerne og i særdeleshed for at forhindre frankerne i at invadere byen Ajloun. Borgen i Ajloun dominerede de tre hovedruter, der førte ned til Jordan-dalen og beskyttede trafik- og handelsruterne mellem Jordan og Syrien. Den repræsenterede også et vigtigt led i forsvarskæden mod korsfarerne, som i årtier forgæves forsøgte at erobre borgen og den nærliggende landsby.


Billeder: Ajloun / Borgen i Aljoun.

Vi bliver indkvarteret for natten i skønne bungalows og nyder aftenen med middag og afslapning. 
Samlet vandring, 3 timer, 8 km

Dag 3: Ad Kongevejen til Dana med stop i Madaba (M,A)

Kl. 8:00, efter morgenmaden, kører vi til byen Madaba, der også kaldes ’Mosaikkernes by’. Hovedattraktionen er det byzantinske mosaik-kort i den græsk-ortodokse Sankt Georgs Kirke; et detaljeret verdenskort (som man kendte verden dengang i det 6. århundrede og hvor Jerusalem er udgangspunktet. Mosaikken giver en værdifuld indsigt i den tidlige kristne verdens geografiske forståelse. Vi har god tid i Madaba både til frokost og sightseeing/byvandring.

Fra Madaba kører vi videre ad Kongevejen, en af de ældste handelsruter i verden, der før er brugt til transport af krydderier, silke, røgelse mm. Vejen strækker sig fra Sinai Egypten til Syrien og Mesopotamien og har været i brug siden bronze- og jernalderen. Kongevejen passerer gennem mange historiske og kulturelt vigtige steder i Jordan, herunder Petra, Madaba og Amman.
 
Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Dana Naturreservat som er scene for morgendagens vandring og hvor aftensmaden venter inden vi går til ro.

Dag 4: Vandring i Dana Naturreservat og kørsel videre til Petra (M,F,A)

I dag starter vi atter kl. 8 hvor du igen snører vandrestøvlerne og husker kameraet, for vi skal på vandretur i Dana Naturreservat. Nationalparken, der er et såkaldt Biosfære-reservat, dækker 308 kvadratkilometer og er rig på skøn natur med en kæde af bjerge og dale og et rigt dyreliv.
 
Vi oplever den betagende skønhed ved Mount Rummana, hører om mysteriet omkring de gamle Feynan-ruiner, går igennem landsbyen Dana, hvor tiden synes at have stået stille, og ser imponerende røde og hvide sandstensklipper i Wadi Dana. Glæd dig til et alsidige naturreservat med skovklædt højland og stenede skråninger, store sletter og sandklitter. En mangfoldige flora og fauna med ikke færre end 600 forskellige plantearter, 37 forskellige pattedyr og 190 fuglearter har hjemme her.


Billeder: Dana Naturreservat.

Efter vores vandretur på små 10 km nyder vi en picnic-frokost inden vi med bus sætter kurs mod wadi Musa og Petra. Vel indkvarteret på vores hotel, kan vi nyde en middag inden vi går til ro.  
Samlet vandring 12 km, 5 timer

Dag 5: Vandring i Petra og kørsel videre Wadi Rum (M,A) 

Fra morgenstunden besøger vi den lyserøde oldtidsby Petra med indgang i gåafstand fra hotellet. Petra er en af Jordans mest fascinerende seværdigheder og en oplevelse ud over det sædvanlige. Bygningsværkerne og de i klipperne udhuggede ornamenter, der er et af verdens syv nye vidundere, blev udført af nabatæerne for mere end 2000 år siden og er intet mindre end imponerende. Gennem Al-Siq slugten på ca. 2 km med op til 100 m høje klippevægge, når vi ind i det skjulte og kæmpestore sandstensområde.


Billeder: Vandring i Petra.
 
Når du kommer igennem kløften, er noget af det første, du ser, Al-Khazneh, Skatkammeret. Oprindeligt var kammeret efter sigende grav for en nabatæerkonge og blev senere brugt som tempel. Og så menes det, at guld, ædelsten og andre skatte blev opbevaret her. 
Der er mange andre store seværdigheder og vandreruter i Petra og det bliver en fantastisk dag.


Billede: På vandringen er det tydeligt at Petra har meget mere at byde på end den ikoniske Al-Khazneh.
 
