Skip to main content
8 dage - pris pr. person fra
11.995,-
Bestil rejse

Nytår på Algarvekysten

En festlig nytårsmiddag, en uge væk fra vintermørket, sightseeing til små hyggelige, lokale byer og kendte attraktioner, middelalderfestival, madmarkeder, vinsmagning og meget mere er blot noget af det, der venter på dig på denne nytårsrejse til Albufeira, Algarves gyldne kystby. Du bor på et dejligt hotel med morgenmad, alle moderne bekvemmeligheder og masser af faciliteter, hvor du kan bruge tiden, når du ikke er på de inkluderede udflugter eller udforsker byen på egen hånd.

Nytårsaften bliver en festlig affære, hvor vi fejrer aftenen i hotellets restaurant med en indbydende middag med tilhørende vine, kaffe og underholdning.

Denne nytårsrejse er for dig, der gerne vil nyde en uge under sydlige himmelstrøg med et mildere klima, slappe af og opleve samt fejre nytår på festlig vis og med andre traditioner. Som altid på vores rejser følger der en kyndig dansktalende rejseleder med på hele turen.

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejse til Algarvekysten i 2024:

 • Oplevelser og plads til afslapning
 • Nytårsaften med en festlig nytårsmiddag
 • Tre udflugter inkluderet
 • 4* Hotel Vila Galé Alagoa i Albuefeira
 • Dansktalende rejseleder

Albufeira

Albufeira ligger midt på Algarvekysten og er et rigtigt godt udgangspunkt for denne nytårsrejse til det sydlige Portugal. Vi bor på det 4* Vila Galé Cerro Alagoa Hotel, som er et dejligt hotel med en god beliggenhed.

Det vestlige Algarve, Lagos og Sagres – i de søfarendes fodspor

Portugal er kendt som søfartsnation, og den vestligste del af kysten var sidste bastion for kendte opdagelsesrejsende som blandt andet Henrik Søfareren, inden han og andre drog ud i verden. Vi tilbringer en hel dag i det vestlige Algarve, hvor vi lærer om lidt Portugals fortid fra slavemarkedet, det moderne byliv i Lagos, surferparadiset i Sagres og skal naturligvis også smage et udvalg af Algarves gode vine på en vinsmagning.

Borgen i Silves og solgule appelsiner

I byen Silves finder vi det mauriske fæstningsanlæg Castelo de Silves, som er bygget af røde sandsten og troner op over det grønne landskab. Vi har en formiddag i byen, hvor du får mulighed for at besøge det historiske anlæg og gå på opdagelse i byen. Udflugten afsluttes med besøg hos en lokal producent af Algarves solmodne appelsiner.

Tavira og Olhão med markedsbesøg

Har du lyst til flere oplevelser, kan du tilmelde dig rejsens ekstra udflugt og komme med til det østlige Algarve. Her besøger vi charmerende Olhão med Algarves største madmarked samt Portugals svar på Venedig, pittoreske Tavira med de 37 kirker og brostensbelagte gader. Der er inkluderet en god lokal frokost.

Vejret på Algarvekysten

Vejret på Algarvekysten er mildt og dejligt. I gennemsnit ligger temperaturen på 17 grader i december, og her er lige så mange solskinstimer som på en tidlig dansk forårsdag, nemlig i omegnen af 5 timer. Der havbades året rundt, og havets temperatur er et sted omkring 15-19 grader varmt. Så husk badetøjet.

Kort dagsprogram for nytårsrejsen til Algarvekysten:

Dag 1: Ankomst til Algarve. Til hotellet (A)
Dag 2: Byvandring i Albufeira (M)
Dag 3: Udflugt til Det vestlige Algarve; Sagres og Lagos med vinsmagning (M)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser. Festlig nytårsmiddag (M,A)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser eller udflugt til middelalderfestival (M)
Dag 6: Udflugt til Silves inkl. besøg hos en appelsin-producent (M)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser eller udflugt til Tavira og Olhão med markedsbesøg (M,F* ved tilkøb, A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt. byttes rundt på programmet.
OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture på ujævnt underlag og på trapper, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Algarve og kørsel til hotellet (A)

Velkommen til Algarve, Portugals solrige sydkyst! 