Sidst på eftermiddagen forlader Petras eventyrlige verden og kører en times tid til Wadi Rum med sine røde bjergformationer spredt i den kæmpe store ørkendal. Her middagen i vores Beduin-lejr.
Samlet vandring: 5 timer, ca. 15 km


Billede: Glæd dig til en nat i Wadi Rum ørkenen.
 

Dag 6: Jeep-tur i Wadi Rum-ørkenen, picnic og vandring. Kørsel til Det Døde Hav (M,F,A)

Der bliver fart over feltet i dag, når vi kører i jeep i ørkenen. 

De højeste bjerge omkring Wadi Rum måler 1254 meter (Jabal Rum) og er af granit og sandsten. En unik stensammensætning, der gør, at ophobet nedbør springer fra den porøse sandsten i kilder. Det gør, at jorden omkring klipperne kan dyrkes – og er blevet det siden den yngre stenalder, fra omkring år 8000 f.Kr. Så det landskab, der ved første øjekast kan virke goldt og øde, er faktisk hjem for et rigt plante- og dyreliv.


Billede: Wadi Rum ørkenen.

Senere, efter en picninc vandrer vi gennem det fantastiske landskab, hvorefter vi fortsætter til Det Døde Hav, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Resten af dagen er fri til afslapning og egne oplevelser.
Samlet vandring: 2 timer, ca. 6-7 km


Billede: Det Døde Hav.

Dag 7: Fridag på egen hånd. Det Døde Hav (M,A)

I dag har du dagen fri på egen hånd til at gå på opdagelse i området, slappe af i det mineralholdige vand i Det Døde Hav eller slet og ret bare nyde livet på hotellet.


Billeder: Afslapning ved Det Døde Hav.

Vi har alle hørt om Det Døde Hav, denne berømte saltsø. Men det er noget helt andet pludselig at se dens naturskønhed og opleve vandets helbredende egenskaber. Beliggende 423 meter under havets overflade er Det Døde Hav officielt det laveste sted på jorden, hvilket kun gør det til en endnu mere fascinerende destination. For interesserede der ønsker mere vandring, kan man vælge at besøge Al Maghtas (Bethany betond the Jordan), Jesu dåbsted (entrebillet ikke inkluderet). Her kan rejseleder være behjælpelig. 

Dag 8: Byrundtur i Amman og hjemrejse (M)

Efter en tidlig morgenmad besøger vi det gamle og det nye Amman som en del af en guidet bytur. Vi besøger citadellet med det arkæologiske museum, det velbevarede romerske teater og kommer en tur gennem souken i byens centrum.


Billede: Citadellet i Amman.
 
Citadellet rejser sig højt over Amman og er en af de tidligste befæstninger i verden. Talrige romerske, byzantinske og tidlige islamiske genstande er blevet sikret der under forskellige udgravninger. Det romerske teater blev bygget omkring år 151 e.Kr. og havde plads til omkring 6000 tilskuere. Det er blevet delvist restaureret og bruges nu igen til kulturelle begivenheder.

Når vores byrundtur når vejs ende, sætter vi sammen kursen mod lufthavnen, hvor vi flyver til Danmark med bagagen fuld af nye indtryk og spændende oplevelser. 

Kort

Kort over vandrerejsen i Georgien

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/4 - 13/4Se rejsetider KøbenhavnVandreferie i Jordan15.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Amman t/r
 • Visum
 • Syv nætter på komfortable hoteller og camps 
 • Halvpension
 • Transporter ift. program 
 • Entrébilletter ift. program
 • 2 x picnic frokoster i Dana og Wadi Rum
 • Dansktalende rejseleder
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.495,-
 • Drikkepenge til lokalguider, buschauffører og hotelpersonale
 • Alle personlige udgifter til drikkevarer, snacks, m.v.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr. pr. person


Forbehold for ændringer i programmet af praktiske årsager og/eller i forhold til vejret.  
OBS. For at deltage i denne rejse anbefaler vi, at du er i almindelig god fysisk form og godt gående naturligvis.  

Hotel

Overnatning Dag 2 - 3

Ajloun Bungalows

Ajloun Bungalows

Overnatning Dag 3 - 4

Danas Trail Hotel

Danas Trail Hotel

Overnatning Dag 5 - 6

Desert Season Camp

Desert Season Camp

Overnatning Dag 6 - 8

O-Beach-Dead-SEa

O-Beach-Dead-SEa