I Faro lufthavn møder rejselederen os og sørger for, at vi kommer godt frem til hotellet i Albufeira. Køreturen tager ca. 45 minutter. Vi indlogeres på det 4* Hotel Vila Galé Cerro Alagoa. Hotellet ligger lidt ca. en km fra den gamle bydel og ca. en km fra stranden.  Vores værelser er klar midt på eftermiddagen. Om aftenen er der fælles middag på hotellet. 

Dag 2: Byvandring i Albufeira (M)

I dag skal vi til fods rundt i charmerende Albufeira. Her er brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og masser af lokalt liv blandet med turister i den gamle bydel. Sommerperiodens mange turister er rejst hjem, og i vinterperioden, der på disse breddegrader føles som vores forår, er her mere fredeligt og god plads. Albufeira var oprindeligt et lille fiskerleje og er i dag en kendt feriedestination året rundt.

Vi går på opdagelse i Albufeiras historiske centrum, hvor du ser den arabiske indflydelse fra maurerne i byggestilen, f.eks. den mauriske bue, moskeen og det arabiske klokketårn, som har en helt unik jernkrone. Ved siden af tårnet ligger det arkæologiske museum, som har en udstilling om Albufeiras historie og udvikling fra historisk til moderne tid, og som vi anbefaler at besøge under dit ophold. 


Billede: Albufeira historiske centrum.

Albufeiras gyldne by-strande med det ravgule sand og okkergule klipper nås via en smal gangtunnel fra den gamle bydel. Det er magisk at træde ud fra byen og ned til strandene Peneco og Pescasdores. Sidstnævnte betyder "Fiskernes strand", og man kan stadig se de farvestrålende fiskerbåde trukket op på land. Turen er en halvdagstur.

Dag 3: Udflugt til det Vestlige Algarve; Sagres og Lagos med vinsmagning (M)

I dag skal vi til den vestlige del af Algarve, der har en rig søfartshistorie med sin beliggenhed her på spidsen af Europa og tæt på Afrika. Havnebyen Lagos havde sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejsende. Her gjorde Henrik Søfareren byen til et vigtigt flådecenter for de såkaldte karaveller, der sejlede ud i verden. Enorme rigdomme kom med tilbage til Lagos, og en del af disse rigdomme kom fra en brutal handel med mennesker. I Lagos etablerede man  Europas første slavemarked.

I dag er Lagos en livlig og virkelig skøn by. Her er en tilbagelænet og afslappet surferstemning overalt – og en hyggelige bymidte, som har mange butikker og spisesteder.

Næste stop er Sagres, en malerisk fiskerby, der har lagt navn til den store fæstning, der blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Man mener, at Henrik Søfareren havde sin berømte navigationsskole her, men det er aldrig blevet bekræftet.  Fra fæstningen er der en betagende udsigt til det vilde Atlanterhav og naturens kræfter. Entré til fæstningen ca. 3 EUR er ikke inkluderet og betales direkte.  

Vi besøger også en lokal vinproducent og får en rundvisning – og vi smager selvfølgelig også på Algarves lokale vine.

Dag 4:  Fridag til egne oplevelser. Festlig nytårsmiddag (M,A)

Dagen er fri til eget program. Måske er det tid til en tur i spaen, hvor du har mulighed for en svømmetur. Eller en gåtur i byen, afslapning med en god bog eller med en kop kaffe på en af Albufeiras mange hyggelige caféer.

Om aftenen mødes vi til vores festlige nytårsmiddag på hotellet. Der er inkluderet en festlig middag med tilhørende vine og til midnat indvies vi i en helt særlig portugisisk tradition! 

Bystyrets store fyrværkerishow til midnat er ved stranden Praia dos Pescadores og kan desværre ikke opleves fra vores hotel. 


Dag 5: Fridag til egne oplevelser eller frivillig udflugt til middelalderfestival (M)

Dagen er fri til eget program.

Mange steder i verden er det en tradition at tage en dukkert i bølgen blå nytårsdag – en sjov og forfriskende måde at begynde det nye år. Og ved Algarvekysten er det en markant lunere oplevelse, end det er på vores egne breddegrader. Så har du lyst til en sjov og mindeværdig måde at klare hovedet efter en festlig nytårsaften, er et dyp i Atlanterhavet fra morgenstunden den perfekte løsning.

Om eftermiddagen arrangerer rejselederen en tur til middelalderfestivalen i landsbyen Paderne ca. 15 km fra Albufeira. Det er en meget lokal festival med en god stemning, optræden, musik og lokale boder.

Der arrangeres fælles transport i form af taxa frem og tilbage til festivalen for dem, der vil med på turen (ikke inkluderet).

Dag 6: Udflugt til Silves inkl. besøg hos appelsin producent (M)

Dagens udflugt går til den gyldenrøde historiske by Silves, som ligger i en dal, hvor der dyrkes appelsiner og andre citrusfrugter. Højt oppe over byens tage troner katedralen ”Sé de Silves” og Algarvekystens bedst bevarede borg, Castelo de Silves. Begge har været magt og kulturcentrum i området for hhv. kristne og maurerne, og den røde sandstensborg har været vidne til både historiske og dramatiske begivenheder. Entré til borgen på ca. 3 EUR pr. person er ikke inkluderet.


Billede: Borgen "Castelo de Silves" i Silves.

Vi besøger på dagen også en af de lokale appelsinbønder og ser hvordan produktionen foregår og smager de saftige appelsiner.

Dag 7: Fridag til egne oplevelser eller udflugt til Tavira og Olhão med markedsbesøg (M,F*,A)

I dag har du dagen fri til oplevelser på egen hånd – alternativt kan du tage med på udflugt. Vi skal til det østlige Algarve og lægger vejen forbi et par hyggelige byer undervejs.

Byen Olhão er en charmerende lille kystby beliggende ud til marsken i naturparken Ria Formosa. Det er et stort fredet naturområde med sump og små øer, sandbanker og laguner ud til Atlanterhavet, og her er et rigt havfugleliv. Byen er hyggelig med gavlmalerier og kakkelfacader, og vi besøger markedshallerne, som er kendt over hele Algarve med boder, der bugner af sæsonens friske frugter og grøntsager, nyfangede fisk, charcuteri og lokalt producerede produkter.

Vi kører videre til pittoreske Tavira, der også kaldes Portugals Venedig. Floden Gilão strømmer gennem byen, der emmer af historisk charme. Taviras historie går 3000 år tilbage og fortæller om mægtig rigdom og kirkelig indflydelse (byen har ikke færre end 37 kirker!). Vi udforsker byen til fods, så vi kan kigge nærmere på de prægtige bygninger fra blandt andet renæssancen, se spor fra maurerne, se en romersk bro og Santa Maria do Castelo kirke med tårnet.

*Frokost er inkluderet på udflugten (ved tilkøb). Udflugten skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi siger tak for denne gang til Albufeira og Algarvekysten. Efter morgenmaden sætter vi kursen mod lufthavnen og vender næsen hjem til Danmark.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Albufeira her på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
28/12 - 4/1Se rejsetider KøbenhavnNytårsrejse til Algarvekysten 11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Faro  t/r
 • Transfer lufthavn – hotel t/r
 • 7 nætter på Hotel Vila Galé Cerro Alagoa 4* i delt dobbeltværelse med balkon/terrasse
 • Morgenmad
 • To middage på hotellet med et glas vin/vand
 • Nytårsmiddag på hotellet inkl. vin/vand/kaffe intil midnat
 • Byvandring i Albufeira
 • Heldagsudflugt til det vestlige Algarve Sagres og Lagos 
 • Halvdagsudflugt til Silves
 • Vinsmagning
 • Besøg hos appelsinproducent
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse med balkon/terrasse og udsigt til poolområdet fra kr. 695 pr. person
 • Dobbeltværelse med balkon/terrasse til enebrug fra kr. 2.995
 • Dobbeltværelse med balkon/terrasse og udsigt til pool/hotelområde til enebrug fra kr. 4.295
 • Ekstraudflugt: Heldagsudflugt til Tavira og Olhão med markedsbesøg og frokost med drikkevarer, kr. 695 pr. person*
 • Ekstraudflugt: Middelalderfestival (dvs. transport til festivalen bus/taxa betales lokalt)
 • Entréer på udflugter (fx borgen i Silves, ca. 3 EUR og fortet i Sagres ca. 3 EUR)
 • Lokal transport til middelalderfestivalen 
 • Rejse- og afbestillingsforskring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
   
  *Ekstra udflugten skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.

  Det forventes, at der i løbet af 2024 indføres byskat på 2 EUR pr. person pr nat, som ikke er inkluderet og som skal betales direkte til hotellet.

Hotel